ΜΑΘΗΤΕΣ

Β. Παπαευαγγέλου: Όσο αυξάνει ο όγκος των παιδιών που εμβολιάζονται θα αυξηθούν και τα περιστατικά με παρενέργειες

Δημοσίευση: 16/09/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Οσο αυξάνει ο όγκος των παιδιών που εμβολιάζονται θα αυξηθούν και τα περιστατικά που θα αναφέρονται με παρενέργειες.

Αυτό δήλωσε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου, στη σημερινή τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας κι εξήγησε πως  “είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό και υπάρχει χρονική συσχέτιση, αλλά όχι απαραίτητα αιτιολογική συσχέτιση».

Σχετικά με την ανησυχία των γονιών η Β. Παπαευαγγέλου , είπε τα εξής:

  • Αναφορικά τώρα με τους γονείς που ανησυχούν να πω ότι και εγώ είμαι μητέρα και κατανοώ την αγωνία τους.  Από την άλλη θα πρέπει να δείξουν εμπιστοσύνη και ιδιαίτερα οι γονείς των παιδιών της μικρής ηλικίας του Δημοτικού, γιατί είναι γνωστό ότι όσο μικρότερο είναι το παιδί τόσο πιο ήπια θα περάσει τη λοίμωξη.
  • Εφόσον λοιπόν έχουμε εμβολιασμένους γονείς δεν θα πρέπει να ανησυχούν. Και ο σχεδιασμός έχει γίνει ακριβώς με στόχο και φιλοσοφία να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία.
  • Όταν τα παιδιά μέσα στην τάξη έχουν ένα κρούσμα θετικό σκεφθείτε ότι κάνουν 4 τουλάχιστον τεστ μέσα στις επόμενες 7 μέρες.
  • Υπάρχει δηλαδή, εφόσον τηρηθούν οι οδηγίες και γίνουν στις σωστές μέρες και έτσι όπως έχουμε δώσει την οδηγία τόσο τα διαγνωστικά τεστ τα rapid όσο και τα self-test στο σπίτι, δεν υπάρχει φόβος για τόσο μεγάλη διασπορά γιατί κάθε παιδί από το Α1 τμήμα που βρίσκεται θετικό θα μένει σπίτι.
  • Συνεπώς θα μπορέσουμε σε ασυμπτωματική φάση πριν αρχίσει να μεταδίδει έντονα και φορώντας βέβαια τη μάσκα και κρατώντας όλα τα μέτρα της ατομικής υγιεινής, τα ανοιχτά παράθυρα και όλα αυτά μέσα στην τάξη, έχουμε τη δυνατότητα με αυτό τον τρόπο κάθε θετικό κρούσμα να το απομονώνουμε και συνεπώς να μειώσουμε τη διασπορά μέσα στην τάξη.
  • Είναι ένα σχέδιο που το έχουμε σκεφτεί σοβαρά και το έχουμε συζητήσει πολύ και ευελπιστούμε ότι θα πετύχει γιατί και άλλες χώρες, όπως είπα και την προηγούμενη φορά και μελέτες και μαθηματικά μοντέλα, έχουν δείξει ότι ο συνδυασμός της μάσκας και του έντονου τεστ πραγματικά μειώνει πάρα πολύ σημαντικά, 85% όπως είπα και την προηγούμενη φορά, τη διασπορά μέσα στην τάξη.
  • Θέλω λοιπόν να πω στους γονείς να μας εμπιστευτούν.  Ότι όλα τα κάνουμε με διάβασμα, με σκέψη, συνεκτιμώντας την εμπειρία άλλων χωρών και βέβαια να μας ακούσουν και να κάνουν τα τεστ έτσι όπως πρέπει να τα κάνουν γιατί αυτό θα βοηθήσει και τους ίδιους και όλη την κοινότητα και το σχολείο τους.

Σχόλια (4)

 
Και τίμιο και επιτελικό σχέδιο...
19 Σεπ 2021 11:18

@ @Νηπιαγωγος 18 Σεπ 23:17
Έχω μερικές ερωτήσεις.
1. Τι σόι επιτελικό σχέδιο είναι αυτό, που στηρίζεται αποκλειστικά στην επαγγελματική συνείδηση-τιμιότητα-ειλικρίνεια των υπαλλήλων? Από πού και γιατί, πρέπει να θεωρείται ΔΕΔΟΜΕΝΗ (και μάλιστα σε καθολικό βαθμό) ώστε ένα ολόκληρο κυβερνητικό σχέδιο για ένα τόσο σοβαρό θέμα, να στηρίζεται σε αυτήν?
2. Μήπως τελικά, πετάμε το μπαλάκι στον εκπαιδευτικό? Τον βαφτίζουμε φύλακα, τον βάζουμε να μαλώνει με τους γονείς ή και να τρέχει στα αστυνομικά τμήματα.... και εμείς απλά νίπτουμε τας κυβερνητικάς χείρας μας? Και μετά του ζητάμε και την ευθύνη, ενώ εμείς έχουμε ασυλία και ακαταδίωκτο?
3. Το σχέδιο, ΔΕΝ στηρίζεται άραγε ΚΑΙ στην συνείδηση-τιμιότητα-ειλικρίνεια ΚΑΙ των γονιών? Αν πχ 1000 νηπιαγωγοί είναι "τίμιοι" αλλά 10.000 γονείς δεν είναι, τότε ποιό θα είναι το αποτέλεσμα? Οι γονείς θα δηλώσουν ένα ψευδός αρνητικό τεστ και ούτε γάτα ούτε ζημιά.
4. Είδατε εσείς πολλά νήπια με τους γονείς τους στο δρόμο και στα πάρκα, που να τα φορούν μάσκες? Αν δεν μπορεί να εφαρμοστεί αυτό, που είναι το πιο απλό (και που δεν φέρει την ευθύνη η νηπιαγωγός.... ελπίζω), τότε πώς περιμένουμε από τον ίδιο γονιό, να κάνει τα self test στο παιδάκι του?

 
@Νηπιαγωγος
18 Σεπ 2021 23:17

Το σχέδιο στηρίζεται στην επαγγελματική συνείδηση, τιμιότητα και ειλικρίνεια των υπαλλήλων που υπηρετούν τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Αν εσείς ως νηπιαγωγός επιτρέπετε την είσοδο των νηπίων χωρίς τα σελφ τέστ που προβλέπονται, ας μη περιμένουμε και πολλά. Και το πιο σημαντικό, το αναφέρετε λες και φταίει κάποιος άλλος για αυτό και όχι εσείς που θα πρεπε να απαγορεύετε την είσοδο τους. Κρίμα ...

 
Νηπιαγωγός
18 Σεπ 2021 09:10

Τι λέτε μαντάμ; Δεν υπάρχει φόβος μεγάλης διασποράς γιατί με τα self test όποιο παιδί θα βγαίνει θετικό θα κάθεται σπίτι; Εσείς οι ειδικοί δεν λέτε ότι η διασπορά αρχίζει σαράντα οκτώ ώρες πριν την έναρξη των συμπτωμάτων; Άρα αυτός που έχει τον ιό, είτε με συμπτώματα είτε χωρίς, μεταδίδει χωρίς να το ξέρει. Ας μην μιλήσω για το πόσοι κάνουν πραγματικά τα τεστ ή απλώς "δηλώνουν" αρνητικό αποτέλεσμα. Και βέβαια, όπως έχουν παραδεχτεί όλοι οι επιστήμονες, τα self test είναι αρκετά έως πολύ αναξιόπιστα με μεγάλο ποσοστό ψευδών αποτελεσμάτων. Στο νηπιαγωγείο που υπηρετώ ένα-δυο παιδάκια από τα είκοσι τρία έκαναν το τεστ. Και είμαστε μόνο στην αρχή.

 
Και οι καθηγητές τους;
17 Σεπ 2021 17:44

Όταν υπάρχει κρούσμα σε ένα τμημα, οι εμβολιασμένοι καθηγητές των μαθητών αυτών αναγκάζονται αυτή τη στιγμή να αγοράζουν σελφ τεστ με δικά τους έξοδα. Για άλλη μια φορά, το υπουργείο μας αφήνει ακαλύπτους, ενώ εξαγγέλλει ότι οι μαθητές θα κάνουν, στην ίδια περίπτωση, πολλά τεστ την εβδομάδα.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.