ΜΑΘΗΤΕΣ

Ν. Κεραμέως: Αδικαιολόγητη η απουσία μαθητών επειδή ο γονιός φοβάται να στείλει το παιδί του στο σχολείο

Η κ. Κεραμέως δήλωσε ανοιχτά πως η απάντηση στο οριζόντιο κλείσιμο των σχολείων είναι αρνητική
Δημοσίευση: 06/09/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

«Δεν δικαιολογείται απουσία μαθητή επειδή ο γονιός του φοβάται να το στείλει για μάθημα λόγω κρούσματος στην τάξη».

Tη δήλωση αυτή έκανε η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως, μιλώντας  σήμερα στον Σκάι.

Αναφορικά με τους εκπαιδευτικούς, τόνισε ότι το 80% αυτών είναι εμβολιασμένο και ένα 10% περίπου έχει νοσήσει. Από την άλλη, ένα 10% των εκπαιδευτικών παραμένει ανεμβολίαστο και η Υπουργός τόνισε πως όσοι εξ αυτών δεν τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα με την διενέργεια εργαστηριακού τεστ, θα τίθεται υπό αναστολή εργασίας.

Όπως δήλωσε η υπουργός, αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης να λειτουργήσουν  τα σχολεία αλλά και όλες οι εκπαιδευτικές δομές δια ζώσης.

Η κ. Κεραμέως δήλωσε ανοιχτά πως η απάντηση στο οριζόντιο κλείσιμο των σχολείων είναι αρνητική.

Στην ομαλή λειτουργία του σχολείου θα συμβάλουν και τα υγειονομικά πρωτόκολλα, που προβλέπουν τη διενέργεια εργαστηριακού τεστ 2 φορές την εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους καθηγητές ενώ για τους ανεμβολίαστους μαθητές η διενέργεια 2 self test. Για τους εμβολιασμένους αρκεί απλώς η επίδειξη του  πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Όσον αφορά στο κλείσιμο τμημάτων σε περίπτωση κρούσματος, η Υπουργός τόνισε ότι οι επαφές με το κρούσμα δεν μπαίνουν σε καραντίνα αλλά θα ακολουθήσει εργαστηριακός έλεγχος:« Όλα τα ανεμβολίαστα παιδιά της τάξης κάνουν ραπιντ τεστ δωρεάν από το κράτος και τα παιδιά που κάθονταν κοντά στο κρούσμα θα κάνουν επιπλέον σελφ. Οι εμβολιασμένοι μαθητές θα χρειαστεί να κάνουν 2 self test. Όλα τα παιδιά μετά τον έλεγχο θα προσέρχονται κανονικά στην τάξη».

Για το σκεπτικό της απόφασης να μην κλείνει η σχολική τάξη με το που εντοπίζεται κάποιο κρούσμα, η υπουργός δήλωσε τα εξής: «Πλέον δεν πάμε σε οριζόντιο κλείσιμο γιατί έχουν αλλάξει τα δεδομένα. Όταν κλείναμε τμήματα το κάναμε γιατί θέλαμε να προστατεύσουμε την οικογένεια του μαθητή από διασπορά του ιού. Αλλά αυτή την στιγμή οι περισσότεροι εξ αυτών είναι εμβολιασμένοι και αν δεν είναι έχουν τη δυνατότητα να το πράξουν άμεσα.

Έτσι κλείσιμο τμήματος θα επιβάλλεται μόνο αν νοσήσουν τα μισά παιδιά του τμήματος συν ένα, βάσει τις εισηγήσεις των ειδικών, δήλωσε η Υπουργός

Σχετικά με τα πανεπιστήμια, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι θα λειτουργήσουν μόνο με δια ζώσης εκπαίδευση.  Στις αίθουσες θα έχουν πρόσβαση φοιτητές και εκπαιδευτικοι που είναι πλήρως εμβολιασμένοι  και όσοι έχουν πιστοιποιητικά νόσησης . Για τους ανεμβολίαστους θα ισχύσει η υποχρεωτική διενέργεια εργαστηριακού τεστ με τα δικά τους έξοδα. Δεν προβλέπεται εκπαίδευση εξ αποστάσεως, τόνισε η Υπουργός.

Σχόλια (25)

 
ένας απλός εκπαιδευτικός
08 Σεπ 2021 19:34

Η αύξηση των κρουσμάτων σε έναν πληθυσμό γίνεται εκθετικά και όχι γραμμικά. Μελετήστε τα μοντέλα να δείτε τί σημαίνει πρακτικά το 50%.

 
κάντο όπως η δεξιά
07 Σεπ 2021 21:15

Αν δεν μπορείς να πείσεις με επιχειρήματα τότε προσφεύγεις στην προσφιλή μέθοδο του μαστιγίου...για ένα πράγμα λυπάμαι. Μέσα σε δύο χρόνια η υγεία και η εκπαίδευση έχει φάει τις περισσότερες σφαλιάρες σε σχέση με τους υπόλοιπους τομεις...

 
@Μαιρη
07 Σεπ 2021 11:54

διαφωνείτε με το συγκεκριμένο ή είπατε απλά να μας αναφέρετε τον πόνο σας και την άποψή σας γενικώς;

 
Κρατήστε τη δήλωση
07 Σεπ 2021 08:36

« Σχετικά με τα πανεπιστήμια, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι θα λειτουργήσουν μόνο με δια ζώσης εκπαίδευση.»
Αχ βρε Νίκη, όταν θα πάμε σε τηλεκπαίδευση εκτός από κάποια εργαστήρια τι θα πεις; Βέβαια υπάρχει και το γνωστό κόλπο «είπα-ξειπα» που σας δίνει και πόντους για πολλούς από εμάς..

 
Μια φορά κι έναν καιρό....
07 Σεπ 2021 07:11

ήταν ένας υπναράς βοσκός. Λύκος δεν υπήρχε αλλά ο βοσκός, όλο λύκους έβλεπε στον ύπνο του....

 
Kalhas
07 Σεπ 2021 00:51

Η ασχετοσύνη σε όλο της το μεγαλείο. Ακόμη και οι εμβολιασμένοι μετά το πέρας πέντε μηνών είναι ουσιαστικά ανοχύρωτοι..
Τα ίδια έκανε και πέρσι με τις αλλόκοτες αποφάσεις της και συνετέλεσε στη διασπορά .

 
Φάσκει και αντιφάσκει η υπουργός
07 Σεπ 2021 00:49

προς τι η εμμονή εμβολιασμού εκπαιδευτικών, αφού η οικογενεια μπορεί να εμβολιαστεί;

 
τραβάμε τα μαλλιά μας
07 Σεπ 2021 00:01

λέει: "οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί με 2 rapid test (για να εξασφαλίσουμε ότι δε μεταφέρουν τον ιό), οι εμβολιασμένοι με το πιστοποιητικό εμβολιασμού (λες και το χαρτί που έχει στο χέρι του εμποδίζει τον εμβολιασμένο να κολλήσει και να μεταδώσει παντού χωρίς να πάρουμε χαμπάρι)".

 
Δημητρης
06 Σεπ 2021 23:06

Καλα, αμφισβητει καποιος την υπευθυνοτητα και τη πολιτικη Μητσοτακη; Ειμαστε καλα;
Οι ανθρωποι εχουν ξεφυγει.

 
@Αν....
06 Σεπ 2021 22:51

Εχουμε καταλαβει την υπευθυνοτητα της υπουργου και του πρωθυπουργου. Το εχουν αποδειξει περιτρανα εδω και καιρο!

 
Πράγματα που λέγονται....
06 Σεπ 2021 22:25

...και δεν γίνονται, και πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται.

 
Μαιρη
06 Σεπ 2021 22:17

Ο,τι χειροτερο γενικα εχει περασει απο το Παιδειας. Μακαρι να φυγει γρηγορα να σωθουν παιδακια.

 
Αν...
06 Σεπ 2021 20:46

...κατάλαβα σωστά: Μαθητής που θα παραμένει σπίτι του, διότι έτσι θεωρούν πρέπον οι γονείς του, ΔΕΝ θα υποστηρίζεται με "εξ αποστάσεως εκπαίδευση" και επομένως δεν θα κάνει μαθήματα. Έτσι, οι απουσίες του θα είναι "αδικαιολόγητες", με τις γνωστές συνέπειες. Η άποψη ότι οι απουσίες δεν θα καταλογιστούν, θεωρώ ότι είναι λανθασμένη. Κάποιοι ζητούν την "κεφαλή" της υπουργού, η οποία χειρίζεται τα ζητήματα της εκπαίδευσης υπό συνθήκες covid_19. Θαυμάσια! Ξέρουν καλύτερα να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, από ότι η υπουργός, η οποία είναι βέβαιο ότι έχει συνεργασίες με υγειονομικούς φορείς, με συναδέλφους της από άλλα κράτη, με φορείς που μπορούν να βοηθήσουν (π.χ. εκκλησία, ιατρικοί σύλλογοι, νομικοί κύκλοι...), με τον πρωθυπουργό. Δεν ξέρει η Κεραμέως και ξέρει ο γιώργος και η μαίρη !!!

 
Κωνσταντίνος
06 Σεπ 2021 19:45

Πάλι τα ίδια άρχισε.. Είναι όχι μόνο αδιόρθωτη, επικίνδυνη, αλλά και άσχετη με τις εκπαιδευτικές διαδικασίες...Για αυτό προκαλεί σοβαρές αντιδράσεις με τα λεγόμενά της ...Δεν χάνει όμως μόνο αυτή πολιτικά, αλλά ολόκληρη η παράταξη....

 
Χριστίνα
06 Σεπ 2021 19:10

Τα ευπαθη παιδιά του δημοτικού τα έχει ξεχάσει απ τις ανακοινώσεις της

 
Καλύτερα να μην πετάμε στα σύννεφα
06 Σεπ 2021 16:52

Ο γονιός ενός μαθητή που είναι συνεπής στην παρουσία του στο σχολείο, μάλλον θα προτιμήσει τις δεκατέσσερις απουσιες των δύο ημερών μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Αν λάβουμε υπόψη και κάποιους γονείς ή μαθητές που ούτως ή άλλως φοβούνται πολύ και την συμπαθή ομάδα των μαθητών που ψάχνουν λόγο για κοπάνα τότε την επόμενη του επιβεβαιωμένου κρούσματος θα έχουμε τμήματα των πέντε και δέκα μαθητών. Και τότε το πρόβλημα δεν θα είναι αν μπαίνουν απουσίες αλλά τι μάθημα θα γίνει.

 
Επιτέλους
06 Σεπ 2021 16:44

Επιτέλους είπε και κάτι σωστό ύστερα από τόσους μήνες.

 
Αρλούμπες και κ@@οτουμπες
06 Σεπ 2021 16:02

Τον Ιούνιο με μια εγκύκλιο 2 σειρών φρόντισαν να περάσουν όλοι!!! Κ τώρα λένε ότι δεν θα δικαιολογούνται οι απουσίες;; Προφανώς τα λέει αυτά ώστε να μην αδειάσουν οι αίθουσες με το πρώτο κρούσμα.

 
τρίτεκνη μητέρα
06 Σεπ 2021 16:02

Σαν εμφανιστούν τα κρούσματα στα σχολεία ξέχνα μας ...πειράματα δεν κάνουμε! Τύχη δεν έχουμε με 27 μαθητές στην τάξη, ας φρόντιζες να τους μειώσεις...

 
ΓΕΩΡΓΙΟΣ
06 Σεπ 2021 15:53

MIA AΣΧΕΤΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΥΠΟΥΡΓΟΣ! ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟΣΟ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ!

 
Μαιρη
06 Σεπ 2021 15:32

"Η απάντηση στο οριζόντιο κλείσιμο των σχολείων είναι αρνητική". Πολύ σίγουρη είσαι κυρα-Νικη. Τελικά ακούς ή δεν ακούς τους ειδικούς κυρα-Νίκη; Μόνη σου παίρνεις τις αποφάσεις; Με τις γελοιότητες που εφαρμόζεις θα δεις σε λίγο τι κωλοτούμπες θα κάνεις....

 
Παντα τετοια
06 Σεπ 2021 15:27

Δηλαδή τα κρούσματα θα αυξάνουν στο τμήμα και η άσχετη και επικίνδυνη υπουργός μιλάει για τιμωρίες. Να τη χαίρεστε!!!!!

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
06 Σεπ 2021 15:26

Εδώ που τα λέμε, λογικό είναι αυτό που δηλώνει η υπουργός για τις απουσίες των μαθητών. Αλλά για να είμαστε ειλικρινείς, πρόκειται φυσικά για μια κοινότοπη υποκρισία. Όλοι ξέρουμε καλά ότι στο τέλος με κάποιους προσχηματικούς τρόπους καμία τέτοια απουσία δεν πρόκειται να προσμετρηθεί, έτσι που να διατρέχει κάποιος μαθητής τον κίνδυνο να χάσει τη χρονιά του! Άρα όλα αυτά δεν έχουν ουσιαστικό αντίκρισμα πέραν των απλών ενυπώσεων.
ΥΓ. Θυμίζω ότι εντός του προηγούμενου σχολικού έτους δόθηκε η δυνατότητα σε μαθητές ευπαθών κατηγοριών να υποβάλουν σε ειδική επιτροπή του υπουργείου δικαιολογητικά, ώστε να απαλλαγούν από τις απουσίες και να παραμείνουν στα σπίτια τους. Ε λοιπόν, η σχετική απόφαση της επιτροπής ακόμη δεν εκδόθηκε!!!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ