ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

ΠΑΔΑ: Εγκατάσταση του “Εργαστηρίου ΜΕΘ - Μετανοσοκομειακή Παρακολούθηση Ασθενών” στο Γ.Ν.Α. «Κοργιαλένειο – Μπενάκειο» Ε.Ε.Σ.

Δημοσίευση: 18/09/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, εκπροσωπούμενο από τον Πρύτανή του Καθηγητή Παναγιώτη Καλδή, το «Εργαστήριο ΜΕΘ – Μετανοσοκομειακή Παρακολούθηση Ασθενών», του Τμήματος Νοσηλευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας του ΠΑΔΑ, εκπροσωπούμενο από τον Διευθυντή του Αναπληρωτή Καθηγητή Δημήτριο Παπαγεωργίου και το Γ.Ν.Α. «Κοργιαλένειο – Μπενάκειο» Ε.Ε.Σ., εκπροσωπούμενο από τη Διοικήτρια του Ελπινίκη Ταβιανάτου στο πλαίσιο της εδραίωσης της μεταξύ τους συνεργασίας, συμφώνησαν και συναποδέχθηκαν την εγκατάσταση του ερευνητικού «Εργαστηρίου ΜΕΘ – Μετανοσοκομειακή Παρακολούθηση Ασθενών» του ΠΑΔΑ στο Γ.Ν.Α. «Κοργιαλένειο – Μπενάκειο» Ε.Ε.Σ.

Στην συνάντηση παρευρίσκετο η Μαρία Οικονόμου και η Γαννούλα Νταβώνη Υποδιοικήτριες της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής καθώς και διευθυντικό δυναμικό του Νοσοκομείου.

Το Γ.Ν.Α. «Κοργιαλένειο – Μπενάκειο» του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού αποτελεί ένα από τα πλέον εμβληματικά νοσηλευτήρια της χώρας, χτίστηκε από δωρεές των ευεργετών Εμμανουήλ Μπενάκη και Μαρίνου Κοργιαλένιου το 1930, συνεχώς εκσυγχρονίζεται και σήμερα παρέχει εξαιρετικό και πολυδύναμο καθημερινό δημόσιο έργο σε θέματα υγείας.     

Σκοπός του «Εργαστηρίου ΜΕΘ – Μετανοσοκομειακή Παρακολούθηση Ασθενών» του ΠΑΔΑ είναι η παρακολούθηση και υποστήριξη των ενήλικων ασθενών της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας με οποιοδήποτε νόσημα μετά την έξοδό τους από αυτή και το Νοσοκομείο. Οι κύριοι στόχοι του ερευνητικού Εργαστηρίου είναι η έγκαιρη ανίχνευση δυνητικά απειλητικών καταστάσεων, η ενδεχόμενη παραπομπή σε περαιτέρω κατάλληλους υγειονομικούς χώρους με σκοπό την αποφυγή δυσμενούς έκβασης, η μείωση του ποσοστού θνητότητας εκτός ΜΕΘ, η προαγωγή της ασφάλειας των ασθενών και η ενίσχυση της διεπιστημονικής συνεργασίας επαγγελματιών υγείας και ακαδημαϊκής κοινότητας.

Τελικός στόχος είναι η προώθηση μιας ολοκληρωμένης δομής μετανοσοκομειακής παρακολούθησης και συμβουλευτικής αυτής της ευάλωτης ομάδας ασθενών, αναγνωρίζοντας με σεβασμό και επιστημονικό επαγγελματισμό το δικαίωμά τους να επιστρέψουν στην προ ασθένειας κατάσταση υγείας.

Ο Πρύτανης του ΠΑΔΑ Καθηγητής Παναγιώτης Καλδής συνεχάρη τους συναδέλφους του και ιδίως την Κοσμήτορα της Σχολής Λήδα Γώγου, την Πρόεδρο του Τμήματος Νοσηλευτικής Γεωργία Φασόη και την Αναπληρώτριά της Μάρθα Κελέση, το Διευθυντή του Εργαστηρίου Δημήτριο Παπαγεωργίου για την σημαντική πρωτοβουλία τους που επίσημα πλέον συνδέουν επιλεγμένους επαγγελματικούς χώρους υγείας με την ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου. Επεσήμανε ότι η συγκεκριμένη πρακτική συντελεί καθοριστικά στην προαγωγή, συνεχή βελτίωση και ισχυροποίηση της ποιότητας του εκπαιδευτικού έργου και των ερευνητικών προϊόντων της Σχολής Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας του ΠΑΔΑ αλλά και της δημόσιας προσφοράς του. Ακόμη, ευχαρίστησε τη Διοίκηση του Γ.Ν.Α. «Κοργιαλένειο – Μπενάκειο» Ε.Ε.Σ., όπως και της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής για την αμέριστη συμπαράστασή τους στις προσπάθειες του Πανεπιστημίου. Οι τελευταίοι αναφέρθηκαν ευμενώς στην ταχεία ανάπτυξή του.

           

Σχόλια (3)

 
Ιατρός, MSc, PhD(c)
20 Σεπ 2021 16:45

Το τμήμα νοσηλευτικής αποτελεί ίσως το κορυφαίο τμήμα του ΠΑΔΑ σε όλα τα επίπεδα, το οποίο συνεχώς πρωτοπορεί και αποτελεί διαφήμιση για το Πανεπιστήμιο. Ισως θα έπρεπε το ίδρυμα να το προσέξει λίγο παραπάνω δίνοντάς του περισσότερους πόρους.
Διαθέτει πολύ υψηλού επιπέδου επιστημονική γνώση και συνεχώς προάγει την έρευνα.
Ευχή όλων να συνεχίσει το έργο του και να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα από την εν λόγω ερευνητική συνεργασία.

 
Μέλος ΔΕΠ
20 Σεπ 2021 10:51

Ένα τμήμα κόσμημα για το ΠΑΔΑ, άλλωστε αποτέλεσε από τα πιο ¨δυνατά χαρτιά¨ για την πανεπιστημιοποίηση του ιδρύματος με πολύ υψηλό ακαδημαικό επίπεδο που παράγει επιστήμονες νοσηλευτές με εγνωσμένο κύρος.

 
Ακαδημαικός
20 Σεπ 2021 00:20

Συγχαρητήρια στο ίδρυμα και κυρίως στο τμήμα της Νοσηλευτικής που αποδυκνύει το υψηλό επίπεδο επιστημονικής επάρκειας που διαθέτει και συμβάλλει ενεργά στην επιστημονική έρευνα.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.