Placeholder

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΚΠ/ΚΩΝ

Ν. Κεραμέως: Πρώτα οι επιλογές στελεχών και μετά θα ξεκινήσει η ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

Τα μέτρα που θα ληφθούν τη νέα σχολική χρονιά , λόγω Κορωνοϊού
Δημοσίευση: 29/08/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Α. Άμεσα θα ξεκινήσουν επιμορφώσεις σχετικά με τις αξιολογήσιες και θα επιλεγούν και νέα στελέχη που θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Β. Μόλις ολοκληρωθούν αυτές οι διαδικασίες, θα ξεκινλησει η υλοποίηση  και της ατομικής αξιολόγησης.

Την παραπάνω δήλωση έκανε η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως, σε συνέντευξη στα Παραπολιτικά και τόνισε “Η μη συμμετοχή στην αξιολόγηση θα συνιστά σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα που δύναται να επιφέρει μη μισθολογική εξέλιξη και παρακράτηση μισθού.

Σχετικά με τα μέτρα που θα ληφθούν τη νέα σχολική χρονιά , λόγω Κορωνοϊού, η υπουργός Παιδείας είπε τα εξής:

  • Είναι βέβαιο ότι θα τροποποιηθούν τα πρωτόκολλα που ίσχυαν έως πέρυσι στα σχολεία, καθώς έχει επέλθει σημαντική αλλαγή στα δεδομένα, με κυριότερο εξ αυτών  τον μαζικό εμβολιασμό των εκπαιδευτικών , αλλά και της ευρύτερης κοινότητας , καθώς και ένα διαρκώς αυξανόμενο  ποσοστό εμβολιασμένων μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
  • Προκειμένου να διαφυλάξουμε τη δημόσια και ατομική υγεία και την εκπαιδευτική κοινότητα, έχουμε ήδη ανακοινώσει μια νέα δέσμη μέτρων.
  • Οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα προσέρχονται στο χώρο εργασίας με βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κορωνοϊό τελευταίου εξαμήνου ή βεβαίωση αρνητικού τεστ, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα με δική τους ευθύνη και έξοδα.
  • Οι ίδιες προϋποθέσεις θα ισχύσουν και για το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους φοιτητές στα ΑΕΙ.
  • Οι μαθητές θα προσέρχονται στη σχολική μονάδα  με πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 και άνω) ή με βεβαίωση παρελθούσας νόσησης  (τελευταίου εξαμήνου) ή δήλωση αρνητικού  αυτοδιαγνωστικού τεστ, το οποίο θα παρέχεται δωρεάν  και θα πραγματοποιείται επίσης  δύο φορές την εβδομάδα.
  • Για όσους εκπαιδευτικούς δεν προσκομίζουν τη βεβαίωση εργαστηριακού τεστ προβλέπεται αναστολή καθηκόντων , με ταυτόχρονη μη καταβολή μισθού.

Σχόλια (47)

 
Εκπαιδευτικός και γονιός
31 Αυγ 2021 10:07

Η καλύτερη υπουργός τα τελευταία Χρονια! Η πιο εργατικη και αποτελεσματική. Άλλαξε φιλοσοφία και κινητοποίησε το υπουργείο που ήταν σε τέλμα, μπορετές και πραγματοποίησε την εξ αποστάσεως και τα παιδιά μας συνέχισαν απρόσκοπτα τα μαθήματα τους. Έδωσε προτεραιότητα στα εμβόλια για εκπαιδευτικούς, λειτούργησε με προσοχή τη δια ζώσης σε δύσκολη εποχή. Βέβαια έσπασε αυγά και ξεβολέψει κάποιους. Αλλιώς δε γινόταν.

 
Δον Κιχώτης
31 Αυγ 2021 09:05

@ Αλέκος
Αλέκο, έχασες!...

 
Λεττα
31 Αυγ 2021 00:30

Δεν ξεχνάμε...
σε λίγο θα ρθουν εκλογές και θα τα πουμε

 
Ερης Λαμία
31 Αυγ 2021 00:28

Κεραμεως... Με τούτα και με κείνα... Πας σπίτι σου όπου να ναι.... Και όλοι όσοι θα επιχειρήσουν να περάσουν την αξιολόγηση στο σχολείο, σπίτι τους θα πάνε. Να το ξέρουν και οι επόμενοι...

 
ΟΛΜΕ;
30 Αυγ 2021 23:19

Συγνωμη μια ερώτηση συμβαίνουν τόσες εξελίξεις καθημερινά στον χώρο της εκπαίδευσης.Η ΟΛΜΕ κσι η ΔΟΕ είναι σε διακοπές υπάρχουν κσι κωφεύουν η διαλύθηκαν;Δεν είναι δυνατόν ούτε μια ανακοινωση

 
Αλέκος
30 Αυγ 2021 20:39

Εγώ έχω στο σχολείο ξάδελφο του Δ/ντη ίδιας ειδικότητας. Δ/ντης κατά 99% θα ειναι ο ίδιος. Πρόκειται να μας αξιολογήσει αξιοκρατικά;

 
Θέμος παν. φιλολογος
30 Αυγ 2021 16:28

Να καταργηθεί ο νόμος και να επιστρέψει η δημοκρατία στην εκπαίδευση

 
Eleni
30 Αυγ 2021 15:59

Είναι καιρός να τεθεί επί τάπητος η επαναφορά του εξωδιδακτικού επιδόματος. Σε πολλούς εργασιακούς κλάδους (εφοριακοί, δημοτικοί υπάλληλοι) τα επιδόματα επανήλθαν στο ακέραιοι. Οι εκπαιδευτικοί παραμένουμε οι φτωχοί συγγενείς του δημόσιου τομέα. Αυτά που μας ενώνουν πρέπει να δούμε και να διεκδικήσουμε.

 
Eleni
30 Αυγ 2021 15:53

Με ποια λογική δε θα εφαρμοστεί ο νέος νόμος και θα γίνει νεκρανάσταση ενός νόμου του '82 ή του '85; Άλλος ένας καλός λόγος για προσφυγή στη δικαιοσύνη.

 
Αστερω
30 Αυγ 2021 14:55

Η ώρα της αξιολόγησης ήρθε, για την κυρία υπουργό όμως. Θα πάει καλά ομως: επινόησε το πολλαπλό βιβλίο, την τράπεζα θεμάτων, την ΕΒΕ αντί για βάση 10 και άλλα πρωτότυπα. Και φυσικά την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, αυτών που τη στήριξαν στην εξ αποστάσεως αγοράζοντας εξοπλισμό, αναβαθμιζοντας συνδέσεις και αφιερώνοντας άπειρο χρόνο για την προσαρμογή στα δεδομένα. Αλλά η επιτυχία ήταν δική της... Ήρθε λοιπόν η ώρα να ψάχνουμε που θα την κρύψουμε. Αν και η μεγαλύτερη ποινή είναι να παραμείνει στο Παιδείας.

 
Βενετία
30 Αυγ 2021 13:57

Αποχαιρετα το υπουργείο που χάνεις... Πολύ μας κουρασες...
Σιγά μη γίνει αξιολόγηση. Κάντε όνειρα...

 
ΧΡΗΣΤΟΣ Α.
30 Αυγ 2021 11:10

Η ΝΔ με υπογραφή Μητσοτάκη το 2014 έχει απολύσει 2.500 εκπαιδευτικούς χωρίς αξιολόγηση. Από φέτος ξεκινούν την "αξιολόγηση" εκπαιδευτικών.

Αλλά πάλι δε θα προκάνετε. Σας έχει αξιολογήσει ήδη πολύ αρνητικά η μέγιστη πλειοψηφία των Ελλήνων κια ιδιαίτερα των εκπαιδευτικών μαθητών και γονιών...

Οι πλούσιοι γόνοι με ποια αξιολόγηση καταλαβάνουν θέσεις; Με τι πτυχία;

Κάνουν κριτική στα παιδιά που πέρασαν με χαμηλό βαθμό στις πανελλαδικές και μετά πάνε και αλλάζουν νόμους για να διορίζουν τους φίλους τους χωρίς πτυχίο. Και αυτό ακριβώς είναι η Δεξιά.

Ξεχάσατε την ¨αξιολόγηση" του 2014 τι την κάνατε. Θα το θυμνθείτε παρά τις απειλές σας το 2021 ξανά!

Καλό ταξίδι και μη μας γράφετε!!

 
Άριστος
30 Αυγ 2021 09:00

Την δουλειά της την έκανε.. η χειρότερη υπουργός που πέρασε....

 
@προχωρα
30 Αυγ 2021 08:33

Η χειροτερη υπουργος μακραν. Βαλτε τη θεση σας στον εγκλεισμο που βιωσαν παιδια στα 17 τους χρονια, μπροστα σε μια οθονη απο το πρωι μεχρι το βραδυ. Και να μη ξεχναμε οτι ολοι οι χαρακτηρες δεν ειναι δυνατοι. Ειστε εκπαιδευτικος φανταζομαι και ξερετε. Αντι το υπουργειο "Παιδειας" λοιπον να συμπαρασταθει, τους τιμωρει, υποστηριζοντας οτι τα πανεπιστημια ειναι μονο για τους αριστους. Ντροπη τους!

 
@ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΗΣ
30 Αυγ 2021 08:24

Θα αξιολογηθει καταλληλως και ο ΠΘ που εφερε Ε.Β.Ε. στη μεση της χρονιας τιμωρητικα, αντιεκπαιδευτικα, ενω μας κουνουσε το μαντηλι για Yale! Ντροπη! Θεωρει τα ελληνοπουλα παιδια κατωτερου Θεου.

 
Balis
30 Αυγ 2021 06:18

Ναι στην αξιολόγηση . Είναι η καλύτερη υπουργός ever!

 
Ασαφές χρονοδιάγραμμα... σκοπίμως
29 Αυγ 2021 23:29

Μην περιμενετε να προχωρησει άμεσα η οποιαδήποτε ατομικη αξιολόγηση . Έρχεται νέος/νέα υπουργός Παιδείας και στο βάθος ..... ΕΚΛΟΓΕΣ.

 
ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΗΣ
29 Αυγ 2021 23:17

Μη στενοχωριέσαι κα Υπουργέ... Θα σε αξιολογήσουμε σύντομα κι εσένα και την άξια κυβέρνησή σου! Ανικανότητα διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης, ανικανότητα στην άσκηση εκπαιδευτικής πολιτικής, χιλιάδες υποψήφιες αθώες ψυχές εκτός Πανεπιστημίων, οικονομική εξαθλίωση και ανεργία και πολλά πολλά άλλα. Κοντός ψαλμός...

 
προς τι οι υποσχέσεις;
29 Αυγ 2021 23:12

βγάλτε μια απλή φόρμα δήλωσης στοιχείων υποψηφίων στελεχών και δήλωσης σχολείων, μαζί με ένα λινκ κατάθεσης όλων των προσόντων και δημοσιεύσεων του υποψηφίου σε υπολογιστικό σύννεφο
είναι πάρα πολύ απλό, τι περιμένετε, στα μέσα της χρονιάς, για να διαλυθούν τα σχολεία;

 
MT
29 Αυγ 2021 22:51

Θα συνεχίζει να υπάρχει και η μάσκα εντός σχολείου για μαθητές και εκπαιδευτικούς;

 
ΚΣ
29 Αυγ 2021 21:51

Νομίζω ότι των βαρυγδουπων δηλώσεων του υπουργείου περί επιλογής στελεχών και αξιολόγησης, θα έπρεπε να προηγείται η κάλυψη των κενουμένων θεσεων Διευθυντών. Κάτι που φαίνεται ότι δεν μπορούν ή δεν θέλουν να κάνουν και αφήνουν τα ακεφαλα σχολεία στην τύχη τους με προσωρινους διευθυντές.

 
Δον Κιχώτης
29 Αυγ 2021 21:28

Αχ, η Αννούλα...
Τον κύριο Γιάννη σκέφτομαι, τι έχει να τραβήξει....

 
ΑΣΕΠΙΤΗΣ
29 Αυγ 2021 21:00

η Αννούλα δοκιμάζει το ταγεράκι της και ο μπάρμπα Γιάννης της τρίβει τα χέρια του από χαρά !!!

 
ΧΡΗΣΤΟΣ
29 Αυγ 2021 19:52

Τελικά την πλατφόρμα την ετοιμάζουν ή είναι πρόφαση για επιπλέον καθυστερήσεις; Η αντίστοιχη του ΙΕΠ δεν αρκεί (με κάποιες προσθήκες); Ας το προχωρήσουν άμεσα!

 
daskaloua
29 Αυγ 2021 19:33

Καλά...θα κάνει κρίσεις στελεχών χωρίς αξιολόγηση των υποψηφίων. Και αυτοί που θα γίνουν στελέχη χωρίς αξιολόγηση θα αξιολογήσουν εκπαιδευτικούς; Σύνελθε κυρία υπουργέ!

 
Στράτος
29 Αυγ 2021 17:15

Υπάρχει ένα αλαλούμ με το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών επιλογής στελεχών και αξιολόγησης στην εκπαίδευση που γεννά εύλογα ερωτήματα.
Λέει η Υπουργός "Άμεσα θα ξεκινήσουν επιμορφώσεις σχετικά με τις αξιολογήσεις και θα επιλεγούν και νέα στελέχη που θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών".

Πράγματι ήδη έχουν προγραμματιστεί επιμορφώσεις στελεχών για την αξιολόγηση όπως μας ενημέρωσε το esos (*). Ποια στελέχη όμως θα επιμορφωθούν για την αξιολόγηση; Αυτά που ήδη υπάρχουν; Οι επιλογές στελεχών θα ακολουθήσουν προφανώς σε μεταγενέστερο χρόνο και τα νέα στελέχη που θα επιλεγούν (και θα κληθούν να εφαρμόσουν την αξιολόγηση) θα χρειαστούν εκ νέου επιμόρφωση.

Απαιτούνται:

1. Σαφές χρονοδιάγραμμα επιλογής στελεχών, με ακριβείς ημερομηνίες για όλα τα στελέχη.

2. Άμεση επίλυση του ζητήματος κάλυψης των κενών και κενούμενων θέσεων Διευθυντών σχολείων με εφαρμογή του νέου νόμου (αφού αυτή ήταν η επιλογή του Υπουργείου) και την έκδοση της απαιτούμενης κανονιστικής Υ.Α., που θα σταλεί με οδηγίες για εφαρμογή στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Η αναπλήρωση των θέσεων Διευθυντών έχει ήδη δημιουργήσει προβλήματα και δεν μπορεί να επεκταθεί πέραν του μηνός Σεπτεμβρίου.

3. Εάν όλα πρόκειται να "φρενάρουν" λόγω ενδεχόμενου προσφυγής στις κάλπες, τότε πρέπει άμεσα να γίνει επιλογή στις κενές θέσεις Διευθυντών σχολείων και όλα τα υπόλοιπα να αναβληθούν για μετά τις εκλογές. Θα είναι τραγελαφικό να ξεκινήσει διαδικασία επιλογής μιας κατηγορίας στελεχών εκπαίδευσης (π.χ. Διευθυντών Εκπαίδευσης ή Συμβούλων Εκπαίδευσης) και να "παγώσει" πριν ολοκληρωθεί λόγω προκήρυξης εκλογών.

Τέλος, φαίνεται πως επίκειται αλλαγή μέσω ανασχηματισμού στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Εάν τελικά γίνει, τότε η νέα ηγεσία πρέπει άμεσα αφού ενημερωθεί, να δρομολογήσει την παραπάνω διαδικασία.

Οι καθυστερήσεις στην διαδικασία επιλογής στελεχών εκπαίδευσης εκθέτουν πλέον την Κυβέρνηση. Η Ν.Δ. μοιάζει να ξεπερνά τον εαυτό της στην ιστορικά μεγάλη δυσκολία που επιδεικνύει όταν κυβερνά στην αλλαγή στελεχών εκπαίδευσης, διαδικασία που άλλα πολιτικά κόμματα ολοκληρώνουν πολύ γρήγορα και άμεσα με την αναρρίχηση τους στην εξουσία.

(*) https://www.esos.gr/arthra/74246/programma-enimerotikon-synantiseon-me-s...

 
Διαβάστε λίγο καλύτερα
29 Αυγ 2021 17:02

Δεν είπε τίποτα περίεργο η υπουργός, είπε ότι πριν την ατομική αξιολόγηση θα προηγηθούν σχετικές επιμορφώσεις και επιλογή στελεχών. Η ατομική αξιολόγηση, αν θυμάστε, δεν γίνεται με το καλημέρα, ο εκπαιδευτικός αξιολογείται ανά διετία, τι περιμένατε, να γίνει αξιολόγηση αύριο;
Όσο για τους αξιολογητές, λογικό είναι να θέλει τους νέους, που θα επιλεγούν ξέροντας από πριν ότι θα είναι αξιολογητές, όχι τους ΣΕΕ, που κάποιοι σίγουρα επιλέχθηκαν την εποχή της παντιερας ενάντια σε οποιαδήποτε αξιολόγηση. Να πω την αμαρτία μου, προτιμώ να βάλει να αξιολογήσουν οι ΣΕΕ.

 
Νικόλαος Σεμερτζίδης
29 Αυγ 2021 16:36

Στις εκλογές θα γίνει ωραία αξιολόγηση, λίγη υπομονή...

 
ΠΕ19
29 Αυγ 2021 15:20

Σωστό αλλά καλά κρασιά
Αξιολόγηση ... Next year (όχι πως μας χαλάει δηλαδή αλλά λέμε.)

 
Αλέκος
29 Αυγ 2021 14:34

Η πολιτική του Υπουργείου Παιδείας και οι επιλογές του δεν έχουν να κάνουν με πρόσωπα. Είναι επιλογές της κυβέρνησης. Μην έχετε αυταπάτες ότι με έναν ανασχηματισμό θα υπάρξει αλλαγή πλεύσης.

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ