Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Α. Τσίπρας: Δεσμευόμαστε για 20.000 διορισμούς εκπαιδευτικών και 2.000 πανεπιστημιακών ανά έτος

Στη Γ΄Λυκείου θα διδάσκονται λιγότερα μαθήματα περισσότερες ώρες-Επαναφέρονται οι “πράσινες” και “κόκκινες” σχολές και τα διετή προγράμματα μέσα στα ΑΕΙ-Κατάργηση της ΕΒΕ
Δημοσίευση: 18/09/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Τα μέτρα για την παιδεία , τα οποία θα εφαρμόσει όταν γίνει Κυβέρνηση, ανέπτυξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ    Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Ειδικότερα, η  μεταρρύθμιση που έχουμε σχεδιάσει, είπε ο Α. Τσίπρας,  μεταξύ άλλων προβλέπει:

  • Την καθιέρωση της δεκατετράχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης.
  • Την άμεση επιπλέον ενίσχυση με 20.000 διορισμούς δασκάλων και καθηγητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
  • Τη θέσπιση ρήτρας αυτόματης πρόσληψης, ώστε αυτόματα να διορίζεται ένας εκπαιδευτικός για καθένα που θα συνταξιοδοτείται.
  • Το διπλασιασμό σε βάθος τετραετίας της χρηματοδότησης των πανεπιστημίων.
  • Τον διπλασιασμό σε βάθος τετραετίας, του αριθμού των μελών ΔΕΠ, με 2000 διορισμούς ανά έτος. Διότι εμείς θέλουμε καθηγητές στα πανεπιστήμια όχι αστυνομικούς στα πανεπιστήμια. Να η διαφορά μας, με την αυταρχική, με τη συντηρητική, με τη νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη.
  • Προχωρούμε επίσης στη Διαμόρφωση Εθνικού Σχεδίου Φοιτητικής Στέγης για να αντιμετωπίσουμε το μεγάλο ζήτημα της στέγης των φοιτητών.
  • Προχωρούμε επίσης στη ριζική αναβάθμιση του Απολυτηρίου του Λυκείου, με ταυτόχρονη αναδιαμόρφωση του προγράμματος, ώστε στη Γ Λυκείου να διδάσκονται λιγότερα μαθήματα περισσότερες ώρες.
  • Και επαναφέρουμε το σύστημα εισαγωγής που ακύρωσε η Νέα Δημοκρατία η κυβέρνηση της και δεν πρόλαβε να εφαρμοστεί, το σύστημα εισαγωγής των “πράσινων” και “κόκκινων” σχολών που είχαμε ήδη νομοθετήσει, και παρέχει τη δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης στο Πανεπιστήμιο με μόνο την απόκτηση του απολυτηρίου. Διότι, και αυτή επίσης είναι μια μεγάλη διαφορά που έχουμε: εμείς θέλουμε η κάθε νέα και ο κάθε νέος να σπουδάσει σε καλά πανεπιστήμια στη χώρα μας και να μην τρέχει για σπουδές στο εξωτερικό ή σε ιδιωτικά κολέγια αμφιβόλου ποιότητας, γιατί για μας το κριτήριο για τις σπουδές δεν είναι το πορτοφόλι της οικογένειας, αλλά είναι η θέληση του νέου και της νέας, η δυνατότητα να αποκτήσει τη γνώση.
  • Τέλος, προχωράμε στη λειτουργία των Διετών Προγραμμάτων Σπουδών, όπου θα εισάγονται χωρίς εξετάσεις οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ, θα παρέχουν επαγγελματικό πιστοποιητικό ευρωπαϊκών προδιαγραφών, και θα λειτουργούν σε συνεργασία με τοπικούς παραγωγικούς φορείς.
  • Και βεβαίως, δεν είναι ανάγκη να σας το πω, από την πρώτη στιγμή καταργούμε τη Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και καταργούμε και την πανεπιστημιακή αστυνομία, που προφανώς έχει καταντήσει ανέκδοτο, διότι την θεσμοθέτησαν για να μην την εφαρμόσουν.

Σχόλια (69)

 
Κρίμα...
20 Σεπ 2021 10:35

Λαϊκισμός και ανευθυνότητα. Πολύ κατώτερος των περιστάσεων , ακόμα και τώρα, μετά από όσα έχουν συμβεί!

 
Μαιρη
20 Σεπ 2021 09:25

Τον συγχαιρω διοτι σεβεται και τη προσπαθεια των παιδιων και τους εκπαιδευτικους.

 
Δώσε κι' άλλα
20 Σεπ 2021 09:25

Ο Τσίπρας 10.000 που είχε υποσχεθεί και δεν πρόλαβε, 20.000 που υποσχέθηκε και δεν θα κάνει, έτσι που το πάει όποιος περνάει έξω από το σχολείο θα διορίζετε.

 
Επικροτω!
20 Σεπ 2021 09:15

Ολα τα παιδια, αν θελουν να σπουδαζουν, ανεξαρτητα αν θα εξασκησουν το επαγγελμα, για τη δικη τους παιδεια. Μπραβο που τους δινετε τη δυνατοτητα να το πετυχουν σε αντιθεση με τη σημερινη κυβερνηση που δε το θελει.

 
Ασπα
20 Σεπ 2021 08:47

Και στο τέλος θα περισσεύουμε όλοι μαζί και θα ανοίξει η συζήτηση για υποχρεωτικές μετατάξεις. Το έχουμε ξαναδεί το έργο.

 
Πιτσιφλής
20 Σεπ 2021 08:37

Τα προγράμματα για την Παιδεία ενός Λαού έχουν δομή, έχουν αρχή, μέση και τέλος. Έχουν πειστική αιτιολόγηση και αναφορές και φυσικά όραμα. Ένα συλ-λογικό όραμα που θα συγκινεί και θα πείθει τους νέους, τις νέες, τους γονείς τους αλλά και τους υπόλοιπους πολίτες της Πατρίδας. Μια τέτοια προοδευτική νέα αρχή δεν αποκλείει κανέναν, αντιθέτως περικλείει όλες τις μεγάλες πολιτικές δυνάμεις του τόπου και προβάλλει ως ιδεατό Αρχηγό έναν Μάρκο Μπότσαρη!
Τίποτα από αυτά δεν υπάρχει στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.
Κρίμα!

 
Legend
20 Σεπ 2021 08:33

@Ερώτημα, οι καταλήψεις θα σταματήσουν αυτόματα όταν εφαρμοστεί ο νόμος: αστυνομία, σύλληψη ιθυνόντων και των γονέων τους αν είναι ανήλικα, απουσίες σε όσους δεν εμφανίζονται στην τηλεκπαίδευση/webex. Απλές λογικές κινήσεις. Τα σχολεία είναι η περιουσία του λαού που πέρασε κι αυτού που θα ρθει! Καμία ανοχή στις παράνομες ενέργειες, στις εγκληματικές κινήσεις με υποκίνηση μάλιστα κομματικών εγκεφάλων. Η ντροπή της ελληνικής φάρας!

 
διορθωτική
20 Σεπ 2021 08:15

Είχατε πει ότι θα μπουν στο πανεπιστήμιο και οι αποτυχόντες των περασμένων ετών. Το παιδί μου με 2000 μόρια περιμένει. Συμπληρώστε και αυτό στις εξαγγελίες.

 
Ερωτημα
20 Σεπ 2021 06:41

Τις καταλήψεις θα τις καταργήσετε;

 
ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ!
20 Σεπ 2021 01:30

Ετοιμαστείτε! Θα βρέξει διορισμούς και λεφτά! Οι εκπαιδευτικοί θα τρώμε με χρυσά κουτάλια! Ούτε Αξιολόγηση ούτε 18ωρη Διδασκαλία. Για τον καφέ μας θα πηγαίνουμε στο σχολείο! Σύνταξη από τα 50 και πολύ σας βάζω! κλπ, κλπ, κλπ....
("Ο Μανώλης με τα λόγια χτίζει ανώγια και κατώγια...")

 
ΜΗΤΕΡΑ
19 Σεπ 2021 23:55

ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ - ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!
ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΣΙΠΡΑΣ!
ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ!

 
You can't teach an old dog new tricks
19 Σεπ 2021 23:50

Δεν είδα κανένα ολοκληρωμένο σχέδιο για βελτίωση της παρεχόμενης παιδείας, όπως την μετρούν αντικειμενικοί μέθοδοι σαν τον PISA ή εξωτερικοί αξιολογητές. Διορισμοί, καταργήσεις ΕΒΕ και τράπεζας θεμάτων χωρίς καμία μελέτη για το όφελος ή τις συνέπειές τους.
Προτιμούν να καλλιεργούν ψευδαισθήσεις σε μαθητές/φοιτητές παρά να τους καλλιεργούν την αυτογνωσία και την εμπέδωση συσχέτισης προσπάθειας/ανταμοιβής.
Λες και δεν ζήσαμε το ξεχαρβάλωμα των σχολείων από τις καταργήσεις της τράπεζας θεμάτων, του τρόπου προαγωγής και πολλών εξεταστέων μαθημάτων!

 
Τάκης
19 Σεπ 2021 23:37

Bachelor 2: Με λένε Αλέξη ................

 
Αντώνης
19 Σεπ 2021 23:31

@ ένας τεχνικός
Η πρώτη βιομηχανική επανάσταση στηρίχτηκε στις μηχανές δηλαδή στην ανάπτυξη της τεχνολογίας. Η δεύτερη βιομηχανική επανάσταση στη χημεία δηλαδή στην ανάπτυξη της επιστήμης. Στην Ελλάδα οι πρώτοι βιομήχανοι ήταν απόφοιτοι του Πολυτεχνείου της Ζυρίχης. Χωρίς επιστήμη και τεχνολογία δεν υπάρχει βιομηχανία. Πρέπει να βοηθήσουμε τα ελληνικά δημόσια Πανεπιστήμια να γίνουν και περισσότερα και καλύτερα.

 
Έχασα το φως μου
19 Σεπ 2021 21:45

@ΕΝΑΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ
Το ότι είστε τεχνικός, ήταν πλεονασμός να μας το αναφέρετε... βγάζει μάτι...

 
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ
19 Σεπ 2021 21:41

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Ο,ΤΙΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΛΕΕΙ.ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΥΜΑΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΑΚΟΥΓΑΜΕ ΓΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ 15000,20000 ΑΛΛΑ ΚΑΤΙ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ - ΑΝΥΠΗΡΧΑΝ-ΜΕΝΑΝ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ.ΤΟ ΚΑΚΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΞΕΡΑΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΟΔΕΝΤΡΑ.

 
Kwnstantinos
19 Σεπ 2021 21:23

Επιτελους ήρθε ο σωτήρας μας. Κοντεύουν να μας μείνουν σπίτια ξενοικιαστα και τα παιδιά μας εκτός ΑΕΙ.μπραβο αυριανε πρωθυπουργέ. Σε στηρίζουμε. Μόνο εσύ ενδιαφέρεσαι για εμάς και όχι για τους πλουσιους

 
Πιτσιφλής
19 Σεπ 2021 20:55

Καλώς το! Το νέο ΠΑΣΟΚ, στη ΝΕΑ ΑΡΧΗ του!
Το μόνο που έλειπε, ένα τραγούδι να ταιριάζει, μια στροφή έστω...
Προτείνω μία:
Όλα σε θυμίζουν, απλά κι αγαπημένα
πράγματα δικά σου, καθημερινά
Σα να περιμένουν και αυτά μαζί με μένα
να 'ρθεις κι ας χαράξει για σ τε ρ ν ή φ ο ρ ά...

 
ΕΝΑΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ
19 Σεπ 2021 20:37

@ Αντώνης
Η μόνη λύση για την οικονομική ανάπτυξη είναι στα χρόνια της βιομηχανικής επανάστασης η δημιουργία πολλών εργοστασίων και μέγιστης φτηνής παραγωγής. Από πανεπιστήμια, πανεπιστημιακές σχολές και από κολέγια έχουμε πήξει. Όχι ποια άλλα πτυχία . Όλοι έχουν από ένα πτυχίο και ψάχνουν για δουλειά. Χρειάζεται καλό ειδικευμένο τεχνικό μεσαίο προσωπικό. Όχι άλλα μεταπτυχιακά........θα πεινάσουν τα παιδιά.

 
Γιώργος
19 Σεπ 2021 19:51

Μετά τον Μητσοτάκη και την Κεραμέως, η μόνη διέξοδος για δημοκρατική ανάπτυξη της Παιδείας είναι ο Τσίπρας. Δεν είναι τέλειος, αλλά χίλιες φορές καλύτερος από την παρούσα ηγεσία.

 
Συγχαρητηρια
19 Σεπ 2021 19:28

Διοτι δε διακρινεσαι απο αυταρχικοτητα και αδιαλλαξια. Διοτι εισαι νεος ανθρωπος, που σκεφτεσαι τις δυσκολιες των παιδιων μας.

 
Μιμη
19 Σεπ 2021 19:25

Ευγε! Και ολα να μη πραγματοποιηθουν, δεν καταστρεφουν οπως η κυβερνηση.

 
Αντώνης
19 Σεπ 2021 19:20

Η μόνη λύση για την οικονομική ανάπτυξη είναι πολλά και καλά Πανεπιστήμια.
Συγχαρητήρια κ Τσίπρα, μακάρι να γίνουν πράξη οι εξαγγελίες σας.

 
Μαρια
19 Σεπ 2021 19:14

Δινει εμφαση στους νεους και τον επικροτω. Ποτε ξανα αυτο που περναμε.

 
Γενικό Αξίωμα
19 Σεπ 2021 18:57

"Μπορείς να κοροιδεύεις πολλούς για λίγο χρόνο, μπορείς να κοροιδεύεις ελάχιστους για πάντα, αλλά δεν μπορείς να κοροιδεύεις τους πάντες για πάντα". Οποιαδήποτε ομοιότης με πράγματα και καταστάσεις τυχαία και συμπτωματική.

 
@ελπιδα
19 Σεπ 2021 18:42

Θα τον ψηφισουμε πολλοι, ωατε να ξεφυγουμε απο το επιτελικο κρατος Μητσοτακη. Κι αυτο το λεει μια πρωην ψηφοφορος του.

 
Ασ
19 Σεπ 2021 18:39

Πολύ καλά μας κάνει αυτό το καταπληκτικό δίδυμο. Αυτούς δεν θέλαμε τώρα ας τους λουστούμε. Και που είστε ακόμη. Όλα μια χαρά όχι άλλες κλάψες. Όλα κυλάνε τέλεια. Πιο τέλεια δεν θα μπορούσαν. Άντε καλέ που δεν θέλετε ξανά τον άριστο και την άριστη.

 
@ χιλλιανό
19 Σεπ 2021 18:39

πόσα τμήματα έκλεισε στα δύο χρόνια η νικούλα είπαμε αναλαμβάνοντας πολιτικό κόστος (σιγά , έχει κάνει χειρότερα και δεν άνοιξε μύτη ! ) και προχωρώντας σε εξορθολογισμό;;;;;;; φάε σανό κι άλλο. τι έχει κάνει δύο χρόνια πέρα από ρητορεία; άσε μας , κουκλίτσα μου. χειρότερη και από αυτούς σε όλα τα επίπεδα.

 
Αν θυμόμαστε
19 Σεπ 2021 18:20

Το 2014 προεκλογικά έλεγαν ότι την πρώτη βδομάδα διακυβέρνησης θα φτάσει 700 ευρώ τον πρώτο μισθό σε όλους τους εργαζόμενους. Μετά το ξέχασαν. Μάταια περίμεναν οι εργαζόμενοι. Τώρα όχι μόνο 800 αλλά και διορισμοί 2000 πανεπιστημιακών κάθε χρόνο και 20000 εκπαιδευτικών! Και να θέλαμε να το πιστέψουμε μας ξεπερνά!

 
Συγχαρητηρια
19 Σεπ 2021 18:16

Διοτι δε διακρινεσαι απο αυταρχικοτητα και αδιαλλαξια. Διοτι εισαι νεος ανθρωπος, που σκεφτεσαι τις δυσκολιες των παιδιων μας.

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.