Υπ. Παιδείας για “καταληψίες” μαθητές: Δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν στη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και λαμβάνουν απουσίες

Σε περίπτωση έκτακτου ή απρόβλεπτου γεγονότος, το οποίο καθιστά αδύνατη ή ιδιαιτέρως δυσχερή τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας οι σχολικές μονάδες υποχρεούνται να παρέχουν σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση

21/09/2021

Άκουσε το άρθρο

Μαθητές/τριες, οι οποίοι/ες με τις πράξεις τους καθιστούν αδύνατη ή ιδιαιτέρως δυσχερή τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε τμήμα/τμήματα σχολικής μονάδας ή σε ολόκληρη τη σχολική μονάδα, δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν στη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και λαμβάνουν απουσία για όσες διδακτικές ώρες προβλέπει το ωρολόγιο πρόγραμμα της ημέρας.

Αυτό ξεκαθαρίζει και φέτος απόφαση του υπουργείου Παιδείας, σχετικά με το ενδεχόμενο καταλήψεων σχολείων από μαθητές

Ειδικότερα, το άρθρο 2 της υπουργικής απόφασης  “Παροχή σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2021-2022”, ορίζει τα εξής:

Άρθρο 2

1. Σε περίπτωση έκτακτου ή απρόβλεπτου γεγονότος, το οποίο καθιστά αδύνατη ή ιδιαιτέρως δυσχερή τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε τμήμα/τμήματα σχολικής μονάδας ή σε ολόκληρη σχολική μονάδα, όπως, ενδεικτικά, η παρεμπόδιση από οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο της πρόσβασης των μαθητών/τριών και/ή εκπαιδευτικών στους χώρους της σχολικής μονάδας, οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης υποχρεούνται να παρέχουν σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, όπου τόσο οι μαθητές/τριες όσο και οι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν αποκλειστικά εξ αποστάσεως στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση είναι υποχρεωτική τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και για τους/τις μαθητές/τριες.

Το πρόγραμμα της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης καθορίζεται από τον/τη Διευθυντή/ντρια της σχολικής μονάδας σε συνεργασία με τον οικείο Σύλλογο Διδασκόντων, με ανάλογη τήρηση των εκάστοτε ισχυουσών οδηγιών του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και κοινοποιείται στον/την οικείο/α Διευθυντή/ντρια Εκπαίδευσης.

Ο/Η Διευθυντής/ντρια της σχολικής μονάδας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Διδασκόντων/ ουσών, οφείλει να διασφαλίσει ότι θα παρέχεται σύγ- χρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία στους/στις μαθητές/ τριες.

Η συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών πραγματοποιείται με ευθύνη του/της Διευθυντή/ ντριας σχολικής μονάδας, με τηλεδιάσκεψη ή με κάθε άλλο πρόσφορο μέσο. Κατά τα λοιπά, ισχύουν αναλόγως οι διατάξεις του άρθρου 1 της παρούσας, καθώς και οι οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, οι οποίες έχουν σταλεί στις σχολικές μονάδες.

2. Μαθητές/τριες, οι οποίοι/ες με τις πράξεις τους καθιστούν αδύνατη ή ιδιαιτέρως δυσχερή τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε τμήμα/τμήματα σχολικής μονάδας ή σε ολόκληρη τη σχολική μονάδα, δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν στη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και λαμβάνουν απουσία για όσες διδακτικές ώρες προβλέπει το ωρολόγιο πρόγραμμα της ημέρας

Σχόλια (35)

mathitis me dikeomata
|

den mporoun ta paidia na ekfrasoun ta dikeomata tous to sxolio tha prepi na einai asilo gia tous mathites . oxi na diokete pinika den eiparxi ixnos ensinestisis

Μαθήτριας
|

Ντρεπομαι πραγματικά για την λογική σας εδω μεσα..

Σαν μαθήτρια μπορώ να πηγαινω σχολείο με self-test δυο φορές την εβδομάδα αλλά για εναν καφε πρέπει να έχω 48ωρο rapid test… για να μην μεταβώ σε κατάληψη, Εξηγείστε μου λοιπόν για ποιον λόγο ως μαθήτρια ηλικίας 12-17 να μπορώ να πηγαινω στο σχολειο μου μονο με self-test και εξω να χρειαζομαι rapid test?? Να βγουν υπεύθυνα και να μας πουν «παιδιά δεν έχουμε λεφτά για να σας παρέχουμε δωρεάν rapid test και το self test δεν ειναι τοσο έγκυρο για να μπορεί να καλυψει απόλυτα τον τομέα της εστίασης αλλά στο σχολείο νταξει αναγκαστικά θα έρθετε με το πιο φθηνό» ή «παιδιά επειδή πρέπει να εμβολιαστείτε, βγάζουμε αυτα τα μη λογικά μέτρα για να αναγκαστείτε να το κάνετε χωρίς να φαινεται ξεκάθαρα ότι σας αναγκάζουμε με τις παραλογιες που σας λεμε»

Όταν γίνεται κατάληψη, τα ατομα που ειναι κατά για να μην χασουν το «μάθημα» τους θα κάνουν υποχρεωτικά τηλεκπαίδευση … όταν όμως κάποιος από την οικογένεια τους νοσεί με κοβιντ ή ακόμα και το ιδιο το παιδί, δεν υπαρχει θεμα να χασει μάθημα για 10-15 μερες… πολύ λογικό μου ακούγεται! Συγχαρητήρια!

Το κάθε τμήμα θα κλείνει μονο αν νοσούν τα μισα παιδιά +1… κανένας φόβος διασποράς του ιου… πρέπει να κολλήσουμε ολοι για να κλεισει το τμήμα… και μετά λενε ότι ανεβαίνουν τα κρούσματα… πως να μην ανέβουν αφού περιμένουν να κολλησει η μισή τάξη πρώτα… και ειναι κατι το οποίο θα μπορούσαν να το έχουν αλλαξει από την ίδια μερα που το ανακοίνωσαν…. Όταν ειμαστε σε μια τάξη 25 παιδιά ο ένας διπλα στον αλλον, προφανώς και θα μεταδοθεί ο ιός… εν ολίγοις, τραγικα τα μέτρα με καμια λογική παρα μονο συμφέρον για να αναγκαστούν ολοι να κάνουν το εμβόλιο…

Τράπεζα θεμάτων…. Για κάποιον λόγο καταργείται, αλλά το φετινό υπουργείο ειναι πιο έξυπνο και θεωρεί πολύ κομπλε να την ξανά εφαρμόσει….

Οι καθηγητές που θα υποχρεωθούν να κάνουν τηλεκπαίδευση δεν λέει πουθενα ότι ειναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιήσουν τις δικές τους συσκευες… όταν λοιπόν θέλουν να αναγκάσουν κάποιον να κάνει κάτι, να το κάνουν και σωστα… ας δώσουν πρώτα στους καθηγητές με 2-3και 4 παιδιά από ένα λαπτοπ και ύστερα ας τους πουν «σας παρέχουμε λαπτοπ για να κάνετε την δουλεια που είστε υποχρεωμένοι να κάνετε»

Αφήστε που για τα φροντιστήρια που έχουν αναγκαστεί πλεον ολοι οι μαθητές να κάνουν λόγω των προηγούμενων καταστάσεων, θελω να πιστευω πως δεν χρειάζεται καν να μιλησω και ειναι αυτονόητα ολα… εκτός και αν κάποιος από εσας εχει και τόσα λεφτά που μπορεί να τα διαθέσει για ολα τα φροντ των παιδιών τους τοσο ευκολα…

Και τέλος, για να ειμαι μια σωστη μαθήτρια με βάση το σκεπτικο σας πρέπει να σκύβω το κεφαλι και να μην φερνω αντίρρηση σε τιποτα που καταπατά τα δικαιώματα μου… κάτι τελειως διαφορετικό από αυτο που μαθαίνουμε στο σχολείο… γιατί εμενα προσωπικά στο σχολείο μου μαθαίνουν να λέω την αποψη μου και να παλεύω για αυτο που υποστηρίζω… μου μαθαίνουν επίσης ότι καμια κυβέρνηση δεν αναλαμβάνει χωρίς να έχει κάποιο συμφέρον… νομίζω εδω και πολλα χρόνια ξέρουμε ότι το χρήμα αλλοιώνει τους ανθρωπους…

Πρώτα λοιπόν να κοιτάξουν στον καθρέπτη την προσωπικότητα τους και τα έργα τους και μετά να ερθουν να μου απαγορέψουν να κάνω μάθημα επειδή ειμαι υπέρ μιας κατάληψης… αντί να βγουν να μας μιλήσουν ως υπεύθυνοι, ως ανθρωποι που έχουν πει ότι είναι διπλα μας… στέκονται τελικά απέναντι μας και μας κατηγορούν… αντί να μας συμβουλέψουν, να μας ησυχάσουν… κάνουν κάτι σαν να λεμε «βία στην βία»…

Αυτα από μια μαθήτρια πρώτης λυκείου που θα την ονομάσετε καταληψία και παιδί που θέλει να σπαει πλάκα στο σχολείο… αλλά να σας πληροφορήσω ότι το αγαπαω το σχολείο… με την εννοια του πραγματικού σχολείου… και οχι με την εννοια που έχει πλεον το ΔΗΜΟΣΙΟ σχολείο.. καλό βραδυ!

ΚΡΗΣ
|

Προς: <<Αγανακτισμένος εκπαιδευτικός>>. Με τέτοια ορθογραφία αμφιβάλλω αν θα τα καταφέρεις την αξιολόγηση...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
|

στην Σωστά. Να δούμε πόσες μελισσούλες από τις 10.720.000 θα μείνουν τελικά στην κυψέλη, μετά την εποχή COVID19. Θα πάψουν να βασανίζονται τότε από τους υπόλοιπους, γιατί θα έχουν φύγει για άλλους τόπους, δυστυχώς.

Πανος
|

Απορω γιατι το υπουργειο χαϊδευει χρονια τωρα τα πολυ λιγα παιδια που πρωτοστατουν σε καταληψεις και δεν λαμβανει ριζικα μετρα;καλεσμα επι τοπου τους γονεις των μαθητων,καλεσμα της αστυνομιας κλπ.

εκπαιδευτικός
|

άρα ο εκπαιδευτικός πρέπει:
α) να είναι εμβολιασμένος
β) να διαθέτει υπολογιστή ώστε να κάνει τηλεκπαίδευση
γ) να έχει σύνδεση σε internet και μάλιστα καλή γραμμή ώστε να κάνει τηλεκπαίδευση
δ) παπάκι ή γενικά μέσο μετακίνησης σε περίπτωση που ανήκει σε ειδικότητα που πηγαίνει σε 4-5 σχολεία
5).........(συμπληρώστε ελεύθερα)
αυτά τα προσόντα θα μοριοδοτηθούν μήπως από το ΑΣΕΠ στις επόμενες προσλήψεις;

Μπράβο Μέρκελ
|

Έτσι μπράβο, όλοι με σκυμμένο το κεφάλι,με τις μασκούλες τους,να μην ακούγονται, να μη φωνάζουν ,να μη διαμαρτύρονται,και να υπομένουν καρτερικά το μαρτύριο των 27 μαθητών σε αίθουσες κλουβιά.
Συγχαρητήρια και στον "εκπαιδευτικό" των Ιδιωτικών ΙΕΚ που ζητά ευθύνες από τους καθηγητές των ΕΠΑΛ και κλείσιμο της Τεχνικής Εκπαίδευσης και να πληρώνουν τα παιδιά! Πίσσα και πούπουλα σας αξίζουν.

Λευτέρης
|

Επίσης θα συνεχίσει το τέλμα, μέχρι να δίνουν τα σχολεία μας αξιόπιστα απολυτήρια ανάλογα του διεθνούς απολυτηρίου και με τις διαδικασίες που προβλέπονται.

LEGEND
|

Λογικό, αλλά ημίμετρο! Γιατί δεν τηρείται η νομοθεσία ούτε σε αυτή την περίπτωση; Μπορεί ο καθείς να καταλαμβάνει δημόσιο χώρο; Η αστυνομία και οι εισαγγελείς γιατί δεν κάνουν τη δουλειά τους; Τουλάχιστον δεν χάνεται το μάθημα και όποιος θέλει μπορεί να λάβει έστω και μέσω webex βασικά πράγματα. Δεν λύνεται όμως το πρόβλημα. Στο Υπουργείο φαίνεται ποια σχολεία έχουν κατάληψη. Με μιας απουσίες σε όλους στο myschool κεντρικά!

Λευτέρης
|

Η τηλεκπαίδευση δεν είναι λύση, γιατί δεν υπάρχει δυνατότητα ουσιαστικού ελέγχου των πραγματικά συμμετεχόντων σε αυτή. Επίσης ο Διευθυντής δεν έχει τη δυνατότητα ελέγχου . Μόνο μία είναι η λύση. Εφαρμογή της νομοθεσίας και παράταση διδακτικού έτους. Οι πανελλαδικές τον Σεπτέμβριο.

Ιπτάμενος Ολλανδός
|

Στις ηλεκτρονικές εκλογές των αιρετών, 5 ψήφισαν και 100 δεν ψήφισαν. Γιατί εκεί, ήταν "νίκη" της Νίκης? Εεεε?
Μήπως να νομιμοποιήσει και τις καταλήψεις, όπως νομιμοποίησε τη συμμετοχή του 5%?..... Άσε που εάν η κατάληψη γίνει νόμιμη (και συνεπώς ελεγχόμενη) τότε ίσως χάσει και την αίγλη της....

ΜαουΜαου
|

Θα ψηφίζω για όλη μου τη ζωή όποιον μας γλιτώσει από αυτή τη φασιστική πρακτική των καταλήψεων. Μια δυναμική μειοψηφία αποκλείει την πλειοψηφία από το να πάει στη δουλειά της, κατά βάση. Λες και το σχολείο είναι ιδιοκτησία τους. Να τελειώσουμε κάποτε με αυτά. Ας κάνουν κατάληψη στο μαγαζί του πατέρα ή της μητέρας τους, το σχολείο είναι δημόσιο και οι υπόλοιποι έχουν δικαίωμα να πάνε στα μαθήματα και τη δουλειά τους.

Rip
|

Ελπίζω κεραμεως να είχατε τις ίδιες απόψεις όταν οι μαθητές κάνανε κατάληψη για το Σκοπιανό γιατί ορισμένοι την χαρακτήριζαν δίκαια τότε.

Μηνας
|

Κατάληψη τέλος! Τα δικαιώματα των πολλών δεν υπολογίζονται; Οποίος δε θέλει να πάει σχολείο μένει σπίτι του και νας αφήνει ήσυχους. 5-6 άτομα με το έτσι θέλω κλείνανε την πόρτα; Ούτε σε τριτοκοσμικές καταστάσεις.

Αριστεία, όχι αστεία
|

Κάποια να εξηγήσει στην υπουργάρα πως webex από τον υπολογιστή του σπιτιού και με την προσωπική τηλεφωνική γραμμή τέλος.
Ας ξεκινήσει να μοιράζει τίποτα dell vostro και να επιδοτήσει τους λογαριασμούς για να συζητήσουμε τα βασικά. Λεφτά όπως είπε και ο Σταικούρας υπάρχουν.

Αγανακτισμένος εκπαιδευτικός
|

Ντρέπομαι να πω γιατί γίνεται κατάληψη κάθε χρόνο τέτοια εποχή στο ΕΠΑΛ. Το υπουργείο ας πάρει τα μέτρα του να κάνει αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου του σχολείου, να αξιολογήσει τους εκπαιδευτικούς και να κλίσει μερικά από αυτά..
Πρέπει η τεχνική εκπαίδευση να στραφεί προς τον ιδιωτικό τομέα. Δεν είναι δυνατόν να πληρώνει ο ελληνικός λαός αυτά τα χάλια κάθε χρόνο. Φτάνει πιά.

Μαρία
|

Μήπως θα έπρεπε να ποινικοποιήσουν τις καταλήψεις; Να μπουν κάμερες έξω από το σχολείο, να καταγραφουν αυτούς που σπάνε τα τζάμια και μπαίνουν μέσα; Οι κάμερες να είναι ανοιχτές μετά τη λήξη του ωραρίου και να συλλαμβάνονται όσοι εισβάλλουν νύχτα, σχολικοί και εξωσχολικοι. Παραεγινε το κακό και το χειρότερο είναι ότι ως γονείς δεν μπορούμε να μιλήσουμε για να μην στοχοποιήσουν τα παιδιά μας.

Γιώργος
|

Μπαίνουν από την κατάληψη με το κινητό τους στην τηλεκπαίδευση και όλα καλά...κανείς απουσία ...και το σχολείο κλειστό για μέρες..... φοβερό μέτρο....ο δντης πρέπει να πάει στην πόρτα 7.00-7.30 να δει ποιοι κάνουν κατάληβάζει 7 απουσίες σε όλους που είαι στην πόρτα επί τόπου στο my school....αλλά γιατί να το κάνει αυτό...δε το λέει ο νόμος άρα δεν το κάνει.... οποτε η κατάληψη συνεχίζει κανονικά! Επέμβαση της αστυνομίας.με εντολή εισαγγελέα...σύλληψη των γονέων....ποινική δίωξη τους....τα άλλα είναι αστειοτητες!

Αγωνιστές με δεξιές τσέπες
|

Σε όποιο σχολείο,που έχει δηλωθεί στη διεύθυνση ότι είναι σε κατάληψη,δεν εμφανιστούν μαθητές που απουσιάζουν στο myschool (πέρασμα αυθημερόν των απουσιών),να υπάρχουν κυρώσεις.Γιατί υπάρχουν και οι γνωστοί μαθητοπατέρες "αγωνιστές"που, είτε από τεμπελιά είτε από συμφέρον (ξεκούραστα απογεύματα...),μια χαρά βολεύονται τόσα χρόνια.

Περίεργος
|

ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ .....ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ .....ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ.
ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΑ......Η ΠΛΑΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ .....ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΜΑΘΗΣΗ......ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΠΛΑΚΑ ΤΟΥ .....ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΩΡΟ......ΑΣ ΠΑΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ.....!!!
ΞΥΠΝΑΜΕ ΣΤΙΣ 11:00......ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΛΑΚΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.......ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ 12:00 ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ .....ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ.....!!! ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟ ΒΑΦΤΙΖΟΥΝ ΑΓΩΝΑ.........ΣΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ......ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ......;

Ροντα
|

Αν και δεν προκειται δυστυχως πλεον για κοροιδια, η κοροιδια των μαθητων σας μαρανε?

Το μπαλακι στο σχολειο
|

Και τι εμποδιζει τους καταληψιες να συμμετεχουν στην τηλεπαιδευση;

nikos
|

Σωστό μέτρο. Να τελειώνουμε με τους χαβαλέδες!

Άνω θρώσκω
|

Πολύ σωστά και θα έπρεπε να έχει εφαρμοστεί εδώ και πολλά χρόνια

Εκπαιδευτικός
|

Πώς μπορεί να γίνει εξ αποστάσεως εκπαίδευση με κλειστό σχολείο; Από το σπίτι με προσωπικό υπολογιστή; Αν ο εκπαιδευτικός αρνηθεί να χρησιμοποιήσει τον προσωπικό του χώρο και τον προσωπικό του υπολογιστή θα υποστεί κυρώσεις; Ποιος γνωρίζει ποιοι μαθητές κάνουν κατάληψη και ποιοι όχι; Αν γνωρίζουν τα ονόματα των καταληψιών δεν θα έπρεπε να υποστούν κυρώσεις αυτοί οι μαθητές;

@Γιώργης
|

κακό κάνουν σε όλους τους άλλους. Το σχολείο δεν είναι ιδιοκτησία τους. Υπάρχουν καθηγητές που θέλουν να εργαστούν, και μαθητές που θέλουν να μάθουν. Ποιός μου έδωσε το δικαίωμα να τους σταματώ με το ζόρι; Ας κάνουν διαμαρτυρία στο πεζοδρόμιο, στο δρόμο, στη δουλειά του μπαμπά ή της μαμάς. Το δικαίωμα των υπόλοιπων στην εργασία και τη μάθηση δε θα το ακυρώνουν μια χούφτα άνθρωποι. Ο μόνος λόγος για τον οποίο αυτή η παράνοια συνεχίζεται στην Ελλάδα είναι ότι δεν υπήρχαν συνέπειες - ως τώρα.

Επιτέλους, προχωρήστε
|

Φτιάξτε την εκπαίδευση γιατί πιάσαμε πάτο.Εθιζονται εδώ και δεκαετίες οι νέες γενιές στην οχλοκρατία και στον φασισμό.

Εύγε Κεραμέως
|

Πολύ σωστό μέτρο. Απουσία σε όσους δεν θέλουν να κάνουν μάθημα. 5-6 κάθε φορά εμποδίζουν τους 200 να μπουν στο σχολείο για μάθημα. Να τελειώνουμε με αυτή την αντιπολιτευτική «μόδα». Να αφήσουν επιτέλους ήσυχα τα παιδιά που θέλουν να μορφωθούν.

Απορία
|

Άρα καλείται ο κάθε καθηγητής, Δ/ντής κλπ να πει αυτοί κάνουν κατάληψη οπότε να πάρουν απουσίες στην εξ' αποστάσεως και ακόμη και σε περίπτωση που είναι ελάχιστοι οι καταληψίες το σχολείο παραμένει πάλι κλειστό.... Σε διαφορετική περίπτωση αν δεν δοθούν ονόματα τι γίνεται, δεν ξέρουμε ποιος κάνει την κατάληψη και συνεχίζουμε webex;

Γιώργης
|

Τελικά σε ποιον κάνουν κακό? Δεν καταλαβαίνουν ότι τελικά την νύφη την πληρώνουν οι μαθητές των λαϊκών στρωμάτων που δεν έχουν την δυνατότητα να πάνε φροντιστήριο ή να κάνουν ιδιαίτερα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ