Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Με self test οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί στα σχολεία από Τετάρτη και rapid test από 13 Σεπτεμβρίου

Η προσέλευση των μαθητών στα σχολεία θα γίνεται, με την προϋπόθεση ότι θα κάνουν δύο φορές την εβδομάδα , Κυριακή και Τετάρτη, self test
Δημοσίευση: 29/08/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί  (μόνιμοι)  που θα προσέλθουν την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου στα σχολεία, θα πρέπει να φέρουν μαζί τους self test αρνητικού αποτελέσματος και όχι rapid test, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση.

"Παραμένει σε ισχύ η  υπό στοιχεία Δ1α/ΓΠ.οικ. 30518/17.5.2021 (Β’ 2020) κοινή υπουργική απόφαση «Εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης (δωρεάν αυτοδιαγνωστικός έλεγχος) από τον κορωνοϊό COVID-19 σε μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς, μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), διοικητικό και λοιπό προσωπικό όλων των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης»", αναφέρει η απόφαση.

Από 13 Σεπτεμβρίου που θα ξεκινήσουν τα μαθήματα  οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα προσέρχονται στο χώρο εργασίας με βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κορωνοϊό τελευταίου εξαμήνου ή βεβαίωση αρνητικού rapid test, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα με δική τους ευθύνη και έξοδα.

Αντίθετα οι ανεμβολίαστοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί  που θα παρουσιαστούν στα σχολεία την Τετάρτη θα πρέπει να φέρουν μαζί τους βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου νόσησης (rapid test ή PCR test), έως 72 ώρες πριν την παρουσίαση τους, η οποία εκδίδεται είτε μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr-ΕΨΠ), είτε από τον ιδιωτικό φορέα που επιλέγεται, θα πρέπει να φέρουν μαζί τους την Τετάρτη που θα παρουσιαστούν στα σχολεία οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Ειδικότερα, από 13 Σεπτεμβρίου:

Η προσέλευση των ανεμβολίαστων  μαθητών στα σχολεία θα γίνεται, με την προϋπόθεση ότι θα κάνουν δύο φορές την εβδομάδα , Κυριακή και Τετάρτη, self test, τα οποία θα χορηγούνται δωρεάν από τα Φαρμακεία.Το αρνητικό αποτέλεσμα του self test θα δηλώνεται χειρόγραφα στη συγκεκριμένη φόρμα (σχολική κάρτα) ή ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Οι μαθητές θα πρέπει να φέρουν τη σχολική κάρτα καθημερινά στο σχολείο και να την επιδεικνύουν στον εκπαιδευτικό της τάξης.

Οι εκπαιδευτικοί, μόνιμοι και αναπληρωτές,  θα πρέπει να επιδεικνύουν στον Διευθυντή του Σχολείου ή σε άλλο όργανο που θα οριστεί από τον ίδιο πιστοποιητικό ή βεβαίωση εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου (rapid test).

Στην περίπτωση   που   εκπαιδευτικοί  δεν προσκομίσουν πιστοποιητικό ή βεβαίωση εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου,  , τότε δεν τους επιτρέπεται η είσοδος στις σχολικές μονάδες, στις οποίες υπηρετούν και επέρχονται οι εξής συνέπειες:

α) Στους μόνιμους εκπαιδευτικούς και τα μέλη Ε.Ε.Π. - Ε.Β.Π., με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης επιβάλλεται, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής και ειδικής διάταξης, το ειδικό διοικητικό μέτρο της αναστολής καθηκόντων για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. Κατά τον χρόνο αναστολής καθηκόντων, ο οποίος δεν λογίζεται ως χρόνος πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας, δεν καταβάλλονται αποδοχές. Με όμοια απόφαση αίρεται η αναστολή, εφόσον προσκομίζεται πιστοποιητικό ή βεβαίωση εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου.

β) Οι προσωρινοί αναπληρωτές και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί, καθώς και τα μέλη Ε.Ε.Π. - Ε.Β.Π., οι οποίοι κατά την ημέρα ανάληψης υπηρεσίας δεν προσκομίζουν στον Διευθυντή/Προϊστάμενο της οικείας σχολικής μονάδας, στον Προϊστάμενο των Κέντρων Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ), στον Προϊστάμενο των Κέντρων Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (Κ.Ε.ΠΕ.Α.), στον Διευθυντή Εκπαίδευσης ή στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης πιστοποιητικό ή βεβαίωση εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου,  δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία. Στην περίπτωση αυτή, εάν πρόκειται για προσωρινούς αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς, καθώς και μέλη Ε.Ε.Π. - Ε.Β.Π. του άρθρου 63 του ν. 4589/2019 και του άρθρου 86 του ν. 4547/2018, εφαρμόζονται η παρ. 5Α του άρθρου 62 του ν. 4589/2019 και η παρ. 4 του άρθρου 86 του ν. 4547/2018, αντίστοιχα.

Με απόφαση του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων δύνανται να καθορίζονται περαιτέρω συνέπειες για όλους τους προσωρινούς αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς, καθώς και μέλη Ε.Ε.Π. – Ε.Β.Π. που μετά την ανάληψη υπηρεσίας παραβαίνουν άπαξ ή και επανειλημμένως στα παραπάνω οριζόμενα.

Σχόλια (23)

 
Μαθήτρια
02 Σεπ 2021 14:21

Για τον αγιασμό χρειάζομαι self test ή όχι; Στο κάτω κάτω τα βιβλία παίρνουμε και φεύγουμε.

 
Ότι να'ναι.....
31 Αυγ 2021 09:16

Όποτε οι μόνιμοι ανεμβολίαστοι εκπαιδεύτικοι θα προσέλθουν την Τετάρτη στην υπηρεσία τους με self test, ενώ οι αναπληρωτές ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί με εργαστηριακό rapid test!(;;;;)Μάλιστα....Και κατά τα άλλα σας φταίνε οι εκπαιδευτικοί που δεν σας πιστεύουν ως προς τον σκοπό τις υποχρεωτικότητας των rapid.

 
ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!!
31 Αυγ 2021 09:11

Στον ΣΚΑΙ τώρα "ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΓΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΜΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ" και μιλάνε για παιδιά απο 5 ετών και πάνω!!Ασχοληθείτε εσείς με τα rapid των εκπαιδευτικών....

 
Νελη
30 Αυγ 2021 22:52

Από την πρώτη βδομάδα θα κλαίει μαζί μας και ο θεοςςςςςςς. Τα κρούσματα στα παιδιά θα ανέβουν στα υψη... Και ελάτε μετά να μου πείτε ότι τα σχολεία δε θα κλείσουν. Μια χαρά θα κλείσουν και θα παρακλεισουν.

 
Γ. Ο. Π.
30 Αυγ 2021 22:50

Θέλω να κάνεις έξοδο μεγάλη!!!!!!! Κεραμεως!!!!!!! Στάνταρ θα σε καθαιρεσουν... Μέχρι και ο πρωθυπουργός αν έχει στοιχειώδες μυαλό, θα δει αγανακτήσει με σένα...

 
Επιβεβαιώνω
30 Αυγ 2021 18:28

πως στο φαρμακείο σήμερα 30/8 ώρα περίπου 12:45 με ενημέρωσαν πως ΔΕΝ δικαιούμαι δύο self test αν και μόνιμος εκπαιδευτικός γενικής.

 
Της τρελης...
30 Αυγ 2021 14:40

ΟΛΟΣ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΒΑΖΕΙ ΤΟΝ ΕΡΜΟ ΤΟΝ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ... ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΩΣ ΤΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ...Ε,ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ!!!!

 
Χρήστος
30 Αυγ 2021 12:54

Πήγα πριν από λίγο στο φαρμακείο να πάρω το self-test για μεθαύριο και αν και είμαι ανεμβολίαστος, δεν μου το δίνει το σύστημα. Η φαρμακοποιός ισχυρίστηκε ότι δεν το δίνει στους εκπαιδευτικούς. Άλλο πάλι και τούτο...

 
Πολίτης 2021
30 Αυγ 2021 10:52

Σε σχολική μονάδα συναδέλφου και ενόψει της ανάληψης Υπηρεσίας την Τετάρτη 1/9, κοινοποιήθηκε το ακόλουθο εμαιλ:
"............ Επομένως, την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου ε.ε. θα προσέλθουμε στο Σχολείο με την έναρξη του σχολικού έτους, όλοι, με τη βεβαίωση του εμβολιασμού μας ή νόσησης τελευταίου εξαμήνου ή αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου (rapid test ή PCR), αντίγραφο των οποίων θα καταθέσουμε για πρωτοκόλληση".

ΠΟΥΘΕΝΑ στην ΥΑ δεν αναφέρει κάτι για πρωτοκόλληση πιστοποιητικού εμβολιασμού παρά μόνο για επίδειξη.
Αναφέρεται: Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί , μόνιμοι και αναπληρωτές, που θα προσέλθουν την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου στα σχολεία, θα πρέπει να φέρουν μαζί τους self test αρνητικού αποτελέσματος και όχι rapid test, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Κάθε σχολείο και μια ερμηνεία..............!

 
Ερασιτεχνισμοί
30 Αυγ 2021 10:12

Στη Βρετανία, όπου ανακοινώνονται τα επίσημα στοιχεία, το 69% των θανάτων από τη μετάλλαξη Δ ήταν εμβολιασμένοι, ενώ το 31% ανεμβολίαστοι. Στην Ελλάδα που δεν ανακοινώνονται τα στοιχεία θα ανοίξουν τα σχολεία;

 
Dimitris
30 Αυγ 2021 07:46

Ε αφού θα "σοθουν" οι εκπαιδευτικοι ας πάει και το παλιαμπελο!!!

 
@pk
30 Αυγ 2021 05:15

Μακάρι να φύγει ανεπιστρεπτί.

 
KM
29 Αυγ 2021 21:33

η αναφερόμενη ΚΥΑ δεν γράφει κάπου για μη εμβολιασμένους. Ζητά self-test για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους και τους εκπαιδευτικούς.

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
29 Αυγ 2021 19:29

Συνάδελφοι όλοι μόνο εμβολιασμένοι στα σχολεία

 
Ξυπόλυτοι στ' αγκάθια...
29 Αυγ 2021 19:26

Φοβάμαι ότι από την πρώτη εβδομάδα που θα ξεκινήσουν τα μαθήματα θα γεμίσουμε με κρούσματα, αφού δεν προβλέπεται να κάνουν διαγνωστικά τεστ οι εμβολιασμένοι μαθητές-καθηγητές. Θυμίζω ότι σύμφωνα με όλες τις μελέτες οι εμβολιασμένοι εξακολουθούν να νοσούν και να μεταδίδουν.

 
@pk
29 Αυγ 2021 18:41

Δεν αποφασίζει το υπουργείο για τα τεστ και τους εμβολιασμούς! Ήρεμα και σοβαρά

 
Κ.Π
29 Αυγ 2021 17:51

Δηλαδή οι ανεμβολιαστοι εκπαιδευτικοί μεχρι τις 13 Σεπτεμβρίου είναι καλυμμένοι με το self test και τα self test είναι αξιόπιστα.Μετα τις 13 έχουν θέμα.Ας μου εξηγήσει κάποιος την λογική γιατί κάτι δεν καταλαβαίνω.

 
Ανδρέας
29 Αυγ 2021 16:34

Μα είναι δυνατόν να προβλέπεται πάλι η κοροϊδία με τη χειρόγραφη δήλωση από τους μαθητές;

 
γιαννης
29 Αυγ 2021 16:29

Καψώνι στους εκπαιδευτικούς. Θα τα πούμε στις εκλογές.

 
Gone with the Wind
29 Αυγ 2021 16:20

Το όσα παίρνει ο άνεμος, έχει καταντήσει πια δυστυχώς. Για Όσκαρ!

 
Θεμης
29 Αυγ 2021 15:45

Rapid από αυτή την εβδομάδα με την προσέλευση για το 20% . Αλλη επιλογή το εμβόλιο. Άλλη επιλογή η άνευ αποδοχών άδεια.

 
@Pk
29 Αυγ 2021 14:48

Μακαρι να σοθουν εκπαιδευτικοι, παιδια, γονεις. Η χειροτερη υπουργος μακραν.

 
Pk
29 Αυγ 2021 14:08

Τρέχει να προλάβει όσα περισσότερα μπορεί. Τελευταία εβδομάδα της

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ