Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Μήνυμα του Πρύτανη του ΓΠΑ στους πρωτοετείς φοιτητές

Δημοσίευση: 24/09/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Αγαπητές Φοιτήτριες μας και Αγαπητοί Φοιτητές μας,

Είναι μεγάλη η χαρά μου να σας καλωσορίζω στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ως την πρώτη σειρά πρωτοετών μας μετά από τα δύο ιδιαίτερα δύσκολα χρόνια της πανδημίας του κορωνοϊού και την πραγματοποίηση των εκπαιδευτικών διαδικασιών από απόσταση. Μία περίοδο, κατά τη διάρκεια της οποίας το Πανεπιστήμιο μας στάθηκε πολύ ψηλά, ανταποκρινόμενο όχι μόνο στις απαιτήσεις των ειδικών συνθηκών αλλά πολύ περισσότερο διαπρέποντας στο εθνικό και διεθνές ακαδημαϊκό στερέωμα μέσα από τις μεγάλες επιστημονικές του διακρίσεις. Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο  είναι επίσης αυτό το οποίο πρωτοστάτησε στην επάνοδο στην κανονικότητα, οργανώνοντας και συντονίζοντας τον περασμένο Ιούλιο, την πρώτη δια ζώσης Σύνοδο των Ελληνικών ΑΕΙ στους Δελφούς, ένα εγχείρημα το οποίο στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία.

Από σήμερα είστε μέλη μίας πολύ μεγάλης και δεμένης οικογένειας, αυτής του τρίτου αρχαιότερου Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της χώρας μας και του μεγαλύτερου Πανεπιστημίου στην Ευρώπη το οποίο εξειδικεύεται στις γεωπονικές επιστήμες ως συνδετικού κρίκου της Αγροδιατροφής και του Περιβάλλοντος. Είστε συμμετέχοντες της ακαδημαϊκής κοινότητας με αποστολή, όσο ελάχιστοι άλλοι, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την εξασφάλιση της βιώσιμης ανάπτυξης για τις επόμενες δεκαετίες. Στη διάρκεια των σπουδών σας, θα γνωρίσετε σε βάθος τις πολυσχιδείς δραστηριότητες και τις τεράστιες  δυνατότητες που προσφέρει το μεγάλο μας Πανεπιστήμιο, το οποίο εξαπλώνεται σε τέσσερις νομούς και δύο Περιφέρειες, με συνολικά 14 Τμήματα ενταγμένα σε έξι Σχολές, αλλά και σε όλη την Ευρώπη ως μέλους του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου EU-CONEXUS με αντικείμενο την ευφυή αειφόρο παράκτια ανάπτυξη.

Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο σας υποδέχεται ως τα νεότερα μέλη της πανεπιστημιακής μας κοινότητας προσδοκώντας να δώσετε, μαζί με τους συμφοιτητές σας των μεγαλύτερων ετών, το στίγμα της ζωντανής λειτουργίας μέσα από την καθημερινή σας παρουσία και συμμετοχή τόσο στην εκπαιδευτική διαδικασία όσο και σε όλα τα άλλα δρώμενα, τις πολιτιστικές δραστηριότητες, τον εθελοντισμό, τον δημόσιο διάλογο για το πανεπιστήμιο και την κοινωνία και πολλά άλλα. Η συνεχής επαφή και αλληλεπίδραση σας με το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό θα συμβάλλει καθοριστικά στη βελτίωση του ίδιου του Πανεπιστημίου μας, το οποίο από σήμερα είναι το δεύτερο σπίτι σας. Έχοντας πάντα ως πρωταρχικό μέλημα την προστασία της υγείας όλων των μελών της κοινότητας του ΓΠΑ, είμαστε αποφασισμένοι να εξασφαλίσουμε τη φυσική παρουσία ως βασικού χαρακτηριστικού της ακαδημαϊκής ταυτότητας.  Όλοι μας, δάσκαλοι και εργαζόμενοι, θα είμαστε μαζί σας κάθε στιγμή της υπέροχης διαδρομής της φοιτητικής σας ζωής.

Καλή Αρχή!

Σ. Κίντζιος

Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών 

Σχόλια (1)

 
Σχέδιο Αθηνά
26 Σεπ 2021 15:50

Σπουδές σχετικά με τή γεωργία στην Αθήνα έχει κάποιο νόημα πια στο 2021; Δεν θα πρέπει να μεταφερθούν αυτά προς επαρχία; Και να συνενωθεί με κάποια γεωπονική σχολή εκεί, κοντά στον τόπο παραγωγής; Και η Θεσσαλονίκη έχει 2 (!) γεωπονικές σχολές... Ορίστε;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.