ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

Αλλαγή απόφασης: Την Άνοιξη οι προκαταρκτικές εξετάσεις των υποψηφίων για τις Σχολές Στρατιωτικές, Αστυνομίας, Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος

Οι ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής των ΠΚΕ καθώς και οι λοιπές λεπτομέρειες, θα καθορισθούν σύντομα
Δημοσίευση: 18/09/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το υπουργείο Παιδείας με τα συναρμόδια υπουργεία συζητούν -και μάλλον βρίσκονται λίγο πριν την οριστική απόφαση-  να πάρουν πίσω της αρχική απόφαση, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του esos, η οποία προέβλεπε "οι μαθητές που του χρόνου θα συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και θα είναι υποψήφιοι για τις Σχολές  Στρατιωτικές,  Αστυνομίας, Πυροσβεστικού  και Λιμενικού Σώματος, τις  προκαταρκτικές εξετάσεις δεν θα τις δώσουν τον Ιούνιο του 2022, αλλά το τρίτο δεκαήμερο του ερχόμενη Οκτώβρη η στα μέσα Νοεμβρίου”.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας αυτή η απόφαση αναμένεται να αλλάξει καθώς τα συναρμόδια υπουργεία ήδη εξετάζουν να δώσουν οι υποψήφιοι τις προκαταρκτικές εξετάσεις την Άνοιξη του 2022, έναν μήνα δύο πριν τον Ιούνιο, και όχι τον ερχόμενο Οκτώβριο ή Νοέμβριο, όπως πρόσφατα αποφασίστηκε. .

Οι  ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής των ΠΚΕ των παραπάνω υποψηφίων καθώς και οι λοιπές λεπτομέρειες, θα ανακοινωθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα και θα  καθορισθούν   με τις σχετικές προκηρύξεις των αρμόδιων υπουργείων (δηλ. του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, υπουργείου Εθνικής Άμυνας και το υπουργείου Προστασίας του Πολίτη).

Τα συναρμόδια υπουργεία αρχικά είχαν ανακοινώσει ότι οι προκαταρκτικές εξετάσεις θα γίνονταν τον Οκτώβριο ή Νοέμβριο   “λόγω του διπλού Μηχανογραφικού, ένα τον Ιούνιο κι ένα δεύτερο τον Αύγουστο  για την εισαγωγή στα ΑΕΙ,   που θα ισχύσει από το επόμενο σχολικό έτος  2021-22”.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Σχόλια (23)

 
ΚΩΣΤΑΣ
03 Φεβ 2022 08:56

Τα παιδιά απο επαρχία θα αφήσουν το διάβασμα και χωρίς να ξέρουν αν έχουν γραψει καλά στις πανελλαδικές θα κανουν ένα σωρο έξοδα σε ξενοδοχεία εισητήρια για να δώσουν αθλήματα και εξετάσεις. ΑΙΣΧΟΣ. Αυτές οι δοκιμασίες πρέπει να γίνονται μετά τις πανελλήνιες

 
Μάνα
26 Σεπ 2021 00:17

Θεέ και Κύριε λυπηθειτε τα παιδιά μας!!!!! Σκοτσέζικο ντουζ να κάνετε στα δικά μας τα παιδιά γιατί?

 
Γιώργος Κ.
23 Σεπ 2021 17:09

Την άνοιξη πολλά παιδιά θα βιώσουν τις επιπτώσεις από τη νόσηση με Covid. Αλλάζουν αιφνίδια τις ημερομηνίες για να προωθήσουν τα παιδιά των ιδιωτικών σχολείων. Τα δικά μας που στοιβάζονται μέσα στις τάξεις του δημόσιου σχολείου και κινδυνεύουν να κολλήσουν, δεν τα σκέφτονται. Πώς αυτά τα παιδιά την άνοιξη θα εξεταστούν σε αθλήματα; Όλοι ξέρουμε ότι μετά από τη νόσηση με κορονοϊό υπάρχουν αρκετά θέματα κόπωσης και αδυναμίας. Ντροπή τους!

 
ΜΑΡΙΑ
23 Σεπ 2021 09:40

ΠΡΩΤΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΕ ΠΩΣ ΤΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΘΑ ΔΩΘΟΥΝ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΛΛΑΖΕΤΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΩΝ ΠΡΟΠΩΝΗΣΕΩΝ...ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ
ΑΣ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΡΩΤΟΥ ΠΡΑΞΕΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΘΟΣ ΤΡΟΠΟ ΟΠΩΣ ΠΡΑΤΕΤΕ ΠΑΝΤΑ!!!!!!!

 
Eλένη
22 Σεπ 2021 13:18

Αφήστε τα παιδιά να δώσουν τώρα Οκτώβρη ή Νοέμβρη. Προς το τέλος θα έχουν περισσότερο άγχος και έχουν ήδη προετοιμαστεί. Τόση προχειρότητα, ανευθυνότητα, αναισθησία, επιπολαιότητα, είναι πρωτοφανής. Kάποιος (από το υπουργείο, και δεν εννοώ την Κεραμέως) να νοιαστεί για τα παιδιά.

 
Ζωή Πέτρου
22 Σεπ 2021 11:35

Πολλά παιδιά θα παρατήσουν την προσπάθεια. Οι εξαγγελίες ήταν γνωστές και προγραμμάτισαν το διάβασμα τους. Τώρα γκρεμίζονται τα όνειρά τους. Είναι άδικο. Δεν πρέπει να αλλάξει τη θέση του το Υπουργείο.

 
Μαθήτρια Γ Λυκείου
20 Σεπ 2021 13:18

Το άγχος που έφαγα, επιπλέον σε αυτό των γραπτών εξετάσεων των πανελληνίων, για τις ΠΚΕ, το καλοκαίρι που μέσα στους 30°C έκανα προπόνηση και κόντεψα να πάθω ηλίαση 3 φορές ποιος θα μου το ξεπληρώσει;

 
Babis
19 Σεπ 2021 17:25

Νομίζω ότι οι τα ψυχομετρικά και αγωνιστικά τεστ για τις στρατιωτικές κ.λπ. σχολές πρέπει να γίνονται μετά τις Πανελλαδικές. Τα παιδιά νωρίτερα δεν έχουν την ψυχολογία ούτε τον χρόνο για να μπουν σ' αυτές της διαδικασίες. Άριστα έκανε το Υπουργείο και μετέθεσε την ημερομηνία. Αν και νομίζω ότι έπαιξε ρόλο και η απόφαση του ΣτΕ για το ύψος των κοριτσιών. Μετά την τελεσίδικη απόφαση της Ολομέλειας ότι κακώς τα κορίτσια κάτω του 1.65 δεν έχουν δικαίωμα να μπαίνουν στο Λιμενικό (αν δεν κάνω λάθος αυτή ήταν η προσφυγή μιας υποψήφιας που, λόγω ύψους, δεν είχε δικαίωμα να εισαχθεί στο Λιμενικό), πιθανόν να υπάρξει τροποποίηση των κριτηρίων και για τους υπόλοιπους ένστολους (Αστυνομία, Πυροσβεστική, κ.λπ.), οπότε το Υπουργείο κερδίζει χρόνο με αυτή την αναβολή των τεστ, για να δει τι νέο μπορεί να προκύψει τους επόμενους μήνες. Κατά την ταπεινή μου άποψη, πάλι Ιούνιο θα δώσουν αθλήματα τα παιδιά και νομίζω πως θα είναι το καλύτερο για όλους. Όσο για το ύψος, νομίζω πως τα Σώματα Ασφαλείας πρέπει να αναπροσαρμόσουν τα κριτήριά τους, γιατί είναι άδικο για παιδιά που απέχουν 1-2 εκατοστά από το προβλεπόμενο όριο να χάνουν το δικαίωμα να διεκδικήσουν μια θέση. Τουλάχιστον να το προσπαθήσουν.

 
geo
19 Σεπ 2021 13:51

Ο καθένας κάνει ότι νομίζει χωρίς να σκεφτεί τις συνέπειες μιας και δεν τον αγγίζουν.
1) Αρκετοί μαθητές και γονείς, δεν ενημερώθηκαν για την αλλαγή των ημερομηνιών διεξαγωγής των δοκιμασιών, και έτσι βρέθηκαν με την πλάτη σοτν τοίχο, επίσης τα όρια, ειδικά για την σφαίρα τον 7 κιλών δεν μπορούν να πιαστούν απο γυναίκες υποψήφιες χωρίς συστηματική προπόνηση.
2) Μπορούν να διεξάγουν τις εξετάσεις την εβδομάδα του Πάσχα, ώστε και να έχουν ΟΛΟΙ οι υποψήφιοι αρκετό χρόνο να προετοιμαστούν και να μη χαθούν ώρες και ροή διαβάσματος απο τους υποψηφίους. Ελπίζω τελικά να πρυτανεύσει η λογική.

 
Σιγα μη ντραπουν!
18 Σεπ 2021 22:47

Ηρθαν για να προσθεσουν προβληματα, προσφερουν αναστατωση, φερθουν επιπολαια, με προχειροτερα. Δεν ειναι πρωτη φορα, συνηθισαμε.

 
ΒΑΣΙΛΙΚΗ
18 Σεπ 2021 22:03

Θα έπρεπε να ντρέπονται. Οι οικογένειες έχουν προγραμματιστεί βάσει των εξαγγελιών. Πολλά παιδιά έκαναν προπόνηση το καλοκαίρι για να προετοιμαστούν. Αντί να αφήσουν τα παιδιά να διαβάσουν τους δημιουργούν πρόσθετο άγχος. Θα υπάρξει μεγάλη αντίδραση σε περίπτωση που οι εξετάσεις αυτές γίνουν την άνοιξη. Δεν σκέφτονται πόσες ψήφους θα χάσουν; Μην παίζετε με τα παιδιά μας άλλο!!!

 
Είπα-ξείπα
18 Σεπ 2021 20:55

@Πιτσιφλής
Να είστε καλά αγαπητέ μου! Χαίρομαι που μιλάμε την ίδια γλώσσα! Το κακό είναι, ότι αυτό το ένα λάθος, έρχεται μετά από άλλα 100. Και ότι όποια γλώσσα κι αν μιλάμε εμείς, το υπουργείο δυστυχώς δεν έχει Β2 για να μας καταλάβει.
ΥΓ. Θυμήθηκα την αγαπητή Μαντάμ Σουσού και το "Κάθησε, πτωχέ άνθρωπε! Παρλέ βου φρανσαί, μουσιού;"

 
Πιτσιφλής
18 Σεπ 2021 19:39

@ Είπα-ξείπα
Ακούστε, κύριε, για να μαθαίνετε, έγινε ένα λάθος και διορθώθηκε γρήγορα διότι:

Έστε μάγκας, έστε μπελαλίκ,
λα ντε Βοτανικό ο πιο νταήκ
κι έντρεμεν
ντρε κάργα ντε μαγκέ
γιατί φτιαξάρε
στο μινούτο ντε δουλειέν.

Ντάξει;

 
ΠΕ19
18 Σεπ 2021 19:27

Είναι δυνατόν την άνοιξη να βάζουν τα παιδιά 1-2 εβδομάδες να φεύγουν από το σχολείο για να δώσουν στρατιωτικές σχολές επειδή κάποιοι είχαν τη φαεινή ιδέα να υπάρξουν 2-3 μηχανογραφικά (δηλαδή για την ίδια σχολή να υπάρχουν 3 κριτήρια επιλογής
Η ΕΒΕ
Η βάση στο 1ο Μηχανογραφικό
Η βάση στο 2ο Μηχανογραφικό
(αν έχουμε και ειδικά μαθήματα οι ΕΒΕ’ς στα ειδικά μαθήματα)
Σύστημα πολύπλοκο που είναι καταδικασμένο να αποτύχει
Για να στηριχθεί λοιπόν το περίπλοκο αυτό σύστημα αναγκάζει τους υποψηφίους των στρατιωτικών σχολών να διακόψουν τη ροή του διαβάσματός τους το Νοέμβριο ή ακόμα χειρότερα το Μάρτιο και να τρέχουν Αθήνα ή Θεσ/νίκη για να δίνουν κοντά μία ή δύο εβδομάδες ψυχοτεχνικές-αθλητικές εξετάσεις !!!!!!!
Δεν ξέρω αν γίνουν οι εξετάσεις όπως γίνονταν μέχρι τώρα σε Αθήνα (ΣΣΕ ΣΙ ΣΝΔ ΕΛΑΣ) ή Θεσ/κη (ΣΑΣ) ή υπάρξει πρόβλεψη για εξετάσεις σε κάθε Νομό αλλά ακόμα και στη δεύτερη περίπτωση η όλη κατάσταση διακόπτει τη ροή του διαβάσματος των υποψηφίων (ή μήπως αυτό είναι το ζητούμενο??).
Ένα μοντέλο είναι επιτυχημένο αν είναι απλό όσο το κάνεις περίπλοκο εμφανίζονται εμπόδια και φυσικά ανοίγουν παραθυράκια αυτό θέλουμε ????

 
Βικτωρία
18 Σεπ 2021 18:08

Άντε καλέ, με τις υγείες μας! Καλή σχολική χρονιά να έχουμε και φέτος με το "άριστο" υπουργείο μας!!! Άρχισαν τα όργανα. Αυτοί τα βαράνε και εμείς (καθηγητές, γονείς, μαθητές) χορεύουμε.

 
Ενσυναισθηση=0
18 Σεπ 2021 17:13

Χαρακτηριστικο της κυβερνησης η αναλγησια, η σκληροτητα. Αυτο επραξαν με τους φετινους υποψηφιους και θα επαναλαμβανονται. Φυσικα οταν δεν αφορα τα παιδια τους, που φευγουν στο εξωτερικο!

 
Τεως
18 Σεπ 2021 16:09

Παίζουν με τα παιδιά, κρίμα !

 
Ο κοσμάκης και η μπουρζουαζία
18 Σεπ 2021 14:59

Αυτή την κυβέρνηση δεν την νοιάζουν οι άνθρωποι.
Δεν καταλαβαίνει από άγχος, αγωνία.
Έχει ζήσει μια ζωή βολεμένη, με μέλλον εξασφαλισμένο και με σπουδές πληρωμένες και σίγουρες στις Σορβόνες και στα Χάρβαρντ.

Τι σχέση έχει ο κοσμάκης με τούτους εδώ.
Κοσμάκη ξύπνα.
Πάψε να είσαι κοσμάκης επιτέλους...

 
συνέπεια, σοβαρότης , λογική
18 Σεπ 2021 14:51

με αυτά έχει πάρει διαζύγιο το υπαιθ ! καλύτερος και ο ολετήρας γαβρόγλου, μπράβο τους που τον ανέδειξαν !

με τις κρίσεις τι θα γίνει; διευθυντών σχολείων ξέρουμε , αλλά με τους διευθυντές εκπάιδευσης που είναι λίγοι και πάνε γρήγορα ; εντάξει με την πλατφόρμα; είναι δυνατόν να ορίστηκαν αξιοκρατικά λένε σε λίγες ημέρες και με τον νόμο και τα πιο αξιοκρατικά ακόμα κριτήρια να τραβάει σε μήνες;;;;;
είναι δυνατόν; και ακόμα κάθονται όλοι αυτοί σε υπουργικό θώκο; είναι στα καλά του ο Μητσοτάκης;;;;

 
ΘΑΝΑΣΗΣ
18 Σεπ 2021 14:34

Αποφασίζουμε βιαστικά, διατάζουμε, δεν μας βγαίνει και το αλλάζουμε...Και παίζουμε με τα νεύρα των απλών καθημερινών ανθρώπων. Ποιος άραγε πρέπει να αξιολογηθεί ως ανεπαρκής;

 
Είπα-ξείπα
18 Σεπ 2021 12:32

La colotoumbasion de l'apofasization. Μου θυμίζει το Eau de toilette Paratasion de la Stelexosion, που θα φορεθεί πολύ φέτος....

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ