Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Εννέα οδηγίες του υπ. Παιδείας για τη διαμόρφωση αιθουσών και την καθαριότητα στα Δημοτικά Σχολεία

Να ενθαρρύνεται η διδασκαλία σε εξωτερικούς χώρους
Δημοσίευση: 10/09/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Εννέα οδηγίες ,  για τη διαμόρφωση αιθουσών  και την καθαριότητα , απέστειλε το υπουργείο Παιδείας  στα Δημοτικά Σχολεία.

Ανάμεσα στις οδηγίες το υπουργείο Παδείας προτείνει:

 • Η κάθε αίθουσα, εφόσον είναι εφικτό, να φιλοξενεί συγκεκριμένο τμήμα μαθητών/τριών.
 • Να ενθαρρύνεται η διδασκαλία σε εξωτερικούς χώρους.

Ειδικότερα, οι οδηγίες έχουν ως εξής:

 1. Να τηρούνται αποστάσεις μεταξύ μαθητών/τριών και μαθητών/τριών-εκπαιδευτικών και μελών ειδικού και βοηθητικού προσωπικού, όσο είναι εφικτό, σε συνδυασμό με τη λειτουργία της σχολικής μονάδας σε σταθερές ομάδες παιδιών οι οποίες συστηματικά δεν έρχονται σε επαφή μεταξύ τους.
 2. Να τηρείται η μέγιστη δυνατή απόσταση μεταξύ των θέσεων των μαθητών στην τάξη σύμφωνα με τις εκάστοτε χωροταξικές δυνατότητες.Θα πρέπει να καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την αξιοποίηση των διαθέσιμων χώρων, ώστε να τηρείται η μέγιστη απόσταση- μεταξύ των θρανίων των μαθητών δεδομένων των συνθηκών που υπάρχουν.
 3. Να είναι ο προσανατολισμός των θρανίων προς την ίδια κατεύθυνση.
 4. Η κάθε αίθουσα, εφόσον είναι εφικτό, να φιλοξενεί συγκεκριμένο τμήμα μαθητών/τριών.
 5. Να ενθαρρύνεται η διδασκαλία σε εξωτερικούς χώρους.
 6. Σχολαστική καθαριότητα σε αίθουσες που εναλλάσσονται τμήματα, όπως το εργαστήριο πληροφορικής.
 7. Συστήνεται οι αίθουσες διδασκαλίας να χρησιμοποιούνται όσο είναι δυνατό, αποκλειστικά από συγκεκριμένο τμήμα μαθητών/τριών, ώστε να είναι μειωμένες οι πιθανότητες μετάδοσης του ιού μεταξύ τμημάτων.
 8. Σε περιπτώσεις που δεν μπορεί να αποφευχθεί η χρήση αίθουσας από περισσότερα τμήματα, όπως η αίθουσα Πληροφορικής ή τα εργαστήρια, συστήνεται η μεσολάβηση αερισμού για ένα τέταρτο (1/4) της ώρας και σχολαστικός καθαρισμός του χρησιμοποιούμενου εξοπλισμού/επιφανειών μετά από κάθε χρήση, πριν εισέλθουν οι μαθητές/τριες.
 9. Για κάθε θέμα που παρουσιάζεται στα σχολεία και δεν επιλύεται σύμφωνα με όσα προαναφέρθηκαν, ενημερώνεται άμεσα ο/η Περιφερειακός/η Διευθυντής/τρια Εκπαίδευσης από τους/τις Συντονιστές/στριες Εκπαιδευτικού Έργου και τους/τις Διευθυντές/τριες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης οι οποίοι και δίνουν σχετικές οδηγίες για την αντιμετώπισή του.

Σχόλια (3)

 
Νίκος
12 Σεπ 2021 10:40

Εννέα σαφέστατες οδηγίες!
Τα μέτρα θα τηρηθούν :
Όσο είναι εφικτό ...
Εφόσον είναι εφικτό …
Όσο είναι δυνατόν ...
και όλα θα πάνε καλά εφόσον βοηθήσει και όσο είναι δυνατόν κι ο Θεός !

 
@ βόρεια Ελλάδα
10 Σεπ 2021 12:24

ό,τι πει του υπουργείο, αντιμιλάτε; αξιολόγηση στο βάθος ! προτείνω να μετράνε όχι μόνο οι επιδόσεις των μαθητών αλλά και τα κρούσματα ! να δούμε ποιοι εφαρμόζουν τα μέτρα που το υπουργείο έγκαιρα και με σοβαρότητα έχει διαμορφώσει (με τους ειδικούς βεβαίως βεβαίως, βλέπουμε να τα μασάνε αλλά δε βαριέσαι). η λύση : να κάνετε μάθημα έξω , όπως σας λέει : δηλαδή λίγο μάθημα έξω (θα κρυώνετε) και μετά μέσα με ανοιχτά παράθυρα . θα νιώθετε τη διαφορά θερμοκρασίας και πολύ καλύτερα σαν να έχει θέρμανση. όταν νιώθετε πάλι κρύο, πάλι έξω. και όλα καλά. τι ΝΑ πρωτοσκεφτεί το υπουργείο; σκεφτηκε προσωρινούς διευθυντές (1-2-3 χρόνια) και ανανεώσεις για να μη σας λείψουν ; όλα έτοιμα τα θέλετε;

 
βόρεια Ελλάδα
10 Σεπ 2021 11:04

να σας ενημερώσω ότι στην περιοχή μας σε ένα μήνα θα έχει τέτοιο κρύο που κανένα παράθυρο δεν θα είναι ανοιχτό παρά μόνο η πόρτα του διαδρόμου...όπως και την προηγούμενη χρονιά ...

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ