Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Σε “ρυθμό” μαθητικών καταλήψεων πολλές περιοχές της χώρας

Οι κυρώσεις για τους “καταληψίες” μαθητές
Δημοσίευση: 27/09/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Σε “ρυθμό” καταλήψεων βρίσκονται σχολεία πολλών περιοχών της χώρας, όπως στην Αττική, στην Ήπειρο, στην Πελοπόννησο, στον Βόλο, Θεσπρωτία κλπ.

Τα αιτήματα που προβάλουν οι μαθητές είναι κυρίως να μην εφαρμοστεί  η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στις Πανελλαδικές και να καταργηθεί η Τράπεζα Θεμάτων στις εξετάσεις του Λυκείου.

Το υπουργείο Παιδείας, ωστόσο,  με την έναρξη του διδακτικού έτους , θέλοντας προφανώς  να προλάβει τις μαθητικές καταλήψεις, με απόφαση που εξέδωσε, προειδοποίησε:

“Μαθητές/τριες, οι οποίοι/ες με τις πράξεις τους καθιστούν αδύνατη ή ιδιαιτέρως δυσχερή τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε τμήμα/τμήματα σχολικής μονάδας ή σε ολόκληρη τη σχολική μονάδα, δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν στη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και λαμβάνουν απουσία για όσες διδακτικές ώρες προβλέπει το ωρολόγιο πρόγραμμα της ημέρας.  

Ειδικότερα η απόφαση προβλέπει τα εξής;

1. Σε περίπτωση έκτακτου ή απρόβλεπτου γεγονότος, το οποίο καθιστά αδύνατη ή ιδιαιτέρως δυσχερή τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε τμήμα/τμήματα σχολικής μονάδας ή σε ολόκληρη σχολική μονάδα, όπως, ενδεικτικά, η παρεμπόδιση από οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο της πρόσβασης των μαθητών/τριών και/ή εκπαιδευτικών στους χώρους της σχολικής μονάδας, οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης υποχρεούνται να παρέχουν σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, όπου τόσο οι μαθητές/τριες όσο και οι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν αποκλειστικά εξ αποστάσεως στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση είναι υποχρεωτική τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και για τους/τις μαθητές/τριες.

Το πρόγραμμα της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης καθορίζεται από τον/τη Διευθυντή/ντρια της σχολικής μονάδας σε συνεργασία με τον οικείο Σύλλογο Διδασκόντων, με ανάλογη τήρηση των εκάστοτε ισχυουσών οδηγιών του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και κοινοποιείται στον/την οικείο/α Διευθυντή/ντρια Εκπαίδευσης.

Ο/Η Διευθυντής/ντρια της σχολικής μονάδας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Διδασκόντων/ ουσών, οφείλει να διασφαλίσει ότι θα παρέχεται σύγ- χρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία στους/στις μαθητές/ τριες.

Η συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών πραγματοποιείται με ευθύνη του/της Διευθυντή/ ντριας σχολικής μονάδας, με τηλεδιάσκεψη ή με κάθε άλλο πρόσφορο μέσο.

2. Μαθητές/τριες, οι οποίοι/ες με τις πράξεις τους καθιστούν αδύνατη ή ιδιαιτέρως δυσχερή τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε τμήμα/τμήματα σχολικής μονάδας ή σε ολόκληρη τη σχολική μονάδα, δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν στη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και λαμβάνουν απουσία για όσες διδακτικές ώρες προβλέπει το ωρολόγιο πρόγραμμα της ημέρας.

Oι μαθητές διαδηλώνουν στις 11 Οκτωβρίου

Το Συντονιστικό Μαθητών της Αττικής καλεί τους μαθητές όλων των σχολείων της χώρας να διοργανώσουν διαδηλώσεις,  για τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου, σε όλες τις πόλεις της χώρας, με τα ακόλουθα δέκα  αιτήματα, όπως διατυπώνονται στο ανακοινωθέν τους:

  1.     ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ. Να μην εφαρμοστεί ξανά με κανέναν τρόπο ούτε αυτή ούτε η Τράπεζα Θεμάτων.
  2.     Κάλυψη των μεγάλων κενών που δημιούργησε η τηλεκπαίδευση. Ενισχυτική διδασκαλία και προσαρμογή της ύλης με ευθύνη του Υπουργείου.
  3.     Κανένα κενό σε καθηγητές. Τώρα προσλήψεις για να καλυφθούν όλα τα κενά
  4.     Σχολικές εκδρομές τον Οκτώβρη, αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες για όλους.
  5.     Να διδάσκονται ΞΑΝΑ στα σχολεία τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα (πχ σχέδιο).
  6.     Υπεύθυνη ενημέρωση από το κράτος και τον ΕΟΔΥ στους μαθητές και τους γονείς μας για τον εμβολιασμό. Προσλήψεις σχολικών γιατρών.
  7.     Δωρεάν και συχνά ράπιντ τεστ στα σχολεία σε όλους τους μαθητές χωρίς διαχωρισμό, όχι μόνο σελφ τεστ.
  8.     Ολιγομελή τμήματα με αξιοποίηση περισσότερων κατάλληλων αιθουσών για μάθημα
  9.     Εδώ και τώρα προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού καθαριότητας.
  10.     Η τρομοκρατία του webex δε θα περάσει. Οι καθηγητές να είναι μαζί μας σε αυτό και όχι απέναντι!

Σχόλια (16)

 
Ανοιχτά σχολεία
28 Σεπ 2021 15:53

Ποιος σπρώχνει τους μαθητές σε καταλήψεις; Αποφασίζει μια μικρή μειοψηφία και κλείνει το σχολείο. Χωρίς λόγο. Με ετοιμοπαράδοτα συνθήματα. Σε βάρος όλων. Ας μην έρθουν οι ίδιοι αν δεν θέλουν. Από τα παιδιά μας μακριά.

 
Απαραδεκτες οι καταληψεις
28 Σεπ 2021 12:03

Χιλιες φορες πιο απαραδεκτη η συμπεριφορα του υπουργειου σε μαθητες και τις οικογενειες τους. Ζησαμε και ζουμε την αναισθησια και αδιαφορια του υπουργειου για τα προβληματα τους.

 
Κάθε χρόνο τα ίδια
28 Σεπ 2021 09:38

Έχει γίνει «μόδα» πλέον, καμιά 15αριά και πολλούς λέω, γιατί ξεκινούν το πρωί 15 να αλυσοδένουν το σχολείο τους και μέχρι το βράδυ να μην υπάρχει κανένας, γιατί το απόγευμα πάνε στα φροντιστήρια ή τις βόλτες τους. Θέατρο του παραλόγου. Κι αυτές οι «καταλήψεις» δημοσίων σχολίων εις βάρος της πλειοψηφίας των μαθητών που θέλει να μορφωθεί. Φταίνε όμως πολλοί γονείς που ενθαρρύνουν τις καταλήψεις. Πάντως τα ιδιωτικά λειτουργύν ανελλιπώς.

 
Εκπαιδευτικός
28 Σεπ 2021 06:44

Τα παιδιά αντιγράφουν την κοινωνία, προς τι η έκπληξη? Πως παίρνουν αποφάσεις χωρίς απαρτία οι μαθητές? Όπως ακριβώς γίνονται οι κυβερνήσεις στη χώρα του ! Με τι ψήφους και τι μπόνους εδρών!

 
Βασίλης
27 Σεπ 2021 22:13

Δυστυχώς από τα πιο σημαντικά Υπουργεία σε μια χώρα και έχουμε αφήσει την παιδεία στον αυτόματο πιλότο πολλά χ΄ρονια...
και όταν κάποιος πάει να βάλει μια τάξη και σειρά όλοι ξεσηκώνονται γιατί χάνουν τη βόλεψη και τα δήθεν "προνόμιά" τους...
Η δε ασυλία των παιδιών είναι πρωτοφανής και η αμέλεια επιτήρησης ανηλίκου ανύπαρκτη για γονείς που αφήνουν τα παιδιά τους να αλυσοδένουν τις πόρτες των σχολείων...
Ενώ τα φροντιστήρια δουλεύουν αδιάκοπα από Ιούλιο....
Η δημόσια παιδεία απούσα από τη χώρα

 
Παυλος
27 Σεπ 2021 16:51

Αφήστε τα παιδιά μας ήσυχα και μη τα σπρώχνετε σε καταλήψεις. Χάσαμε δυο χρονια μη χάνουνε άλλο. Τα παιχνίδια εκτός!

 
Δύο τετραετίες και βάλε
27 Σεπ 2021 16:26

Σε σχολεία που έχουν δηλωθεί υπό κατάληψη,να ελέγχει η δευτεροβάθμια το myschool.Εάν δεν έχουν περαστεί σε κανέναν μαθητή απουσίες κατά την τηλεκπαίδευση, πρέπει να αντιμετωπίζει κυρώσεις πρώτα από όλους ο διευθυντής.Να τελειώνει επιτέλους η καθοδήγηση των νέων προς τον φασισμό.

 
nikos
27 Σεπ 2021 15:28

Σιγά συνάδελφε. Δεν αδιαφορεί το Υπουργείο. Καλά κάνει.
Μήπως θέλεις και γραμματέα. Μήπως θέλεις και αυτοκίνητο να πηγαίνεις στη δουλειά σου ;

 
Τα συμπεράσματα δικά σας
27 Σεπ 2021 15:08

Ποιοι αποφάσισαν τις καταλήψεις αφού δεν υπάρχουν απαρτία; Τι κρύβεται πίσω από τα συνθήματα περί εκδρομών και μαθημάτων που δήθεν κόπτονται; Μας κοροϊδεύουν;

 
Εκπαιδευτικός
27 Σεπ 2021 15:06

Μέχρι τώρα τους πείραζε η δια ζώσης και τώρα θέλουν να καλύψουν τα κενά της Τηλεεκπαίδευσης νε καταλήψεις . Εδώ γελάνε και οι πέτρες!

 
ΠΕ86
27 Σεπ 2021 14:57

Η κυρία Υπουργός έχει την αίσθηση ότι όλοι οι μαθητές έχουν το σπίτι τους δίπλα από το σχολείο που φοιτούν. Ξεχνά όμως πως υπάρχουν μαθητές από χωριά στην επαρχία που τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ δεν είναι πυκνά και αγγίζουν τα δύο την ημέρα. Όλοι αυτοί οι μαθητές είναι καταδικασμένοι να λαμβάνουν απουσίες.

Εππιπλέον αν κάποιοι από τους καταληψίες θα μπουν από τα κινητά τους. Άραγε παρακολουθούνται οι ip σε συνδυασμό με τις γεωγραφικές συντεταγμένες; Η ip παρεμπιπτώντος η ip ανήκει στα προστατευόμενα από τον GDPR προσωπικά δεδομένα.

Δυστυχώς επειδή είναι ανίκανο το υπουργείο να στείλει τους εισαγγελείς μιας και δεν επεμβαίνουν αυτεπάγγελτα σε συνδυασμό με το μένος εναντίον των εκπαιδευτικών, αποφασίζει να κάνει ψυχολογικό bullying και να τιμωρήσει τους μαθητές που για οποιονδήποτε λόγο δεν ζουν δίπλα στο σχολικό τους συγκρότημα.

Ίσως αν το κυβερνών κόμμα είχε υλοποιήσει την δέσμευση Σαμαρά για δωρεάν wifi παντού, ίσως να είχε και κάποιο έρεισμα η χρήση του webex με αφορμή πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν που μνημονεύει και η εκκλησία μας.

 
Λογικός
27 Σεπ 2021 14:17

Γιατί θεωρεί δεδομένη και υποχρεωτική την εξ'αποστάσεως το υπουργείο; Έχει δώσει στους καθηγητές laptop για να τα χρησιμοποιούν στο σπίτι τους ή καλόμαθε από την πανδημία;

 
Πολίτης
27 Σεπ 2021 13:53

ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΔΥΝΑΤΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ......!!!
ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ......ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΑΓΩΝΑΣ.....!!!
ΣΥΝΘΗΜΑ......ΜΟΝΙΜΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ......!!!
ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΗΣΥΧΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥΣ.
ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΦΕΡΝΟΥΝ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.
ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ......ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΔΥΝΑΤΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ......!!!
ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ .....ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΕΝΑ ΜΕΤΡΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ......ΑΠΟ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟ.....!!!

 
Σώστης
27 Σεπ 2021 13:46

Ναι, να κάνουμε εμείς τους αστυνόμους! Να βάλετε σε όλους απουσίες από το σύστημα απευθείας! Έχετε το μαισκουλ στα χέρια σας. Και να ανοίξετε τα σχολεία άμεσα. Είναι δική σας ευθύνη! Τόσα χρόνια τα ίδια και τα ίδια. Να εφαρμοστούν οι νόμοι.

 
Απαραδεκτες οι καταληψεις
27 Σεπ 2021 13:28

Χιλιες φορες πιο απαραδεκτη η συμπεριφορα του υπουργειου σε μαθητες και τις οικογενειες τους. Ζησαμε και ζουμε την αναισθησια και αδιαφορια του υπουργειου για τα προβληματα τους.

 
μια μέρα κατάληψη
27 Σεπ 2021 13:01

μια με΄ρα μάθημα. οι μαθητές που θα μπαίνουν από την κατάληψη από το κινητό;
θα ελέγχεται ip ;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.