Ν. Φίλης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται να καταργήσει την αξιολόγηση “Κεραμέως”

"Θα περίμενε κανείς η κα Κεραμέως, μετά τη σχεδόν ομόφωνη απόρριψη του νόμου της για την αξιολόγηση από τον εκπαιδευτικό κόσμο, να αντιληφθεί πως πρέπει να συζητήσει με τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες και να αποδεχτεί τις ώριμες και τεκμηριωμένες προτάσεις"

17/09/2021

Άκουσε το άρθρο

 Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στηρίζει απερίφραστα τον αγώνα των εκπαιδευτικών για ένα ποιοτικό, συμπεριληπτικό, δημόσιο και δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά και δεσμεύεται ότι θα καταργήσει τις διατάξεις των νόμων 4692/2020 και 4823/2021, αποκαθιστώντας άμεσα τους/τις απεργούς εκπαιδευτικούς σε περίπτωση που η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας προχωρήσουν σε οποιαδήποτε αντισυνταγματική κύρωση σε βάρος τους.

Τη δήλωση αυτή έκανε σήμερα ο πρώην υπουργός Παιδείας και τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φίλης, ενώ υπογράμμισε:
 
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας συνεχίζει να αντιμετωπίζει απαξιωτικά και αντιδημοκρατικά τους εκπαιδευτικούς, αυτούς δηλαδή που συνεχίζουν να κρατούν όρθιο το δημόσιο σχολείο στη δύσκολη αυτή συγκυρία.

Θα περίμενε κανείς η κα Κεραμέως, μετά τη σχεδόν ομόφωνη απόρριψη του νόμου της για την αξιολόγηση από τον εκπαιδευτικό κόσμο, να αντιληφθεί πως πρέπει να συζητήσει με τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες και να αποδεχτεί τις ώριμες και τεκμηριωμένες προτάσεις τους.

Αντ’ αυτού επιλέγει αφενός να συκοφαντεί τους εκπαιδευτικούς ως «αρνητές» κάθε αξιολόγησης, παρότι γνωρίζει καλά ότι οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες έχουν συγκεκριμένες προτάσεις, αφετέρου νομοθετεί ακραίες εκφοβιστικές διατάξεις (άρ. 56 του ν. 4823/21) προκειμένου να απαγορεύσει έμμεσα το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας.

Οι εκπαιδευτικοί γνωρίζουν πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ καθιέρωσε ένα δημοκρατικό, συμμετοχικό και εκπαιδευτικά αποτελεσματικό σύστημα αξιολόγησης σε επίπεδο σχολικής μονάδας. Γνωρίζουν επίσης ότι πρόσφατα δώσαμε κοινοβουλευτικό αγώνα και αντιταχθήκαμε σθεναρά στη ψήφιση των ρυθμίσεων που στοχεύουν στην επιβολή της κομματοκρατίας στην εκπαίδευση, στην επιστροφή στο εκπαιδευτικό πρότυπο της μετεμφυλιακής περιόδου και στην προετοιμασία του «εδάφους» για απολύσεις εκπαιδευτικών με πρόσχημα την αξιολόγηση.

Σχόλια (50)

Πιτσιφλής
|

Απαράδεκτες δειγματικές διδασκαλίες στην εκπαιδευτική Ιστορία του τόπου μας.
Επιλέγουμε μια-δυο πηγές που μας βολεύουν και γράφουμε Ιστορία!...
Ευτυχώς που δεν έχει αρχίσει η Αξιολόγηση ακόμη.
Λοιπόν, προτείνω για μια έγκυρη εκπαιδευτική Ιστορία να ξεκινήσετε μελετώντας προηγουμένως:
1. Η μεταρρύθμιση που δεν έγινε, και τους δύο τόμους.
2. Όλες τις μεταρρυθμίσεις που δεν έγιναν από τη μεταπολίτευση και μετά!...

χμ!
|

Η Κεραμέως, ας φέρει για την αξιολόγηση ένα νόμο ανάλογο με αυτόν του Γαβρόγλου για την επιλογή διευθυντών. Θυμάστε: Ειδική συνεδρίαση (!!!), τυποποιημένο πρακτικό(!!!), όχι δικαιολόγηση απόφασης ψήφου, όχι δικαίωμα ένστασης από τον κρινόμενο εκπαιδευτικό.
...και ο άλλος, μπουκωμένος από προοδευτικότητα γράφει: "...Μια νοσηρή εμμονή στη βολική "Καρχηδόνα" του κάθε άφρονος Κάτωνα του καιρού μας!"

Ανήσυχος εκπαιδευτικός
|

Είναι απίστευτη η ευκολία, με την οποία ο καθένας παραχαράζει την πρόσφατη πολιτική ιστορία επικαλούμενος ανύπαρκτα πράγματα, προκειμένου να στοιχειοθετήσει μια σοβαροφανή επιχειρηματολογία.
Είναι απίστευτο δηλαδή ότι πολλοί φιλοκυβερνητικοί σχολιαστές έχουν ως μόνιμη αναφορά τους την τετραετία του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία φορτώνουν όλα τα δεινά της ελληνικής εκπαίδευσης έχοντας λησμονήσει τα απλά ιστορικά δεδομένα: Ο ΣΥΡΙΖΑ (κυρίως ο Φίλης) ήταν το μόνο κυβερνών κόμμα που σεβάστηκε το λειτούργημα του εκπαιδευτικού και που αποκατέστησε όλες εκείνες τις καταστροφικές αποφάσεις Αρβανιτόπουλου, όπως οι απολύσεις εκπαιδευτικών, αλλά και λοιπού βοηθητικού προσωπικού!
Αγαπητοί κύριοι λωτοφάγοι, αν πραγματικά πιστεύετε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τα έκανε όλα αυτά τα αποτρόπαια και όχι ο πολύς κ. Αρβανιτόπουλος, αν ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι ο Αρβανιτόπουλος ήταν που είχε ετοιμάσει αξιολόγηση με προκαταβολικό ποσοστό απόλυσης, αν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που έβαλε τη δαμόκλειο σπάθη της απόλυσης να κρέμεται πάνω από τα κεφάλια των διευθυντών αν τυχόν ξεχνούσαν για μια μέρα, π.χ., να ενημερώσουν το σύστημα myschool, τότε θα παρακαλούσα να ξαναρίξετε μια ματιά στην πρόσφατη εκπαιδευτική μας ιστορία, γιατί μάλλον βρίσκεστε σε γενικευμένη σύγχυση!
Και με βάση όλη αυτή τη γελοία διαστρέβλωση των δεδομένων επιτρέψτε να εικάσω ότι κάποια στιγμή στο εγγύς μέλλον, αφού ανακυκλωθούν κάποια κόμματα στην εξουσία, όλοι εσείς θα ξορκίζετε πάλι τον ΣΥΡΙΖΑ για όσα ζούμε σήμερα και μεθοδεύει η καταστροφική κυρία Κεραμέως! Μια νοσηρή εμμονή στη βολική "Καρχηδόνα" του κάθε άφρονος Κάτωνα του καιρού μας!

η ανοησία περισσεύει
|

προφανώς στη χώρα των λωτοφαγων κανείς δεν θυμάται τον 4024/11 το νόμο Αρβανιτόπουλου για την αξιολόγηση, την ποσόστωση στη βαθμολογική κλίμακα, την επιμόρφωση, την επαναξιολόγηση κ ενδεχομένως την απόλυση. Και συζητάμε για το νόμο Γαβρογλου;;; Έλεος ....

Μπραβο
|

Η κατασταση σημερα εχει ξεφυγει. Κυριαρχει η αναλγησια, αδιαλλαξια, αδικια, αυταρχισμος. Το να λες την πραγματικοτητα δεν ειναι λαϊκισμος, επιβαλλεται. Οχι στις αυταρχικες, καταστροφικες μεταρρυθμισεις του υπουργειου που διαλυει χωρις τυψεις. Ντροπη τους!

Μ
|

@Δημήτρη, το φεκ το διάβασες; Και ποια διαφορά έχει με νδ η αξιολόγηση; Οι επιμορφώσεις σε τρόμαξαν; Σιγά τα ωά (κατά τα λάχανα).

Ποιός Θανάσης?
|

Και ο ελληνικός κινηματογράφος είναι αξιόλογος.... Ειδικά η κωμωδία.

Δημήτρης
|

Ποια αξιολόγηση είχε ψηφίσει ο Σύριζα?? Αποτίμηση έργου σχολικής μονάδας μόνο ! Και σαν επίπτωση μη συμμετοχής, είχε ότι δεν μπορούσες να γίνεις στέλεχος της εκπαίδευσης. Σιγά τα λάχανα δηλαδή!

Θανάσης
|

Άκου ποιος μιλάει!!!!!

Θα την καταργήσετε στην συγκυβέρνηση κ.Φιλη;
|

Αφού ήδη είναι γνωστό ότι θα συγκυβερνήσετε με την ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ.Το θέλει η Γερμανία από το 2019.Το επιδιώκει και η ελληνική ολιγαρχία.Το λέει πλαγίως και ο Τσίπρας.Ψηφιζετε το 60% των νομοσχεδίων της ΝΔ.Ουσιαστικα ήδη συγκυβερνάτε.Το τυπικό περιμένετε.Επομενως κόψτε το δούλεμα.Ηδη το ψηθιριζουνζουν και τα κανάλια.Ποιον κοροϊδεύετε;

Μπραβο
|

Η κατασταση σημερα εχει ξεφυγει. Κυριαρχει η αναλγησια, αδιαλλαξια, αδικια, αυταρχισμος. Το να λες την πραγματικοτητα δεν ειναι λαϊκισμος, επιβαλλεται. Οχι στις αυταρχικες, καταστροφικες μεταρρυθμισεις του υπουργειου που διαλυει χωρις τυψεις. Ντροπη τους!

@κασσάνδρα
|

Αργά... πολύ αργά προβλέπω.

Μπραβο
|

Η κατασταση σημερα εχει ξεφυγει. Κυριαρχει η αναλγησια, αδιαλλαξια, αδικια, αυταρχισμος. Το να λες την πραγματικοτητα δεν ειναι λαϊκισμος, επιβαλλεται. Οχι στις αυταρχικες, καταστροφικες μεταρρυθμισεις του υπουργειου που διαλυει χωρις τυψεις. Ντροπη τους!

ΛΩΤΟΦΑΓΟΣ
|

Σας πιστεύω κ.ΠΡΩΗΝ. Όταν έρθετε (για Β΄Παρουσία το κόβω) θα εφαρμόσετε την δική σας αξιολόγηση, δλδ τα δικά μας παιδιά πρώτα που είναι του λαού και υποφέρανε, ενώ τα άλλα στην απέξω γιατί είναι των ΕΧΘΡΩΝ !

Να βγάλουμε τη μάσκα
|

Μερικούς σας πειράζει ο Φίλης αλλά δε βλέπετε σε τι κατάσταση έχει περιπέσει η δημοκρατία. Δε βλέπετε ότι οι τωρινοί κυβερνώντες δεν ψηφίζουν νόμους από υποχρέωση αλλά τους 'χαιρονται' κιόλας.
Δε βλέπετε ότι ο εκπαιδευτικός είναι στο στόχαστρο με αυτή την κυβέρνηση. Ο Φίλης σας ενοχλεί κι ο ΣΥΡΙΖΑ που έφερε πίσω τους εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα και τις άλλες κατηγορίες υπαλλήλων που η ΝΔ στην ουσία απέλυσε μέσα σε μια στιγμή.
Καλά μας κάνουν, αλλά 20 χρόνια Μητσοτάκη και ΛΑΟΣ στα βασικά υπουργεία. Εξαίσια!

Τάκης
|

Αναμένουμε αναδρομικά αυξήσεις δώρα επαναφορά μισθών προ κρίσης και μετά κάντε όσες αξιολογήσεις θέλετε. Τέλος στη φτωχοποιηση του λαού.είπατε ότι τέλέίώσάτέ τα μνημόνιά πουντα? ??

Εκπαιδευτικός
|

Μάλιστα κ. Φίλη. Δεσμεύεστε να καταργήσετε την αξιολόγηση, την οποία εσείς οι ίδιοι θεσμοθετήσατε. Κι εγώ με τη σειρά μου δεσμεύομαι να μη σας πιστέψω, όχι μόνο γιατί εσείς είχατε ψηφίσει το νόμο, αλλά και γιατί δυσκολεύομαι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ να δώσω βάση σε λόγια πολιτικού, ειδικά αν δεν τα δω να γίνονται πράξη....

Ειμαστε μαζι του
|

Μπραβο ατο συριζα για τα θεματα στη εκπαιδευση. Χιλια μπραβο!

Γιωργος
|

Οχι στην καταστροφικη για τα σχολεια αξιολογηση Κεραμεως!

Αννα
|

Ειμαστε μαζι σου!

Ο λαος δε ξεχνα
|

Τα μνημονια, τη χρεοκοπια, τη ΝΔ που μας εφερε στη πεινα για 10+ χρονια. Η χειροτεροι ever.

Μπραβο κ Φιλη
|

Δηλ. τι επρεπε να σας,πει; Αν ο Συριζα εκανεστα 4 χρονια λαθη, Πασοκ και Νδ που ρημαξαν την Ελλαδα πρεπει να μιλουν; Αλλα αν πεις την αληθεια, ειναι λαϊκισμος.

Αριστερός
|

Αυτές οι απόψεις ό,τι πιο παλιό και συντηρητικό υπάρχει. Απόψεις-απολιθώματα που διώχνουν τον κόσμο από την Αριστερά και προκαλούν δυσφορία στους προοδευτικούς πολίτες.

Phd
|

Οποία σοβαρότητα κ. πρώην υπουργέ? Ποιος να σας εμπιστευτεί με αυτά που λέτε? Λυπάμαι!!!

Μάρκαλος
|

...με ένα νόμο και ένα άρθρο.
...θα το σκίσει σελίδα σελίδα.
...προβλέπω ΝΔ είκοσι χρόνια ακόμα.

Δημήτρης Κ.
|

Το ανέκδοτο της ημέρας ή αλλιώς ψαρεύω σε θολά νερά και ό,τι πιάσω από ψήφους!
κ. Φίλη,
Αρχή άνδρα δείκνυσι και η δική σας διακυβέρνηση έδειξε πως είτε δεν ήθελε είτε δεν μπορούσε. Πώς αλλιώς να εξηγηθεί πως "καταργήσατε" τον νόμο Αρβανιτόπουλου περί αξιλόγησης με ένα Δελτίο Τύπου (πού να το πεις και να σε πιστέψουν πως οι νόμοι "καταργούνται" με Δελτία Τύπου!); Αυτό σας διαφεύγει ή ο προκάτοχός σας κ. Μπαλτάς δεν ήταν της δικής κομματικής τάσης;
Από εκείνη την "κατάργηση" έως αυτήν που τώρα υπόσχεσθε τι άλλαξε; Τι μαθήματα πήρατε που σαν έκαναν σοφότερους; Ο αναστοχασμός σας τι έδειξε;
Και για την ταμπακιέρα τίποτα; ... Πως η αξιολόγηση στην εκπαίδευση είναι μνημονιακή υποχρέωση και θα κληθούν να την εφαρμόσυν για τα επόμενα 100 χρόνια όλοι οι κυβερνώντες. Τίποτα;

Η ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ!
|

Το νέο αφήγημα είναι πως ο σύριζα θα μας αξιολογούσε αλλά δεν ... πρόλαβε! Άντε να δούμε τι άλλο θ' ακούσουμε!

Πίσω από κάθε παραπονούμενο
|

όταν είσαι κόμμα 4%! Όταν θέλεις να κυβερνήσεις δεν λέει η τακτική! Δύο τρεις σαν εσένα και ο Μητσοτάκης θα πανηγυρίζει! Ψήφισες την αξιολόγηση και τώρα θα την καταργήσεις!

Ας τα πουμε ολα
|

Μόνο ο Γαβρόγλου εκτίμησε το ρόλο και το έργο των μαχιμων εκπαιδευτικών σωστά και εδειξε τον απαιτουμενο σεβασμό.
Οταν έχεις αξιολογηθεί με έναν ΑΣΕΠ, ποιος θα σε αξιολογήσει καλυτερα;
Γαβρόγλου και πάλι Γαβρόγλου.
Δάσκαλος και στοχαστής.

ΧΑΡΙΣΗΣ
|

Με προσωρινούς διευθυντές εκπαίδευσης, με συντονιστές υπό κατάργηση, με διευθυντές σχολείων που λειτουργούν με παράταση δύο ετών και μάλιστα πολλοί από αυτούς προσωρινοί και χωρίς τη θέλησή τους τοποθετηθέντες,τι πιο λογικό να εφαρμοστεί ο νόμος αυτός από την επόμενη σχολική χρονιά;
Όποιος επιθυμεί θέση στελέχους να ξέρει από πριν τι θα πρέπει να εφαρμόσει. Ο πλέον σωστός πολιτιικός ελιγμός να διασωθεί η υπουργός από μια δευτερη κατρκύλα!!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ