Placeholder

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

Γράμμα στον πρωθυπουργό για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής από μητέρα εκπαιδευτικό

Δημοσίευση: 30/08/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Αγαπητέ πρωθυπουργέ,

Σας γράφω αυτό το γράμμα (αν και πιστεύω ότι μπορεί να μην το διαβάσετε ποτέ) σαν ύστατη παράκληση ώστε να διορθώσετε τις αδικίες προς τα παιδιά που έδωσαν φέτος πανελλαδικές εξετάσεις. Διαβάζω πως πήγατε στην Αμερική να «εγκαταστήσετε» την κόρη σας σε πανεπιστήμιο της χώρας, καλές σπουδές της εύχομαι όμως μπορείτε να ρίξετε και μια ματιά στα δικά μας παιδιά μιας και από τη θέση σας ως πρωθυπουργός παίρνεται αποφάσεις που αφορούν το μέλλον τους.

Ο γιός μου λοιπόν συγκέντρωσε στις πανελλαδικές εξετάσεις 13350 μόρια (θετική κατεύθυνση) σε μια χρονιά που ουσιαστικά τα παιδιά δεν πήγαν σχολείο και στηρίχτηκαν κυρίως στα φροντιστήρια, σε μια χρονιά που η ψυχολογική πίεση ήταν πολύ μεγάλη και οι συνθήκες δύσκολες. Χθες λοιπόν βγήκαν τα αποτελέσματα, έτσι λοιπόν ενώ έπιανε τις 2 σχολές που είχε ως πρώτες επιλογές ( Πολιτικών Μηχανικών Ξάνθης 12772 μόρια για φέτος και 98 θέσεις κενές – Μηχανολόγων Μηχανικών ΠΑΔΑ 12984 μόρια για φέτος και 38 θέσεις κενές) δεν μπόρεσε ποτέ να τις δηλώσεις λόγω της ΕΒΕ που δεν συμπεριλάμβανε τη βαρύτητα των μαθημάτων.

Δηλαδή το Υπουργείο Παιδείας κατάφερε το «ακατόρθωτο», μαθητές να έχουν τα μόρια να μπουν σε σχολές, οι σχολές να έχουν κενές θέσεις και να μην μπορούν καν να τις δηλώσουν στο μηχανογραφικό. Πέραν το αν είναι σωστή ή όχι η ΕΒΕ, αν έπρεπε να μειωθούν οι εισακτέοι, να κλείσουν πανεπιστημιακά τμήματα κλπ, εδώ υπάρχει μια αδικία μεγάλη την οποία πρέπει να διορθώσετε. Στην ΕΒΕ έπρεπε να υπάρχει και η βαρύτητα των μαθημάτων γιατί απλά οι μαθητές έχουν περισσότερα μόρια από τη σχολή προτίμησης τους και δεν μπορούν να τη δηλώσουν.

Προλαβαίνετε να διορθώσετε αυτή την αδικία, είναι πολύ κρίμα να παίζεται με το μέλλον των παιδιών μας, να ξεκινάνε την ενήλικη ζωή τους βλέποντας ότι η πολιτεία δεν τους υπολογίζει. Είναι πολύ άδικο και δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ, ποτέ το Υπουργείο Παιδείας δεν φέρθηκε τόσα άδικα στα παιδιά που παλεύουν για ένα μέλλον, που ονειρεύονται κάτι καλύτερο, που αναζητούν έναν δίκαιο κόσμο.

Σας παρακαλώ διορθώστε αυτή την αδικία, για τα παιδιά που έδωσαν φέτος όχι μόνο για τα επόμενα χρόνια. Αν ενδιαφέρεστε για τους μαθητές μας, απλά κάντε κάτι, μόνο εσείς μπορείτε.

Με εκτίμηση

Γεωργία Μ.

Καθηγήτρια Πληροφορικής

Σχόλια (18)

 
Συντάκτης του κράτους
31 Αυγ 2021 17:31

Αν διαβάσετε προσεκτικά το άρθρο θα δείτε και το πρόβλημα. Με 13350 μόρια ο γιός μου μπαίνει σε πολλές σχολές και έτσι είναι ήδη στο πανεπιστήμιο (δεν απέτυχε όπως γράφουν κάποιοι). Το πρόβλημα είναι πως ήθελε σχολές που έχουν λιγότερα μόρια από 13350 και δεν μπόρεσε να τις δηλώσεις και ναι στα μαθήματα βαρύτητας διέπρεψε (Μαθηματικά 92/100).

 
Ν όντας
31 Αυγ 2021 16:47

Αστείο φαίνεται ότι κάνουμε αυτή τη κουβέντα και υποτιμητικό για το παιδείας και τα πανεπιστήμια γενικότερα. Η βάση έπρεπε ανέκαθεν να ισχύει γία εισαγωγή και ύστερα συντελεστής ανάλογα το επίπεδο σπουδών.

 
φοιτητής
31 Αυγ 2021 08:53

Ας ξαναπροσπαθήσει. Μας κούρασαν τα γράμματα και οι επιστολές διαμαρτυρίας. Κι εμείς αποτύχαμε στη σχολή που θέλαμε αλλά δε στείλαμε γράμμα να διαμαρτυρηθούμε ούτε να εξαιρεθούμε ούτε να γεμίσουμε τα κενά καθίσματα.

 
Μαρια
30 Αυγ 2021 23:10

Περμενετε ο ΠΘ να ακουσει τα παιδια; Ποτε τα ακουσαν, οταν φωναζαν για τη ΕΒΕ φετος? Εκτος αν αφορουσε τα παιδια τους.

 
ΑΠΛΆ ΔΕΧΌΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ
30 Αυγ 2021 19:17

Η αποτυχία στεναχωρεί αλλά όμως δε σημαίνει ότι αδικήθηκε σε σχέση με τους άλλους. Όπως τόσοι άλλοι που πέτυχαν στα δημόσια ΙΕΚ έτσι και το δικό σας θα πετύχει εκεί, μη παρασύρεστε από λαικισμούς του τύπου θα μπούνε όλοι στο πανεπιστήμιο. Δε θα ύπαρχουν τότε πανελλήνιες. Μην αδικείτε το δημόσιο σχολείο γιατί φαντάζομαι εκεί δουλεύετε. Μη πετάτε σπόντες για τα παιδιά των άλλων. Ο καθένας πορεύεται διαφορετικά.

 
Κώστας
30 Αυγ 2021 17:03

Απόλυτα δίκαιο το αίτημα της μητέρας και καθηγήτριας Πληροφορικής. Είναι αδιανόητο να υπάρχουν κενές θέσεις, να έχεις τα μόρια αλλά να μην μπορείς να δηλώσεις τους Πολιτικούς Μηχανικούς Ξάνθης!!
Η Νέα Δημοκρατία θα χάσει πάρα πολύ απ' αυτό. Δυστυχώς γι' αυτήν.
Καθηγητής με 28 χρόνια στην εκπαίδευση.

 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ
30 Αυγ 2021 16:36

Λάθος τα λες. Οι βαθμοί στα Μαθηματικά και στη Φυσική του παιδιού που δεν μπήκε σε σχολή Μηχανικής ήταν μεγαλύτεροι απο τους βαθμούς του παιδιού που τελικά μπήκε. Το σωστό βέβαια είναι να μπουν και τα δύο παιδιά.

 
kalkanis
30 Αυγ 2021 16:23

ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΤΟΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ ΤΗΝ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ!!
ΕΑΝ ΒΑΛΕΙ 1,4 ΕΒΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΓΙΑ MIT ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΑΥΤΗ.
ΕΠΙΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ!!!
Η ΜΟΝΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΟΠΩΣΛΕΝΕ ΜΕ 1500-2000 ΜΟΡΙΑ!!!!!!!!! ΟΤΑΝ ΕΔΙΝΑΝ ΕΚΕΙΝΟΙ ΕΙΧΑΝ ΒΑΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΤΟ 10,00.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ!!
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

 
Γιώργος
30 Αυγ 2021 15:47

Δεν εγκαθιστά αλλά συνοδεύει. Πρέπει να δεχόμαστε την αποτυχία . Ας ξαναπροσπαθήσει .

 
Γιατί δε γράφετε την ΕΒΕ ;
30 Αυγ 2021 15:06

Δε μας λέει τα μόρια της ΕΒΕ! Καταλαβαίνουμε ...ζητά όμως να εξαιρεθεί .

 
Πολίτης 2021
30 Αυγ 2021 14:34

@ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ

Σαφώς και έχετε δίκαιο στην αριθμητική ερμηνεία των αποτελεσμάτων και δεν θα διαφωνλήσω μαζί σας.
Διαφωνώ όμως σε εκφράσεις τύπου"..έπιασε πάτο¨.."
Αν είστε εκπαιδευτικός αλλά και ως γονιός, θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι μετά από έτη τηλεκπαίδευσης με τα μύρια όσα προβλήματα, τα μόνα που ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ είναι τα παιδιά-μαθητές όλων των ηλικιών.
Σε αυτό και μόνο το σημείο της άστοχης έκφρασής σας, διαφωνώ απόλυτα.
Το αν όλοι αδικούνται ή αν έστω έτσι το νομίζουν, αφήστε παρακαλώ να το γνωρίζουν οι ίδιοι.

 
Γιάννης
30 Αυγ 2021 13:11

Για όσα παιδιά δε μπόρεσαν να εισαχθούν θέλουν διόρθωση. Για να εισαχθούν. Δε μπορεί να γίνονται εξαιρέσεις.

 
Σωτήρης
30 Αυγ 2021 13:09

Δηλαδή ακυρώνετε το σχολείο καθως λέτε ότι στηρίχτηκαν κυρίως στα φροντιστήρια, κάνετε νύξεις σε θέματα οικογενειακά που δε θα έπρεπε . Τα μόρια δεν έχει νόημα να συγκρίνονται με τα περσινά αλλα με τους φευεινπυσ Υποψήφιους. Λυπάμαι αλλά τα μόρια 12772 είναι χαμηλή βαθμολογία.

 
Όχι ακριβώς.....
30 Αυγ 2021 13:02

Εδώ έχουμε ένα ακόμη κλασικό παράδοξο της ΕΒΕ :Ο συγκεκριμένος μαθητής προφανώς έγραψε πολύ καλά μαθηματικά. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τα μόρια που συγκέντρωσε λόγω συντελεστή στα μαθηματικά να είναι περισσότερα από την ΕΒΕ των δύο τμημάτων αλλά ο υπολογισμός για το αν πιάνει την ΕΒΕ της σχολής είναι χωρίς συντελεστές βαρύτητας με αποτέλεσμα να μην μπορεί να την δηλώσει στο μηχανογραφικό.

 
@αξιοκρατικά
30 Αυγ 2021 12:53

Βασικά, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Ο μαθητής έχει γράψει καλύτερα στα δύο μαθήματα βαρύτητας, αλλά η ΕΒΕ δεν λαμβάνει υπόψη τους συντελεστές και τον αφήνει έξω από τις σχολές για τις οποίες έχει τα μόρια. Ένα από τα πολλά παράλογα που ζήσαμε φέτος με την ΕΒΕ.

 
ΛΙΓΟ ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ
30 Αυγ 2021 12:52

Κυρια μου ο γιος σας απετυχε στις εξετασεις καθως ειχε λιγοτερα μορια απο αυτα που ο νομος οριζει. αρα ειναι εκτος. Μπορει να παει στα ΙΕΚ. Πρεπει να ευχαριστειτε το συστημα γιατι ο γιος σας δεν εγκλωβιστηκε στο Πανπειστημιο. Θα πρεπει να του μαθετε οτι θα βρει πολλες πορτες κλειστες στη ζωη του ειτε αν δεν τα καταφερνει ειτε αν δεν ειναι τουσ συτηματος.

 
Κατάργηση ΕΒΕ ΚΑΙ 2750 μορίων για μετεγγραφες
30 Αυγ 2021 11:54

Η ΕΒΕ και τα 2750 μορια είναι τα πιο ανάλγητα μέτρα, επιστημονικά αστήρικτα και αποτελούν την ταφόπλακα της ελληνικής οικογένειας, η οποία δεν μπορεί να σπουδάσει τα παιδιά της στην ίδια πόλη.
Οσονούπω θα γίνει ταφόπλακα κσι της ΝΔ.

Νεοδημοκράτης

 
ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ
30 Αυγ 2021 11:27

Ο γιός της κυρίας έχει τα μόρια αλλά από τα μαθήματα γενικής παιδείας. Στα μαθήματα εξειδίκευσης όμως που χρειάζονται για τις σχολές αυτές, Πολιτικών Μηχανικών Ξάνθης 12772 μόρια για φέτος – Μηχανολόγων Μηχανικών ΠΑΔΑ 12984 , έπιασε πάτο. Φταίει το υπουργείο για αυτό που δεν έχει τις ικανότητες ο νεαρός για αυτές τις σχολές ; Φταίει το υπουργείο και ζητά η μητέρα από τον πρωθυπουργό ; Όλοι νομίζουν ότι αδικούνται σε αυτό το κράτος;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.