Placeholder

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΚΠ/ΚΩΝ

Απεργία -αποχή των εκπαιδευτικών από την αξιολόγηση κήρυξε η ΑΔΕΔΥ

ΑΔΕΔΥ: "Πλήρη κάλυψη στο σύνολο των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαιδεύσεως, υπηρετούντων με έννομη σχέση δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου"
Δημοσίευση: 05/10/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., στη συνεδρίασή του στις 4 Οκτωβρίου 2021, αποφάσισε, ύστερα από σχετικό αίτημα της  ΟΛΜΕ και  ΔΟΕ, την κήρυξη απεργίας αποχής για τους εκπαιδευτικούς Π.Ε. και Δ.Ε. από τις διαδικασίες εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης της σχολικής μονάδας.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ του Γενικού Συμβουλίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κατά τη συνεδρίασή του που έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Novotel στις 4.10.2021 αποφάσισε τα εξής:

Σε συνέχεια των έγγραφων αιτημάτων που υποβλήθηκαν τόσο από την ΔΟΕ όσο και από την ΟΛΜΕ προς την Α.Δ.Ε.Δ.Υ., προκειμένου αυτή να παράσχει πλήρη συνδικαλιστική κάλυψη στους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε να προκηρύξει απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από κάθε διαδικασία ή ενέργεια που συνδέεται με την άσκηση των καθηκόντων τους που αφορούν στις διαδικασίες συλλογικού προγραμματισμού και υλοποίησης του εκπαιδευτικού έργου, εσωτερικής αξιολόγησης/αυτοαξιολόγησης και εξωτερικής αξιολόγησης των σχολικών μονάδων που προβλέπονται από τις διατάξεις του Μέρους Γ ́ του ν.4823/2021 και συγκεκριμένα των άρθρων 56-83 και 97 αυτού, καθώς και από τις διατάξεις των άρθρων 33,34,35 και 36 του ν.4692/2020, των κατ’ εξουσιοδότηση τούτων κανονιστικών αποφάσεων και εφαρμοστικών εγκυκλίων, παρέχοντας με τον τρόπο αυτό πλήρη κάλυψη στο σύνολο των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαιδεύσεως, υπηρετούντων με έννομη σχέση δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου.

Για το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας
Μούσιος Απόστολος Κουσκουλής Γιώργος

Σχόλια (8)

 
Για το καλό του δημόσιου σχολείου
06 Οκτ 2021 20:43

Πρέπει κάποτε να καταλάβει ο κόσμος πως οι εκπαιδευτικοί του δημόσιου σχολείου αγωνίζονται για ένα πραγματικά αξιόλογο δωρεάν σχολείο, ένα σχολείο το οποίο ο καθένας θα ήθελε για τα παιδιά του. Τα αρνητικά που προσπαθούν να μας επιβάλουν προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε ώστε να μην δημιουργηθούν κατηγορίες δημόσιων σχολείων (τα "καλά" και τα "κακά"), να μην γίνουν οι εκπαιδευτικοί ζήτουλες χορηγών και να ασχολούνται με το εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό τους έργο, να μην γίνουν οι διευθυντές ψυχροί manager και να μην απολέσουν τον παιδαγωγικό τους ρόλο. Καλό θα ήταν να ενημερώνεται ο καθένας πριν κατακρίνει, τους λόγους για τους οποιούς αντιδρούν οι εκπαιδευτικοί. Δεν είναι απλώς "δεν θέλουν την αξιολόγηση", είναι αυτό που κρύβεται πίσω από την αξιολόγηση που συμπεριλαμβάνει το δημόσιο σχολείο και στο βάθος την υποβάθμισή του.

 
Γιάννης
06 Οκτ 2021 07:33

Η καλύτερη διαφήμιση των ιδιωτικών σχολείων. Συνεχίστε. Δε θα μείνει ούτε ένας.

 
Χαρίλαος
05 Οκτ 2021 22:59

Οι εκθέσεις ανεβαίνουν συνεχώς και άλλοι κηρύσσουν απεργία αποχή. Θα μου πείτε τι είχαν να χάσουν. Μια δήλωση παραπάνω.

 
ΜαουΜαου
05 Οκτ 2021 18:46

Γι'αυτό η απάντηση είναι μικρό κράτος, μικροί φόροι, και ο καθένας να ψηφίζει με το πορτοφόλι του. Το κράτος μας ρουφάει φόρους με το μπουρί, για να πληρώνουμε για σχολεία, νοσοκομεία και άλλα, και όταν έρχεται η ώρα να "χαρείς" αυτό το δημόσιο αγαθό για το οποίο πλήρωσες, σου σκάει μια ΟΛΜΕ, μια ΑΔΕΔΥ, σου το κλείνει για τον Α ή Β λόγο και ενώ έχεις πληρώσει δεν παίρνεις τίποτα.
Αν το κράτος μας "επέστρεφε" σαν ένα voucher το ποσό που αντιστοιχεί στον κάθε μαθητή για να φοιτήσει στο σχολείο, πόσοι θα το ξόδευαν για να πάνε τα παιδιά τους στο δημόσιο και πόσοι θα την έκαναν για ιδιωτικό;
Ενισχύστε κι άλλο την ιδιωτική παιδεία σύντροφοι....

 
Θανάσης
05 Οκτ 2021 15:34

Μπράβο και στην ΑΔΕΔΥ. Επιτέλους, κοινό μέτωπο αγώνα για την υπεράσπιση της δημόσιας παιδείας.

 
Παυλος
05 Οκτ 2021 13:41

Τι σημαίνει αυτό ; Η απεργία αποχή με απόφαση δικαστηρίου αγνοείται; Αυτό συστήνετε;

 
Λευτέρης
05 Οκτ 2021 12:26

Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει! Αντί προτάσεων, ανέξοδοι αγώνες με τη δυσφορία της κοινωνίας να αυξάνει Και το λύκειο διαρκώς να υποβαθμίζεται.

 
GEORGE
05 Οκτ 2021 12:13

Μετά την απόφαση του Εφετείου άλλα θα λέτε..Το ζήτημα έχει λήξει.Ήδη οι Δ/ντές ανεβάζουν την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας στην πλατφόρμα του ΙΕΠ και τα σχολεία που δήλωσαν ΝΑΙ..Τσάμπα μάγες λοιπόν σύντροφοι ...

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.