Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Εμβολιάστηκε το 28,7% των μαθητών ηλικίας από 15 έως 17 ετών

Δημοσίευση: 20/09/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το 28,7%  των μαθητών ηλικίας από 15 έως 17 ετών έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού θα ανέρθει στο 30%,δηλαδή  έχουν εμβολιαστεί  98.000 παιδιά.
Η ηλικιακή ομάδα 12 – 14, το 15,7% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν  υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 17,44%, έχουν εμβολιαστεί ήδη 56.000 παιδιά.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο Γ.Γ. ΠΦΥ Μάριος Θεμιστοκλέους, στη σημερινή τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, ενώ σε ερωτήσει δημοσιογράφων δώθηκαν οι ακόλουθες απαντήσεις:

Δημοσιογράφος: Θέλω να σας μεταφέρω ένα ερώτημα πολλών γονιών. Πότε θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί από τους παιδιάτρους; Σε ποια διαδικασία βρισκόμαστε;  Ποια είναι τα τυπικά και διαδικαστικά θέματα που πρέπει να λυθούν προκειμένου να ξεκινήσουν και ο γονιός να πηγαίνει το παιδί του στον παιδίατρο για να εμβολιάσει το παιδί του;

Μ. Θεμιστοκλέους: Εντός της εβδομάδας θα βγει πρόσκληση από τους παιδιάτρους, έτσι ώστε να απευθυνθούν στις αντίστοιχες ΥΠΕ που είναι τα ιατρεία τους για να υπογραφούν συμβάσεις.
Επιχειρησιακά και εφοδιαστικά είμαστε έτοιμοι. Εκκρεμεί μια νομοθετική διάταξη στην Βουλή η οποία θα εισαχθεί, θα ψηφιστεί και η οποία θα διευκρινίζει το θέμα της αμοιβής, γιατί έχουμε δυο εμβολιασμούς, από την στιγμή που μιλάμε για Pfizer, για ολοκλήρωση του εμβολιασμού.

Και ο πρώτος εμβολιασμός πιστεύω ότι θα γίνει το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, όπως έχουμε ευθύς εξ αρχής ανακοινώσει.

Δημοσιογράφος:  Κυρία Θεοδωρίδου, ήθελα να σας ρωτήσω, επειδή το ενδιαφέρον, όπως είπε και ο συνάδελφος, στρέφεται ιδιαιτέρως στα παιδιά, μετά και το άνοιγμα των σχολείων, αύριο, αν δεν απατώμαι, έχετε μια ενημέρωση στο υπουργείο Παιδείας με την κυρία Παπαευαγγέλου. Και ήθελα να σας ρωτήσω, πώς θα πείσετε τους γονείς που παραμένουν δύσπιστοι να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

Μ. Θεοδωρίδου: Ναι, αναφέρεστε στο αυριανό webinar. Oι γονείς θα κάνουν ερωτήσεις και εμείς θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε.
Ουσιαστικά θα γίνει μια ενημέρωση, όσο μπορούμε πιο λεπτομερής, για τους φόβους τους και τους δισταγμούς τους. Βέβαια, οι γονείς που διστάζουν δεν νομίζω ότι θα πειστούν με μια κουβέντα από την κυρία Παπαευαγγέλου ή από την κυρία Θεοδωρίδου.

Μπορούν, όμως, έχοντας ακούσει αυτές τις, αυτή την ενημέρωση, αυτή την τοποθέτηση από μας και ακούγοντας ανάλογη τοποθέτηση και από τον παιδίατρο τους, τότε να πειστούν.

Δυστυχώς, ο δισταγμός δεν ξεπερνιέται με μια κουβέντα ή με δυο απαντήσεις. Θέλει να ακούσεις τον δισταγμό του άλλου, τον φόβο του, να τον αποδεχθείς, να τον ενημερώσεις, να ξανάρθεις και να τον ενημερώσεις.

Επομένως είναι μια διαδικασία που παίρνει χρόνο. Μακάρι να δώσουμε ερεθίσματα τέτοια που να μπορέσουν οι γονείς, απευθυνόμενοι στους παιδιάτρους τους, να πάρουν πιο ολοκληρωμένες και πιο κοντά σε αυτό που θέλουν να ακούσουν, απαντήσεις.

Σχόλια (1)

 
Τα ποσοστά στα πανεπιστήμια από ΕΟΔΥ
21 Σεπ 2021 10:35

Στα ΜΜΕ το υπουργείο παιδείας (αλλά όχι ο ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε ποσοστά εμβολιασμού 73% για τους φοιτητές, και μάλιστα ο υφυπουργός παιδείας κ. Συρίγος, εξειδίκευσε σε δημοσίευμα εφημερίδας και τα ποσοστά αυτά σε διάφορα ΑΕΙ. Όμως μέχρι και την τελευταία (20-9-2021) επίσημη ενημέρωση του ΕΟΔΥ (από την πρόεδρο της επιτροπής covid-19) και τον Γ.Γ. ΠΦΥ κ. Θεμιστοκλέους, το μόνο που αναφέρεται επισήμως είναι ένα γενικό ποσοστό 50% εμβολιαστικής κάλυψης στις ηλικίες 18-24 (που ανήκει η πλειοψηφία των φοιτητών). Θα μπορούσε επίσημα ο ΕΟΔΥ και ο Γ.Γ. ΠΦΥ κ. Θεμιστοκλέους στην επόμενη προγραμματισμένη ενημέρωση, να αναφερθούν στα ποσοστά εμβολιασμού των φοιτητών ανά ΑΕΙ.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.