Placeholder

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

Επιμόρφωση Β1 επιπέδου ΤΠΕ: Μέχρι 6 Οκτωβρίου η υποβολή αιτήσεων σε εξετάσεις πιστοποίησης Β1 επιπέδου ΤΠΕ

Οι αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού συστήματος (MIS) της Πράξης (https://e-pimorfosi.cti.gr/mis, επιλογή «Αίτηση Πιστοποίησης») με χρήση των κωδικών πρόσβασης
Δημοσίευση: 29/09/2021
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Από σήμερα Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021 έως και την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021, καλούνται οι εκπαιδευτικοί που ολοκλήρωσαν επιτυχώς τα προγράμματα επιμόρφωσης Β1 επιπέδου ΤΠΕ, τα οποία υλοποιήθηκαν από τον Μάιο 2017 έως τον Ιούλιο 2019, στο πλαίσιο της Πράξης ««ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ (ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ Β’ ΕΠΙΠΕΔΟΥ Τ.Π.Ε.)», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού – Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», ΕΣΠΑ 2014-2020,να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής στα προγράμματα πιστοποίησης που θα διεξαχθούν στο προσεχές χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα, από 18 Οκτωβρίου έως 22 Δεκεμβρίου 2021.

Επιπρόσθετα, αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να υποβάλουν οι εκπαιδευτικοί που παρακολούθησαν και ολοκλήρωσαν επιτυχώς προγράμματα επιμόρφωσης Β’ επιπέδου Τ.Π.Ε. (παραδοσιακού ή μεικτού μοντέλου επιμόρφωσης), τα οποία υλοποιήθηκαν από το 2008 έως το 2015, στο πλαίσιο προηγούμενων σχετικών πράξεων επιμόρφωσης, και οι οποίοι δεν έχουν ήδη πιστοποιηθεί για τις αντίστοιχες γνώσεις και δεξιότητες.

Οι αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού συστήματος (MIS) της Πράξης (https://e-pimorfosi.cti.gr/mis, επιλογή «Αίτηση Πιστοποίησης») με χρήση των κωδικών πρόσβασης που ήδη διαθέτουν οι εκπαιδευτικοί, από την προηγούμενη συμμετοχή τους στα προγράμματα επιμόρφωσης.

Οι εξετάσεις υλοποιούνται σε Κέντρα Πιστοποίησης που είναι εργαστήρια ΑΕΙ, σε Πανελλαδικό επίπεδο, σε όλες τις γεωγραφικές - διοικητικές περιφέρειες της χώρας.

Μέσω του Πληροφοριακού συστήματος (MIS), κάθε ενδιαφερόμενος εκπαιδευτικός έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για τους συγκεκριμένους γεωγραφικούς τόπους (Νομούς, Πόλεις) όπου πρόκειται να διεξαχθούν εξετάσεις πιστοποίησης, καθώς και για τις διαθέσιμες θέσεις σε καθένα από αυτούς. Στη συνέχεια, μπορεί να υποβάλει την αίτησή του, επιλέγοντας τον τόπο (Νομό και Πόλη), καθώς και την ημέρα της εβδομάδας που ο ίδιος επιθυμεί να εξεταστεί (π.χ. Τρίτη, Κυριακή) από τις διαθέσιμες στον τόπο που επέλεξε. Κάθε εκπαιδευτικός έχει τη δυνατότητα να υποβάλει μία μόνο αίτηση.

Η κατανομή των υποψηφίων στα διαθέσιμα προγράμματα πιστοποίησης γίνεται με αυτοματοποιημένη διαδικασία. Με την ολοκλήρωση της περιόδου υποβολής αιτήσεων, θα ανακοινωθεί για κάθε υποψήφιο η συγκεκριμένη ημερομηνία, η ώρα και το Κέντρο Πιστοποίησης που θα πρέπει να προσέλθει για τις εξετάσεις.

Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί να φροντίσουν έγκαιρα για την υποβολή της αίτησής τους, προκειμένου να μπορέσουν να προσέλθουν στις εξετάσεις κατά την παρούσα περίοδο πιστοποίησης.

Οδηγίες σχετικά με την υποβολή αίτησης συμμετοχής στις εξετάσεις πιστοποίησης διατίθενται ΕΔΩ.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία πιστοποίησης Β1 επιπέδου ΤΠΕ, καθώς και δείγματα ερωτημάτων πιστοποίησης (θέματα αυτόματης διόρθωσης) διατίθενται ΕΔΩ.

Τυχόν ερωτήματα σχετικά με τη διαδικασία πιστοποίησης και την επικείμενη περίοδο πιστοποίησης Β1 επιπέδου ΤΠΕ, μπορείτε να απευθύνετε ηλεκτρονικά στην Υπηρεσία Help Desk της Πράξης, μέσω της Πύλης ενημέρωσης της Επιμόρφωσης Β’ επιπέδου ΤΠΕ (https://e-pimorfosi.cti.gr) και συγκεκριμένα ΕΔΩ.

Ετικέτες: 
Επιμόρφωση

Σχόλια (10)

 
@ @@Μουρίκης
01 Οκτ 2021 10:41

Όσα αναφέρετε είναι ορθά και ζητώ συγγνώμη εάν παρανοήσατε την αναφορά μου στο όνομά σας. Δεν είχε να κάνει με "το κόλλημα του συστήματος" αλλά με τις "χιλιάδες διαθέσιμες θέσεις".
Και εξηγώ. Εάν το ΥΠΑΙΘ αποφάσιζε πχ να δίναμε όλοι στην Αθήνα, τότε οι διαθέσιμες θέσεις θα ήταν 100δες χιλιάδες. Πώς θα πήγαινε ΄όμως "η επαρχία" και άρα πόσο πραγματικά "διαθέσιμες", θα ήταν οι θέσεις?
Επίσης, εάν αναλογιστεί κανείς ότι θα υπάρχουν υποψήφιοι προς πιστοποίηση..... από το 2008.... όπως αναφέρεται, τότε ακόμα και οι χιλιάδες διαθέσιμες θέσεις, σε 48 ώρες ίσως ΔΕΝ θα είναι πλέον διαθέσιμες.

 
Μετά από ώρες
30 Σεπ 2021 19:28

Κατάφερα να συνδεθώ. Το πρόβλημα μου όμως δεν είναι η ταλαιπωρία για να συνδεθώ, είμαστε συνηθισμένοι σ'αυτά. Δεν θυμάμαι σχεδόν τίποτα από αυτά που έμαθα πριν από 2,5 χρόνια...

 
@ @Μουρίκης
30 Σεπ 2021 17:49

Χωρίς να αντιλαμβάνομαι την αναφορά σε μενα, στην περιπτωσή μου είναι 160Km.
Τι σχέση έχει αυτό με το κόλλημα του συστήματος?

 
Πέτρος
30 Σεπ 2021 15:29

Έχουμε ΤΕΙ στην περιοχή μας (νησί) παρόλα αυτά δεν είναι κέντρο πιστοποίησης. (Γιατί;)
Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να πληρώσουμε αυτοκίνητο και καράβι πήγαινε έλα και λόγω μειωμένων δρομολογίων να πληρώσουμε και μια διανυκ΄τερευση σε ξενοδοχείο.
Βάλε και φαγητό θέλουμε πάνω από 200 ευρώ για να πιστοποιηθούμε.
γιατί δεν ΄γίνονται μέσω webex με χρόνο; όπως έκαναν εξετάσεις τα πανεπιστήμια πέρισυ. Γιατί;

 
Ηλίας
30 Σεπ 2021 14:16

Το απαράδεκτο είναι που στην αίτηση το μόνο που μπορεί να επιλέξεις είναι το μέρος που θα εξεταστείς και ποια μέρα της εβδομάδας (Δευτέρα, Τρίτη... Παρασκευή). Ποια Δευτέρα? Ποια Τρίτη? κοκ... Εντελώς απαράδεκτη λογική!

Μερικοί από εμάς πρέπει να μετακινηθούμε με πλοία για να πάμε στο κοντινότερο εξεταστικό (μιλάμε για 2 μέρες χαμένες) και δεν έχουμε δικαίωμα να δούμε τις ημερομηνίες, να επιλέξουμε την πιο βολική ημερομηνία, πριν υποβάλλουμε την αίτηση.

Θέλω να κάνω εγώ και η σύζυγός μου αίτηση και μπορεί ο ένας να δώσει π.χ την 1η Τετάρτη και άλλος την 2η Τετάρτη... και αυτό θα το ξέρουμε αφού γίνει η αίτηση!

 
@Μουρίκης
30 Σεπ 2021 10:21

Οι κοντινότερες θέσεις (σε εμάς), είναι 140Km aller-retour, δηλ. 2 ώρες οδήγησης. Συν 2 ώρες η εξέταση, συν τα διαδικαστικά, ένα 5ωρο + οι βενζίνες(που πήγαν στο Θεό). Αθήνα-Θεσσαλονίκη θα είχαμε κάνει αν ήταν ταξίδι.... Όσο για το εάν τελικά θα πραγματοποιηθούν....

 
Φώτης Δανάσκος
30 Σεπ 2021 00:47

Και δυστυχώς Αναμενόμενο γεγονός! η πλατφόρμα έπεσε αμέσως και όλοι /ες περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει.
Καλά δεν μπορούν να ετοιμάσουν κάτι σωστό και λειτουργικό εξ αρχής; και μας ζητάνε μετά να πιστοποιηθουμε εμείς στις ΤΠΕ;;;

 
Μουρίκης
29 Σεπ 2021 23:25

Είναι υπερφορτωμένο...
Το καλό είναι ότι εμφανίζονται χιλιαδες διαθέσιμες θέσεις

 
@Μάνος
29 Σεπ 2021 21:26

Τί περιμένατε να βγάζει? Την ομελέτα του Μωυσή?....

 
Μάνος
29 Σεπ 2021 20:33

Καταφέρετε να συνδεθείτε και να κάνετε αίτηση; Μόνο error βγάζει!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.