Placeholder

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ

24ωρη απεργία κήρυξε η ΔΟΕ

Δημοσίευση: 05/10/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Εικοσιτετράωρη απεργία για τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου κήρυξε η ΔΟΕ .

Ανάλογη απόφαση αναμένεται να ληφθεί και  από το ΔΣ της ΟΛΜΕ.

Η απεργιακή κινητοποίηση αφορά την αξιολόγηση που εφαρμόζει το υπ. Παιδείας με την οποία διαφωνούν οι δύο Ομοσπονδίες.

Υπενθυμίζεται ότι για τη Δευτέρα έχουν προγραμματίσει πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια και οι μαθητές (Διαβάστε εδώ).

Ακολουθεί η απόφαση της ΔΟΕ

Στην επίθεση που δέχεται η εκπαίδευση με τους αντιεκπαιδευτικούς νόμους της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. και της κυβέρνησης, ιδιαίτερα με το νόμο 4823/21 αλλά και τον αντεργατικό – αντι-συνδικαλιστικό νόμο Χατζηδάκη επιβάλλεται η συνολική αντιπαράθεση για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων, των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας και του σχολείου της ολόπλευρης γνώσης και της παιδαγωγικής ελευθερίας.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. χαιρετίζει τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς σε όλη τη χώρα οι οποίοι αψηφώντας την εκστρατεία τρομοκράτησης εναντίον τους από την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ., συμμετέχουν δυναμικά στην απεργία αποχή ενάντια στην αντιπαιδαγωγική και καταστροφική για το δημόσιο σχολείο, «εσωτερική κι εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων» που επιχειρεί να επιβάλει, η Υπουργός Παιδείας.

Η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ, η οποία κατάργησε τον θεσμό του Αιρετού εκπροσώπου των εργαζόμενων, ο οποίος είχε εκατό χρόνια ζωής και λειτουργεί τα υπηρεσιακά συμβούλια με δοτά μέλη, έπειτα από  μήνες άθλιων εκφοβισμών και απειλών, ομολογεί την ήττα της και το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι οι εκπαιδευτικοί, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, διαφωνούν κάθετα με την κατηγοριοποίηση των σχολείων, την καταπάτηση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και τις εκτρωματικές διαδικασίες που επιβάλλει στο έργο των σχολείων. Το Υπουργείο Παιδείας επιλέγει με τη στάση του να βάλει απέναντι το σύνολο των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονιών.

Τα ζητήματα της μόρφωσης και της δημόσιας καθολικής εκπαίδευσης, της ύπαρξης του δημόσιου σχολείου και της εργασίας μας, η αποτροπή της υλοποίησης της αντιπαιδαγωγικής και καταστροφικής για το δημόσιο σχολείο «εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης των σχολικών μονάδων» που επιχειρεί να επιβάλει το Υ.ΠΑΙ.Θ., αφορούν όλη την κοινωνία, αποτελούν ζητήματα καθημερινού αγώνα-διαπάλης όπως  έχει αποδείξει η εκπαιδευτική κοινότητα στις σχολικές μας τάξεις.

Ο νικηφόρος αγώνας του κλάδου ενάντια στην αξιολόγηση-χειραγώγηση του Π.Δ. 152/2013 και του ν.4024/2011 καθώς και το συντριπτικό ποσοστό του 95% της συμμετοχής στην απεργία αποχή από την Υ.Α. «Συλλογικός προγραμματισμός, εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων ως προς το εκπαιδευτικό τους έργο» (του Ν.4692/2020) αποτελούν παρακαταθήκη και οδηγό μας.

Η πάλη για ακύρωση-ανατροπή και κατάργηση του ν. Χατζηδάκη που επιδιώκει να βάλει στο γύψο τη συνδικαλιστική δράση, τους αγώνες και τις απεργίες και την ίδια τη συλλογική λειτουργία των σωματείων αποτελεί καθοριστικό ζήτημα για όλο το δημοσιοϋπαλληλικό, εκπαιδευτικό και συνδικαλιστικό κίνημα και τα εργασιακά δικαιώματα όλων των συναδέλφων. Η ανατροπή του ν. Χατζηδάκη είναι όρος για την νικηφόρα ανάπτυξη των αγώνων στην Παιδεία ενάντια στο σχολείο της αγοράς, των νόμων Κεραμέως και την καταστολή που εκδηλώνεται μέσα και έξω από το σχολείο και στην κοινωνία.

Απέναντι στην επίθεση που δέχεται η εκπαίδευση και το δημόσιο σχολείο, απέναντι στις απειλές του ΥΠΑΙΘ, με οδηγό την περήφανη στάση και συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην Απεργία-Αποχή από τις διαδικασίες εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. κηρύσσει 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου.

Καλούμε τους γονείς, τους μαθητές, τους φοιτητές και όλους τους εργαζόμενους να συστρατευτούν μαζί με την εκπαίδευση στη μάχη για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, της κοινωνίας και των εργασιακών δικαιωμάτων

Η μαζικότητα, η ενότητα και η καθολική συμμετοχή στην απεργία και στον ανυποχώρητο αγώνα θα βάλουν φραγμό στην υλοποίηση των αντιεκπαιδευτικών και αντεργατικών πολιτικών.

Ετικέτες: 
ΑπεργίαΔΟΕ

Σχόλια (23)

 
Σώστης
07 Οκτ 2021 07:21

@Ότι να ναι, έχετε απόλυτο δίκιο!! Ποιος θα το έλεγε ότι εκπαιδευτικοί θα ξεσηκώνονταν για αυτό το θέμα.

 
Γονιός και εκπαιδευτικός
07 Οκτ 2021 06:42

Δεν είδα ποτέ το σωματείο ναείναι κατά των καταλήψεων και τος χαμένες ώρες διδασκαλίας! Η αξιολόγηση προχωρά και η κοινωνία είναι απέναντι μας.

 
@ΔΕΠ
07 Οκτ 2021 04:24

Να σου θυμίσω ότι οι ΔΕΠ κάνανε αποχή από διδακτικά καθήκοντα (1992-96) και πληρώνονταν κανονικότητα. Γιατί πληρώνονταν; Γιατί είχαν ερευνητικά καθήκοντα (γράφανε άρθρα, προγράμματα, εράσμους κτλ.)

Οποιος δε θέλει να ζυμώσει, λεει ο λαός...

 
@Οτι νάναι
06 Οκτ 2021 23:09

Πες μας ΕΝΑΝ κλάδο του δημοσίου που αξιολογείται, την ώρα που πολλοί με λιγότερα προσόντα παίρνουν υψηλότερους μισθούς.

 
@αντωνης
06 Οκτ 2021 22:56

Πάρε υπογλώσσια για να τι αντεξεις

 
Τρέλανε μαςςςςςς
06 Οκτ 2021 22:49

ΔΟΕ είμαστε μαζί σου. Εσύ είσαι το σωματείο μας. Εσένα ακολουθουμε πιστά!!!!! ΣΥΝΈΧΙΣΕ ΈΤΣΙ.

 
@ΔΜ
06 Οκτ 2021 22:48

Καλομελέτα και έρχονται και τα ποσοστά. Θα τρίβεις τα μάτια σου!!!!!!!!

 
Ντελια
06 Οκτ 2021 22:47

Αν δεν απεργήσουμε τώρα, πότε θα απεργήσουμε;;;;; όλοι οι εκπαιδευτικοι στην απεργία τη Δευτέρα

 
Φ. Φ. Φ.
06 Οκτ 2021 22:46

Όλοι στην απεργία!!!!! Ούτε βήμα πίσω. ΔΟΕ, κήρυξε και άλλες... Πολλές. Μόνο έτσι μπορεί κάτι να γίνει... Κλειστά σχολεία για καιρό.

 
Οτι νάναι
06 Οκτ 2021 20:46

Για "τρομοκρατία" μιλάει η ανακοίνωση. Καλά, τρομοκρατία είναι να σου λέει ο εργοδότης σου ότι εφ'όσον αμοίβεσαι για μια δουλειά, θα αξιολογείσαι κιόλας, κάτι που γίνεται σε όλη τη γη και στα περισσότερα επαγγέλματα; Και δεν είναι τρομοκρατία να κλείνεις τα σχολεία με το έτσι θέλω για να το αποφύγεις; Ο κόσμος βλέπει και καταλαβαίνει.

 
@Nonsnse
06 Οκτ 2021 20:43

Ούτε εσάς σας νοιάζουν τα κενά. Κάθε χρόνο έχει κενά και ποτέ δεν ψέλισε κανείς για απεργία. Τώρα το ζήτημά σας είναι η αξιολόγηση που θέλετε να αποφύγετε όπως ο διάολος το λιβάνι (γιατί άραγε; ), και ο μόνος λόγος που γίνεται η απεργία.

 
Γυμναστής.
06 Οκτ 2021 19:15

Όλοι μαζί στην απεργία,δεν φοβόμαστε, έχουμε υψηλή αυτοεκτίμηση!!!!

 
ΔΕΠ
06 Οκτ 2021 18:30

Διαβάζει κανείς την ανακοίνωση της ΔΟΕ και είναι σαν να τηλεμεταφερθήκαμε στη δεκαετία του '80. Αυτή η ξύλινη γλώσα δεν "πείθει" πιά, τα έχουμε ακούσει 100άδες φορές τα ίδια δήθεν επιχειρήματα. Οποιος δε θέλει να ζυμώσει, λεει ο λαός...
Η ταμπακιέρα είναι μία: η αξιολόγηση που προσπαθεί να αποφύγει , που ενώ αμοίβεται για να παρέχει έργο δε θέλει να αξιολογηθεί για αυτό, για δικούς της λόγους.
Τα υπόλοιπα, επικλήσεις στα "κενά από εκπαιδευτικούς" και τέτοια, μας κάνουν να κουνάμε το κεφάλι... επειδή έχει "κενά" δε θα αξιολογηθούμε; Θυμίζει το γνωστό ανέκδοτο "ναι, αλλά κι εσείς βασανίζατε τους μαύρους".

 
Nonsnse
06 Οκτ 2021 16:30

Σαν γονιός δε σε νοιάζει που υπάρχουν τόσα κενά από εκπαιδευτικούς και τα παιδιά είναι έξω χωρίς απουσίες; Προφανώς. Εσύ που δουλεύεις δεν κάνεις απεργίες για τα δικαιώματα σου;μόνα ζυγά δικά μας

 
Ntinos
06 Οκτ 2021 09:57

Το τσάμπα μάγκας τελείωσε..περιμένουμε ποσοστο συμμετοχής στην απεργία ! ! ! Το τσάμπα απεργίες-αποχές τελείωσε ..Μακάρι να κάνετε μια εβδομάδα για να μην γίνουν οι σ΄ύλλογοι για τον προγραμματισμό ! ! !

 
γενικότητες
06 Οκτ 2021 08:34

Όταν είσαι στους δρόμους ή στις καταλήψεις και ευαγγελίζεσαι την ενισχυτική διδασκαλία και την έξτρα βοήθεια για να καλύψεις τα κενά δεν πείθεται κανένας. Όλα ένα σύνθημα χωρίς ουσία. Οι πράξεις άλλα δείχνουν.

 
Γονιός
06 Οκτ 2021 07:31

Αφήστε ήσυχους τους μαθητές στα σχολεία τους. Συνήθως ακολουθούν συγκεκριμένοι και πολλοί δεν είναι μαθητές. Δηλαδή θα πάρουν απουσία, θα είναι εκτός μαθήματος εκείνη τη μερα για ποιο λόγο; Το δέχεστε ως εκπαιδευτικοί;

 
Αργήσατε!
06 Οκτ 2021 01:22

Προφανώς η 11η/10 έπεται της 10η/10 την οποία ο Ν. 4392/2020 ορίζει ως το αργότερο (terminus ante quem) να έχει γίνει η Ειδική Συνεδρίαση για τον Συλλογικό Προγραμματισμό - Εσωτερική Αξιολόγηση Εκπαιδευτικού Έργου....
ΟΛΜΕ & ΔΟΕ αδιαφορούν για την αγωνία και το αδιέξοδο των συναδέλφων, οι οποίοι θα κληθούν να συμμετάσχουν στη Συνεδρίαση πριν τις 11/10! Μετά, όταν τελεσιδικήσει η Απόφαση στο Διοικητικό Δικαστήριο, θα τους βάλουν να κάνουν δηλώσεις μετανοίας....

 
Βρασίδας
05 Οκτ 2021 22:56

Για να δουμε τη συμμετοχή σε ποσοστά τη Δευτέρα.

 
ΔΜ
05 Οκτ 2021 21:29

Για βγάλτε ποσοστά συμμετοχής την επόμενη της απεργίας !

 
Δυστυχώς...
05 Οκτ 2021 21:26

40 χρόνια πίσω....

 
Αντώνης
05 Οκτ 2021 21:19

Την Τρίτη να μας πείτε τα ποσοστά συμμετοχής!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.