ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Εγκύκλιος για τα κριτήρια συνάφειας διδακτορικών και μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών με τα αντικείμενα της Ε.Α.Ε. και της Σχολικής Ψυχολογίας

Τι πρέπει να προσκομίσουν στο υπ. Παιδείας οι κλατοιχοι αυτών των τίτλων σπουδών
Δημοσίευση: 04/10/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Εγκύκλιο  για τα κριτήρια συνάφειας διδακτορικών και μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών με τα αντικείμενα της Ε.Α.Ε. και της Σχολικής Ψυχολογίας, εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Παιδείας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΎΚΛΙΟ

Ειδικότερα, η εγκύκλιος προβλέπει τα εξής:

Α. Για την εξέταση της συνάφειας μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών προερχόμενων από εκπαιδευτικά ιδρύματα της αλλοδαπής με το αντικείμενο της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και της Σχολικής Ψυχολογίας, οι ενδιαφερόμενοι προσκομίζουν στο Τμήμα Β ́ Μεταπτυχιακών Σπουδών της Διεύθυνσης Οργανωτικής και Ακαδημαϊκής Ανάπτυξης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων:

i. Επικυρωμένο αντίγραφο του τίτλου που κατέχουν

ii. Aναλυτικό πρόγραμμα σπουδών του Π.Μ.Σ.

iii. Bεβαίωση του Ιδρύματος που παρέχει το Π.Μ.Σ. αναφορικά με το ακριβές περιεχόμενο της Πρακτικής Άσκησης που περιλαμβάνει το Πρόγραμμα, την ακριβή διάρκειά της σε ώρες εργασίας και την αντιστοίχιση αυτής σε πιστωτικές μονάδες ECTS , καθώς και αναλυτική περιγραφή των δομών στις οποίες αυτή διεξάγεται.

Για τα ανωτέρω δικαιολογητικά απαιτείται επίσημη μετάφραση, εκτός εάν έχουν εκδοθεί στην Αγγλική Γλώσσα.

iv. Αναγνώριση ακαδημαϊκής ισοτιμίας του μεταπτυχιακού τίτλου από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (ΔΟΑΤΑΠ), είτε αναγνώριση επαγγελματικής ισοδυναμίας συναφούς αντικειμένου με εκπαιδευτικό κλάδο.

Β. Οι κάτοιχοι διδακτορικών τίτλων σπουδών προερχόμενων από εκπαιδευτικά ιδρύματα της αλλοδαπής που επιθυμούν να εξεταστεί η συνάφεια αυτών με τα αντικείμενα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης ή της Σχολικής Ψυχολογίας, αιτούνται την εξέταση της συνάφειας από την Ειδική Επιστημονική Επιτροπή της περ. β της παρ. 1 του άρθρου 65 του ν.4589/2019 (Α ́13), προσκομίζοντας:

i) Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του Διδακτορικού τίτλου,

ii) Διδακτορική διατριβή, σε ηλεκτρονική μορφή,

iii) Περίληψη του περιεχομένου της διδακτορικής διατριβής, iv) Τα ονόματα της εξεταστικής επιτροπής,

v) Eπικυρωμένη μετάφραση των παραπάνω εγγράφων, εκτός εάν έχουν εκδοθεί ή συνταχθεί στην Αγγλική γλώσσα,

vi) Αναγνώριση ακαδημαϊκής ισοτιμίας του διδακτορικού τίτλου από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π) ή αναγνώριση επαγγελματικής ισοδυναμίας συναφούς αντικειμένου με εκπαιδευτικό κλάδο.

Σε κάθε περίπτωση η αρμόδια ειδική επιστημονική επιτροπή δύναται να ζητήσει πρόσθετα στοιχεία, εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Κατά τα λοιπά, ισχύουν τα αναφερόμενα στην αριθμ. 57235/Ζ1/11-4-2019 (ΑΔΑ: ΩΥΗΞ4653ΠΣ-ΔΑΙ) εγκύκλιο

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ