Οδηγίες για την εξέταση του μαθήματος: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο

23/09/2021

Άκουσε το άρθρο

Οδηγίες για την εξέταση του μαθήματος  Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΜΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

Ειδικότερα, η εγκύκλιος αναφέρει τα εξής:

Όπως ήδη γνωρίζετε, οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ που θα εξεταστούν στο μάθημα ειδικότητας Αρχιτεκτονικό Σχέδιο θα χρησιμοποιήσουν κόλλες Γραμμικού Σχεδίου. Οι υποψήφιοι πρέπει να γνωρίζουν τα παρακάτω:

Για το μάθημα Αρχιτεκτονικό Σχέδιο δίνεται στους υποψήφιους χαρτί σχεδίασης, που οι εξωτερικές του διαστάσεις είναι 0,50 μ. Χ 0,70 μ. και οι εσωτερικές διαστάσεις, στις οποίες γίνεται η σχεδίαση, 0,50 μ. Χ 0,58 μ.. Για το λόγο αυτό, ο υποψήφιος πρέπει να έχει μαζί του στις εξετάσεις πινακίδα σχεδίασης διαστάσεων ανάλογων με το χαρτί σχεδίασης και τα απαραίτητα για τη σχεδίαση όργανα και υλικά, δηλαδή χαρτί πρόχειρο σχεδίασης (ριζόχαρτο ή άλλο, περίπου σε διάσταση Α4), μολύβια με διαφορετική σκληρότητα για διαφορετικά πάχη γραμμών, όργανα για σχεδίαση με μολύβι ή με σινική μελάνη, ταυ ή παραλληλογράφο, τρίγωνα σχεδίασης, κοινό υποδεκάμετρο και τα λοιπά αναγκαία μέσα σχεδίασης (διαβήτη, καμπυλόγραμμο, γομολάστιχα, ξύστρες κ.λπ.), καθώς και μεγεθυντικό φακό.

Απαγορεύεται, όμως, να χρησιμοποιούν συστήματα σχεδίασης, δηλαδή ειδικά εκτυπωτικά μηχανήματα γραφής και σχεδίασης γραμμάτων, ζελατίνες ή μεταλλικά στοιχεία τυποποιημένων γραμμάτων, αυτοκόλλητα (ράστερ, λετρασέτ κ.λπ.) γραμμάτων ή γραμμοσκιάσεων, κλιμακόμετρα (υποδεκάμετρα σε διάφορες κλίμακες, ένα: είκοσι, ένα: πενήντα κ.λπ.), κομπιουτεράκια και μοιρογνωμόνιο.

Παρακαλούνται οι κ.κ. Πρόεδροι των Εξεταστικών Κέντρων Επαναληπτικών ΕΠΑ.Λ. 2021 (καθώς και ο Πρόεδρος του Β.Κ. για τους προφορικά εξεταζόμενους), αφού ελέγξουν και επιβεβαιώσουν ότι έχουν υποψηφίους στο μάθημα «Αρχιτεκτονικό Σχέδιο», όπως φροντίσουν για την αναπαραγωγή της παρούσας τόσες φορές, όσοι είναι οι εν λόγω υποψήφιοι και να μοιραστεί από ένα αντίγραφο σε καθέναν από τους υποψηφίους αυτούς.

Τέλος, παρακαλούμε να επανελέγξετε την επάρκεια σε κόλλες γραμμικού σχεδίου όσοι έχετε υποψηφίους του παραπάνω μαθήματος.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ