Placeholder

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΑΠΟΨΗ

Αναπλήρωση θέσεων Διευθυντών σχολείων και επιλογή προσωρινών Διευθυντών σχολείων

Δημοσίευση: 02/09/2021
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Στις 5/8/2021 το Υπουργείο Παιδείας απέστειλε εγκύκλιο (*1) στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης επισημαίνοντας δύο μεταβατικές διατάξεις που περιέχονται στο μεγάλο τελευταίο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου. 

Η δεύτερη από αυτές αφορά στις κενές και κενούμενες θέσεις Διευθυντών σχολείων που προέκυψαν λόγω συνταξιοδοτήσεων και παραιτήσεων.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο προβλέπεται η επιλογή νέων Διευθυντών σχολείων από τα παλιά Συμβούλια Επιλογής για τις κενές αυτές μόνο θέσεις,  η θητεία των οποίων θα λήξει όταν γίνει συνολική επιλογή νέων στελεχών κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του πολυνομοσχεδίου.

«Για την εφαρμογή των ανωτέρω απαιτείται η έκδοση της απαραίτητης κανονιστικής Υπουργικής Απόφασης που πρόκειται να εκδοθεί», αναφέρει η παραπάνω εγκύκλιος. Αμέσως μετά επισημαίνεται ότι «Μέχρι την έκδοσή της οι θέσεις καλύπτονται με αναπλήρωση σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 11 του κεφ. Ε΄ του ν. 1566/1985 (Α΄ 167)».

Καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί η αναμενόμενη κανονιστική Υ.Α. οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης προχώρησαν σε ορισμό Αναπληρωτών Διευθυντών σχολείων, πολλοί εκ των οποίων ανέλαβαν χωρίς να το επιθυμούν απλώς και μόνο επειδή ήταν οι Υποδιευθυντές των σχολείων ή οι αρχαιότεροι οργανικά τοποθετηθέντες στο σχολείο τους.

Το ζητούμενο λοιπόν είναι πότε αναμένεται να προχωρήσει το Υπουργείο στην έκδοση της κανονιστικής Υ.Α. για την επιλογή νέων (προσωρινών) Διευθυντών σχολείων από τα (παλιά) Συμβούλια επιλογής κατ’ εφαρμογή των προβλέψεων του άρθρου 232 του πολυνομοσχεδίου (Ν.4823/2021)(*2) και της παραπάνω εγκυκλίου (Φ.350/70/97134/Ε3/5-8-2021).

(*1)https://www.esos.gr/arthra/74043/systaseis-gia-meleti-kai-aparegkliti-ti...
(*2) https://www.esos.gr/arthra/74021/se-fek-polynomoshedio-toy-yp-paideias-a...

Σχόλια (47)

 
Αξιολόγηση Διευθυντών
06 Σεπ 2021 13:55

@ όλους
Το υπουργείο επιβάλλεται να εκδώσει την κανονιστική απόφαση για πολλούς λόγους.
1. Οι διευθυντές που αναλαμβάνουν αυτή την στιγμή δεν έχουν αξιολογηθεί. Υπάρχουν υποδιευθυντές ή καθηγητές με την παλιότερη τοποθέτηση με μοναδικό προσόν το βασικό τίτλο διορισμού.
2. Πολλοί από αυτούς αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ψηφιακές δεξιότητες που απαιτούνται για αυτήν την θέση.
3. Θα εμφανιστούν στις επόμενες κρίσεις εκπαιδευτικοί που θα έχουν μοριοδοτηθεί χωρίς να έχουν αξιολογηθεί για την θέση.
4. Από 05 Αυγούστου το υπουργείο έχει καταλάβει το πρόβλημα που θα προκύψει και παρόλα αυτά δεν έχει εκδώσει την κανονιστική Υ.Α. Αυτό σημαίνει ανεπάρκεια των τμημάτων που ασχολούνται με το θέμα, και κακώς κάποιοι συνεχώς προσπαθούν να τους δικαιολογήσουν εδώ μέσα. Όταν ψηφίζεις κάτι πρέπει να γνωρίζεις τι προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει και να έχεις βρει τις λύσεις για αυτά. Αλλιώς είσαι ανεπαρκής.
5. Η "αξιοκρατία" έστω και όπως γίνονται οι κρίσεις των στελεχών εκπαίδευσης είναι απαραίτητη για την συνοχή και την εύρυθμη λειτουργία των συλλόγων. Αυτή την στιγμή υπάρχουν εκπαιδευτικοί που θα ήθελαν να μπουν στην διαδικασία αξιολόγησης για να αναπληρώσουν τους διευθυντές και εκπαιδευτικοί που έχουν βρεθεί διευθυντές χωρίς να μπορούν και να θέλουν.

 
ert
05 Σεπ 2021 23:05

@ΔΣ. ΠΡΟΦΑΝΩΣ, αλλά επειδή τα κλειδιά τα κρατάει το ΥΠΑΙΘ (ΥΑ) και επειδή δεν νοείται σχολείο χωρίς διευθυντή, επέλεξαν την αναπλήρωση διευθυντή. Το τραγικό είναι ότι δεν μας λέει ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ. Πιθανότατα θα μείνουν οι αναπληρωτές δντες και θα βάλει οριστικά τους διευθυντές με 4ετη θητεία, αν και όταν διότι αλλιώς θα αλλάξουν τα σχολεία διευθυντή μέχρι και 3 φορές!!! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ.

 
ΔΣ
05 Σεπ 2021 21:59

↪Ert, όλες οι θέσεις οι οποίες προέκυψαν είναι κενούμενες και πρέπει να αναπληρωθούν έστω και προσωρινά. Οι πίνακες του 17 όχι μόνο έχουν καταργηθεί αλλά σε πολλές των περιπτώσεων έχουν εξαντληθεί και οι καινούργιοι αναπληρωτές θα κληθούν να παραδώσουν σε αυτούς που θα προκύψουν μεσούσης της χρονιάς ανατρέποντας όλες τις αρχικές τοποθετήσεις.

 
Εκπαιδευτικός - Στέλεχος
05 Σεπ 2021 20:59

Τα σχολεία χωρίς Αναπληρωτή ειναι ή αυτά που εχουν Υπδντή ή αυτά που το ΠΥΣΔΕ δεν πρόλαβε να ορίσει ( παραιτήσεις, συνταξιοδοτήσεις κλπ) .
Πάντως οπως αναφέρθηκε καλο ειναι να υπαρχει διάκριση μεταξυ αναπληρωτή Δντη και προσωρινού Δντη.

 
@ Εκπαιδευτικός - Στέλεχος
05 Σεπ 2021 20:33

Ποια είναι τα σχολεία μόνο με διευθυντή και χωρίς αναπληρωτή (περ. 2); Κάθε χρόνο, μετά την επιλογή υ/δ, ορίζεται αναπληρωτής διευθυντής στα σχολεία που δεν προβλέπεται υποδιευθυντής. Εκτός πια αν μιλάμε για το διάστημα από τη λήξη του προηγούμενου σχ. έτους μέχρι τον ορισμό για τη νέα χρονιά.

Επίσης, στη δική μου ΔΠΕ τουλάχιστον υπήρξε διάκριση ανάμεσα σε προσωρινούς και αναπληρωτές διευθυντές. Έχω την εντύπωση (χωρίς να είμαι 100% βέβαιος) ότι το 1ο αναφέρεται σε υποδιευθυντές που αναλαμβάνουν τη διεύθυνση και το 2ο σε... αναπληρωτές!

 
Τς τς τς...
05 Σεπ 2021 20:25

Μα κανείς νομομαθής πχια; Στα μαύρα σκοτάδια θα μείνουμε...

 
Εκπαιδευτικός - Στέλεχος
05 Σεπ 2021 19:54

Λοιπόν επειδη τα εχετε μπερδέψει εχουμε και λέμε
1η περιπτωση: Σχολειο με Δντη και Υποδντη. Δεν υπάρχει αλλο στέλεχος με ονομα Αναπληρωτής Δντής αφου τα χρέη εκτελεί ο Υπντης
2η περιπτωση σχολειο ΜΟΝΟ με Δντη χωρις Αναπληρωτή. Σε αυτο το σχολειο το ΠΥΣΔΕ ορίζει τον αρχαιότερο τοποθετημένο στο σχολειο σαν Ανσπληρωτη Δντή. Δεν εχει μορια ουτε επίδομα εκτος αν ο Δντής απουσιάσει άνω του μήνα
3η περιπτωση. Σχολειο με Δντη και υποδιευθυντή όπου η θέση του Διευθυντή ορφάνεψε λογω παραίτησης, συνταξιοδότησης , ποινής κλπ. Στην περιπτωση αυτή το ΠΥΣΔΕ προτείνει στον Υπντη να αναλάβει Αναπληρωτης Δντής (με μόρια και χρημα). Αν δεχτεί ΟΚ αν δεν δεχτεί παει στον αρχαιότερα τοποθετημένο στο σχολειο κλπ
4η περιπτωση. Σχολειο μονο με Δντη που ορφάνεψε λόγω συνταξιοδότησης, παραίτησης, ποινής κλπ. Στο σχολείο αυτο ειχε οριστεί Αναπληρωτής Δντής (δεν υπηρχε Υπντης) Αν δεχτεί ΟΚ (μόρια και χρήμα) αν δεν δεχτεί πάει στον Αρχαιότερα τοποθετημένο στο σχολειο

Τωρα σε ΟΛΕΣ τις παραπάνω υποθέσεις θα πρεπει να πληρούνται τα κριτήρια για στελέχη (το αναφέρει ο Ν1566)) αρα πρωτα γινεται ο ελεγχος προϋποθέσεων και μετα η σειρα που αναφέρθηκε. Σήμερα οι προϋποθέσεις ειναι ΤΠΕ Α, διδακτική άνω των 8 κλπ

 
ert
05 Σεπ 2021 19:45

Προσέξτε ότι υπάρχει ο αναπληρωτής διευθυντής (όπως εδώ που λείπει ο διευθυντής και μοριοδοτείται ΚΑΝΟΝΙΚΑ) και ο αναπληρωτής του Διευθυντή που ορίζεται σε σχολεία χωρίς υποδιευθυντή. Σε αυτή τη περίπτωση νομίζω θα πρέπει να απουσιάζει ο διευθυντής με μακροχρόνια άδεια (αναρρωτική, ανατροφής τέκνου, κλπ) για να μοριοδοτηθεί. Με επιφύλαξη το τελευταίο για τις λεπτομέρειες επιδόματος και εμπειρίας....

 
ert
05 Σεπ 2021 14:30

@ΔΣ. Eδώ μιλάμε για αναπλήρωση του διευθυντή, όχι κενούμενες που αναφέρεσαι φαντάζομαι. Εδώ τώρα έχουν καταργηθεί οι πίνακες και επιπλέον το ΥΠΑΙΘ φρενάρει τη διαδικασία μέσω της ΥΑ που δεν εκδίδει. Στους αναπληρωτές του Διευθυντή, τοποθετείται κατά την κρίση του ΠΥΣΔΕ (συνήθως γίνεται προφορική ενημέρωση αν ενδιαφέρεται κάποιος, ιδίως αν ο αρχαιότερος δεν επιθυμεί).

 
@Ert
05 Σεπ 2021 13:30

Ο νόμος λέει ότι μοριοδοτείται «η άσκηση καθηκόντων διευθυντή σχολικής μονάδας».

Επειδή δεν έχω νομικές γνώσεις, μήπως θα μπορούσες να με διαφωτίσεις σχετικά με το τι σημαίνει αυτό;

 
Δάσκαλος
05 Σεπ 2021 12:27

Αν δεν το έχετε εμπεδώσει ακόμα, θα σας το πω: ΔΥΟ και κάτι χρόνια κυβέρνησης ΝΔ και Υπ. Κεραμέως δεν έχει γίνει καμία επιλογή στελεχών ενώ έχει λήξει προ πολλού η θητεία τους και το ΜΟΝΟ που κάνουν είναι να τους διορίζουν!!! Έτσι απλά, "αξιοκρατικά" και Νεοδημοκρατικά!!!
Βλέπετε "η δεξιά δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά".
Το εμπεδώσατε ή να το ξαναπώ;

 
Maria
05 Σεπ 2021 09:31

Ωραία και οι υποδιευθυντές , διευθυντές και οι παλαιότεροι συνάδελφοι που Δεν ρωτήθηκαν γιατί απλά δέχτηκαν οι υποδιευθυντές.......
Επιτέλους ας πάρει τέλος αυτή η παρωδία έλεος...

 
ΜΠΛΕΞΙΜΟ
04 Σεπ 2021 16:51

Καλά οι διευθυντές, αλλά όταν στο σχολείο έχει συνταξιοδοτηθεί ο υποδιευθυντής και ο αρχαιότερος θέλει να πάρει τη θέση του αλλά δεν έχει ανοίξει ποτέ υπολογιστή, τι γίνεται;

 
ΔΣ
04 Σεπ 2021 16:30

Προς Ert, γιατί τότε πέρυσι έγινε προκήρυξη και μοριοδότηση θέσεων και φέτος αντίστοιχα προκήρυξη χωρίς μοριοδότηση?

 
Rip
04 Σεπ 2021 15:45

Σας το είχα πει μην το ξεχνάμε. Ο η παλαιότερος η συνάδερφος για αναπλήρωση ασχέτως που δεν ξέρει να ανοίγει τον υπολογιστή χα χα χα.

 
@ Πλατάρος
04 Σεπ 2021 15:17

Αρχαιότερος ή με μεγαλύτερο ΜΚ; Ένα διδακτορικό ή μεταπτυχιακό μπορεί να εκτινάξει το ΜΚ. Κι αν σώνει και καλά πρέπει ο αρχαιότερος να αναπληρώσει τον Διευθυντή για ποιον λόγο, μετά την επιλογή των υποδιευθυντών, ζητείται από τους εκπαιδευτικούς των σχολείων όπου δεν προβλέπεται υ/ντής να εκδηλώσουν ενδιαφέρον αν ενδιαφέρονται για τη θέση του αναπληρωτή;

 
Eleni
04 Σεπ 2021 11:50

Πρώτη φορά στα χρονικά, για να εφαρμοστεί η νομοθεσία απαιτείται κανονιστική απόφαση και δεκάδες εφαρμοστικες εγκύκλιοι. Αλλά ας μας εξηγήσει κάποιος, γιατί δεν βγαίνουν?

 
Eleni
04 Σεπ 2021 11:45

Κύριε Πλαταρο, όσα γράφετε, ειδικά για την άρνηση θέσης ευθύνης, αναφέρονται κάπου ή είναι δικές σας ερμηνείες και εικασίες? Με αυτά που γράφετε ακυρώνετε τους νόμους επιλογής στελεχών και τα ίδια τα στελέχη.

 
Πλατάρος Γιάννης
04 Σεπ 2021 10:30

@ ολους
***Για να εφαρμοστεί ο νόμος επιλογής χρειάζεται να διευκρινιστουν ουσιώδεις λεπτομέρειες του τρόπου επιλογής, από το πως υποβάλλεται ενα πιστοποιητικό γλωσσομαθειας ή άλλο, και πως αποδεικνύεται η ισχύς του, μέχρι το πως θα γίνεται η συνέντευξη. Οι εφαρμοστικες εγκύκλιοι θα είναι στον αριθμό τουλάχιστον 10, ισως και παραπάνω, έτσι εκτιμώ.
Έτσι γίνεται πάντα. Έχεις έναν "ειδικό νόμο", όχι γενικό, αλλά πάντα θέλει λεπτομερείς διευκρινήσεις.
Ιστορικά, πρακτικά, επί του πρακτέου, τα διαφορετικά συμβουλια επιλογής ανά την Ελλάδα , με τις λεπτομερείς κοινές οδηγίες στο χέρι, ερμηνευαν ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΆ τον νόμο! Τον ίδιο νόμο! Και αν θέλετε και επί πλέον λεπτομέρεια, με νομικά λογικά σκεπτικά. Αλλοίμονο αν δεν συνέβαινε κι αυτό, με την τεράστια πολυνομια που έχουμε! Επισης: Εχετε ακούσει που ένα δικαστήριο με επιστήμονες δικαστές κηρύσσει αθώο έναν κατηγορούμενο με ψήφους 3-2;;; Οι τρεις λένε να πάει σπίτι του παλλευκος και οι δύο να πάει στα μπουντρούμια. Περί αυτού πρόκειται.
Οι υποδιευθυντες όταν βάζουν υποψηφιότητα, ξέρουν τα καθήκοντα τους. Το ότι δεν θέλουν είναι ότι έχουν επίγνωση ευθυνών. Ακόμα και οι αναπληρωτές διευθυντών που ΔΕΝ είναι υποδιευθυντες, ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ!
Για να γίνεις αναπληρωτής του διευθυντή, πρέπει να είσαι ο αρχαιότερος στο βαθμό με οργανικη στο σχολειο. Παίρνεις τα πιο πολλά λεφτά απ όλους. Το νομικό μας σύστημα προτάσσει τον αρχαιότερο παντού. Τον πιο έμπειρο. Τον κατά τεκμήριο γνώστη. Είναι το πλέον εύκολα μετρήσιμο προσόν και κατά τεκμήριο έγκυρο. Πολλοί, έχοντας και αυτοί επίγνωση δηλώνουν "δεν επιθυμώ" ενώ έχουν το μεγαλύτερο ΜΚ. Εκεί η Διοίκηση απαντά "δεν έχεις δικαίωμα να αρνηθείς και η αίτηση σου απορρίπτεται" Αν κάνουν στην διοίκηση νεότερο, είναι άκυρη η επιλογή του με όλες τις επακολουθες άκυρες ενέργειες, δηλαδή, ο, τι υπογράψει είναι άκυρο, λχ. τα απολυτήρια, αν κάποιος κάνει προσφυγή σε διοικητικό δικαστήριο.
Ας το λάβουν στα υπ οψιν και όσοι σεβαστικαν τα "δεν επιθυμώ"...

 
Δάσκαλος
04 Σεπ 2021 00:43

Εδώ κάποιοι αιρετοί έσπευσαν να ευχηθούν καλή και δημιουργική θητεία σε συναδέλφους που ανέλαβαν την προσωρινή άσκηση καθηκόντων διευθυντή! Δεν ευθύνονται όμως αυτοί αλλά το Υπουργείο που δεν είχε επισπεύσει τη διαδικασία ώστε την 1η Σεπτεμβρίου να υπαρχουν προσωρινοί διευθυντές στα σχολεία. Οι διευθύνσεις γνώριζαν τις συνταξιοδοτήσεις από το Μάρτιο.

 
Ert
04 Σεπ 2021 00:43

Πουθενά δεν προβλέπεται πρόσκληση ούτε μοριοδότηση για αναπληρωτές διευθυντές. Είναι στη διακριτική ευχέρεια της διοίκησης βέβαια να το κάνει. Η κανονιστική απόφαση εκδίδεται κατόπιν εξουσιοδότησης από τον νόμο. Όσοι θέλουν να γίνουν στελέχη ας φροντίσουν να μάθουν στοιχειώδη νομικά διότι θα τα χρειαστούν στο μέλλον. Όσον αφορά στο Υπουργείο, ας λουστεί τις συνέπειες αφού τον Αύγουστο έκαναν μπάνια αντί για επείγουσα προετοιμασία. Καλά ξεμπερδεματα.

 
Eleni
03 Σεπ 2021 23:23

Έχετε ξανακουσει για έκδοση κανονιστικής, προκειμένου να εφαρμοστεί η νομοθεσία? Η νομοθεσία από μόνη της, δεν αρκεί?

 
ΔΣ
03 Σεπ 2021 20:44

Γιατί άραγε οι αναπληρώσεις διευθυντών γίνονται με απευθείας αναθέσεις και όχι με προκήρυξη και μοριοδότηση είτε με τον νόμο Γαβρόγλου είτε με τον νόμο Κεραμέως?

 
Δεν ήξεραν, δε ρώταγαν;
03 Σεπ 2021 19:48

Επίσης, ο αρχαιότερος αναλαμβάνει μόνο αν δεν υπάρχει κάποιος άλλος που να επιθυμεί να αναπληρώσει τον απερχόμενο διευθυντή. Αν αναλογιστούμε ότι οι πίνακες συνήθως έχουν πολύ περισσότερους υποψηφίους από τις προσφερόμενες θέσεις διευθυντών, είναι σχεδόν σίγουρο ότι σε κάθε σχολείο υπάρχει τουλάχιστον ένας wannabe διευθυντής. Δεν πέφτουν από τον ουρανό οι υποψήφιοι διευθυντές, υπηρετούντες εκπαιδευτικοί είναι!
Κατά συνέπεια το θέμα του εξαναγκασμού κάποιων να αναλάβουν αναπληρωτές είναι μάλλον η εξαίρεση κι όχι ο κανόνας.
Με τη μοριοδότηση υπάρχει πράγματι ένα θέμα, από την άλλη όμως δε θα ήταν άδικο γι' αυτούς που έχουν αναλάβει να δίνουν διέξοδο σε μια κατάσταση που δημιούργησε η ολιγωρία του υπουργείου, χωρίς να πάρουν αυτό που προβλέπεται για τη θέση που τους έχει ανατεθεί;

 
Δασκάλα
03 Σεπ 2021 19:02

Αν δεν κάνω λάθος ρωτήθηκαν οι Υποδιευθυντές αν επιθυμούν να οριστούν Αναπληρωτές Διευθυντές!

 
Iraklis
03 Σεπ 2021 18:58

Αγαπητό esos, πώς είναι δυνατόν άλλες διευθύνσεις να βγάζουν πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και σωστά κάνουν, σύμφωνα με τη νομοθεσία και τον 1566/85, και άλλες να ορίζουν διευθυντές Σχολείων, μόνο με απόφαση των Διευθυντών Εκπαίδευσης, με ορισμό, ναι με ορισμό... βλέπε Ήπειρο Α/θμιες : Άρτας και Θεσπρωτίας... το Υπουργείο τα βλέπει όλα αυτά; Ποιος τους είπε ότι διορίζουν προσωρινούς διευθυντές Σχολικών Μονάδων, χωρίς πρόσκληση, να μας πουν ποιος νόμος το λέει.... και μάλιστα μερικοί όπως σωστά αναφέρεται να μη επιθυμούν... καλά την κανονιστική μην την περιμένουμε ποτέ θα έλεγα εγώ... αλλά τι τους λέει η Φ350... από 6/8/2021 που έστειλε το Υπουργείο στις Διευθύνσεις και δεν την δημοσιεύουν... τι είναι αυτά τα πράγματα που συμβαίνουν....

 
Μαριος
03 Σεπ 2021 17:32

Η καθυστέρηση εκθέτει το υπουργείο και την κυβέρνηση γενικότερα
Αν δεν μπορούν ούτε τα τυπικά να διεκπεραιώσουν ας πάνε σπίτι τους
Δεν έχουν δικαίωμα να ξεφτιλίζουν τα πάντα

 
@ όλους
03 Σεπ 2021 15:34

Αυτά τα σχετικά με τους Υποδιευθυντές που δεν θέλουν να ασκήσουν καθήκοντα Διευθυντή, είναι για γέλια. Από το νόμο, οι Υποδιευθυντές αναπληρώνουν τον Διευθυντή. Τους εγγυήθηκε κάποιος, ότι ο Διευθυντής θα είναι πάντα εκεί και δεν θα χρειαστεί να τον αντικαταστήσουν ποτέ;

 
Κωνσταντίνος
03 Σεπ 2021 15:27

Όλα στο ΥΠΑΙΘ βαδίζουν στον αυτόματο πιλότο....

 
Δεν ήξεραν, δε ρώταγαν;
03 Σεπ 2021 15:23

@ΕκπαιδευτικόςΧ
Οι υποδιευθυντές πήραν τη θέση με δική τους απόφαση. Δεν ήξεραν ότι - ανάμεσα στα υπόλοιπα καθήκοντά τους - αναπληρώνουν τους διευθυντές όποτε και για όσο χρειαστεί; Υποδιευθυντής με αστερίσκους και υποσημειώσεις νομίζω ότι δεν υπάρχουν!

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.