Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Κυβ. Εκπρόσωπος: Μαζί με τις Πρυτανικές Αρχές θα λύσουμε τα όποια προβλήματα παρουσιαστούν.

Δια ζώσης η διδασκαλία στα Πανεπιστήμια αφού ο εμβολιασμός και τα υγειονομικά δεδομένα μας το επιτρέπουν
Δημοσίευση: 16/09/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

“Είμαστε εδώ για να λύσουμε, μαζί με τις Πρυτανικές Αρχές, όποια προβλήματα παρουσιαστούν. Από τη στιγμή που οι φοιτητές κι οι φοιτήτριες μας στέλνουν το μήνυμα, είμαστε υποχρεωμένοι να το σεβαστούμε. Άλλωστε, η Κυβέρνηση έχει εδώ και καιρό διακηρύξει -και θεσμικά έχει αποφασίσει γι’ αυτό- ότι τάσσεται υπέρ της δια ζώσης πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και η δέσμευσή μας ισχύει, αφού ο εμβολιασμός και τα υγειονομικά δεδομένα μας το επιτρέπουν”.

Τα παραπάνω δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης  Οικονόμου, στη σημερινή τακτική ενημέρωση τωνν πολιτικών συντακτών, και τόνισε τα εξής:

  • Παρακολουθούμε με ικανοποίηση  το υψηλό ποσοστό εμβολιασμού των φοιτητών και των φοιτητριών, καθώς και των καθηγητών και του διοικητικού προσωπικού στα Πανεπιστήμια.
  • Συγκεκριμένα πάνω από το 73% των φοιτητών έχουν κάνει τουλάχιστον 1 δόση ή έχουν νοσήσει. 
  • Ιδιαίτερα υψηλά είναι και τα ποσοστά του προσωπικού εμβολιασμού των ΑΕΙ, μέλη ΔΕΠ και διοικητικοί, καθώς πάνω από το 87%  έχουν κάνει και τις 2 δόσεις, ενώ στα μέλη ΔΕΠ το ποσοστό είναι ακόμη πιο υψηλό, καθώς πηγαίνει στο 91%.
  • Η γενιά της μόρφωσης, οι άνθρωποι της επιστήμης και της έρευνας, μας δείχνουν το δρόμο, μας δίνουν λαμπρό παράδειγμα.
  • Η υπευθυνότητά τους αποδεικνύει ότι ζητούν τη δια ζώσης επαναλειτουργία των Α.Ε.Ι..
  • Και είμαστε έτοιμοι κι αποφασισμένοι να τους στηρίξουμε ώστε αυτό να πραγματοποιηθεί άμεσα, από την πρώτη εβδομάδα έναρξης των μαθημάτων στα Πανεπιστήμια.

Σχόλια (9)

 
Αφού έχουν πρωτόκολλο...
17 Σεπ 2021 17:49

Κάθε Σχολή ή Τμήμα ΑΕΙ, με απόφαση του αρμοδίου οργάνου, ορίζει τον υπεύθυνο διαχείρισης COVID-19 και τον αναπληρωτή του.

 
Και μαζί και χώρια
17 Σεπ 2021 15:51

"Μαζί με τις Πρυτανικές Αρχές θα λύσουμε τα όποια προβλήματα παρουσιαστούν".
1. Αν τα λύσουμε..... θα είναι δική μας(της κυβέρνησης) επιτυχία.
2. Αν δεν τα λύσουμε.... θα είναι δική τους(των Πρυτανικών Αρχών) αποτυχία.
3. Αν τα κλείσουμε(το κάναμε και πέρυσι) και φέτος μας "βοηθά" και η ΕΒΕ.... θα είναι μεγάλη επιτυχία.

 
KN
17 Σεπ 2021 13:27

Με πληρότητα 100% σε αίθουσες-αμφιθέατρα που δεν αερίζονται --- με εσωτερικό σύστημα θέρμανσης από τον προπερασμένο αιώνα...;
Θα είναι μοναδική κατάσταση στην Ευρώπη...!
Δεν μπορεί να γίνει διδασκαλία με 100% πληρότητα.
Δεν μπορεί να γίνει διδασκαλία σε αίθουσες που δεν αερίζονται πλήρως.
Δεν μπορεί να γίνει διδασκαλία με ανακύκλωση αέρα-θέρμανσης!!!
Προσοχή!!!

 
ΔΕΠ κεντρικού Πανεπιστημίου
17 Σεπ 2021 07:58

Αρκεί να διαβάσει κανείς τις τελευταίες δηλώσεις του κ. Τσιόδρα για να καταλάβει ότι η διά ζώσης διδασκαλία θα αποβεί καταστροφική για τη δημόσια υγεία. "Κύριος τρόπος εξάπλωσης του κορωνοϊού είναι η αερομετάδοση και βασική ηλικία αυτών που προσβάλλονται από την παραλλαγή Δ τώρα είναι οι ηλικίες των φοιτητών". Αν προσθέσουμε τα δεδομένα των κτηριακών εγκαταστάσεων των ΑΕΙ μας, την μη τήρηση των κανόνων κοινωνικής απόστασης από τους φοιτητές και το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού καταλήγουμε σε ασφαλή συμπεράσματα για το τι θα ζήσουμε. Αν το ποσοστό εμβολιασμού της ηλικιακής ομάδας των φοιτητών είναι 70% γιατί τα περισσότερα ημερήσια κρούσματα είναι σε αυτή την ηλικιακή ομάδα; Η επιστροφή στη διά ζώσης διδασκαλία είναι μέγιστο λάθος και η αποκλειστική ευθύνη θα βαρύνει την πολιτική ηγεσία.

 
στατιστικάκιας
17 Σεπ 2021 00:54

τα στατιστικά για ΔΕΠ και διοικητικούς τα πήραν πριν 10 μέρες με εσωτερικές δηλώσεις του προσωπικού.
Για τους φοιτητές πως τα πήραν - με χαρτορήχτρα;

 
Μέλος ΔΕΠ
17 Σεπ 2021 00:32

Απαράδεκτες επιλογές! Το υπουργείο παιδείας υποτάσσεται στις τοπικές βιομηχανίες του σουβλακιού, της πίτσας, της καφετέριας, του μπαρ και της γκαρσονιέρας και θέτει σε δεύτερη μοίρα τη δημόσια υγεία της πανεπιστημιακής κοινότητας. Όταν τα κρούσματα θα πολλαπλασιαστούν ραγδαία εξαιτίας του αναπόφευκτου συγχρωτισμού το υπουργείο παιδείας θα επινοήσει απίστευτες δικαιολογίες και θα κατηγορεί τους πάντες και τα πάντα για να μην αναλάβει την ευθύνη. Το κακό θα έχει γίνει όμως.

 
Και αυτό τί σημαίνει;
16 Σεπ 2021 15:22

Δεν αμφισβητώ τα στοιχεία, αλλά θα μπούμε σε αίθουσες με πληρότητα σχεδόν 100% και θα κάνουμε μάθημα;
Γιατί δεν το διευκρινίζει κάποιος;
Κανείς δεν ξέρει τίποτε.
Το υπουργείο έχει πετάξει το μπαλάκι στους πρυτάνεις και οι πρυτάνεις περιμένουν οδηγίες από το υπουργείο.

 
Μελος
16 Σεπ 2021 14:28

Η πηγη των στοιχειων σας κε Οικονομου?

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.