Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Απάντηση του υπ. Παιδείας στις υποσχέσεις Αλ. Τσίπρα για διορισμούς και ελεύθερη είσοδο στα ΑΕΙ

Ανακοίνωσε στη Θεσσαλονίκη 20.000 διορισμούς εκπαιδευτικών. Όταν στη διάρκεια της διακυβέρνησής του, δεν διορίστηκε ούτε ένας.
Δημοσίευση: 19/09/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

“Η «Νέα Αρχή» του κυρίου Τσίπρα συνιστά επιστροφή στο χειρότερο παρελθόν”, τονίζει το υπουργείο Παιδείας, σε ανακοινωθέν, απαντώντας  στις υποσχέσεις Αλ. Τσίπρα για διορισμούς και ελεύθερη είσοδο στα ΑΕΙ, και υπογραμμίζει τα εξής:

  • Ο κ. Τσίπρας επιμένει – δυστυχώς – να προσεγγίζει τα ζητήματα της παιδείας με λαϊκισμό και ανευθυνότητα.
  • Ανακοίνωσε στη Θεσσαλονίκη 20.000 διορισμούς εκπαιδευτικών. Όταν στη διάρκεια της διακυβέρνησής του, δεν διορίστηκε ούτε ένας. Ακόμη χειρότερα, όταν ο ίδιος και το κόμμα του καταψήφισαν τους 16.200 διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών που έγιναν από την Kυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
  • Ανακοίνωσε ελεύθερη είσοδο στα ΑΕΙ. Αδιαφορώντας για το ότι παιδιά που δεν πληρούν κάποια ελάχιστα ακαδημαϊκά κριτήρια, δεν θα είναι σε θέση να αποφοιτήσουν. Αδιαφορώντας για τα χρόνια που θα χάσουν σε ένα δρόμο χωρίς προοπτική. Αδιαφορώντας για το μέλλον και τη ζωή τους. Το μόνο που ενδιαφέρει τον κ. Τσίπρα είναι να παραπλανήσει νέους ανθρώπους για να υποκλέψει την ψήφο τους.
  • Ανακοίνωσε διπλασιασμό της χρηματοδότησης των Πανεπιστημίων. Όταν το κόμμα του καταψήφισε και πάλι την αύξηση στη χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων καθώς και την αύξηση συνολικά στην παιδεία κατά 142 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά (ήτοι 2,5% αύξηση).
  • Η παιδεία αλλάζει. Στην πράξη. Αναβαθμίζεται. Θυμίζουμε στον κύριο Τσίπρα: Νηπιαγωγείο από τα 4 χρόνια, αγγλικά από το νηπιαγωγείο, εργαστήρια δεξιοτήτων, νέα προγράμματα σπουδών, ελευθερία στην επιλογή βιβλίων, βελτιωτική αξιολόγηση, αναβάθμισή του ρόλου των εκπαιδευτικών, σχεδόν διπλάσια πρότυπα και πειραματικά σχολεία, Πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια, 16.200 μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση, Θεματικά και Πειραματικά ΙΕΚ, Πανεπιστήμια που έχουν επιτέλους λόγο στην εισαγωγή των φοιτητών τους.  
  • Μια υπεύθυνη αντιπολίτευση θα στήριζε τις αλλαγές που συντελούνται στο εκπαιδευτικό μας σύστημα και προσφέρουν προοπτική ζωής στα παιδιά μας. Αντί γι’ αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ, εγκλωβισμένος σε παρωχημένες, ιδεοληπτικές αντιλήψεις, δίνει υποσχέσεις γνωρίζοντας ότι αυτές δεν μπορούν να υλοποιηθούν. Εμπορεύεται φρούδες ελπίδες. Παραμένει προσκολλημένος σε πρακτικές που αποδοκιμάζει η κοινωνία.

Σχόλια (22)

 
Απλός γεωργοκτηνοτρόφος και παραγωγός
26 Σεπ 2021 13:12

@26 Σεπ 2021 07:09
- Το "Για τα υπόλοιπα που αφορούν μαθητές-ΕΒΕ-πανεπιστήμια, όλοι οι πολίτες θα "κρίνουν", όταν θα έρθει η ώρα"..... δεν το ακούσατε?

- Ας έρθει λοιπόν η κα. υπουργός (ή εσείς) στην Ξάνθη, να εξηγήσετε πχ στον Ξανθιώτη μαθητή(και στην οικογένειά του) που έγραψε 18.45(με ΕΒΕ 14.45)...... αλλά που στο ειδικό μάθημα(ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ ούτε στο λύκειο ούτε στα επαρχιακά φροντιστήρια) έγραψε 15.40(με ΕΒΕ 15.43)..... ότι ναι μεν δεν περνάει αρχιτεκτονική και μάλιστα στο "σπίτι" του..... αλλά μπορεί να σπουδάσει κάτι άλλο (πχ πολιτικός μηχανικός) 500km μακριά.

- Και πείτε τους επίσης ότι δεν φταίει η υπουργός..... αλλά το Τμήμα που (εκείνο) όρισε την ΕΒΕ στο ειδικό μάθημα..... με "ακαδημαϊκά κριτήρια". Τέτοια ακαδημαϊκά κριτήρια, που είχε 0 (μηδέν) επιτυχόντες.....

- Οι δυο μας μπορούμε να αντιπαρατιθέμεθα όσο θέλουμε αγαπητέ μου (και όσο μας επιτρέπει η ευγένεια του esos). Οι μαθητές όμως που έδωσαν φέτος Πανελλαδικές και οι γονείς τους, πιστεύετε ότι θα πεισθούν από τα δικά μας επιχειρήματα-στοιχεία και ότι δεν έχουν σχηματίσει οι ίδιοι προσωπική γνώμη και άποψη, για την επιτυχία ή την αποτυχία της ΕΒΕ..... και ποιανού ευθύνη ήταν?

ΥΓ. Σας αναγνωρίζω ότι ξυπνάτε νωρίς την Κυριακή.

 
@Απλός γεωργοκτηνοτρόφος και παραγωγός 25 Σεπ 2021 00:01
26 Σεπ 2021 07:09

για το προτελευταίο όμως, σιγή. Ευχαριστώ για την έστω και σιωπηρή επιβεβαίωση.

 
Απλός γεωργοκτηνοτρόφος και παραγωγός
25 Σεπ 2021 00:01

Ως προς το τελευταίο. Δεν είδα όμως κανέναν άλλο, ούτε να με "κρίνει" ούτε και να συμμερίζεται τη δική σας "ερμηνεία". Ούτε καν τον άμεσα ενδιαφερόμενο δηλαδή.....
Για τα υπόλοιπα που αφορούν μαθητές-ΕΒΕ-πανεπιστήμια, όλοι οι πολίτες θα "κρίνουν", όταν θα έρθει η ώρα. Απλοί βιοπαλαιστές και μη.

 
@Απλός γεωργοκτηνοτρόφος και παραγωγός 21 Σεπ 2021 23:37
24 Σεπ 2021 11:45

Προφανώς και τα 2 πρώτα που αναφέρετε είναι γεγονότα. Η κατάσταση με τα ειδικά μαθήματα και την ΕΒΕ είναι προφανώς προβληματική αλλά αυτό δεν καθιστά την ΕΒΕ στα μαθήματα κατεύθυνσης προβληματική. Αυτός που έγραψε 17.5 και λόγω ΕΒΕ ειδικού μαθήματος (που ορίζεται από τη σχολή και άρα έχει ακαδημαϊκά κριτήρια !!) δεν πέρασε στην Αρχιτεκτονική του ΕΜΠ, υπάρχει και η κακομοίρα η Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ που θα πέρναγε. Τώρα αν το δίλημμα του/ης υποψηφίου είναι μεταξύ αρχιτεκτονικής και ιχθυοκαλλιεργειών, ποιος είμαι εγώ να κρίνω τις ορέξεις καθενός. Όσο για την αντιπαράθεση για το όνομα και αν ήταν ειρωνικό ή όχι, οι όποιοι αναγνώστες είναι σε θέση να κρίνουν.

 
Απλός γεωργοκτηνοτρόφος και παραγωγός
21 Σεπ 2021 23:37

@Επιμένων ανώνυμα, επιμένων συνομιλητή (19:49)
- Παραθέτω τα όσα υποστήριξε και μάλιστα με στοιχεία, "η Σύνοδος των Προέδρων και Κοσμητόρων των Παιδαγωγικών Τμημάτων και Σχολών, σχετικά με την Εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής". Κι εσείς επιμένετε, ότι δεν σας απάντησα κι ότι αναμασώ τις θέσεις της αντιπολίτευσης(!). Πιστεύω πραγματικά, ότι μάλλον δεν θέλετε, να καταλάβετε την απάντησή μου. Το μόνο λάθος μου (ακούσια παραπλάνηση), αφορά στην αντιγραφή του σχετικού συνδέσμου από το esos, οπότε και επανορθώνω.
https://www.esos.gr/arthra/74353/skliri-kritiki-apo-toys-proedroys-kai-k...

- Φυσικά κι έμειναν εκτός πανεπιστημίου παιδιά που έγραψαν ΚΑΙ πολύ καλά ΚΑΙ πάνω από την ΕΒΕ αλλά που πχ δεν "έπιασαν" τα ειδικά μαθήματα. Τρανό παράδειγμα το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Ξάνθης(Πολυτεχνείο), που για 108 θέσεις.... είχε 0 (μηδέν) επιτυχόντες από τα ΓΕΛ. Με ΕΒΕ 14.45 (και όχι "περίπου 13"....) και με ειδικό μάθημα 15.43.
Εκτός πανεπιστημίου λοιπόν..... 1000δες ΠΑΙΔΙΑ για να συνεννοούμαστε! Εξού και οι 1000δες ΚΕΝΕΣ θέσεις, εξού και τα 50 τμήματα που "κάει" η ΕΒΕ. Και πάλι τα στοιχεία ή τα λόγια, ΔΕΝ είναι της αντιπολίτευσης.....
https://www.esos.gr/arthra/74254/ta-50-tmimata-poy-ekapse-i-elahisti-vas...

- Αν τώρα εσείς μας λέτε, ότι ένα παιδί που έγραψε μ.ο. 17.5 ναι μεν δεν πέρασε στο Πολυτεχνείο..... αλλά μπορούσε να περάσει πχ στις Ιχθυοκαλλιέργειες.... ε τότε ναι.... σας δίνω δίκιο.... 100%.

- Τέλος είναι δική σας "η ερμηνεία", και ότι ειρωνεύτηκα το συνομιλητή μου, και ο λόγος για τον οποίο χρησιμοποίησα το συγκεκριμένο ψευδώνυμο. Είμαι σίγουρος άλλωστε, ότι εκείνος κατανόησε και τα δύο.

 
@ Απλός γεωργοκτηνοτρόφος και παραγωγός 21 Σεπ 2021 12:08
21 Σεπ 2021 19:49

Δεν απαντήσατε όμως σε αυτά που έγραψα... Άρα λογικά η παραπλάνηση ίσως να μην ήταν ακούσια. Απλά αναμασήσατε τις θέσεις της αντιπολίτευσης. Επίσης, έχετε λόγο να ειρωνεύεστε τον τρόπο γραφής ενός συναθρώπου σας επειδή χρησιμοποίησε παλαιομοδίτικη ορολογία αυτοπροσδιορισμού;

 
Απλός γεωργοκτηνοτρόφος και παραγωγός
21 Σεπ 2021 12:08

@ @Απλός γεωργοκτηνοτρόφος και παραγωγός 09:56
Εάν αυτά που γράφω είναι "πιθανώς παραπλανητικά".... πιθανώς να με παραπλάνησαν οι Πρόεδροι και οι Κοσμήτορες :
- "η θέσπιση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ) είχε ως αποτέλεσμα περισσότερες από 16.000 θέσεις στα δημόσια πανεπιστήμια να μείνουν κενές",
- "Προφανής στόχος της θέσπισης ΕΒΕ είναι η μείωση των εισακτέων",
- "οι υποψήφιοι/ες που απέτυχαν να εισαχθούν στα Πανεπιστήμια, θα μπορούν -όσοι και όσες από αυτούς/ές έχουν την οικονομική ευχέρεια πληρωμής διδάκτρων- να εγγράφονται στα ιδιωτικά κολλέγια (τα οποία σημειωτέον δεν έχουν βάση εισαγωγής)".
https://www.esos.gr/arthra/74353/skliri-kritiki-apo-toys-proedroys-kai-k...

ΥΓ. Το ψευδώνυμό μου είχε να κάνει με τον πατέρα σχολιαστή (@Ποια μιλαει; 20 Σεπ 2021 16:36) που παρουσιάζετε ως "απλός βιοπαλαιστής"....

 
@ Απλός γεωργοκτηνοτρόφος και παραγωγός
21 Σεπ 2021 09:56

" κι άλλα παιδιά, που έγραψαν ΠΑΝΩ από 17.5 " Αυτά που γράφετε είναι, εύχομαι εκ παραδρομής, πιθανώς παραπλανητικά. Η ΕΒΕ ήταν περίπου 13 φέτος άρα όποιος/α έγραψε 17.5 δεν πέρασε σε σχολή της αρεσκείας του/ης και όχι σε "καμμια σχολή"! Τώρα το αν θα βρει δουλειά ο γιος του ανθρώπου δουλειά στην Ελλάδα ή όχι εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Πάντως δεν είδα από το 2010-19 να γίνονται φοβερές επενδύσεις για ανάπτυξη οπότε ας ελπίσουμε ότι από το 2019 και σήμερα τα βήματα που γίνονται θα είναι αρκετά ώστε επιμελή και έξυπνα παιδιά να μη χρειάζεται να ξενιτεύονται να βρουν δουλειά. Τον τίτλο σας τον αντιπαρέρχομαι.

 
τι άλλο;
20 Σεπ 2021 22:48

Υπήρχε περίπτωση να συμφωνήσει ακόμη κι αν οι αλλαγές είναι για το καλό όλων; Θα πει τα αντίθετα. Καταψήφισαν ακόμη και τους διορισμούς; ΚαΙ ΤΗ Χρηματοδότητση στα ΑΕΙ;

 
Απλός γεωργοκτηνοτρόφος και παραγωγός
20 Σεπ 2021 22:41

@ @Ποια μιλαει; 20 Σεπ 16:36
- Συγχαρητήρια και σ' εσάς κύριε απλέ βιοπαλαιστή και στο γιο σας, που με 4 μήνες φροντιστήριο έγραψε μ.ο. 17.5 και πέρασε στο πολυτεχνείο.
- Δεν ξέρω εάν το γνωρίζεται αλλά υπάρχουν κι άλλα παιδιά, που έγραψαν ΠΑΝΩ από 17.5 αλλά έμειναν ΕΚΤΟΣ του τμήματος που είχαν για πρώτη επιλογή. Όπως και παιδιά, που δεν πέρασαν σε ΚΑΝΕΝΑ τμήμα λόγω της ΕΒΕ (ενώ έγραψαν επίσης ΠΑΝΩ από 17.5).
- Έχουμε διαβάσει κατ' επανάληψη για τέτοιες περιπτώσεις, χάρη στο esos. Κι εφόσον το διαβάζετε κι εσείς (παρά το φόρτο και τις δυσκολίες εργασίας ενός απλού βιοπαλαιστή που είστε) θα έπρεπε νομίζω να τις γνωρίζατε.
- Τέλος, "με αυτά που κάνει το υπουργείο" (και κάποια ακόμη υπουργεία), προσωπικά δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος ότι μπορεί να βρει εργασία, ούτε αυτός που έγραψε 17.5 ούτε κι αυτός που έγραψε 7. Το πιο πιθανό νομίζω είναι, να βρει εργασία κάποιος-α που πήγε να σπουδάσει σε ακριβά ιδιωτικά πανεπιστήμια των ΗΠΑ, ανεξάρτητα από το πόσο έγραψε εδώ.

 
@Ποια μιλαει;
20 Σεπ 2021 16:36

Εγώ πάντως που είμαι απλός βιοπαλαιστής συμφωνώ με αυτά που κάνει το υπουργείο. Ο γιός μου διαβαζε 6 ώρες την ημέρα και πέρασε στο πολυτεχνείο με 17.5 μέσο όρο. Δεν είμαστε πλούσιοι και δυσκολευτήκαμε να τον στείλουμε στο φροντιστήριο αλλά τα καταφέραμε από το γενάρη και μετά να πάει. Γιατί να περάσει και αυτός που δε διαβάζει και γράφει 7 και μετά να παλεύουν για την ίδια δουλειά; Καλά κάνει το υπουργείο.

 
Καθολου λαϊκιστης
20 Σεπ 2021 12:58

Λεει αληθειες, νοιαζεται, ενδιαφερεται για ολα τα παιδια και οχι μονο για τα ευκαταστατα. Το να διορθωνεις αδικιες και να διαθετεις ενσυναισθηση δεν ειναι λαϊκισμος, επιβαλλεται.

 
ert
20 Σεπ 2021 10:54

@ Όσο για τα παιδιά που δεν πληρούν κάποια ελάχιστα ακαδημαϊκά κριτήρια, η πολιτεία είναι υπεύθυνη και θα πρέπει να βρει τρόπο να το διορθώσει.--> Τί να διορθώσει όταν κάποιοι ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ για πανεπιστήμιο ή ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ.

 
Μάπα η ομελέτα
20 Σεπ 2021 10:54

@Λαϊκιστής ως το τέλος...
1. Μήπως ξεχάσατε να υπογράψετε το κείμενο, ως Νίκη Κεραμέως?
2. Αφού κάνατε "παπάδες" στην παιδεία, γιατί στέλνετε τα παιδιά σας στο Yale?
3. Αφού κάνατε "παπάδες" στην παιδεία, γιατί η υπουργός είναι ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ σε δημοφιλία σε κάθε δημοσκόπηση(τυφλοί ή κουτοί είναι όλοι οι Έλληνες)?
4. Ο επίλογος, θυμίζει συνταγή του Τσελεμεντέ εκτελεσμένη όμως από λάθος μάγειρα και με λάθος υλικά. Επειδή λοιπόν το αποτέλεσμα μετράει.... το φαγητό που μας σερβίρετε, απλά δεν τρώγεται.

 
Το θρασσος της χωρις ορια
20 Σεπ 2021 09:13

Ειναι η καταστροφη στη παιδεια, εχει το θρασσος να μιλαει, μια αριστη κυρια που δε μπορει να καταλαβει τις δυσκολιες της φτωχης οικογενειας αφου δε ξερει τι εχει.

 
@Παίζουν με τη νοημοσύνη μας...
20 Σεπ 2021 06:00

Εσείς μάλλον παίζετε με τη νοημοσύνη μας. Εν μέσω πανδημίας γίνονται τόσοι διορισμοί και καταψηφίζει ο ΣΥΡΙΖΑ που για 4 χρόνια δεν έκανε ούτε έναν διορισμό. Σχετικά με τα παιδιά που δεν πληρούν ακαδημαϊκά κριτήρια (και ως ΔΕΠ κεντρικού ΑΕΙ το προσυπογράφω 100%) δεν είδα το ΣΥΡΙΖΑ να καταφέρνει κάτι 4 χρόνια καθώς αυτή τη στιγμή διδάσκω φοιτητές που εισήχθησαν το 2018 και 2019. Είναι εύκολο να φωνάζει κανείς και να υπόσχεται λαγούς με πετραχήλια για να χαϊδεύει αυτιά.

 
Ποια μιλαει;
19 Σεπ 2021 22:31

Η κυρια που δεν εδωσε σημασια στα προβληματα που αντιμετωπισαν τα παιδια μας, εκπαιδευτικα και ψυχολογικα. Αδιαφορησε για τις πρωτοφανεις συνθηκες καθως νομιζει οτι ολοι εχουμε την ιδια οικονομικη ανεση με αυτην. Δε δικαιουτε να κρινει η κυρια των αριστων που καταστρεφει οικογενειες, παιδια, εκπαιδευτικους. Ντροπη της.

 
Λαϊκιστής ως το τέλος...
19 Σεπ 2021 21:42

Ο κ. Τσίπρας επιμένει – δυστυχώς – να προσεγγίζει τα ζητήματα της παιδείας με λαϊκισμό και ανευθυνότητα.
Ανακοίνωσε στη Θεσσαλονίκη 20.000 διορισμούς εκπαιδευτικών. Όταν στη διάρκεια της διακυβέρνησής του, δεν διορίστηκε ούτε ένας. Ακόμη χειρότερα, όταν ο ίδιος και το κόμμα του καταψήφισαν τους 16.200 διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών που έγιναν από την Kυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Ανακοίνωσε ελεύθερη είσοδο στα ΑΕΙ. Αδιαφορώντας για το ότι παιδιά που δεν πληρούν κάποια ελάχιστα ακαδημαϊκά κριτήρια, δεν θα είναι σε θέση να αποφοιτήσουν. Αδιαφορώντας για τα χρόνια που θα χάσουν σε ένα δρόμο χωρίς προοπτική. Αδιαφορώντας για το μέλλον και τη ζωή τους. Το μόνο που ενδιαφέρει τον κ. Τσίπρα είναι να παραπλανήσει νέους ανθρώπους για να υποκλέψει την ψήφο τους.
Ανακοίνωσε διπλασιασμό της χρηματοδότησης των Πανεπιστημίων. Όταν το κόμμα του καταψήφισε και πάλι την αύξηση στη χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων καθώς και την αύξηση συνολικά στην παιδεία κατά 142 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά (ήτοι 2,5% αύξηση).
Η παιδεία αλλάζει. Στην πράξη. Αναβαθμίζεται. Θυμίζουμε στον κύριο Τσίπρα: Νηπιαγωγείο από τα 4 χρόνια, αγγλικά από το νηπιαγωγείο, εργαστήρια δεξιοτήτων, νέα προγράμματα σπουδών, ελευθερία στην επιλογή βιβλίων, βελτιωτική αξιολόγηση, αναβάθμισή του ρόλου των εκπαιδευτικών, σχεδόν διπλάσια πρότυπα και πειραματικά σχολεία, Πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια, 16.200 μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση, Θεματικά και Πειραματικά ΙΕΚ, Πανεπιστήμια που έχουν επιτέλους λόγο στην εισαγωγή των φοιτητών τους.

 
Σοφιστιες
19 Σεπ 2021 21:28

Και τι ενδιαφέρει το 3 και το 4; Θα τους στριμώξει όταν έρθει στην κυβέρνηση αδιαφορώντας ποιος πληρώνει . Τι σημαίνει αν δεν διόρισαν κανέναν όταν κυβερνούσαν ! Δεν ψήφισαν τους διορισμούς γιατί θα κάνουν μαζικούς οι ίδιοι . Κάθε χρόνο! Τι σημάδια αν δεν υπάρχουν παιδιά. Ας κάθονται που λεει ο λόγος.

 
Παίζουν με τη νοημοσύνη μας...
19 Σεπ 2021 19:04

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν τους διορισμούς και τη χρηματοδότηση, όχι γιατί δε συμφωνούν, αλλά γιατί θέλουν περισσότερα. Όσο για τα παιδιά που δεν πληρούν κάποια ελάχιστα ακαδημαϊκά κριτήρια, η πολιτεία είναι υπεύθυνη και θα πρέπει να βρει τρόπο να το διορθώσει.

 
Αριστεία, όχι αστεία
19 Σεπ 2021 18:48

Ακόμα οι άριστοι δεν έμαθαν πως το υπουργείο δεν μπορεί να απαντάει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης;

 
ΜΛ
19 Σεπ 2021 18:32

Σιγά τα πράγματα που έκανε και περηφανεύεται. Όλα κατά διαόλου πάνε άριστη κυρία.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.