Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

«Βολές» ΠΟΣΥΠ κατά την υπ. Παδείας για τις εκλογές στα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Δημοσίευση: 30/09/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η  Υπουργός κ. Κεραμέως σε μία επίδειξη πολιτικής αλαζονείας, με απόφασή της ακύρωσε την ήδη διεξαχθείσα δι’ αλληλογραφίας ψηφοφορία για το  Κεντρικό μας Υπηρεσιακό Συμβούλιο (ΚΥΣΔΙΠ) και για τα  13 Περιφερειακά μας Συμβούλια (ΠΥΣΔΙΠ), εντέλλοντας την Υπηρεσία για καθολική ηλεκτρονική ψηφοφορία, όταν η ίδια η εγκύκλιος ΔΙΔΑΔ/Φ.37.21/1301/οικ.7022/20-04-2021 για την ηλεκτρονική ψηφοφορία, δίνει το δικαίωμα ακύρωσης της ήδη διενεργηθείσας ψηφοφορίας δια αλληλογραφίας,  στο αρμόδιο όργανο, μόνον κατ’ εξαίρεση.

Η πρωτοφανής επίδειξη πολιτικού τακτικισμού γίνεται σε μία περίοδο με ανοιχτές όλες τις κοινωνικές και επαγγελματικές δραστηριότητες. Η κ. Κεραμέως παρεμβαίνει ωμά σε μία εκλογική διαδικασία η οποία έχει ολοκληρωθεί κατά  το ήμισυ και την ακυρώνει, όταν το κομμάτι της που εκκρεμεί, δηλαδή η διά ζώσης ψηφοφορία, πληροί όλες τις προβλέψεις και όλα τα πρωτόκολλα προστασίας από την πανδημία (κάθε κάλπη θα είχε από 40 έως 140 ψηφίσαντες), όπως αυτά προβλέπονται στις σχετικές Κ.Υ.Α.

Είναι φανερό ότι η πρωτοβουλία της αυτή δεν αποσκοπεί στην προστασία των υπηρεσιών και των υπαλλήλων τους από την εξάπλωση του κορωνοιού. Πώς θα μπορούσε άλλωστε, όταν επί 1,5 χρόνο περίπου αδιαφορεί  για την προστασία, την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων  στις υπηρεσίες μας.

Επίσης  είναι  φανερό ότι αποβλέπει μονοσήμαντα προς την δική της, και όπως αυτή την αντιλαμβάνεται και την υλοποιεί εδώ και ένα χρόνο, επίδειξη πολιτικής δύναμης δια της επιβολής της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, ως το επιστέγασμα της ασκούμενης πολιτικής της στο χώρο του Υπουργείου, και σε κάθε κατηγορία και κλάδο εργαζομένων του, ενάντια σε δημοκρατικές και συμμετοχικές διαδικασίες   που καμία κυβέρνηση και κανένας Υπουργός  δεν τόλμησε να περιορίσει και να καταστείλει.

Ακόμη και με την σημερινή της εντολή, την τελευταία μέρα της εκπνοής των προθεσμιών για τις ενέργειες που πρέπει να υλοποιήσει  η διοίκηση,  ώστε  η ψηφοφορία να διεξαχθεί για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια των Περιφερειακών μας Υπηρεσιών στις 29 Οκτωβρίου 2021, τελευταία εργάσιμη ημέρα της θητείας των αιρετών μας εκπροσώπων,  καταδεικνύει την αδιαφορία της για τις Περιφερειακές Υπηρεσίες.

Όπως φανερώνει την αδιαφορία της και υποτιμά ως εργαζόμενους αλλά και ως πολίτες όλους αυτούς του συναδέλφους μας, οι οποίοι εν μέσω πανδημίας περίμεναν στις πολύωρες ουρές έξω από τα ταχυδρομεία όλης της χώρας και με προσωπικά τους έξοδα εκτέλεσαν το υπηρεσιακό τους καθήκον ψηφίζοντας δι΄ αλληλογραφίας ,καθώς και τους αιρετούς εκπροσώπους μας στα υπηρεσιακά και πειθαρχικά συμβούλια.

Τέλος, φανερώνει την άγνοια (ή μάλλον και πάλι την αδιαφορία) της για την επιβάρυνση που προκαλεί, ειδικά στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης όλης της χώρας και στους υπαλλήλους που έχουν οριστεί μέλη των εφορευτικών επιτροπών, και μάλιστα σε μια περίοδο ιδιαίτερου φόρτου. Οι 26 εφορευτικές επιτροπές (μόνιμων υπαλλήλων και Ι.Δ.Α.Χ.) που είχαν συγκροτηθεί για να διεξαγάγουν την ψηφοφορία με τελείως διαφορετικά δεδομένα, καλούνται τώρα να ανταποκριθούν με ένα ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα σε μια πρωτόγνωρη διαδικασία με ένα ιδιαίτερα σύνθετο και απαιτητικό προπαρασκευαστικό στάδιο, για την οποία η ίδια η κ. Κεραμέως έχει αναγνωρίσει ότι απαιτεί υποστήριξη από πληροφορικούς. Γι’ αυτό στην Κ.Υ.Α. για τις αντίστοιχες εκλογές των αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών προέβλεψε ρητά τη συμμετοχή τους στη σύνθεση των εφορευτικών επιτροπών, ενώ κάτι τέτοιο δεν την απασχόλησε στις εκλογές για το ΚΥΣΔΙΠ και τα ΠΥΣΔΙΠ.

Η ΠΟΣΥΠ καταγγέλλει την πρωτοφανή απόφαση της Υπουργού κ. Κεραμέως, ως αναιτιολόγητη, αψυχολόγητη και αυταρχική.

Ο αυταρχισμός αυτός δεν θα μείνει αναπάντητος από την ΠΟΣΥΠ, τους Συλλόγους και τους εργαζόμενους.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                      Η ΑΝ. Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ                                                                               ΓΕΩΡΓΙΑ  ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΟΥ

Ετικέτες: 
ΠΟΣΥΠ

Σχόλια (1)

 
Ελληνική ταινία
01 Οκτ 2021 01:31

Ψηφοφορία δια αλληλογραφίας; Σε ποιον αιώνα βρίσκεστε; Σαν τις παλιές ελληνικές ταινίες!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ