Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής: Τα τρία επόμενα βήματα της Ν. Κεραμέως

Η υπουργός θα δώσει τη δυνατότητα σε όλα τα πανεπιστημιακά τμήματα , να τροποποιήσουν προς τα πάνω ή προς τα κάτω τον Συντελεστή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, χωρίς να αλλάζει η απόκλιση μεταξύ του 0,80 και 1,20
Δημοσίευση: 28/08/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Τρία βήματα, κατόπιν συζήτησης με τους Πρυτάνεις, θα κάνει η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως, σχετικά με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και τα τμήματα που “απώλεσαν” σημεντικό αριθμό θέσεων , από τον προβλεπόμενο αριθμό εισακτέων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του esos

Πρώτο βήμα: Θα δώσει τη δυνατότητα σε όλα τα πανεπιστημιακά τμήματα , να τροποποιήσουν προς τα πάνω ή προς τα κάτω τον Συντελεστή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, χωρίς να αλλάζει η απόκλιση μεταξύ του 0,80 και 1,20, για τις επόμενες Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Δεύτερο βήμα: Για τα τμήματα που έχουν μικρό αριθμό επιτυχόντων , θα αναγκαστεί η υπουργός να εξετάσει το ενδεχόμενο να δοθεί η δυνατότητα στους πρωτοετείς αυτούς φοιτητές να μετακινηθούν σε αντίστοιχα ή συναφή τμήματα του ίδιου Πανεπιστημίου ή άλλου, με την προϋπόθεση ότι πληρούν το ακαδημαϊκό κριτήριο της “βάσης μετεγγραφής” των  2.750 μορίων.

Πάντως είναι ξεκάθαρο από την πλευρά της Ν. Κεραμέως ότι θα στηρίξει τμήματα όπως το Μαθηματικό του Παν. Αιγαίου, δίνοντας οικονομικά ή άλλα κίνητρα για να συνεχίσουν τη λειτουργία τους , ενώ δεν είναι στα σχέδια να εντάξει την Αρχιετεκτονική Θράκης  στο εξορθολγισμό του ακαδημαικού χάρτη.

Τρίτο βήμα: Η υπουργός στο αμέσως επόμενο διάστημα θα καταλήξει στην οριστική απόφαση εάν μέσα στα ΑΕΙ θα λειτουργήσουν τριετή ή τετραετή τμήματα.

Ετσι η Ν. Κεραμέως  θα παρουσιάσει στους Πρυτάνεις ένα σχέδιο τριετών ή τετραετών σπουδών μέσα στα ΑΕΙ και θα ζητήσει εισηγήσεις ποια ήδη λειτουργούντα τμήματα ή νέα τμήματα μπορούν να ενταχθούν στο νέο αυτό θεσμό.

Ανάλογο ρόλο θα αναλάβει και η Εθνική  Αρχή  Ανώτατης Εκπαίδευσης (πρώην ΑΔΙΠ), η οποία θα κληθεί να εκδώσει Γνωμοδοτήσεις , έχοντας υπόψιν τα αποτελέσματα της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και  τις προτάσεις των ΑΕΙ.  

Στα σχέδια της Ν. κεραμέων είναι να συνταχθεί   νέος ακαδημαϊκός χάρτης μέχρι τα Χριστούγεννα

Προτεραιότητα της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως είναι η αναδιάρθρωση του ακαδημαϊκού χάρτη.

Η υπουργός ζήτησε επισήμως  από τους Πρυτάνεις να καταθέσουν τις  προτάσεις τους για την αναδιάρθρωση του ακαδημαϊκού χάρτη μέχρι 30 Σεπτεμβρίου.

Τμήματα δύο "ταχυτήτων" μέσα στα Πανεπιστήμια

Στα σχέδια της υπουργού Παιδείας, σύμφωνα με τις τελευταίεςπληροφορίες του esos, είναι η  δημιουργία  τριετών ή τετραετών τμημάτων Εφαρμοσμένων Επιστημών μέσα στα Πανεπιστήμια (σ.σ. δεν έχει καταλήξει ακόμη εάν  θα είναι τριετή ή τετραετή) .

Η δημιουργία  τριετών τμημάτων μέσα στα Πανεπιστήμια,  περιλαμβάνεται  στο τρισέλιδο κυβερνητικό προγραμματισμό για τη παιδεία για το έτος 2021.

Ακολουθεί απόσπασμα για τα τριετή τμήματα από το τρισέλιδο Σχέδιο της Κυβέρνησης:

Με τη τα τμήματα αυτά η Κυβέρνηση  επιδιώκει :

Α. Αφ’ ενός μεν να εντάξει σ΄ αυτή την κατηγορία τμήματα, που λόγω της “μη ζήτησης”  από τους υποψηφίους των Πανελλαδικών εξετάσεων, δεν θα έχουν φοιτητές, εξαιτίας της θεσμοθέτης κατώτατης βάσης εισαγωγής από τις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις, και,

Β. Να απορροφηθεί ένα μέρος των αποφοίτων Λυκείων που λόγω της θεσμοθέτησης της βάσης δεν θα εισαχθούν στα ΑΕΙ.

Τεχνολογική Κατεύθυνση

Τα τριετή ή τετραετή τμήματα θα έχουν   τεχνολογική κατεύθυνση και η εγγραφή-εισαγωγή  των αποφοίτων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ θα γίνεται με συγκεκριμένα μοριοδοτούμενα κριτήρια.

Η δημιουργία των τμημάτων θα προκύψει  από δύο πηγές:

Α. Τη  μετατροπή  ήδη λειτουργούντων τμημάτων που δεν θα έχουν φοιτητές, λόγω της θεσμοθέτησης της βάσης

Β. Τη δημιουργία νέων τμημάτων.

Και στις δύο περιπτώσεις  το υπουργείο Παιδείας:

1. Θα δώσει  κίνητρα προς τα Πανεπιστήμια.

2. Θα ζητήσει τη συναίνεση των διοικήσεων των Πανεπιστημίων.

Σχόλια (34)

 
Σταχτη και μπουρμπερη
31 Αυγ 2021 14:59

Τιποτα ορθιο δε θα μεινει. Κριμα στα ελληνοπουλα πρωτιστως.

 
1 βήμα μπροστά, 2 πίσω...
30 Αυγ 2021 23:05

Κωλοτουμπες πολλές κάνει η κυβέρνηση με την ΕΒΕ όπως διαβάζουμε στα σχέδια του Υπουργείου Παιδείας. Το ορθό θα ήταν να μειώσει τα τμήματα από 400 τουλάχιστον στα 300 η και λιγοτερα. Με αυτό το τρόπο θα ανέβει σημαντικά το επίπεδο σπουδών όλων των τμημάτων μιας κ ο ανταγωνισμός των μαθητών θα είναι μεγαλύτερος.
Δεν χρειάζεται 3της Τεχνολογική επιπλέον Εκπαίδευση στα Πανεπιστήμια, αυτή μπορεί να δοθεί από τα Δημόσια και τα Ιδιωτικά ΙΕΚ.

 
Παναγιωτης
30 Αυγ 2021 17:06

Το κακο επι των ημερων της εγινε με αποκορυφωμα την εφαρμογη της ΕΒΕ.τωρα θα την φαει ο ανασχηματισμος και ολα μελι γαλα!και ο επομενος μια απο τα ιδια...

 
Από την αρχή 1975
29 Αυγ 2021 01:43

Με ποιο κριτήριο ιδρύθηκαν τα 400 τμήματα Πανεπιστημίων και ΤΕΙ σε όλη τη χώρα; Είμαστε υποχρεωμένοι να δεχθούμε έναν παραλογισμό ως καθεστώς επειδή απλώς κάποιοι άνθρωποι προηγούμενων δεκαετιών δεν προέβλεψαν τις ανάγκες του 21ου αιώνα για ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΩΤΑΤΗ Εκπαίδευση;

Μέχρι το 2040 ίσως ένα 10-20% να είναι σε τεχνική κατάρτιση στην Δυτική Ευρώπη, αυτά τα επαγγέλματα φθίνουν γοργά - βλέπετε πολλές ιππήλατες άμαξες στον δρόμο; Έτσι και οι πεταλωτές ή οι καταστευαστές μαστιγίων και σέλας έμειναν χωρίς θέση στον σύγχρονο κόσμο.

Το τέλος μιας εποχής, αναμενόμενο κάποιοι να δυσκολεύονται να το καταπιούν.

 
Καρβουνιάρης
29 Αυγ 2021 01:39

Μόνο στάχτες θα μείνουν γιατί αυτό αξίζει στις αποφάσεις και αυτούς που τις έλαβαν.

 
Δήμητρα
29 Αυγ 2021 00:47

Τι εννοεί με τα συγκεκριμένα μοριοδοτούμενα κριτήρια; Η εισαγωγή των φοιτητών σε αυτά τα τμήματα δεν θα γίνεται με Πανελλαδικές αλλά με άλλα κριτήρια; Πάμε προς κατάργηση των Πανελλαδικών σιγά σιγά;

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
28 Αυγ 2021 22:35

Η συγκεκριμένη υπουργός ασφαλώς δικαιούται το βραβείο της πλέον επιπόλαιης διαχείρισης των πιο σοβαρών ζητημάτων της ελληνικής εκπαίδευσης. Επανειλημμένα έχουμε δει το ίδιο έργο: Μεγαλόσχημες πρωτοβουλίες που καταλήγουν σε πορωτοφανή φιάσκα κι ύστερα σπασμωδικές κινήσεις για να διορθωθεί το κακό που έχει συμβεί! Το ζούμε δυο χρόνια αυτό, έτσι που να αναρωτιέται κανείς αν υπάρχει έστω και μια "μεταρρύθμιση" επί υπουργίας Κεραμέως που να μην αποσύρθηκε με κινήσεις άτακτης υποχώρησης. Και είναι φανερό ότι αυτή τη στιγμή επικρατεί μέγας αναβρασμός εντός του υπουργείου με το πρωτοφανές - αλλά απολύτως προβλέψιμο - φιάσκο της πρόχειρης εισαγωγής της διαβόητης ΕΒΕ. Σε λίγο που θα γιγαντωθούν και οι τοπικές αντιδράσεις, όταν οι κατά τόπους παράγοντες συνειδητοποιήσουν τι ακριβώς έχει συμβεί και θα βρεθούν χωρίς φοιτητικό πληθυσμό, θα γελάσει πικρά και το παρδαλό κατσίκι!
Κι εγώ απλώς περιμένω υπομονετικά την αξιολόγηση της υπουργού από τον προϊστάμενό της, για να ξεκαθαρίσω αν η ευθύνη όλων αυτών των αναχρονιστικών ερασιτεχνισμών ανήκει αποκλειστικά στην υπουργό ή αν επεκτείνεται και πιο ψηλά...

 
ΑΠΟΡΙΑΣ ΑΞΙΟ
28 Αυγ 2021 21:54

Είναι άξιο απορίας πως το Υπουργείο μπορεί και σχεδιάζει τόσο πρόχειρα, επιπόλαια και χωρίς ευθύνη στην πλάτη φοιτητών, μαθητών και των οικογενειών τους!

 
Υπάρχουν Νόμοι;
28 Αυγ 2021 20:56

Να ξεχάσει ότι θα υποβαθμίσει τις σπουδές των φοιτητών που ήδη σπουδάζουν στα Τμήματα αυτά. Εν μέσω σπουδών τετελεσμένα τύπου αποφασίζομεν και διατάζομεν δεν περνάνε. Τι πολίτευμα είπαμε ότι έχουμε;

 
Jack senior
28 Αυγ 2021 19:41

Το μετρο της ΕΒΕ ειναι σαφως προς την σωστη κατευθυνση, αναδεικνυντας παθογενειες δεκαετιων. Η κοινωνια απαιτει εξορθολογισμο των ΑΕΙ και την διασυνδεση τους με την αγορα εργασιας. Περιμενουμε επομενως την κ. Υπουργο, να κανει πραξη τις εξαγγελιες της για αναδιαρθρωση και αναμορφωση του ακαδημαικου χαρτη των ΑΕΙ. Δεν τιθεται θεμα πολιτικου κοστους, τα υγιη τμηματα της κοινωνιας στηριζουν αναφαδον την μεταρρυθμιση. Ελπιζω να μην μας απογοητευσει η κ. Υπουργος.

 
Φοιτητής
28 Αυγ 2021 19:04

Όσοι, πραγματικά όσοι θεωρούν ότι επειδή ένας κλάδος είναι γεμάτος απο εργαζόμενους όπως οι δικηγόροι για παράδειγμα, δεν θα έπρεπε οι εκάστοτε να σχολές να έχουν εισακτέους ζούνε στον κόσμο τους. Αυτό γιατί το αν θα βρουν ή όχι δουλειά δεν είναι ευθύνη τους κράτους αλλά των αποφοίτων, οι οποίοι έχουν την επιλογή να πάνε εξωτερικό αν δεν μπορούν να βρουν εργασία εδώ. Οπότε το να μην μπορούν οι νέοι να σπουδάσουν αυτό που θέλουν και καλά επειδή ο κλάδος είναι πλήρης, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και αποτελεί μια δικαιολογία για να μειωθούν οι εισακτέοι.

 
ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΙΗ
28 Αυγ 2021 17:56

ΑΝ ΠΡΟΣΕΞΑΤΕ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΟΛΑ

 
Σωτήρης
28 Αυγ 2021 17:48

3ετής σπουδες... μιλάμε για αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. το λεει άλλωστε και το ονομα

 
ΑΔΙΑΛΛΑΞΙΑ
28 Αυγ 2021 17:33

Το πόσο αδιάλλακτη είναι η Υπουργός, αποδεικνύεται από την περίπτωση της Αρχιτεκτονικής Ξάνθης. Το Τμήμα ζήτησε εγγράφως ν' αλλάξει την ΕΒΕ, γιατί κατάλαβαν ότι έκαναν λάθος κι αυτή το αρνήθηκε. Ο Πρωθυπουργός υποσχέθηκε ότι τα Περιφερειακά Τμήματα (Θράκης, Αιγαίου κλπ.) θα στηριχθούν. Πώς; Με μετανάστευση των φοιτητών από την πόλη τους σε άλλες πόλεις;;; Το ελάχιστο που μπορεί τώρα να κάνει, είναι να δώσει νομοθετική λύση: Να επιτραπεί η μετεγγραφή αυτών των φοιτητών στην πόλη τους, κατ' εξαίρεση για φέτος, ώστε να αρθεί η αδικία που τους έγινε! Και φυσικά ως του χρόνου να καταργηθεί η ανοησία της ΕΒΕ. Εάν θέλει να σφαγιάσει φοιτητές, να το πράξει μόνη της, χωρίς να μετακυλά τις ευθύνες της στα Τμήματα. Εάν θέλει και τολμά, ας βάλει απλά Μ.Ο. 10 σε όλα τα Τμήματα, για να ξέρουμε και ποιος θα ευθύνεται για τη μείωση εισακτέων. Όχι να κρύβεται πίσω από την ΕΒΕ και τη δήθεν ελευθερία και αυτονομία των Τμημάτων.

 
john
28 Αυγ 2021 16:36

Αν το ΥΠΑΙΘ εξαναγκασει πρωτοετεις να μετακινηθουν σε αλλη πολη ,επειδη θα κλεισει το τμημα στο οποιο περασαν, με την επιλογη ,η πηγαινεις σε αλλη πολη ,στην ιδια σχολη,η δεν σπουδαζεις,θα αναζητηθουν νομικες ευθυνες και αποζημιωσεις,για τους εξαναγκασμενους σε μετακινηση,διοτι ενω περασαν σε σχολη που υπηρχε στο μηχανογραφικο,απο θεμα μη δικιας τους υπαιτιοτητας θα εξαναγκαστουν σε εξοδα και ταλαιπωρια.

 
Τα τρία επόμενα βήματα της Ν. Κεραμέως
28 Αυγ 2021 16:25

θα είναι τα βήματα προς την πόρτα της εξόδου.

 
Ιαπετος
28 Αυγ 2021 16:13

Απαραίτητη προϋπόθεση για όλα είναι να παραμείνει η ίδια υπουργός μετά τον ανασχηματισμό.
Προσωπικά θεωρω δεδομένο ότι θα φύγει και ταυτόχρονα θα φύγει και η ΕΒΕ

 
Βαλάντης
28 Αυγ 2021 16:09

Εμπρός πίσω για άλλη μια φορά.

 
ΠΕ19
28 Αυγ 2021 14:40

Τα τριετή του Γαβρόγλου γιατί καταργήθηκαν ?

 
@ΦΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ
28 Αυγ 2021 14:32

Κουρεύοντας αυγά, ίσως ονομαστούν Πανεπιστημιακά ΚΕΕ (επί Γαβρόγλου 2ετή, τώρα 3/4 ετή) και επιπέδου 5,5!

Τα πρώην ΤΕΙ ήταν στο 6, όλα (και ΑΤΕΙ ήταν μόνο της Θεσσαλονίκης, Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσ/κης, όχι τα υπόλοιπα).

Τα ΤΕΙ προ 2001 κανείς δεν ξέρει, όντως... Αλλά τότε δεν υπήρχαν και τα επίπεδα του ΕΕΠ. Πάντως τα τότε τριετή ΤΕΙ, μάλλον δεν διαφέρουν και πολύ από τα σημερινά 3ετή ΙΕΚ (ένα 6μηνο μαθήματα μόνο). Πάντως στο 5 δεν είναι μόνο τα ΙΕΚ, αλλά και τα ΕΠΑΛ+μαθητεία και οι ανώτερες σπουδές.

 
Θέλετε πανεπιστήμια σωστα; Κλέιστε πολλά τμήματα
28 Αυγ 2021 14:25

Πρέπει να κλείσουν τμήματα και να περιορισθεί κατά πολύ ο αριθμός των φοιτητων στην ανωτατη εκαιδευση. Ολα τα άλλα είναι για να περνάει η ώρα. Α και για να έχει να λέει το συριζα και το ΚΚΕ.

 
Εσπασε τα κοντερ
28 Αυγ 2021 14:08

Σε αδιαλλαξια, αδικια, σκληροτητα, αναισθησια, αδιαφορια, εμμονες. Πως γινεται ο ανθρωπος!

 
Η πραγματικότητα
28 Αυγ 2021 13:41

Σε μια σοβαρή πολιτεία, όπου οι αποφάσεις θα λαμβάνονταν μετά από μελέτη και θα υπήρχε συναίνεση στο πολιτικό σύστημα για αποτελεσματική χρήση των δημόσιων πόρων για την ευημερία όλης της κοινωνίας:
Τα Πανεπιστημιακά Τμήματα/Σχολές θα έδιναν δειγματοληπτικά στατιστικά στοιχεία για την επίδοση των φοιτητών συναρτήσει των μορίων/βαθμών των Πανελληνίων. Δυο εβδομάδες αρκούν.
Την επόμενη χρονιά η πολιτεία θα καθόριζε τον συνολικό αριθμό εισακτέων και την ΕΒΕ στα ομοειδή τμήματα/σχολές της χώρας σύμφωνα με τις επιδόσεις όσων παίρνουν πτυχίο στα έστω 2ν χρόνια.
Θα μοίραζε τις θέσεις εισακτέων αναλογικά με τον αριθμό διδασκόντων στα ομοειδή τμήματα με πιστοποιημένα προγράμματα σπουδών και με θετική αξιολόγηση ως προς την έρευνα κλπ. (θέλουμε πανεπιστημιακό επίπεδο)
Θα έκλειναν άμεσα τα νέα τμήματα σε επιστήμες 1) χωρίς ενδιαφέρον φοιτητών και 2) σε επιστήμες που ο αριθμός ενδιαφερόμενων υποψηφίων υπερκαλύπτεται από τα πλήρως αξιολογημένα τμήματα προ της θεομηνίας Γαβρόγλου.
Κανονικά θα έπρεπε οι αριθμοί φοιτητών να αντιστοιχούν και στις θέσεις εργασίας. Αυτό σε μεγάλο βαθμό αποφασίζεται από τα παιδιά και τις οικογένειές τους

 
Δεύτερο βήμα
28 Αυγ 2021 13:20

Πολύ δημοκρατικό αυτό....και πάλι σύμφωνα με άπειρες μελέτες βιωσιμότητας, έρευνες κλπ.....αφου μετά αυτά τα τμήματα μείνουν με 0 πρωτοετείς η Υπουργός θα πει: 'Μα καλά έχετε 0 πρωτοετείς??? Θα σας κλείσω! Είναι απαίτηση της κοινωνίας'.......για γέλια είστε.....προπαγάνδα στο φουλ...α και ξέχασα....αν κάποιος γκρινιάξει κλπ....μια χαρά οι νεοδιόριστοι αστυνομικοί θα καταστείλουν τις όποιες διαμαρτυρίες.....όπως έκανε η κανονική αστυνομία σε κάτι καταληψίες στο απθ.....αλλά στα κορονωπάρτι που κατασπαταλούσαν ρεύμα κλπ έκαναν τα στραβά μάτια για κανα δίμηνο κάθε βράδυ....

 
Kώστας - Μέλος ΔΕΠ
28 Αυγ 2021 12:32

Άρα πάμε σε μία 'α λα καρτ' αναδιάρθρωση του ακαδημαϊκού χάρτη με ΜΗ ξεκάθαρα κριτήρια (όπως και προηγούμενο σχέδιο ΑΘΗΝΑ άλλωστε) και με κοινό παρανομαστή το ελάχιστο δυνατό πολιτικό κόστος. Επιλεκτικά, κάποια περιφερειακά τμήματα που δεν έχουν ζήτηση και ούτε αντίκρισμα στην αγορά εργασίας, θα σωθούν με μια κατάλληλη αιτιολόγηση που ήδη ετοιμάζεται. Από ότι φαίνεται, για μία ακόμα φορά θα πέσει πολύ μαγείρεμα μεταξύ υπουργείου και πρυτάνεων, γιατί μην ξεχνάμε ότι και εντός των ΑΕΙ μας έχουμε 'προτιμήσεις' για το ποια τμήματα θέλουμε ή συμφέρει να συγχωνευτούν προκειμένου να σωθούν κάποια άλλα.

 
Αριστεία, όχι αστεία
28 Αυγ 2021 12:02

Όχι άλλο κάρβουνο.

 
ΝΙΚΟΣ
28 Αυγ 2021 11:59

Ομογενοποίηση και συγχώνευση τμημάτων. Δεν έχουν νόημα τα τμήματα δύο "ταχυτήτων" μέσα στα Πανεπιστήμια

 
ΦΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ
28 Αυγ 2021 11:55

Τα τμήματα αυτά θα ονομαστούν πανεπιστημιακά ΚΑΤΕΕ; Τι επίπεδο θα έχουν 5 ή 6; Τα πρώην ΑΤΕΙ έχουν 7. Τα ΤΕΙ πριν το 2001 κανένας δεν ξέρει τι επίπεδο έχουν έχουν αφού δεν είναι ΑΕΙ (5; Δηλαδή ΙΕΚ;). Κουλουβάχατα ή αλλιώς παρ' τ' αβγό και κούρευτο.

 
ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
28 Αυγ 2021 11:42

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Να δοθεί άμεσα δυνατότητα στους υποψηφίους να δηλώσουν τμήματα με μικρό αριθμό εισακτέων χωρίς βάση εισαγωγής και ΧΩΡΙΣ δικαίωμα μετεγγραφής, ώστε η μετάβαση στο νέο σύστημα να είναι ομαλότερη χωρίς αποκλεισμούς.

 
Ιωάννης Κ.
28 Αυγ 2021 11:22

Συνεχείς πειραματισμοί χωρίς τέλος. Και το πλέον τραγικό της υπόθεσης, πέρα από τους μαθητές που έχουν χάσει τη μπάλα με όλα αυτά, είναι πως κάποια Πανεπιστήμια μένουν μονίμως στο απυρόβλητο και στα υπόλοιπα εφαρμόζεται ότι κατεβάσει ο νους των "ειδικών" του Υπουργείου. Αδιαφορούν πλήρως για ένα σταθερό περιβάλλον εκπαίδευσης και έρευνας των μελών ΔΕΠ αυτών των Πανεπιστημίων και μετά έρχονται για να κρίνουν μέσω ΕΘΑΑΕ την ποιότητα των σπουδών του κάθε Τμήματος με την απειλή του λουκέτου! Αυτό το κράτος που δημιούργησε διαχρονικά όλα αυτά τα προβλήματα, εμφανίζεται πάντα ως σωτήρας και τα ξανακάνει μπάχαλο. Τέτοιο αλαλούμ δε νομίζω να συμβαίνει σε καμία σοβαρή χώρα του κόσμου.

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ