Placeholder

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΚΠ/ΚΩΝ

ΟΛΜΕ: Απεργία αποχή από την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων

Δημοσίευση: 12/09/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η ΟΛΜΕ δεσμευόμενη από την απόφαση της  Γενικής Συνέλευσης των Προέδρων (5/9/20), η οποία είναι σε ισχύ και  με βάση την οποία κηρύχθηκε απεργία – αποχή από τις διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο 4692/2020 (ΦΕΚ 12 Ιουνίου 2020) καθώς και τις εφαρμοστικές Υπουργικές Αποφάσεις, αποφάσισε την συνέχιση της απεργίας αποχής, επικαιροποιώντας την  και στα σημεία που αφορούν  στις προβλέψεις της νέας ΥΑ.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ  χαιρετίζει και πάλι τον νικηφόρο αγώνα που έδωσε ο κλάδος την προηγούμενη σχολική χρονιά, που απέτρεψε την υποβάθμιση και κατηγοριοποίηση των σχολείων μας! Συνεχίζουμε και διευρύνουμε το ποσοστό του 87% των σχολείων που μπλόκαραν στην πράξη την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων.

Όσον αφορά στην τρέχουσα σχολική χρονιά σας ενημερώνουμε για τα εξής:

Εκδόθηκε η Υπουργική Απόφαση (Υ.Α), η οποία σας είχαμε ενημερώσει ότι αναμενόταν.

Η ΟΛΜΕ δεσμευόμενη από την απόφαση της  Γενικής Συνέλευσης των Προέδρων (5/9/20), η οποία είναι σε ισχύ και  με βάση την οποία κηρύχθηκε απεργία – αποχή από τις διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο 4692/2020 (ΦΕΚ 12 Ιουνίου 2020) καθώς και τις εφαρμοστικές Υπουργικές Αποφάσεις, αποφάσισε την συνέχιση της απεργίας αποχής, επικαιροποιώντας την  και στα σημεία που αφορούν  στις προβλέψεις της νέας ΥΑ.

Προς αυτή την κατεύθυνση:

Έχει ήδη δοθεί σχετική εντολή στη νομική σύμβουλο της Ομοσπονδίας, η οποία θα καταθέσει το σχετικό εξώδικο τη Δευτέρα 13/9. Με βάση την κείμενη νομοθεσία η ισχύς της απεργίας αποχής ξεκινά 4 μέρες μετά την κατάθεση του εξωδίκου. Μέχρι τότε, καλούμε τους/τις διευθυντές/ντριες των σχολείων να μην συγκαλούν συνεδριάσεις των συλλόγων και να σεβαστούν, όπως έκαναν και πέρυσι, τις συλλογικές αποφάσεις και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα του κλάδου. Αν συγκληθούν συνεδριάσεις αυτές τις μέρες, οι  ΕΛΜΕ πρέπει να παρέμβουν και να ζητήσουν την αναβολή τους.

Επιπλέον, έχει ήδη ζητηθεί από τη νομική μας σύμβουλο επίσημη γνωμοδότηση για τα όσα προβλέπονται για την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων στον  ν.4823/21 (ΦΕΚ Α 136/3.8.2021). Τις αμέσως επόμενες μέρες θα υπάρξει αναλυτική σχετική ενημέρωση.

Άμεσα θα αποσταλούν το εξώδικο και η νέα δήλωση συμμετοχής των συναδέλφων/ισσών στην απεργία αποχή, την οποία θα καταθέτουν εκ νέου στο πρωτόκολλο του σχολείου τους. Καλούμε τις ΕΛΜΕ να προχωρήσουν σε ενημερωτικές συνεδριάσεις των συλλόγων διδασκόντων και των συναδέλφων. Χρησιμοποιώντας και την πείρα των προηγούμενων μαχών  δημιουργούμε τους όρους ώστε να μην υπάρξει απαρτία σε καμία συνεδρίαση συλλόγου διδασκόντων με θέμα την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας.

Αποφασίστηκε η πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων των ΕΛΜΕ από τις 20 έως τις 24 Σεπτεμβρίου και Γενικής Συνέλευσης Προέδρων στις 25 Σεπτεμβρίου, τηρουμένων όλων των μέτρων για την υγειονομική προστασία των συμμετεχόντων/ουσών. Για τον τόπο και τις λοιπές λεπτομέρειες θα υπάρξει έγκαιρη επόμενη ενημέρωση.

Ανάλογα με τις εξελίξεις, ενδέχεται να συγκληθεί έκτακτη μονοθεματική ΓΣ Προέδρων πριν τις 25/9.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί όλους και όλες να δώσουν εκ νέου μαζικά τον αγώνα για την προάσπιση του δημόσιου σχολείου!

Καλούμε όλους και όλες να συμμετέχουν στην απεργία αποχή  και να μπλοκάρουν την υποβάθμιση και κατηγοριοποίηση των σχολείων μας!

Ετικέτες: 
ΟΛΜΕΑξιολόγηση

Σχόλια (14)

 
Κενούμενες θέσεις Διευθυντών
14 Σεπ 2021 14:37

Στην ΟΛΜΕ γνωρίζουν ότι εκατοντάδες σχολεία στην Ελλάδα είναι με αναπληρωτές διευθυντές τους υποδιευθυντές των σχολείων και ότι δεν γίνονται κρίσεις ενώ υπάρχει νόμος γιατί το Υπουργείο δεν βγάζει μια κανονιστική Υ.Α. ;
Για αυτό τι λένε;

 
Δεν χρειαζεται απαρτία!
14 Σεπ 2021 00:38

Το ξέρουν οι κύριοι της ΟΛΜΕ ότι η Υπουργός στη νέα ΚΥΑ δεν λαμβάνει υπόψη την απαρτία των ΣΔ? Κοντολογίς, μπορεί ο Δ/ντής με 2-3 που δεν θέλουν να απεργήσουν, να κάνει σύντομη αξιολόγηση του προηγούμενου διδ. έτους 2020-2021 για τα σημεία 1-4 του άρθρου 5. Μην παρασύρετε τον κλάδο ότι δεν θα υπάρξουν και φέτος κυρώσεις. Και η ατομική αξιολόγηση πάντων και πασών, έπεται και υπολογίζει ποιος-α συμμετείχε στην ΕΣΩΤ. ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ της σχ. Μονάδας.

 
Γιάννης
13 Σεπ 2021 23:55

Το Υπουργείο έχει νομοθετήσει ο Δντης να ορίζει τις ομάδες και να ελέγχει το έργο τους όταν δεν το κάνει ο Σύλλογος. Για το λόγο αυτό μόνο η καθολική αποχή ΟΛΩΝ των Συλλόγων Διδασκόντων αρχικά και ΟΛΩΝ των Δντων έπειτα με τη στήριξη των συνδικαλιστικών ομοσπονδιών μπορεί να δώσει διαπραγματευτική ισχύ στις ομοσπονδίες μας. Αυτές όμως πρέπει επειγόντως να καταθέσουν δημόσια πρόταση εσωτερικής αξιολόγησης και να διαλεχθούν με το Υπουργείο διότι το Υπουργείο έφερε ένα νέο πιο συμβιβαστικό νομοθέτημα τώρα. Η κοινωνία περιμένει και το Υπουργείο να αυτοαξιολογείται αλλά και τους εκπαιδευτικούς να κάνουν το ίδιο.

 
Μαρια
13 Σεπ 2021 16:06

Η συμμετοχή σε απεργία είναι συνταγματικό δικαίωμα των εργαζομένων. Όλοι μαζί ενωμένοι οι εκπαιδευτικοί, χωρίς κομματικά γυαλιά, για μια ακόμα νίκη. 95% πέρυσι, 100% φέτος.

 
Νίκος
13 Σεπ 2021 15:54

Μπράβο στην ΟΛΜΕ!! Να ακολουθήσει και η ΔΟΕ άμεσα. Τα σωματεία και οι νομικοί σύμβουλοι τους να προστατέψουν τους εκπαιδευτικούς από τις απειλές για πειθαρχικά παραπτώματα κτλ. Η λογική λέει ότι δεν υπάρχει πειθαρχικό παράπτωμα σε μια νόμιμη και συνταγματικά κατοχυρωμένη απεργία αποχή. Να γνωμοδοτήσουν οι νομικοί σύμβουλοι τεκμηριωμένα ώστε να μην υπάρχει ο φόβος κυρώσεων και εκβιασμού προς τους εκπαιδευτικούς!

 
Πολίτης 2021
13 Σεπ 2021 15:18

Αλήθεια, έχετε αναρωτηθεί ποιον τελικά εκπροσωπείτε κύριοι της ΟΛΜΕ;
Πάντως ΟΧΙ το μεγαλύτερο πσοστό των επκαιδευτικών.
Γυρίστε και εσείς στις τάξεις σας άμεσα και μετά να μιλάτε.

 
Εκπαιδευτικος
13 Σεπ 2021 14:48

Αυτή την καραμέλα με το πειθαρχικό παράπτωμα ακόμα θα την έχουμε? Πειθαρχικό παράπτωμα το 2014 με πολλές πιέσεις, τα ίδια και περισυ! Είδατε να επαθε κανείς τίποτα?? Θεωρείτε ότι η συγκεκριμένη υπουργός δεν θα έστηνε περισυ όλους εάν μπορουσε νομικά? Εκτός εάν πιστεύετε ότι αυτή η αξιολόγηση είναι ουσιαστική...

 
Λευτέρης
13 Σεπ 2021 14:18

Η διαφορά με πέρυσι είναι ότι έχουν προβλεφθεί συγκεκριμένες επιπτώσεις. Όπως στην κανονική απεργία χάνουμε χρήματα, ακριβώς το ίδιο πρέπει να συμβαίνει και στην περίπτωση αυτή. Η απεργία- αποχή μόνο από την αξιολόγηση παραβιάζει τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα.

 
Πειθαρχικό παράπτωμα ε?
13 Σεπ 2021 13:04

Η αλήθεια είναι, ότι είχαμε να ακούσουμε γι' αυτά από το 2013 και τον Αρβανιτόπουλο.... Πού είναι αλήθεια τώρα?

 
Ert
13 Σεπ 2021 13:01

Τύποις η απεργία (της πλάκας) είναι νόμιμη μέχρι να κηρυχθεί παράνομη (που είναι 100%) μετά από δικαστική προσφυγή του υπουργείου. Μετά από αυτό, η συμμετοχή οδηγεί σε απόλυση και ποινική δίωξη. Για να σε δω #Κεραμέως_παραιτήσου.

 
Φενια
13 Σεπ 2021 11:13

Δεν ειναι κανενα πειθαρχικο η συμμετοχη στην απεργια αποχη. Συνεχιζουμε

 
Παντελής
13 Σεπ 2021 11:07

Γνωρίζετε ότι είναι πειθαρχικό παράπτωμα και διχάζετε τους εκπαιδευτικούς. Μπορείτε να κάνετε απεργία διαρκείας και όποιος ακολουθήσει. Είμαι εύκολο να λες διάφορα από τη θέση ασφαλείας.

 
Παναγιώτης
13 Σεπ 2021 07:51

Αρχίσαμεεεεεεεεεεεε......Καλή σχολική χρονιά

 
Για εσάς κανένα πρόβλημα
12 Σεπ 2021 23:34

Όλα εύκολα.Ούτε σχολείο,ούτε αξιολόγηση ούτε διδασκαλία. Στα γραφεία όλα εύκολα.πειθαρχικό παράπτωμα ξέρετε τι σημαίνει;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ