ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Επικοινωνία Ν. Κεραμέως με τον Κοσμήτορα της Νομικής του ΕΚΠΑ

Η υπουργός Παιδείας ζήτησε από τον Κοσμήτορα διευκρινίσεις σχετικά με την απόφαση της Συνέλευσης της Νομικής Σχολής να γίνουν τα μαθήματα εξ αποστάσεως, ενώ υπάρχει κυβερνητική απόφαση για δια ζώσης εκπαίδευση.
Δημοσίευση: 23/09/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Με τον Κοσμήτορα της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ Καθηγητή    Λίνο -Αλέξανδρο Σισιλιάνο επικοινώνησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μετά την απόφαση της Σχολής να γίνουν από το νέο ακαδημαϊκό έτος  τα μαθήματα εξ αποστάσεως.

Η υπουργός Παιδείας ζήτησε από τον Κοσμήτορα διευκρινίσεις σχετικά με την απόφαση  της Συνέλευσης της Νομικής Σχολής να γίνουν τα μαθήματα εξ αποστάσεως, ενώ υπάρχει κυβερνητική απόφαση για δια ζώσης εκπαίδευση.

Ο Κοσμήτορας , σύμφωνα με πληροφορίες του esos, είπε στην υπουργό Παιδείας ότι τη Δευτέρα  θα δορθωθεί η απόφαση , σύμφωνα με τη νέα Κοινή Υπουργική Απόγαση.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΊ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑ

 Η Συνέλευση της Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ στη συνεδρίαση της 15.9.2021 με βάση την ΚΥΑ Δ1α/ΓΠ.οικ. 55400 της 12.9.2021 (ΦΕΚ 4206 τ. Β΄) και την από 13.9.2021 επιστολή του Πρύτανη με τις θέσεις / προτάσεις του Ιδρύματος, συζήτησε τον ακριβή τρόπο διεξαγωγής των μαθημάτων κατά την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους.

Λαμβάνοντας υπόψη τις διατάξεις της εν λόγω ΚΥΑ και τις προϋποθέσεις που αυτή θέτει για την δια ζώσης διεξαγωγή των μαθημάτων, η ΓΣ κατέληξε ομοθύμως και με απόλυτο σεβασμό όλων των επιμέρους απόψεων στις κάτωθι κατευθυντήριες γραμμές.

Στόχος της Σχολής είναι η κατά το δυνατόν ταχύτερη και πληρέστερη επιστροφή στην κανονικότητα. Η πορεία αυτή θα πρέπει να οργανωθεί έτσι ώστε να διασφαλίζεται η υγεία όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας. Με την υπάρχουσα υλικοτεχνική υποδομή και ειδικότερα τις διαθέσιμες αίθουσες διδασκαλίας και το υφιστάμενο προσωπικό του Ιδρύματος για τη διεξαγωγή των απαιτουμένων ελέγχων:

• Τα υποχρεωτικά μαθήματα θα ξεκινήσουν εξ αποστάσεως.

• Τα μαθήματα υποχρεωτικής επιλογής με συμμετοχή άνω των 65 φοιτητών θα ξεκινήσουν εξ αποστάσεως.

• Τα μαθήματα υποχρεωτικής επιλογής με συμμετοχή μικρότερη των 65 φοιτητών, τα μαθήματα ελεύθερης επιλογής του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών, τα μαθήματα του προγράμματος Erasmus και τα μαθήματα των ελληνικών μεταπτυχιακών προγραμμάτων θα πραγματοποιηθούν κατά κανόνα δια ζώσης. Τυχόν αποκλίσεις θα υπάρξουν σε εξαιρετικές περιστάσεις και με αιτιολογημένη κρίση από τον υπεύθυνο του μαθήματος.

• Τα ξενόγλωσσα μεταπτυχιακά προγράμματα της Σχολής θα πραγματοποιηθούν εξ αποστάσεως κατά το χειμερινό εξάμηνο.

Κατά την προσεχή Συνέλευση της Σχολής της 19.10.2021 ο Κοσμήτορας θα ενημερώσει τα μέλη για την πορεία υλοποίησης των παραπάνω.

Σε κάθε περίπτωση, η Συνέλευση θα επανεκτιμήσει την κατάσταση το αργότερο κατά την τακτική συνεδρίασή της του μηνός Νοεμβρίου.

Σχόλια (34)

 
Polar_Fish
26 Σεπ 2021 20:51

@Ξένιος
Σας παρακαλώ όχι ανακρίβειες. Η πρόσληψη προσωπικού είναι περίπλοκη και χρονοβόρα διαδικασία. Δεν έχω δει πουθενά ταχύτατη πρόσληψη προσωπικού. Και οι αιτήσεις θα είναι χιλιάδες.

 
Δικαιολογιες των καθηγητων για ευκολη δουλεια
25 Σεπ 2021 18:53

Για αυτους που λενε για 100% πληροτητα και παραπανιουνται ετσι γινεται και σε πανεπιστημια του εξωτερικου. Κανεις το εμβολιο σου και δεν κινδυνευεις. Δεν γινεται να ζουμε σε τετοιες συνθηκες μεχρι να τελειωσει η πανδημια. Πλεον υπαρχει ο εμβολιασμος για να μην γεμισουν οι ΜΕΘ. Δεν μπορει το κρατος να υπολειτουργει για παντα ή να περιμενει τον καθενα να εμβολιαστει.

 
@Ξένιος
25 Σεπ 2021 01:30

Θα αστειεύεστε βέβαια... γνωρίζετε ότι το εξάμηνο αρχίζει σε 1 εβδομάδα;

 
Ξένιος
24 Σεπ 2021 21:24

Ήδη τα ΑΕΙ δύνανται με ταχύτατες διαδικασίες να προσλάβουν έκτακτο προσωπικό που θα έχει αποκλειστικό αντικείμενο τη διασφάλιση της τήρησης των μέτρων. Έχουν εκταμιευθεί 2,6 εκατομμύρια ευρώ προς τα Πανεπιστήμια για τον σκοπό αυτό.

 
Γιάννης
24 Σεπ 2021 16:01

Από ότι βλέπω η συνέλευση της Νομικής έγινε στις 15 του Σεπτέμβρη. Μέχρι τότε ήταν σε ισχύ τα Πρωτόκολλα για τις αποστάσεις. Στις 17 του Σεπτέμβρη προέκυψε η πρόθεση για πληρότητα 100%. Και στο δικό μου τμήμα στις 16 του Σεπτέμβρη πήραμε ανάλογη απόφαση με αυτή της Νομικής. Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτή η απόφαση βγήκε τώρα στη δημοσιότητα. Όπως και να χει όμως απόφαση για λειτουργία με πληρότητα 100% είναι απαράδεκτη.

 
Απορία
24 Σεπ 2021 12:53

Στα εμπορικά μαγαζιά υπάρχει αναλογία ατόμων ανά τετραγωνικό μέτρο σε σχολεία και ειδικά στα αμφιθέατρα το παρόν μέτρο με ποια λογική καταργείται; Υπάρχουν η όχι υγειονομικά πρωτόκολλα; Επιπλέον τα πανεπιστήμια για την ΕΒΕ ήταν αυτόνομα τώρα δεν είναι;;Η λογική του παραλόγου κυριαρχεί στο υπουργείο...που έχει ως στόχο σχολεία και πανεπιστήμια ανοικτά χωρίς να λαμβάνει υπόψιν του τις ιδιαιτερότητες του κάθε πανεπιστήμιου υπάρχουν δηλ σχολές που θα πρέπει να μαζευτούν 300 πρωτοετείς σε ένα αμφιθέατρο χωρίς εξαερισμό ουσιαστικά ...

 
@Ντροπή ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΝΟΜΙΚΗ
24 Σεπ 2021 11:42

Που είδατε ότι κλείνει η Νομική; Ας μη γράφουμε ότι ναναι.

 
100-0 θα ήταν στο basket
24 Σεπ 2021 11:17

@Φιλελεύθερος σε απόγνωση 10:44
Ούτε ο Φασούλας!

 
Μέλος ΔΕΠ
24 Σεπ 2021 11:09

@ΕΙΝΑΙ Η' ΟΧΙ ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΤΑ ΑΕΙ?24 Σεπ 2021 10:29
Γιατί γίνονται εκλογές για ανάδειξη Πρυτάνεων και Αντιπρυτάνεων; Γιατί υπάρχει η Σύγκλητος; Για΄τι υπάρχουν οι Σχολές και οι Κοσμήτορες; Ας διορίσει ο Μωυσής έναν επίτροπο του κόμματος σε κάθε Πανεπιστήμιο να γλιτώσουμε και την ταλαιπωρία.

 
Φιλελεύθερος σε απόγνωση
24 Σεπ 2021 10:44

@ΕΙΝΑΙ Η' ΟΧΙ ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΤΑ ΑΕΙ?24 Σεπ 2021 10:29
Φυσικά και ξέρω. Αυτόν που δίνει μπόνους σε στελέχη της ΔΕΗ την ώρα που ανεβαίνει η τιμή του ρεύματος.

 
@ΕΙΝΑΙ Η' ΟΧΙ ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΤΑ ΑΕΙ?
24 Σεπ 2021 10:29

Φυσικά και δεν είναι.
Ξέρεις κανέναν που να είναι αυτόνομος με αλλουνού πορτοφόλι;

 
ΔΕΠ
24 Σεπ 2021 10:19

Ο κοσμήτορας κάνει καλά, και αυτά που αναφέρει η απόφαση φαίνονται απολύτως λογικά. Δε γίνεται 100% πληρότητα με αυτές τις συνθήκες. Δυστυχώς το Υπουργείο υιοθέτησε μια στρατηγική σοβιετικού τύπου - κεντρικού σχεδιασμού, one size fits all. Αλλά δεν είναι τα ΑΕΙ όλα ίδια ούτε όλες οι σχολές μπορούν να "φιλοξενήσουν" 100% των φοιτητών σε 100% των μαθημάτων. Αυτό δεν ήταν καν δυνατό πριν την πανδημία. Ίδιο το ΕΚΠΑ, ίδιο το ΑΠΘ που ξεχειλίζουν από σκάλες και πόρτες στα αμφιθέατρα, ίδια και η Ορεστιάδα και η Κοζάνη;
Είναι απορίας άξιο γιατί το υπουργείο επιμένει σε αυτή τη σκληρή γραμμή...

 
Ντροπή ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΝΟΜΙΚΗ
24 Σεπ 2021 09:28

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕ ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ.........ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΛΟΓΑ

 
@Ερωτηση
24 Σεπ 2021 09:26

Πολύ εύστοχη η ερώτηση σας! Πρέπει να ερωτηθεί το υπουργείο ποιο είναι το ποσοστό των ΕΝΕΡΓΩΝ φοιτητών που έχουν εμβολιαστεί (έως και ν+2 έτη φοίτησης) και μετά το ξανασυζητάμε...

 
@κοινη λογικη
24 Σεπ 2021 09:12

Μεγαλες κουβεντες. Μην ερθει ο παραδεισος σε αλλους!

 
Θυμιος
24 Σεπ 2021 08:58

Δε γίνεται να μην ακολουθείται η γενική οδηγία για τα ΑΕΙ ! Αν έκανε ο,τι ηθελε η κάθε σχολή ας γίνει ιδιωτικη. Τη χρηματοδότηση κεντρικά την παίρνει. Στις καταλήψεις γιατί δεν έχουν σύγκλιση και απόφαση κατά το δοκουν; Πόσους αιώνιους φοιτητές έχει η σχολή;

 
Κοινή λογική
23 Σεπ 2021 22:27

Εμβόλια υπάρχουν, όποιος θέλει τα κάνει, όποιος δεν θέλει καλό παράδεισο

 
Ερωτηση
23 Σεπ 2021 21:49

Τα ποσοστά εμβολιασμού των φοιτητών φανταζόμαστε θα διακριβώνονται μέσω του ΑΜΚΑ. Δεδομένου ότι στις γραμματείες των σχολών παραμένει εγγεγραμμένο πλήθος αιωνίων φοιτητών που έχουν εγκαταλείψει το πανεπιστήμιο και είναι πλέον μεγάλης ηλικίας και είναι εμβολιασμένοι, μήπως το ποσοστό των εμβολιασμένων φοιτητών είναι πλασματικό? Πόσο να είναι το ποσοστό εμβολιασμού των ενεργών φοιτητών?

 
ΕΙΝΑΙ Η' ΟΧΙ ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΤΑ ΑΕΙ?
23 Σεπ 2021 21:14

Η αυτονομία πάει περίπατο;

 
Σχολιαστής
23 Σεπ 2021 20:47

Σοβαρό και αξιόλογο πρόσωπο ο κοσμήτορας της Νομικής Σχολής.Ας πάρει παράδειγμα η Υπουργός, αφού διαβάσει πρώτα το βιογραφικό του!

 
Polar_Fish
23 Σεπ 2021 19:48

Η απόφαση της Νομικής του ΕΚΠΑ δεν είναι σύμφωνη με την ΚΥΑ που επικαλείται. Τα ΑΕΙ έχουν αυτοδιοίκητο, αλλά δεν είναι κράτος μέσα στο κράτος. Εξάλλου, είναι εύκολο να λες ότι δεν χωράνε οι φοιτητές στα αμφιθέατρα, ενώ υπάρχει το προσωπικό για να σπάσει κάθε έτος σε τμήματα. Άρα η απόφαση δεν είναι πλήρως τεκμηριωμένη.

 
ΕΛΕΝΗ
23 Σεπ 2021 18:26

"οτι την Δευτέρα θα υπάρξουν διορθώσεις" ξέρουμε πολύ καλά τι του είπε του Κοσμητορα η κα. Υπουργός...
Δυστυχώς, δεν καταλαβαίνουν την σοβαρότητα της πανδημίας. Στην Αμερική ήδη κλείνουν σχολεία και πανεπιστήμια...

 
Στελλα
23 Σεπ 2021 18:11

Θα ανοίξουν για να κλείσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα, ίσα ίσα για να γίνουν οι σχολές εστίες υπερμεταδοσης του ιου. Και πως να μη γίνουν άλλωστε οταν γίνονται μαθήματα σε αίθουσες που δεν υπάρχουν καν παράθυρα.

 
xxx
23 Σεπ 2021 18:01

"Ο Κοσμήτορας , σύμφωνα με πληροφορίες του esos, είπε στην υπουργό Παιδείας ότι τη Δευτέρα θα δορθωθεί η απόφαση , σύμφωνα με τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση"
Δλδ. ενώ δεν γνωρίζει την ΚΥΑ, θα προχωρήσει στην "διόρθωση" της απόφασης της Συνέλευσης της Σχολής....

 
Σθεναρή στάση της Νομικής
23 Σεπ 2021 17:55

Γενναία και υποδειγματική απόφαση, από την Νομική Σχολή. Μην αλλάξετε τίποτα. Θα σας ακολουθήσουν και άλλα τμήματα, εμπιστευόμαστε τις νομικές σας γνώσεις. Αν ήθελε το υπουργείο παιδείας την δια ζώσης διεξαγωγή των μαθημάτων ας λάμβανε υπόψη της τόσα χρόνια τις προτάσεις των πανεπιστημίων για τον αριθμό εισακτέων, αντί να αποφασίζει αυθαίρετα για αυτό. Δεν γίνεται με τέτοιες αυθαιρεσίες το υπουργείο να θέλει και επιβολή πληρότητας στο 100% των αιθουσών (δίχως αποστάσεις, σωστό αερισμό). Αφού ο ΕΟΔΥ και η επιτροπή εμβολιασμών σιωπούν σκανδαλωδώς, η σθεναρή στάση της Νομικής ορθώνεται και ως φωνή της δικαιοσύνης.

 
ΕΛΕΝ
23 Σεπ 2021 17:15

Το παράδειγμα της Νομικής Σχολής Αθήνας θα έπρεπε να έχουν ακολουθήσει κι άλλες σχολές και να λειτουργήσουν εξ αποστάσεως για την ασφάλεια όλων μας. Όσον αφορά τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκονται εκτεθειμένοι με τις αποφάσεις τους.

 
Ελένη
23 Σεπ 2021 17:11

Για την ασφάλεια όλων τα μαθήματα να πραγματοποιηθούν εξ αποστάσεως έως ότου καταλαγιάσει η πανδημία. Θεωρώ είναι μεγάλο ρίσκο το άνοιγμα των σχολών με τις παρούσες συνθήκες. Παραμονές του ανοίγματος των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και καμία οργάνωση ενόψει τις προσέλευσης μεγάλου όγκου φοιτητών. Καμία πρόβλεψη κανένα πρωτόκολλο ασφαλείας.
Πάνα απ΄όλα η υγεία όλων μας. Κρίμα γι αυτήν την τόσο επιπόλαιη απόφαση.

 
μπράβο στον κοσμήτορα
23 Σεπ 2021 17:04

μήπως να της εξηγήσει ότι χριεάζεται και η νομική της πάτρας για συμμετρία ανάμεσα σε βορρά και νότιο, δεν χρειάζεται εργαστήρια και άλλα ευρωβόρα , ενώ ΔΕΝ έχει εξορθολογισει άλλα τρελά;;;;; το ότι είναι ανίκανη να διαχειριστεί το παραμικρό στο υπουργείο το ξέρουν όλοι από το πόστο τους αλλά αφού μιλάνε

 
Που βρισκόμαστε στο 2021 ή στο 1941;
23 Σεπ 2021 16:21

Κατά τα άλλα τα ΑΕΙ είναι αυτόνομα...

 
Μπράβο στον Κοσμήτορα
23 Σεπ 2021 15:55

Πιο τεκμηριωμένη η απόφαση της Κοσμητείας της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ από τις αερολογίες που έχουν δοθεί σαν οδηγίες.

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ