ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Tο ΠΑΔΑ παρουσιάζει εικαστική έκθεση στα γραφεία της Ανεξάρτητης Αρχής του Συνήγορου του Πολίτη

Δημοσίευση: 09/09/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Παρουσία της Υφυπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφίας Βούλτεψη, του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής καθηγητή Παναγιώτη Καλδή και του Συνήγορου του Πολίτη Ανδρέα Ποττάκη έγιναν τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης με τίτλο «14 ιστορίες για πρόσφυγες» που φιλοξενείται στα γραφεία της Ανεξάρτητης Αρχής (Χαλκοκονδύλη 17, Αθήνα).

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης και οι επιβλέποντες καθηγητές του ΠΑΔΑ, Ελένη Μούρη και Σπύρος Σιάκας.

Στα έργα που εκτίθενται, φοιτήτριες και φοιτητές του Τμήματος Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού του ΠΑΔΑ, αποδίδουν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο την οδύσσεια των πληθυσμών που τα τελευταία χρόνια υποχρεώθηκαν βίαια, ασύντακτα και μαζικά να δραπετεύσουν από τις εστίες τους.

Ο Πρύτανης του ΠΑΔΑ αναφέρθηκε στο Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και της Ανεξάρτητης Αρχής «Συνήγορος του Πολίτη»  σχετικά με το συντονισμό δράσεων σε αντικείμενα αναφορικά με τα δικαιώματα του ανθρώπου, την κοινωνική προστασία, την ποιότητα ζωής, τις σχέσεις κράτους-πολίτη, τα δικαιώματα του παιδιού και την ίση μεταχείριση, που έχει διμερώς υπογραφεί και ευχαρίστησε τους δημιουργούς, καθώς και τους λοιπούς συντελεστές για το καλό έργο τους.

Τόσο η Υφυπουργός, όσο και ο Συνήγορος του Πολίτη, αναγνώρισαν την ταχεία ανάπτυξη του ΠΑΔΑ, καθώς και τον θετικό παρεμβατικό ρόλο του εκτός από τα ακαδημαϊκά θέματα και σε κοινωνικά. Και οι δυο εξέφρασαν τη θέλησή τους για τη διεύρυνση της συνεργασίας με το ΠΑΔΑ και την εύρεση περαιτέρω κοινών στόχων δραστηριοποίησης. Τα προηγούμενα έγιναν ευμενώς αποδεκτά από τον Πρύτανη, ο οποίος και τους ευχαρίστησε.
 
Η έκθεση είναι ανοιχτή στο κοινό κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή, 2-5 μμ. τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας κατά της COVID-19.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ