Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Άνοιγμα σχολείων :Τι συζητούν οι ειδικοί με την πολιτική ηγεσία του υπ. Παιδείας για τη διαχείριση κρουσμάτων Κορωνοϊού

Μέχρι αύριο το πρωτόκολλο για τα κρούσματα
Δημοσίευση: 01/09/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το αργότερο μέχρι αύριο αναμένεται να εκδοθεί το πρωτόκολλο διαχείρισης κρουσμάτων στα σχολεία, το οποίο θα είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό που εφαρμόστηκε το προηγούμενο σχολικό έτος.

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας θα συνεδριάσουν σήμερα κι ενδεχομένως και αύριο, προκειμένου να διατυπώσουν προτάσεις και να οριστικοποιήσουν τους κανόνες διαχείρισης των κρουσμάτων , όταν αυτά εκδηλώνονται στα σχολεία.

Στη συνεδρίαση  της προηγούμενης Τετάρτης η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας εισηγήθηκε έναρξη των μαθημάτων τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου με τη  φυσική παρουσία μαθητών και εκπαιδευτικών , ενώ ακούσθηκαν προτάσεις, όπως:

Όταν σε μια αίθουσα εκδηλώνεται μικρός αριθμός κρουσμάτων (σ.σ. ως προς τον αριθμός ακούστηκαν  διάφορες προτάσεις)

Α. Να μην αναστέλλει τη λειτουργία της , και,

Β. Να διενεργείται rapid test:

α. Σε όλους τους μαθητές της τάξης

ή

β. Μόνο στους μαθητές που το “κρούσμα” ήρθε σε κοντινή επαφή (αποκλείστηκε αυτή η πρόταση)

ή
να διενεργείται self test σε όλους τους μαθητές του σχολείου, δεδομένου ότι το συγκεριμένο “κρούσμα” ή τα συγκεκριμένα “κρούσματα” μπορεί να ήρθαν σε επαφή και με άλλους μαθητές άλλων τάξεων.

ή

rapid test στους μαθητές της αίθουσας και παράλληλα  self test στους μαθητές του υπόλοιπου σχολείου

Επίσης θεωρείται βέβαιο ότι θα ληφθεί απόφαση  για υποχρεωτική  μάσκα σε όλους τους χώρους του σχολείου  πλην της Γυμναστικής.

Η  οριστική απόφαση θα ληφθεί  σήμερα ή αύριο.

Η προσέλευση των μαθητών στα σχολεία θα γίνεται , με την προϋπόθεση ότι θα κάνουν δύο φορές την εβδομάδα , Κυριακή και Τετάρτη, self test, τα οποία θα χορηγούνται δωρεάν από τα Φαρμακεία.Το αρνητικό αποτέλεσμα του self test θα δηλώνεται χειρόγραφα στη συγκεκριμένη φόρμα (σχολική κάρτα) ή ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Οι μαθητές θα πρέπει να φέρουν τη σχολική κάρτα καθημερινά στο σχολείο και να την επιδεικνύουν στον εκπαιδευτικό της τάξης.

Οι εκπαιδευτικοί, μόνιμοι και αναπληρωτές,  θα πρέπει να επιδεικνύουν στον Διευθυντή του Σχολείου ή σε άλλο όργανο που θα οριστεί από τον ίδιο πιστοποιητικό ή βεβαίωση εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου (εργαστηριακό).

Στην περίπτωση   που   εκπαιδευτικοί  δεν προσκομίσουν πιστοποιητικό ή βεβαίωση εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου,  , τότε δεν τους επιτρέπεται η είσοδος στις σχολικές μονάδες, στις οποίες υπηρετούν και επέρχονται οι εξής συνέπειες:

α) Στους μόνιμους εκπαιδευτικούς και τα μέλη Ε.Ε.Π. - Ε.Β.Π., με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης επιβάλλεται, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής και ειδικής διάταξης, το ειδικό διοικητικό μέτρο της αναστολής καθηκόντων για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. Κατά τον χρόνο αναστολής καθηκόντων, ο οποίος δεν λογίζεται ως χρόνος πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας, δεν καταβάλλονται αποδοχές. Με όμοια απόφαση αίρεται η αναστολή, εφόσον προσκομίζεται πιστοποιητικό ή βεβαίωση εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου.

β) Οι προσωρινοί αναπληρωτές και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί, καθώς και τα μέλη Ε.Ε.Π. - Ε.Β.Π., οι οποίοι κατά την ημέρα ανάληψης υπηρεσίας δεν προσκομίζουν στον Διευθυντή/Προϊστάμενο της οικείας σχολικής μονάδας, στον Προϊστάμενο των Κέντρων Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ), στον Προϊστάμενο των Κέντρων Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (Κ.Ε.ΠΕ.Α.), στον Διευθυντή Εκπαίδευσης ή στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης πιστοποιητικό ή βεβαίωση εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου,  δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία. Στην περίπτωση αυτή, εάν πρόκειται για προσωρινούς αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς, καθώς και μέλη Ε.Ε.Π. - Ε.Β.Π. του άρθρου 63 του ν. 4589/2019 και του άρθρου 86 του ν. 4547/2018, εφαρμόζονται η παρ. 5Α του άρθρου 62 του ν. 4589/2019 και η παρ. 4 του άρθρου 86 του ν. 4547/2018, αντίστοιχα.

Με απόφαση του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων δύνανται να καθορίζονται περαιτέρω συνέπειες για όλους τους προσωρινούς αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς, καθώς και μέλη Ε.Ε.Π. – Ε.Β.Π. που μετά την ανάληψη υπηρεσίας παραβαίνουν άπαξ ή και επανειλημμένως στα παραπάνω οριζόμενα.

Σχόλια (17)

 
@Μητέρα
02 Σεπ 2021 09:41

Εδώ δεν είναι Γαλλία, είναι Αιθιοπία

 
αναστολή καθηκόντων
02 Σεπ 2021 07:58

όποιος δεν επιδεικνύει τεστ ή εμβόλιο/ανοσία να οδηγείται σε πειθαρχικό, δεν θα παίζουμε πολιτικά παιχνίδια, ας αντιληφθούν όλες και όλοι τον υγειονομικό κίνδυνο...

 
Γονιός
02 Σεπ 2021 00:50

Καμία διάκριση μεταξύ των μαθητών, καμία καραντίνα σε μαθητή χωρίς να έχει διαγνωστεί θετικός. Online παρακολούθηση για τους μαθητές σε καραντίνα. Η τάξη του παιδιού μου μπήκε πέρσι δύο φορές καραντίνα, χωρίς να αρρωστήσει κανένα παιδί κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

 
Μαρία
02 Σεπ 2021 00:33

Καλά είμαστε λογικοί;θα κλείσει τμήμα με το 50%+1 μαθητών θετικών;θα δείτε τι έχει να γίνει!! Για οποιαδήποτε καταστροφή φυσικά ευθύνη δε θα πάρετε!! Θα δούμε αν τα τέλεια νοσοκομεία σας θα επιτρέπουν την λειτουργία νοσούντων 100% και μετά κλείνουμε.Θα δω τέλος Οκτωβρίου άντε 15/11 τι θα πείτε...

 
Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου
02 Σεπ 2021 00:20

Άλλη μια χρονιά κινδυνεύει να χαθεί εξαιτίας της ανικανότητας των κυβερνώντων να διαθέσουν κονδύλια για την πρόληψη και προστασία της εκπαιδευτικής κοινότητας. Η λύση είναι απλή αλλά κοστίζει. Υποχρεωτικό δωρεάν "Rapid test" σε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς κάθε σαββατοκύριακο (για όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες) . Δεκαήμερη καραντίνα σε όσους βγουν θετικοί. Σε περίπτωση κρούσματος δωρεάν 2ο "Rapid test" μεσοβδόμαδα στους μαθητές του τμήματος. Προς
Θεού, όχι διαχωρισμός εμβολιασμένων (άτρωτων) και ανεμβολίαστων. Στα 3 κρούσματα στο ίδιο τμήμα να γίνεται 10ήμερη τηλεκπαίδευση. Τα self test να καταργηθούν γιατί είτε δε γίνονται σωστά, είτε γιατί δε γίνονται καθόλου.

 
Γονέας παιδιού σε Δημοτικό Σχολείο
02 Σεπ 2021 00:09

Παντού ακούω, διαβάζω όλοι αναφέρονται σε παιδιά ηλικίας από 12-18 πουθενά δεν αναφέρονται τι προβλέπουν για τα παιδιά κάτω των 12 ετών. Τα παιδιά σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και δημοτικά σχολεία. Εκτός εάν θεωρείται δεδομένο ότι θα κλείσουν και θα κάνουν τηλεκπαίδευση. Γιατί δεν είναι φοράω παντού την μάσκα μου και μόνο στην Γυμναστική την βγάζω... Φοράω την μάσκα μου και δεν την φοράω όταν κάνω γυμναστική, τρώω το τοστ, πίνω χυμό, νερό, τρώω στο ολοήμερο.... δηλαδή το 1/3 της ημέρας που περνούν τα παιδιά στο δημοτικό δεν φορούν μάσκα. Άρα τι γίνεται κύριοι με αυτή την βαθμίδα της εκπαίδευσης;

 
Ερωτήματα
01 Σεπ 2021 23:52

Προτείνουν μέτρα που δεν ελέγχονται, πράγμα που σημαίνει ότι πάλι θα κλείσουμε.

 
ΘΑΝΑΣΗΣ
01 Σεπ 2021 22:57

Καταλάβαμε. Θέλετε σχολεία ανοικτά, αλλά χωρίς μαθητές...Τα σχολεία όμως θα ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ανοικτά.

 
Κ.Π.
01 Σεπ 2021 22:05

Προς @τρεξε κόσμε
Μάλλον μας κοροϊδεύουν.Καντε το εμβόλιο και θα επέλθει κανονικότητα.Ετσι μας είπαν.Τωρα μαθαίνουμε ότι και κολλάμε και μεταδίδουμε.Επομενως αν θες να μην κολλήσεις την υπόλοιπη οικογένεια θα πας και θα το κάνεις το test.Ωραιοιιιι!!!!

 
Αν εμφανιστούν 2-3 κρούσματα σε μια τάξη...
01 Σεπ 2021 21:22

περιμένετε ότι οι γονείς θα συνεχίσουν να στέλνουν τα ανεμβολίαστα παιδιά τους στο σχολείο σαν να μην τρέχει τίποτα; Ακόμα κι αν το τμήμα το θέλει το Υπουργείο ανοιχτό, απλά δε θα έχει μαθητές για κανένα 20ήμερο τουλάχιστον!

 
Ανθίππη
01 Σεπ 2021 19:51

Με λίγα λόγια: Με το πρώτο κρούσμα στην τάξη, αρχίζει η παράσταση του καραγκιόζη ...

 
τρέξε κόσμε
01 Σεπ 2021 17:21

έχει πλέον γίνει γραφικό το όλο θέμα.
Είναι δυνατόν να ζητάμε να κάνουν όλοι rapid test σε ένα σχολείο...κάθε μέρα χιλιάδες γονείς θα τρέχουν στα διαγνωστικά κέντρα να χώνουν λεφτά.
Και μην ακούσω ότι γίνεται και δωρεάν..που ζείτε, δεν έχετε δει τι γίνεται???
Λοιπόν όποιος έχει κάνει εμβόλιο δεν πρέπει να κάνει τίποτε ή μας κοροϊδεύουν!!

 
Εικοστός ΔΕΥΤΕΡΟΣ
01 Σεπ 2021 17:07

Ανοιχτά σχολεία, όλες οι βαθμίδες, χωρίς περιορισμούς η μόνη ορθολογική λύση.

Η εκπαίδευση των παιδιών είναι το πιο σημαντικό σε μια οργανωμένη κοινωνία του 22ου αιώνα.

 
Μαρία, καλλιθεα
01 Σεπ 2021 17:03

Μπορεί κάποιος να ενημερώσει αν οι πληρως εμβολιασμενοι μαθητές θα πηγαίνουν με το πιστοποιητικό εμβολιασμού μόνο, η θα πρέπει να κάνουν και σελφ τεστ;. Και κάτι άλλο. Μήπως να καθυστερήσει το άνοιγμα των σχολείων μερικές μέρες ώστε να εμβολιαστούν περισσότερα παιδιά;

 
Μητέρα
01 Σεπ 2021 16:53

Στην Γαλλία οι γονείς με παιδιά στο δημοτικό ενημερώθηκαν ότι φέτος με ένα κρούσμα θα κλείνει το τμήμα εδώ μάλλον είναι πιο ικανοί στην αντιμετώπιση του ιού .... μάλιστα !!!!

 
Κωστας
01 Σεπ 2021 14:40

Με άλλα λόγια κανένα μέτρο στα σχολεία πλην της μάσκας.

 
Blind Guardian
01 Σεπ 2021 13:17

Πάλι οι σοφοί που σοφοί δεν είναι, συζητούν χωρίς τον ξενοδόχο και φυσικά πάλι θα αποτύχουν, όπως κάθε φορά.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ