Σύνοδος Πρυτάνεων: Συγκατάθεση για δια ζώσης λειτουργία των Πανεπιστημίων εντός του πλαισίου που ορίζει το υπ. Παιδείας

Ν. Κεραμέως: 400 νέες θέσεις μελών ΔΕΠ -Παράταση προθεσμίας υποβολής προτάσεων των Συγκλήτων για το νέο ακαδημαϊκό χάρτη

22/09/2021

Ενημερώθηκε: 23/09/2021, 14:18

Άκουσε το άρθρο

Οι Πρυτάνεις στην έκτακτη  διαδικτυακή Σύνοδο που πραγματοποίησαν σήμερα, παρουσία της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως, συμφώνησαν ότι η διδασκαλία στα Πανεπιστήμια το νέο ακαδημαϊκό έτος θα διεξαχθεί διά ζώσης και εντός του πλαισίου που ορίζει το υπ. Παιδείας.

 Η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε στους Πρυτάνεις πως εντός των επόμενων ημερών θα εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία θα προβλέπει όλες τις λεπτομέρειες της δια ζώσης λειτουργίας των ΑΕΙ.

Παράλληλα η υπουργός Παιδείας, απαντώντας σε ερωτήσεις των Πρυτάνεων, δήλωσε:

  • Η κράτηση μισθού θα ισχύσει και για τα ανεμβολίαστα μέλη ΔΕΠ που αρνούνται να προσκομίσουν πιστοποιητικό αρνητικού rapid test.  Η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών ισχύει οριζόντια   για όλους όσους μισθοδοτούνται από το δημόσιο.
  • Για τις φοιτητικές λέσχες ισχύει ότι και στα εστιατόρια.
  • Στις φοιτητικές εστίες σε περίπτωση κρούσματος πρέπει να απομονώνεται ο φοιτητής

Η απάντηση με νόημα της Ν. Κεραμέως

Σε επισήμανση Πρύτανη ότι εάν υπάρξει  έξαρση κρουσμάτων στην Ελλάδα δεν θα οφείλεται στα Πανεπιστήμια η υπουργός Παιδείας απάντησε με νόημα:

“Μπορεί να οφείλεται στα πάρτι”

Σίγουρα δεν θα κατηγορηθούμε ότι επειδή λειτουργήσαμε δια ζώσης συμβάλλαμε στην αύξηση των κρουσμάτων, ανταπάντησε ο Πρύτανης.

"Το αντίθετο", είπε η Ν. Κεραμέως και πρόσθεσε: "Οι    φοιτητές που τώρα βρίσκονται έξω και διασκεδάζουν , θα βρεθούν σε ένα  πλαίσιο λειτουργίας των Πανεπιστημίων ,   από τα πιο αυστηρά που υπάρχουν στη χώρα μας".

Παράταση προθεσμίας υποβολής προτάσεων των Συγκλήτων για το νέο ακαδημαϊκό χάρτη

Η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε ότι μετά   από αίτημα των Πανεπιστημίων θα δοθεί παράταση στην υποβολή προτάσεων για την αναδιάρθρωση του ακαδημαϊκού χάρτη, χωρίς να προσδιορίσει το χρόνο

“Καταλαβαίνουμε ότι θέλετε περισσότερο χρόνο  και είναι σημαντικό για εμάς να λάβουμε τις προτάσεις σας” είπε χαρακτηριστικά η Ν. Κεραμέως.

Παράλληλα είπε ότι θα δοθούν και σχετικές κατευθύνσεις από την ΕΘΑΕΕ (πρώην ΑΔΙΠ), για να έχετε, όπως είπε, την πλήρη “βεντάλια” όταν καταθέσετε τις προτάσεις σας.

400 νέες θέσεις μελών ΔΕΠ

Η Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε 400 νέες θέσεις μελών ΔΕΠ.

Η Σύνοδος  Πρυτάνεων να γίνει θεσμικό όργανο

Τέλος  η υπουργός προέτρεψε τους Πρυτάνεις να κάνουν θεσμικό όργανο τη Σύνοδο Πρυτάνεων, προκειμένου να έχει αποφασιστικές αρμοδιότητες.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021, Έκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων μέσω τηλεδιάσκεψης. Στη Σύνοδο προσεκλήθησαν και συμμετείχαν, σε μέρος της συζήτησης,  η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως, ο Υφυπουργός Παιδείας αρμόδιος για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης κ. Άγγελος Συρίγος  και ο Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης κ. Αποστόλης Δημητρόπουλος.

Το κύριο θέμα της συζήτησης ήταν η μετάβαση της λειτουργίας των Πανεπιστημίων σε δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία υπό συνθήκες πανδημίας, κατά το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2021-2022 που ξεκινά στις αρχές Οκτωβρίου.

Η Σύνοδος διαβεβαιώνει ότι τα Πανεπιστήμια της χώρας επισπεύδουν την επιστροφή στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία μέσα στο πλαίσιο που πρόκειται να οριστεί από την πολιτεία. Άλλωστε η Σύνοδος έχει ήδη εκφράσει ομόφωνα την ανάγκη της επιστροφής, από τον περασμένο Ιούλιο. 

Η επιθυμία και αποφασιστικότητα της πανεπιστημιακής κοινότητας, διδασκόντων, φοιτητών και εργαζομένων, για επιστροφή στην κανονικότητα της δια ζώσης εκπαίδευσης εκφράζεται από το υψηλό ποσοστό του εμβολιασμού της. Η Σύνοδος χαιρετίζει ιδιαίτερα το φοιτητικό σώμα για την ανταπόκρισή του, η οποία είναι το σημαντικότερο στήριγμα της δια ζώσης εκπαίδευσης υπό τις παρούσες συνθήκες και απευθύνει έκκληση σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί να ακολουθήσουν την μεγάλη πλειονότητα της κοινότητας.

Ετέθησαν υπόψη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, εν όψει έκδοσης υπουργικών αποφάσεων, τα σοβαρά προβλήματα που συνδέονται με την ασφαλή μετάβαση στη δια ζώσης εκπαίδευση και διατυπώθηκαν τεκμηριωμένα οι προτεραιότητες για χρηματοδότηση και οι ανάγκες για λήψη συγκεκριμένων μέτρων που θα στηρίξουν τη μετάβαση.   

Η Υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει ταχύτητα η έκδοση της ΚΥΑ που θα διέπει τη δια ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία. Επιπλέον ενημέρωσε τη Σύνοδο για τη διάθεση 400 νέων θέσεων ΔΕΠ στα Πανεπιστήμια.

Η Σύνοδος εκφράζει την αισιοδοξία της για την ασφαλή μετάβαση στη δια ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία και καλεί τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας σε συστράτευση.

Το Προεδρείο της Συνόδου Πρυτάνεων

Καθ. Ανδρέας Γ. Μπουντουβής, Πρύτανης Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

Καθ. Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, Πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Καθ. Ευάγγελος Διαμαντόπουλος, Πρύτανης Πολυτεχνείου Κρήτης

Σχόλια (51)

Μελος ΔΕΠ ΠαΜακ
|

Πρωτον, ειναι απαραδεκτη η λογικη της καθολικης αποφασης-διαταγης. Καθε ιδρυμα και καθε τμημα εχει τα ιδιαιτερα χαρακτηριστικα του. Μαθηματα εργαστηριακα ή θεωρητικα, μικρα ή μεγαλα ακροατηρια, πολυ ή λιγο διδακτικο προσωπικο, επαρκεις ή οχι κτηριακες υποδομες, επαρκες ή οχι διοικητκικο κλπ προσωπικο. Πως ειναι δυνατο να ισχυσουν για ολους τα ιδια; Ας εφσουμε στην ακρη το δηθεν αυτοδοοικητο...

Δευτερον, τα ποσοστα εμβολιασμου που ανακοινωνει το υπουργειο περιλαμβανουν και τους φοιτητες που εχουν κανει μονο τη πρωτη δοση. Εμβολιασμενος θεωρειται καποιος οταν εχουν περασει 14 μερες απο τη δευτερη δοση, αυτο δεν λενε οι οδηγιες; Γιατι το υπουργειο δεν στελνει τα στοιχεια στα ιδρυματα και στα τμηματα για να μπορεσουν να παρουν τις αποφασεις τους; Γιατι τα ανακοινωνει μεσω εφημεριδων;

Τριτον, τουλαχιστο για τη Μ,Βρεττανια που γωριζω αρκετα καλα, μετα το περσυνο φιασκο της δια ζωσης διδασκαλιας και την εκρηξη των κρουσματων, φερος ειναι πολυ προσεκτικοι. Μικτο συστημα και μονο μικρα ακροατηρια. Παρ ολο οτι εχουν πολυ καλυτερες υποδομες, μεγαλυτερα ποσοστα εμβολιασμου, πολυ καλυτερες αναλογιες διδασκοντων διδασκομενων. Και οι αποφασειις λαμβανονται ανα ιδρυμα/τμημα. Παρ ολο οτι τα ιδρυματα εχουν τεραστια εσοδα απο την ενοικιαση εστιων στους φοιτητες. Αυτο λεει κατι στο υπουργειο;

Η μηπως αυτο που προεχει ειναι η δημιουργια εντυπωσεων, το καλο υπουργειο που σκεφτεται του;ς καημενους φοιτητες και οι κακοι καθηγητες που σκεφτονται τον εαυτο τους..

Περασε τοσος καιρος και τωρα, τελευταια στιγμη, λιγο πριν την εναρξη του ετους αυτοσχεδιαζουμε στα πρωτοκολλα, ψαχνουμε για προσωπικο, δινουμε καποια κονδυλια, κοινως τρεχουμε να προλαβουμε.

Και το κερασακι στη τουρτα: τωρα πλεον διακινειται το εξης σεναριο, οχι γενικοι ελεγχοι αλλα... στοχευμενοι!! Δηλαδη?? Που, ποτε?

Αν πραγματικα θελετε να προωθησετε τον εμβολιασμο κυριοι του υπουργειου, δειτε τι κανει η Ιταλια, η Γαλλια, κλπ. ΜΟΝΟ πιστοποιητικο εμβολιασμου, ουτε PCR, ουτε Rapid Test, ουτε Self Test! Τα ελεγχεις μια φορα και ξεμπερδευεις.

Σκεπτομενος
|

Εντάξει κερδίσατε Κυρία Υπουργέ ,θα νοικιάστουν από τους φοιτητες οι γκαρσονιέρες και τα δυαρακια στην Περιφέρεια κυρίως, όλο τον Οκτωβρη θα έχουν γεμίσει με φοιτητές τις καφετέριες και τα μπαράκια στις διάφορες τοπικές κοινωνίες και αρχές ή μέσα Νοεμβρίου να υπάρχει ξαφνικα μικτό συστημα εξ αποστάσεως για τις θεωρίες και δια ζώσης για εργαστήρια και πρακτικές ασκήσεις και να μην μπορεί η πλειοψηφία των φοιτητών να ξενοικιασουν μετά από ένα μήνα.Παντως μακάρι τα μαθήματα να μην ξαναγίνουν εξ αποστάσεως.

Πρέπει να πρυτανεύσει η λογική....
|

Περιμένω με αγωνία την ΚΥΑ για να δω τι θα προβλέπει:
1. Για φοιτητές και διδάσκοντες που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου...
2. Για ακροατήρια μεγαλύτερα των 50-100 ατόμων σε αμφιθέατρα που δεν έχουν φυσικό αερισμό και ούτε καν θέρμανση...
3. Για τα μέσα μεταφοράς προς τα Πανεπιστήμια όπου επικρατεί το αδιαχώρητο....
4. Ποιος θα ελέγχει τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και rapid test αλλά και τι θα γίνεται σε περίπτωση παραβατικότητας;

Η κοινή λογική λέει ότι όλο αυτό δε θα πετύχει ..θα έπρεπε εξαρχής να έχουν αναφερθεί λύσεις σε όλα τα παραπάνω πριν την τελική απόφαση ώστε να υπάρχουν πιθανότητες επιτυχίας και να μπορέσουμε τουλάχιστον να λειτουργήσουμε με ασφάλεια για τα εργαστηριακά μαθήματα.
Πειραματισμοί που ενδεχομένως να οδηγήσουν σε ανθρώπινα θύματα είναι επικίνδυνοι. Ναι στο εξωτερικό γίνονται δια ζώσης μαθήματα αλλά σε μικρά ακροατήρια, και επιπλέον εκεί δεν υπάρχουν 150 – 300 φοιτητές ανά έτος (ΝΟΜΙΚΗ, ΙΑΤΡΙΚΗ κλπ).

ΕΡΩΤΗΣΗ
|

Αν κάποιος φοιτητής αρρωστήσει πως θα παρακολουθήσει ενώ θα είναι 2 εβδομάδες εκτός

Αμοιβαίος σεβασμός και υπευθυνότητα
|

Όλοι θέλουμε να ανοίξουν τα Πανεπιστήμια, τουλάχιστον για τα εργαστήρια, επειδή δε γίνεται εργαστήριο από απόσταση, αλλά με ασφάλεια, και δεν είναι ωραίο να λέμε ψέματα. Ο/η κύριος/κυρία “Επιτέλους” που έγραψε στο σχόλιό του/της ότι όλα τα πανεπιστήμια στην Ευρώπη θα λειτουργήσουν διά ζώσης στο χειμερινό εξάμηνο, λέει ψέματα (δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο). Μπορείτε να το διασταυρώσετε μπαίνοντας στις ιστοσελίδες τους (π.χ. για το St Andrews, το οποίο μάλιστα αναδείχθηκε φέτος ως το καλύτερο Πανεπιστήμιο στη Μ. Βρετανία σύμφωνα με τον γνωστό οδηγό των Times, αναφέρεται ότι για 35 άτομα και πάνω οι διαλέξεις θα γίνονται κυρίως εξ αποστάσεως στο χειμερινό εξάμηνο, εκτός εάν είναι δύσκολο λόγω της φύσεως του μαθήματος). Επίσης, μπορείτε να δείτε τι μέτρα έχουν ληφθεί σε όλα τα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, και μάλιστα εγκαίρως, αλλά και να ενημερωθείτε για το ποιο είναι το επίπεδο εξυπηρέτησης των ΜΜΜ, ποιος είναι ο αριθμός κρουσμάτων και νεκρών στις χώρες τους, για τι επίπεδο πανεπιστημιακών υποδομών μιλάμε, ποιος αποφασίζει και ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη των αποφάσεων. Καμία σχέση με τη δική μας κατάσταση.

Με τόσα κρούσματα και τόσους θανάτους, με τις μεταλλάξεις να μην καλύπτονται από το εμβόλιο αυτήν τη στιγμή, με τη γνωστή κατάσταση στα ΜΜΜ, με εντελώς απροετοίμαστα τα ελληνικά πανεπιστήμια, αποφασίζουν κάποιοι για καθολικό άνοιγμα μέσα στο χειμώνα από την ασφάλεια του γραφείου τους και με εξ αποστάσεως συναντήσεις.

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων και τα κυβερνητικά στελέχη που λαμβάνουν αυτές τις αποφάσεις έχουν, παραδόξως και απαράδεκτα, δικαστικό ακαταδίωκτο. Πώς γίνεται να αποφασίζει κάποιος για άλλους ανθρώπους, αλλά να μην είναι υπεύθυνος για την απόφαση την οποία λαμβάνει;

Όπως και να έχει, εάν υπάρχουν διδάσκοντες που θεωρούν ότι είναι όλα τέλεια και τα πανεπιστήμια είναι έτοιμα και ο εμβολιασμός τους προστατεύει και από μεταλλάξεις και οι συνθήκες είναι ιδανικές για διά ζώσης διδασκαλία σε όλα τα μαθήματα στο χειμερινό εξάμηνο και υπάρχει απόλυτη ασφάλεια, ας αναλάβουν την ευθύνη για το δικό τους μάθημα. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να τους εμποδίσει. Ας δηλώσει κάθε διδάσκων στο Τμήμα του εάν θέλει το μάθημά του να διδαχθεί εξ αποστάσεως ή διά ζώσης στο χειμερινό εξάμηνο. Αν θέλει διά ζώσης, ας αναλάβει την ευθύνη για το μάθημά του, με τη συνδρομή του Πανεπιστημίου για τη διασφάλιση της τήρησης των μέτρων (προσωπικό καθαριότητας που θα απολυμαίνει τα πάντα, θα φροντίζει για επαρκή εξαερισμό των αιθουσών, προσωπικό για έλεγχο πιστοποιητικών, δωρεάν rapid test σε όλους τους φοιτητές, αφού και οι εμβολιασμένοι νοσούν και μεταδίδουν), και ας επιστρέψουν όλοι υποχρεωτικά στη διά ζώσης στο εαρινό εξάμηνο, οπότε και αναμένονται καλύτερες συνθήκες.

Δημοκρατία δεν έχουμε; Δεν υπάρχει λόγος να θέλει να επιβάλει ο ένας στον άλλον με το ζόρι τη γνώμη του ούτε την επιθυμία του. Αν ο άλλος φοβάται σε ένα τόσο δύσκολο εξάμηνο και μπορεί να διδαχθεί το μάθημά του από απόσταση, οφείλεις να το σεβαστείς. Αν θέλει να μπει οπωσδήποτε για μάθημα στην αίθουσα, επίσης οφείλεις να το σεβαστείς. Ελπίζω τουλάχιστον αυτό να το σεβαστούν και οι Πρυτάνεις.

Επιτέλους
|

Με ποσοστό εμβολιασμών 75% είναι γελοίο να μην ανοίξουν τα πανεπιστήμια. Αν όχι τώρα πότε;

@Νομική ΕΚΠΑ
|

Και πότε θα ξέρουν αν είναι πάνω από 65 άτομα στα επιλογής; Όταν γίνουν οι δηλώσεις, δηλαδή σε έναν μήνα περίπου. Και μέχρι τότε πώς θα γίνονται τα μαθήματα;

EA
|

@Eπιτελους
Όλα τα ΑΕΙ στην Ευρώπη λειτουργούν δια ζώσης; Πώς ακριβώς όμως; Με γρήγορο ψάξιμο στο διαδίκτυο θα διαπιστώσετε ότι πολλά πανεπιστήμια, τουλάχιστον στη Γερμανία και στο ΗΒ, αλλά όπως βλέπω τώρα και στην Ελβετία αποφάσισαν ν' ακολουθήσουν μικτό σύστημα, δηλαδή τα μαθήματα με μεγάλα ακροατήρια (διαλέξεις) να γίνονται εξ αποστάσεως ενώ τα άλλα διά ζώσης. Προφανώς εκεί δεν τους επιβάλλουν το παράλογο "100% πληρότητα" ακόμη και αν έχουν καλύτερες υποδομές από τα δικά μας ΑΕΙ.

Μ
|

Στα πανεπιστήμια του εξωτερικού δεν παρακολουθεί κανένας ανεμβολίαστος! Αυτή είναι αυστηρότητα. Αυτά είναι ουσιαστικά μέτρα πρόληψης. Όσοι δεν θέλουν να εμβολιαστούν φοιτητές ή καθηγητές ας περιμένουν το τέλος της πανδημίας. Ανοίξαμε την κοινωνία και όσοι θέλουν συμμετοχή σε κοινωνικές δραστηριότητες οφείλουν να εμβολιαστούν για την προσωπική τους ασφάλεια πρώτα πρώτα και για εκείνη του συνόλου. Αν είναι αντιεμβολιαστές, δεν έχουν λόγο ύπαρξης στα πανεπιστήμια. Κατά τύχη βρέθηκαν. Με ράπιντ δωρεάν στις δομές όσοι δεν μπορούν να το κάνουν για λόγους υγείας.

Πόση υποκρισία!
|

Οι φοιτητές χρησιμοποιούν την αστική συγκοινωνία για να πάνε στις σχολές τους σε άθλιες συνθήκες και σίγουρα όχι με αποστάσεις !
Αντίθετα είναι ο ένας πάνω στον άλλον, πρόσωπο με πρόσωπο.

Ο έλεγχος στην είσοδο των σχολών θα μας σώσει;

ή μήπως το αντισηπτικό ;

Σοβαρευτείτε λίγο... ή τουλάχιστον μην παριστάνετε πως ενδιαφέρεστε!

Ερωτηση
|

Εχουν παει να δουν αιθουσες της πολυτεχνικης ΑΠΘ ? Ειναι ανεφικτη η δια ζωσης διδασκαλια με ολους τους φοιτητες μεσα

Ντροπή
|

Τι σχέση έχει η δια ζώσης λειτουργία με τις 400 θέσεις και τον ακαδημαϊκό χάρτη; Σα να μας λένε ότι έγινε κάποια συμφωνία.

@Επιτελους 23 Σεπ 2021 08:44
|

όχι δεν πρυτάνευσε καμία λογική, απλά θα ενοικιαστούν τα άδεια διαμερισματάκια - δωματιάκια και μετά θα γίνει εξ' αποστάσεωες η εκπαίδευση, τέλος καλό όλα καλά.
Δεν έχει φύγει ακόμη το κεφάλι μας γύρω από το μυαλό μας.

Ξεπέσατε πολύ ακαδημαϊκοί δάσκαλοι μας..
|

“θα βρεθούν σε ένα πλαίσιο λειτουργίας των Πανεπιστημίων , από τα πιο αυστηρά που υπάρχουν στη χώρα μας".
Στο παραπάνω συμφώνησαν οι πρυτάνεις.. κρίμα.

Γυρίσαμε σελίδα
|

Ευτυχώς που είχαν ανησυχίες οι πρυτάνεις. Συναντήθηκαν, τους είπε ότι (κάποια στιγμή...) θα βγει μια ΚΥΑ και αυτοί ενθουσιάστηκαν. Όποιος τώρα συνδέσει αυτή την στάση τους με το λουκουμάκι των 400 θέσεων και την παράταση (για την επόμενη τετραετία ίσως....) των αλλαγών στον ακαδημαϊκό χάρτη είναι κακεντεχής...

Το ζουμί είναι εδώ...
|

Η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε ότι μετά από αίτημα των Πανεπιστημίων Η "H υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε ότι μετά από αίτημα των Πανεπιστημίων θα δοθεί θα δοθεί παράταση στην υποβολή προτάσεων για την αναδιάρθρωση του ακαδημαϊκού χάρτη, χωρίς να προσδιορίσει το χρόνο

“Καταλαβαίνουμε ότι θέλετε περισσότερο χρόνο και είναι σημαντικό για εμάς να λάβουμε τις προτάσεις σας” είπε χαρακτηριστικά η Ν. Κεραμέως.

Παράλληλα είπε ότι θα δοθούν και σχετικές κατευθύνσεις από την ΕΘΑΕΕ (πρώην ΑΔΙΠ), για να έχετε, όπως είπε, την πλήρη “βεντάλια” όταν καταθέσετε τις προτάσεις σας."

= Μου δίνετε για να σας δώσω, αλλιώς....

ΕΔΙΠ
|

Όποιος πιστεύει ότι το εξάμηνο θα λήξει με διαζώσης εκπαίδευση και διαζώσης εξετάσεις , ας σηκώσει το χέρι. Ένα μεγάλο ποσοστό των μελών ΔΕΠ είναι άνω των 55 και αν και εμβολιασμένο θα νοσήσει. Στις πρώτες νοσηλείες τα Πανεπιστήμια θα κλείσουν.

εν λευκώ ψήφο εμπιστοσύνης
|

έδωσαν οι πρυτάνεις στην υπουργό!
Για 400 θέσεις ΔΕΠ και παράταση υποβολής προτάσεων για το νέο ακαδημαϊκό χάρτη, μόνον;
Δεν μπορεί, σίγουρα και κάτι άλλο παίζει, αλλιώς δεν εξηγείται.
Κύριοι πρυτάνεις σε ποιο πλανήτη ζείτε εσείς;
Δεν ξέρετε για τα κατάμεστα αμφιθέατρα και τις γεμάτες αίθουσες με πληρότητα 100+ % που δεν πληρούν κανένα υγειονομικό πρωτόκολο;
Έχετε στοιχεία εμβολιασμών για τους πρωτοετείς φοιτητές;

ΘΑΝΑΣΗΣ
|

Τους μάζεψε, τους είπε ότι ΘΑ τους επιβάλει τρόπο ασφαλούς (;) λειτουργίας, έκανε το αστειάκι της με τα φοιτητικά πάρτυ και όλα καλά...

petros
|

Τους έταξε 400 θέσεις, τους έδωσε παράταση -έως πότε;; -στην υποβολή προτάσεων για την αναδιάρθρωση των πανεπιστημίων, ε να μην δώσουν και οι πρυτάνεις κάτι;

Μελος ΔΕΠ
|

1. Τι θα γινει με τα μελη ΔΕΠ (αλλα και τους φοιτητες) που ανηκουν σε ομαδες υψηλου κινδυνου; Αρκει η αναμνηστικη δοση, οταν αυτη γινει;

2. Τι θα γινει αν διαπιστωνεται μη τηρηση των μετρων πχ πληροτητας, αερισμου, απολυμανσης, ελεγχου πιστοποιητικων; Ποιος θα τρεχει, ο/η διδασκων/ουσα; Σε ποιον θα απευθυνεται;

3. Τι θα γινει αν πχ καποιοι φοιτητες κατεβασουν τις μασκες τους; Τι θα κανει ο/η διδασκων/ουσα; Σε ποιον θα απευθυνεται;

4. Ποτε και πως θα οργανωθει η διαδικασια ελεγχου προσβασης; Ποτε θα προσληφθει και θα εκπαιδευτει το προσωπικο; Κατι ακουστηκε για δειγματοληπτιικο (δηθεν) ελεγχο. Αληθευει;

Και ολα αυτα οταν σε δυο βδομαδες ξεκινα εξαμηνο.. με τους πρωτοετεις προ των πυλων.. Ελεος, κυριοι πρυτανεις!

Ανευθυνότητα
|

Απορώ με την αναισθησία της υπουργού και με την ανοχή του πρωθυπουργού.

ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΙΟΤΖΙΔΟΥ
|

Παραθέτω απόφαση της Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ πριν από 5 μέρες......

Η Συνέλευση της Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ στη συνεδρίαση της 15.9.2021 με βάση την ΚΥΑ Δ1α/ΓΠ.οικ. 55400 της 12.9.2021 (ΦΕΚ 4206 τ. Β΄) και την από 13.9.2021 επιστολή του Πρύτανη με τις θέσεις / προτάσεις του Ιδρύματος, συζήτησε τον ακριβή τρόπο διεξαγωγής των μαθημάτων κατά την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους.Λαμβάνοντας υπόψη τις διατάξεις της εν λόγω ΚΥΑ και τις προϋποθέσεις που αυτή θέτει για την δια ζώσης διεξαγωγή των μαθημάτων, η ΓΣ κατέληξε ομοθύμως και με απόλυτο σεβασμό όλων των επιμέρους απόψεων στις κάτωθι κατευθυντήριες γραμμές.Στόχος της Σχολής είναι η κατά το δυνατόν ταχύτερη και πληρέστερη επιστροφή στην κανονικότητα. Η πορεία αυτή θα πρέπει να οργανωθεί έτσι ώστε να διασφαλίζεται η υγεία όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας. Με την υπάρχουσα υλικοτεχνική υποδομή και ειδικότερα τις διαθέσιμες αίθουσες διδασκαλίας και το υφιστάμενο προσωπικό του Ιδρύματος για τη διεξαγωγή των απαιτουμένων ελέγχων:• Τα υποχρεωτικά μαθήματα θα ξεκινήσουν εξ αποστάσεως.• Τα μαθήματα υποχρεωτικής επιλογής με συμμετοχή άνω των 65 φοιτητών θα ξεκινήσουν εξ αποστάσεως. • Τα μαθήματα υποχρεωτικής επιλογής με συμμετοχή μικρότερη των 65 φοιτητών, τα μαθήματα ελεύθερης επιλογής του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών, τα μαθήματα του προγράμματος Erasmus και τα μαθήματα των ελληνικών μεταπτυχιακών προγραμμάτων θα πραγματοποιηθούν κατά κανόνα δια ζώσης. Τυχόν αποκλίσεις θα υπάρξουν σε εξαιρετικές περιστάσεις και με αιτιολογημένη κρίση από τον υπεύθυνο του μαθήματος.• Τα ξενόγλωσσα μεταπτυχιακά προγράμματα της Σχολής θα πραγματοποιηθούν εξ αποστάσεως κατά το χειμερινό εξάμηνο.Κατά την προσεχή Συνέλευση της Σχολής της 19.10.2021 ο Κοσμήτορας θα ενημερώσει τα μέλη για την πορεία υλοποίησης των παραπάνω.Σε κάθε περίπτωση, η Συνέλευση θα επανεκτιμήσει την κατάσταση το αργότερο κατά την τακτική συνεδρίασή της του μηνός Νοεμβρίου

εγκληματική αδιαφορία- το κρίμα στο λαιμό σας
|

Φοβούμαι πως η Υπουργός δεν έχει παρευρεθεί ποτέ σε ελληνικό ΑΕΙ διότι σπούδασε στο εξωτερικό. Σε αίθουσες 300 ατόμων στοιβάζονται 400 και κάθονται στα σκαλιά. Εξαερισμός - θέρμανση ανύπαρκτα. Καθαρισμός αιθουσών μηδαμινός. Στην Αμερική το ένα μετά το άλλο τα πανεπιστήμια πάνε online λόγω κρουσμάτων. Στην Ελλάδα θα γίνουν εμβολιαστικά κέντρα μέσα στα ΑΕΙ. Επίσης καμία αναφορά σε ΑΜΕΑ και ευπαθείς ομάδες, καμία πρόβλεψη.. λυπηρό,, Θα φανεί στην πορεία όπως και πέρυσι ότι θα η Δ θα αναγκάσει να κλείσουν, αλλά ποιος θα πάρει στην πλάτη του, τους θάνατους ? Με 50 νεκρούς την ημέρα δίνουν το οκ για συναναστροφή 1 εκ μαθητών και 800 χιλ φοιτητων... το κρίμα στο λαιμό σας.

Έρχεται η ΚΥΑ, έρχεται η ΚΥΑ, λα λα λα
|

Αυτό ήταν το διακύβευμα της συνόδου? Μια ΚΥΑ που απαλλάσσει των νομικών συνεπειών τις πρυτανικές αρχές? Να δούμε κύριοι πρυτάνεις τι θα πείτε στην σύγκλητο των πανεπιστήμιων .

ΔΕΠ
|

Φρίκη... 100% πληρότητα. Για να πάς να φας στο εστιατόριο για 1 ώρα έχει περιορισμούς, αποστάσεις, απολυμαντικά. Για να κάτσεις 3 ώρες κολλητά 200 άτομα στο αμφιθέατρο, εκεί δε χρειάζεται τίποτα. Ντροπή, κρίμα. Θα ξανακλείσουμε σε 1 μήνα μάλλον...

Μαρία
|

Φυσικά μόνο δια ζώσης. Μετά την καταστρεπτική περσυνή χρονιά, πρέπει τα Πανεπιστήμια να λειτουργήσουν δια ζώσης.

Γονιός
|

Επιτέλους το αυτονόητο!

Σωστή απόφαση
|

Είναι αστείο να γινεται συζήτηση για τα ΑΕΙ αν θα λειτουργήσουν δια ζώσης, με υψηλά ποσοστά εμβολιασμένων. Τόττε τι να πουν τα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία!

ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΑΡΑ ΥΠΑΡΧΩ
|

Διαβάζοντας όλα αυτά, θυμάμαι το παραμύθι με τον γυμνό βασιλιά... Είναι δυνατόν να συμφώνησαν οι Πρυτάνεις;;; Τί άλλαξε σε μια μέρα και δεν έχουν πλέον επιφυλάξεις για την δια ζώσης διδασκαλία; Με αμφιθέατρα χωρίς παράθυρα και αερισμό; Με μηδενικές αποστάσεις μεταξύ των φοιτητών; Ποιος θα ελέγχει τελικά τα πιστοποιητικά των φοιτητών πριν από κάθε μάθημα και διάλειμμα;;;
Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα έχουμε έξαρση κρουσμάτων με όλα αυτά, και σίγουρα δεν θα φταίνε μόνο τα πάρτυ...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ