Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Υφ. Παιδείας: Δεν θα γίνουν άμεσα οι “κρίσεις” στελεχών Εκπαίδευσης

Μέχρι την Παρασκευή η απόφαση για την αυτοαξιολόγηση
Δημοσίευση: 06/09/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Μέχρι την Παρασκευή θα εκδοθεί υπουργική απόφαση , με την οποία θα καθοριστούν οι διαδικασίες της αυτοαξιολόγηση των σχολικών μονάδων, ανακοίνωσε η υφυπουργός Παιδείας Ζ. Μακρή, στη σημερινή 60λεπτη συνάντηση με το ΔΣ της ΟΛΜΕ, παρουσία του γενικού Γραμματέα του υπ. Παιδείας Αλ. Κόπτση.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, η υφυπουργός Παιδείας ανακοίνωσε επίσης ότι:

Α. Την Τετάρτη   θα δημοσιοποιηθούν οι αναλυτικές οδηγίες για τη  διαχείριση και λειτουργία των σχολείων , οι οποίες θα καλύπτουν όλες τις περιπτώσεις.  

Β. Οι επιλογές στελεχών εκπαίδευσης  δεν θα ξεκινήσουν άμεσα.

Γ. Για τα ολιγομελή τμήματα η Ζ. Μακρή είπε ότι το υπουργείο παιδείας ακολουθεί πολιτική εξορθολογισμού.

Συνάντηση με το ΔΣ της ΔΟΕ

Αύριο Τρίτη, στις 11 το πρωί , θα ακολουθήσει συνάντηση της υφ. Παιδείας με το ΔΣ της ΔΟΕ.

Συλλαλητήριο ετοιμάζουν οι Ομοσπονδίες

Πρόταση να πραγματοποιηθεί πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 15 Σεπτεμβρίου συζητήθηκε στη σημερινή τηλεδιάσκεψη των ΔΣ της ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΟΙΕΛΕ.

Η υιοθέτηση της πρότασης αναμένεται να οριστικοποιηθεί στις συνεδριάσεις των ΔΣ των τριών Ομοσπονδιών 

Σχόλια (41)

 
ΠΕ19
09 Σεπ 2021 15:01

@ΕΡΤ
ΑΝ ήθελε ???
Πλατφόρμα ΑΝ θες τη φτιάχνεις (με το κλειδί στο χέρι που λένε) σε 1 εβδομάδα. Αν είσαι άριστος τη ετοιμάζεις από πριν αρά το πολύ-πολύ από 16/8 θα μπορούσε να άρχιζε η διαδικασία για Δ/ντες εκπαίδευσης αλλά παράλληλα ΚΑΙ για συμβούλους οπότε 15 Οκτώβρη το ΠΟΛΥ (οι 2 μήνες αφορά τις προθεσμίες και τις διαδικασίες των συνεντεύξεων) θα ήταν στις θέσεις τους και Δ/ντες Εκπαίδευσης και σύμβουλοι. Από τότε παράλληλα θα έτρεχε η διαδικασία για επόπτες κλπ αλλά και Δ/ντες σχολείων και όπως το είπατε με το 22 θα μπορούσαν να έχουν τελειώσει όλα.
Αλλά αν θες 2 χρόνια να βγάλεις τον "έτοιμο" νόμο να μη θες άλλα 1-2 να τον εφαρμόσεις. Όπως το είπα με τους ρυθμούς που βλέπω επιλογές Δ/ντων από του χρόνου (και να δούμε).
Το ίδιο και η Αξιολόγηση.

 
Ert
08 Σεπ 2021 18:59

Προς ΠΕ19, δεν χρειάζεται όσο λες διότι αφενός μεν η μοριοδότηση είναι σχεδόν κοινή μεταξύ των στελεχών (επομένως μειώνεται ο χρόνος επεξεργασίας των μορίων για όσους κάνουν πολλαπλές αιτήσεις) αφετέρου οι επόπτες ορίζονται μεταξύ των επιλεχθέντων ΣΣ(και επομένως δεν εμπλέκεται με τους διευθυντές ΣΜ. Νομίζω ότι ΑΝ (τονισμένο) θέλει οι νέοι διευθυντές σχολείων από Ιανουάριο θα είναι τοποθετημένοι. Αλλά ΔΕΝ θέλει....

 
Πε19
08 Σεπ 2021 15:18

@Πλατάρος Γιάννης
Δάσκαλε πόσο δίκιο έχεις !!!!!!!!!
Αν ακολουθηθεί η σειρά επιλογής που αναφέρει το υπουργείο και με ένα πρόχειρο υπολογισμό κάθε επιλογή διαρκεί περίπου 2 μήνες (από την προκύρηξη μέχρι την δημοσίευση της απόφασης ορισμού κάθε στελέχους) με 2 ή 3 κύκλους επιλογών (Δ/ντες Εκπαίδευσης, Συμβούλους, Επόπτες κλπ) το λιγότερο που θα κάνει να αρχίσει η επιλογή Δ/ντων σχολείων είναι 6 μήνες από την έναρξη της πρώτης επιλογής. Αν δηλαδή οι επιλογές αρχίσουν το Νοέμβριο οι επιλογές Δ/ντων θα αρχίσουν το Μάιο (αν δεν υπάρξει καμία καθυστέρηση). Αν υπάρξουν εκλογές (διπλές) δηλαδή το λιγότερο 2 μήνες καθυστέρηση οι επιλογές Δ/ντων θα αρχίσουν τον Ιούλιο !!!! ελάχιστη καθυστέρηση (Covid, διακοπές κλπ) οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε Τρίτο χρόνο παράτασης της θητείας των 3 χρόνων των Δ/ντων σχολείων !!!
Η γελοιότητα αυτή πρέπει να τελειώσει 2.5 χρόνια τώρα ακούμε :
Ακύρωση διαδικασίας επιλογής (ΚΕΑ, Δ/ντες Εκπαίδευσης)
Παράταση της θητείας, αναπλήρωση στελέχους από Υπ/τες, Αναπληρωτές, υπεύθυνους εκπ/κων θεμάτων, αρχαιότερο, λιγότερο αρχαίο, τελικά τον κάθε μη ΝΟΜΙΜΑ εκλεγμένο.
Προσωρινό ορισμό, επιλογές χωρίς διαδικασία ενστάσεων κλπ κλπ κλπ.
Μέχρι πριν 1 μήνα δεν υπήρχε νόμος τώρα που υπάρχει γιατί δεν εφαρμόζεται ???

 
Νιάου
08 Σεπ 2021 14:18

Αφήστε να τις κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις γίνει κυβέρνηση. Μέχρι τότε οι δικοί του διευθυντές (που βρίσκονται στο 2ο χρονο παράτασης της θητείας τους) θα παίρνουν τα μόρια ώστε να ξαναγίνουν οι ίδιοι. Οι δεξιοί που έδωσαν αγώνες θα περιμενουν τις εκλογές του 2050 μήπως δικαιωθούν.

 
@ ηλία
08 Σεπ 2021 06:54

αχαχαχα , ούτε στο υπουργείο δεν τα λένε αυτά ! τι να σου πει κάνεις; ισόβιοι όλοι, έχει πολλή δουλειά στο υπουργείο συνεχόμενα για καμιά δεκαετία... μετά το 2030 . πού σε βρήκανε; μπαίνεις σε τάξη εσύ;

 
Νικόλαος Σεμερτζίδης
07 Σεπ 2021 23:58

Οι εκλογές αργούν;

 
Με το χέρι στην καρδιά
07 Σεπ 2021 23:43

Εάν σας έλεγαν Κεραμέως και από το 1 έως το 10, σε ποιά θέση θα βάζατε ως προτεραιότητα τις κρίσεις στελεχών για τα σχολεία?
Ή μήπως αυτός που την επέλεξε για το Υπ. Παιδείας (δε λέω όνομα γιατί μπορεί να πέσω κι έξω), της έθεσε ως ύψιστη προτεραιότητα την αλλαγή του διευθυντή στο δημοτικό σχολείο του χωριού μου και του παλιού ΣΕΕ με τον νέο ΣΕ?
Νομίζω ότι μέχρι τους ΠΔΕ και τους ΔΕ, έχει ενδιαφέρον η κα. Υπουργός.

@esos
Σας το κρατάω για την κρέμα περιποίησης.... την άλλη φορά θα το γράψω για γαλλική κολώνια.... Eau de toilette Paratasion de la Stelexosion..... Φιλικά και πάντα με αγάπη αγαπητοί μου.

 
Φ. Φ. Φ.
07 Σεπ 2021 23:33

Το χα ξαναγράψει :"αν κάποιος πιστεύει ότι οι κρίσεις διευθυντών σχολείων θα γίνουν νωρίτερα από την άνοιξη του 2022 τότε ζει σ άλλο πλανήτη"!!!!!!!!!

 
Ert
07 Σεπ 2021 22:32

Εγώ χαλαρός είμαι, απλά ψήφο δεν ξαναβλέπουν. Ως εδώ. Απλά θα γελάσουμε με το ΜΠΑΧΑΛΟ που έρχεται....

 
Ηλίας
07 Σεπ 2021 16:59

Κρισεις στελεχών φθινόπωρο με τόσα τρέχοντα ζητήματα δε νομίζω. Τι πειράζει με το νέο έτος;

 
αναπλήρωση υποδιευθυντών
07 Σεπ 2021 16:49

Τι γίνεται όταν το σχολείο δεν έχει υποδιευθυντές και κανείς δεν θέλει να γίνει υποδιευθυντής;

 
Κρινιω
07 Σεπ 2021 15:53

Κρίσεις στελεχών δεν μπορείτε να κάνετε... Μου θέλετε και αξιολόγηση... Κατεβείτε απ το ροζ σύννεφο εκεί στο υπουργείο... Είστε σ άλλο γη... Σ αλλά μερη

 
Δδε
07 Σεπ 2021 15:45

Επιλογές ΔΔΕ υα ξεκινήσουν Σεπτέμβριο του 2023 αν δεν μεσολαβήσουν εκλογές καθώς υπαρχει άτυπη δέσμευση για παραμονή των προσωρινών δπε και ΔΔΕ για παραμονή τους δυο έτη δηλαδή ως του χρόνου τον Αύγουστο.

 
Phd
07 Σεπ 2021 13:49

Καλό θα είναι να ξεκινήσουν οι κρίσεις την Δευτέρα παρουσία!!! Τότε θα είναι η κατάλληλη στιγμή!!!
Υ/Γ. Αυτό θα πει συνέπεια !!!

 
Χαλαρααα
07 Σεπ 2021 12:31

δεν μας βιαζει κανεις....μεχρι το 2030 κατι μπορει να γινει

 
Maria
07 Σεπ 2021 11:16

Μας δουλεύουν κανονικά κρίμα...

 
στελιος
07 Σεπ 2021 11:08

Για τη δυσαρέσκεια και τη φθορά της Ν.Δ. μεγάλη ευθύνη έχει το Παιδείας, που δεν μπορεί να κάνει κρίσεις επί 2,5 χρόνια. Δεν ξέρω ο Μητσοτάκης δεν αντιλαμβάνεται το βράσιμο στη βάση και την κρατά τόσο καιρό. Η αλλαγή είναι πάντα μια ανανέωση που δίνει ελπίδα και εκτονώνει

 
Πλατάρος Γιάννης
07 Σεπ 2021 10:09

Η πιο καλή περίοδος συγκέντρωσης δικαιολογητικών είναι τώρα. Δηλαδή, έπρεπε από την 1η Σεπτεμβρίου, να κατατίθενται σε πλατφόρμα τα δικαιολογητικά όλων (Δ. Ε. για αρχή μαζί με Συμβούλους εκπαίδευσης.)
Η ανεπίσημη διαρροή του τύπου "δεν προλαβαίνουμε την κατασκευή πλατφορμας" , συζητήθηκε ότι δεν ξεπερνά τις... τρεις μέρες! . Πρώτο βήμα είναι η αντιγραφη- επικολληση του κώδικα html5 από το αποθετήριο-αναρτητηριο προσόντων του ΙΕΠ ή ΕΚΔΔΑ και δεύτερο η αλλαγή ετικετών ονομασίας στα κουτάκια-κουμπιά. Με καρτέλες του άρθρου 33, τύπου" μετρήσιμα παρ. 2 "," μετρήσιμα παραγράφου 3", "μετρήσιμα παραγράφου 4" (ανενεργό)
Επίτηδες το περιγράφω με τέτοια σχεδίαση για καταλάβουν και οι μη πληροφορικοι, πόσο εύκολη είναι η κατασκευή: αντιγραφή - επικολληση, πληκτολογηση ετικετών στο... Frontpage! ( ποιος το θυμάται;;)
Πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι όντως όπως δήλωσε ο εδώ ειδικος χρήστης κ. Εμ. Χουρδακης φτιάχνεται πλήρως σε τρεις μέρες, με όλους τους ελέγχους λειτουργικότητας.
Υπενθυμίζω, ότι έχουμε - πλεον- την 12η σε σειρά 2 ετών διάψευση διεξαγωγής των κρίσεων, σε ισάριθμες διαρροές.
Η κυβέρνηση - το πιθανότερο-ξεχάστηκε από την πολιτική ανεπάρκεια της Αξ. Αντιπολίτευσης και βγάζει αλλαζονία.
Οι συνεντεύξεις, μπορούν να διεξαχθούν μέσω τηλεδιασκεψεων. Το κάνει συνεχώς το ΙΕΠ, το κάνει συνέχεια η ΕΚΔΔΑ. Υπάρχει πλήρης τεχνογνωσία. Αν διακοπεί μια σύνδεση, πάμε ξανά σε συνέντευξη με διαφορετικές " πιο δύσκολες ερωτήσεις" για λόγους ισονομιας. Μήπως ενοχλεί η δυνατότητα καταγραφής οθόνης από τον χρήστη; Νομικά, δεν θα έπρεπε, διότι απαγορεύεται με κακουργηματικες ποινές...
Η διάψευση της κας υφυπουργου στέλνει ηχηρό μήνυμα αναξιοπιστίας της κυβέρνησης, αντικειμενικά. Και έλλειψης ικανότητας, επίσης αντικειμενικά. Ο νόμος υπάρχει πλέον, έχει μοναδικά, πρωτοφανή ιστορικά θετικά στοιχεία, καθώς μοριοδοτουνται πλήθος προσόντων που ποτέ άλλοτε δεν είχαν μοριοδοτηθει! Είναι ένα νομοσχέδιο που παρά τους πολυπληθεστατους "κοφτές" μοριοδοτει ευρύτατα φάσμα προσόντων και εύγε στους συντάκτες και στην ηγεσία που το ψήφισαν! Όντως δημιουργούν καλό νομικό προηγούμενο και ξεπέρασαν κατά πολύ τον προηγούμενο καλύτερο νόμο της Διαμαντοπουλου από συστάσεως κράτους! Το ότι ο σύριζα ψήφισε εξ ολοκλήρου αντισυνταγματικο νόμο (όχι άρθρα) αποτελεί κι αυτό αρνητικό ρεκόρ όλων των εποχών, διότι προηγουμένως είχαν κηρυχθεί αντισυνταγματικα, μεμονωμένα άρθρα, όχι ολόκληροι νόμοι!
Ομως:
Για να αποκατασταθεί η τάξη, πρέπει να βγει σε δύο τρεις μέρες το χρονοδιάγραμμα κρίσεων.
Οι ενδιαφερόμενοι είναι λιγοι:
Οι πολλοί μπορεί να λένε " κάθε μέρα που περνάει παίρνω μόρια θέσης, ας το παρατείνουν όσο θέλουν."
Προσωπικά ισχυρίζομαι, ότι ΔΕΝ είναι καθόλου έτσι και τα πράγματα, είναι σοβαρά, πολύ.
Θα πάμε σε περιγραφική αυτοαξιολόγηση για "να εμπεδοθει" και του χρόνου κάνουμε και τις κρίσεις των Στελεχών για την ατομική αξιολόγηση;
Να μπουν σιγά σιγά και οι 12.000 νεοδιοριστοι με τεράστια διδακτική προϋπηρεσία στο παιχνίδι των κρίσεων;
Να μην κάνουμε τον μάντη, οφείλουν να κάνουν σαφή δήλωση από το υπουργειο. Όχι το ασαφές "δεν θα γίνουν αμέσως" Να βγουν να πουν αριθμητικά σε πόσα τέρμινα" θα γίνουν οι κρίσεις αλλα και πόσες μέρες έχει το" ένα τέρμινο"

 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
07 Σεπ 2021 09:43

Πραγματικά έχω αηδιάσει.. Πότε θα κάνετε κρίσεις; από το 2017 θα φτάσουμε το 2022..
Το μόνο που σας νοιάζει είναι η αυτοαξιολογηση.. Έλεος πια!

 
Φ.Φ.
07 Σεπ 2021 09:39

Φάγαμε δύο χρόνια κοροϊδία με τις επιλογές στελεχών, και θα φάμε και τρίτο χρόνο. Με τι δικαιολογία πια τόσες αναβολές;;;;;;;;;

 
@Αναστασία από φιλελεύθερο
07 Σεπ 2021 08:55

Καλά τα λες. Συμφωνώ. Και αυτή η αξιολόγηση στα χαρτιά θα είναι. Έτσι για να λέμε πως την κάναμε..

φιλελεύθερος

 
@Ert από φιλελεύθερο
07 Σεπ 2021 08:50

Οι κρίσεις διευθυντών σχολείων θα γίνουν το καλοκαίρι του 2022. Δεν φταίει η covid, η πλατφόρμα κλπ. Είναι μια δέσμευση που έχει αναληφθεί εδώ και καιρό. Ηρέμησε, χαλάρωσε. Η αναμονή θα είναι μακριά...

φιλελεύθερος

 
Πέτρος πε02
07 Σεπ 2021 08:50

Δεν υπάρχει αυτό που συμβαίνει εδώ πουθενά. Μόνο να ελέγξουν διαδικασίες επιθυμούν, έχοντας γραμμενο ό τι δεν υπηρετεί τη λογική αυτή. Είναι δικαίωμα του καθενός να διεκδικεί θεσμικά θέσεις επι θητεία, όμως εδώ αυτό δεν ισχύει.

 
ΚΣ
07 Σεπ 2021 08:37

Πάλι δεν διευκρινίζεται αν αναφέρεται στις γενικές κρίσεις στελεχών ή και σε αυτές των κενούμενων θέσεων. Ας διευκρινιστεί επιτέλους και κυρίως να τις πραγματοποιήσουν !

 
Αναστασία
07 Σεπ 2021 08:13

Κάθε ένας από τους δείκτες της αυτοαξιολόγησης απαιτεί πάρα πολλές εργατοώρες. Να ψάξουμε στη βιβλιογραφία να δούμε τι είναι αυτός ο δείκτης, να δούμε πως τα πάει το σχολείο, να προτείνουμε δράσεις και να τις αξιολογήσουμε στο τέλος. Μια εργασία μεταπτυχιακού μαθήματος είναι ο καθένας αν θέλεις να κάνεις σοβαρή δουλειά. Δηλαδή θα πολλαπλασιάσουμε τη δουλειά μας χωρίς λόγο. Και λέω χωρίς λόγο γιατί οι περισσότεροι δείκτες για να βελτιωθούν θέλουν χρήματα και υποστήριξη. Ζητά το Υπουργείο να αξιολογήσουμε τις υποδομές και τον εξοπλισμό; Σε σχολεία που σέρνεται το ίντερνετ και πέφτουν οι σοβάδες από το ταβάνι; Και ποιος θα μας κάνει σεμινάρια αμισθί; Εδώ τα σεμινάρια των νεοδιόριστων που κάναμε κάποτε, που είχαν και αμοιβή οι εκπαιδευτές μας και ήταν για γέλια. Βελτίωση τζάμπα δεν γίνεται. Βάλτε και γραμματείς στα σχολεία να ανασάνουμε λίγο! Μόνο ζητάτε και δεν δίνετε τίποτα. Πως θα ανταποκριθούν τα μικρά επαρχιακά σχολεία σε αυτό που ζητάτε με 2-3 μόνιμους εκπαιδευτικούς; Εκτός κι αν η αυτοαξιολόγηση γίνει μόνο στα χαρτιά έτσι για να πούμε ότι την κάναμε.

 
προκήρυξη διευθυντών εκπαιδευσης
07 Σεπ 2021 08:11

ΤΩΡΑ, ποτέ δεν πέφτει η δουλειά , τέρμα το δούλεμα με την πλατφόρμα. αβέρτα δημοσιευσεις της κακιάς ώρας παντού.

 
φιλελεύθερος
07 Σεπ 2021 07:55

Οι επιλογές στελεχών θα αρχίσουν κάποια στιγμή εντός του σχολικού έτους 2021-2022 και θα ολοκληρωθούν με την επιλογή των διευθυντών σχολείων το καλοκαίρι του 2022 αν δεν μεσολαβήσουν εκλογές.

 
Διευθυντές
07 Σεπ 2021 07:30

Για την κανονιστική Υ.Α. για τους διευθυντές που συνταξιοδοτήθηκαν κανένα νέο;
Επίσης κανένας από την ΟΛΜΕ δεν ενδιαφέρθηκε να μάθει;

 
Τάσος
07 Σεπ 2021 06:23

Δεν με απασχολεί προσωπικά, αλλά αυτή η καθυστέρηση στην εφαρμογή του Νόμου που η ίδια η κυβέρνηση ψήφισε, όχι μόνο την εκθέτει αλλά προκαλεί ιδίως όσους ψήφισαν ΝΔ
Έχουν δίκιο οι συναδελφοι , η υπουργός είναι ότι χειρότερο έχει αυτή η κυβέρνηση

 
να ξεκινήσουν οι αυτοαξιολογήσεις να δείτε
07 Σεπ 2021 05:48

ποιοι θα πάνε διευθυντές σχολείων. βγάλετε ρε την πρόσκληση για τους διευθυντές εκπαίδευσης !

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ