Placeholder

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

Μοριοδοτούμενα προγράμματα για Εκπαιδευτικούς προσαρμοσμένα στις ανάγκες της νέας σχολικής χρονιάς από το E-Learning του ΕΚΠΑ

Τα επιμορφωτικά προγράμματα του E-Learning του ΕΚΠΑ, πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου 4589 (ΦΕΚ 13/29-01-2019) ως προς τη μοριοδότηση
Δημοσίευση: 28/09/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Τα «Εργαστήρια Δεξιοτήτων 21ου αιώνα» του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων εντάσσονται στο νέο σχολικό έτος στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Γυμνασίων όλης της χώρας, εισάγοντας στα σχολεία θεματικές, όπως η σεξουαλική αγωγή, η επιχειρηματικότητα, η ρομποτική, η προστασία του περιβάλλοντος, η οδική ασφάλεια, κ.ά.

Η εισαγωγή των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων πρόκειται να αλλάξει τη φιλοσοφία του σχολείου. Πέρα από τη μετάδοση της γνώσης, το σχολείο θα εστιάζει και στην καλλιέργεια ήπιων δεξιοτήτων, δεξιοτήτων ζωής και δεξιοτήτων τεχνολογίας και επιστήμης, όπως η κριτική σκέψη, η επίλυση προβλημάτων, η ενσυναίσθηση, η ομαδική εργασία, κ.ά.

Οι συνεχείς εξελίξεις στον χώρο της εκπαίδευσης και των επιστημών της Αγωγής, όπως είναι οι μεταρρυθμίσεις στα αναλυτικά προγράμματα, η ανάγκη προώθησης της κριτικής σκέψης, η εξάπλωση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στον χώρο της εκπαίδευσης, η εφαρμογή νέων μαθησιακών προσεγγίσεων, η ετερογένεια του μαθητικού πληθυσμού και τα πρόσθετα ενδεχομένως καθήκοντα που καλείται ο εκπαιδευτικός να αναλάβει, κάνουν επιτακτική την ανάγκη για συστηματική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, προκειμένου να ανταποκριθούν με επιτυχία στο δύσκολο και απαιτητικό έργο τους.

Το Πρόγραμμα Συμπληρωματικής εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (E-Learning)  του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών προσφέρει την τρέχουσα περίοδο εξ αποστάσεως μοριοδοτούμενα προγράμματα Παιδαγωγικών και Ειδικής Αγωγής, τα οποία απευθύνονται σε μόνιμους, αναπληρωτές, αδιόριστους εκπαιδευτικούς και αποφοίτους παιδαγωγικών και καθηγητικών σχολών, για διορισμούς και προσλήψεις εκπαιδευτικών, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα γνώσεων και δεξιοτήτων πάνω σε θέματα όπως: σεξουαλική αγωγή, εργαστήρια δεξιοτήτων, ψηφιακή εκπαίδευση, διαπολιτισμική εκπαίδευση, ειδική αγωγή και διαπαιδαγώγηση, εκπαιδευτική ψυχολογία, περιβαλλοντική εκπαίδευση, κ.ά.

Ενδεικτικά, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν τα κάτωθι μοριοδοτούμενα προγράμματα:

  • Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση Παιδιών και Εφήβων
  • Εργαστήρια Δεξιοτήτων στην Εκπαίδευση. Διαθεματικές Προσεγγίσεις με Έμφαση στην Επιχειρηματικότητα
  • Εργαστήρια Δεξιοτήτων - Καλλιέργεια Ήπιων Δεξιοτήτων στο Σχολείο 
  • Διαπολιτισμική Εκπαίδευση: Θεωρητικές και Βιωματικές Προσεγγίσεις
  • Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση: Διαγνωστική, Θεραπευτική, Συμβουλευτική
  • STEM στην Εκπαίδευση: Εκμάθηση Εργαλείων και Ανάπτυξη Δραστηριοτήτων
  • Digital Education
  • Εκπαιδευτική Ψυχολογία
  • Κλινική Ψυχολογία Παιδιού και Εφήβου
  • Περιβαλλοντική Εκπαίδευση-Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη

Τα επιμορφωτικά αυτά προγράμματα, που μπορεί κανείς να τα βρει και να τα παρακολουθήσει διαδικτυακά μέσω της ιστοσελίδας του E-Learning του ΕΚΠΑ, πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου 4589 (ΦΕΚ 13/29-01-2019) ως προς τη μοριοδότηση, σύμφωνα με τον οποίο η επιμόρφωση Α.Ε.Ι. ή άλλου φορέα του δημόσιου τομέα που εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, διάρκειας τουλάχιστον τριακοσίων (300) ωρών, που πραγματοποιήθηκε σε χρονικό διάστημα τουλάχιστον επτά (7) μηνών μοριοδοτείται με 2 μόρια για διορισμούς – προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Με την ολοκλήρωση των προγραμμάτων ο επιμορφούμενος λαμβάνει  Πιστοποιητικό Εξειδικευμένης Επιμόρφωσης από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το οποίο μοριοδοτείται  για προσλήψεις, διορισμούς, πίνακες εκπαιδευτικών, κρίσεις στελεχών, κλπ.

Μπορείτε να βρείτε όλα τα διαθέσιμα μοριοδοτούμενα προγράμματα Παιδαγωγικών και Ειδικής Αγωγής στη σελίδα: https://elearningekpa.gr/categories/moriodotoumena-programmata-paidagogikon-kai-eidikis-agogis

Το Πρόγραμμα E-Learning του ΕΚΠΑ λειτουργεί από το 2001, υπό την οργάνωση και επίβλεψη του Καθηγητή Οικονομικών του ΕΚΠΑ, Π.Ε. Πετράκη, Επιστημονικού Υπευθύνου του Προγράμματος, και μέχρι σήμερα έχει επιμορφώσει πάνω από 100.000 άτομα.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.