Placeholder

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΚΠ/ΚΩΝ

Πρόεδρος του ΙΕΠ στο esos: 4.817 σχολεία κατέθεσαν τις εκθέσεις αξιολόγησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως , επικαλούμενη του "ακραίου επείγοντος" του ζητήματος, σύμφωνα με πληροφορίες του esos, θα ζητήσει απο το δικαστήριο επίσπευση εκδίκασης της έφεσης που κατέθεσαν η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ
Δημοσίευση: 05/10/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Τα 4.817 σχολεία σε σύνολο περίπου 11.000 κατέθεσαν μέχρι σήμερα ,  στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, την έκθεση αξιολόγησης του σχολικού έτους 2020-21, δήλωσε στο esos ο πρόεδρος του ΙΕΠ Γιάννης Αντωνίου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΙΕΠ η καθημερινή ροή υποβολής των εκθέσεων ανέρχεται  περίπου στις 500 με 600.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως , επικαλούμενη του "ακραίου επείγοντος" του ζητήματος,  σύμφωνα με πληροφορίες του esos,  θα ζητήσει απο το δικαστήριο  επίσπευση εκδίκασης της έφεσης που κατέθεσαν η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ, κατά   απόφασης  του Πρωτοδικείου Αθηνών , με την οποία κρίθηκε  παράνομη η  απεργία - αποχή από την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. η οποία ορίστηκε να συζητηθεί στις 25 Ιανουαρίου.

Το αίτημα   της υπουργού-λόγω του "ακραίου επείγοντος"- αναμένεται να γίνει δεκτό οπότε η υπόθεση θα εκδικαστεί το επόμενο δεκαήμερο.

Στο μεταξύ, όπως  έχει  ήδη ενημερώσει το esos   παράταση της προθεσμίας υποβολής στην πλατφόρμα του ΙΕΠ της συνοπτικής έκθεσης αξιολόγησης των σχολικών μονάδων καθώς και τον  συλλογικό  προγραμματισμό , προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας, η οποία στάλθηκε στα σχολεία, μετά την  απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών , με την οποία κρίθηκε παράνομη η απεργία-αποχή.

Η προθεσμία έληγε στις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ η νέα εγκύκλιος δεν ορίζει καταληκτική ημερομηνία.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΎΚΛΙΟ

Ειδικότερα η εγκύκλιος προβλέπει τα εξής:

Προς ενημέρωση των Διευθυντών/ντριων – Προϊσταμένων των Σχολικών Μονάδων και των εκπαιδευτικών, κοινοποιείται η υπ’ αρ. 534/2021 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, δια της οποίας αναγνωρίσθηκε ως παράνομη η κηρυχθείσα απεργία – αποχή των αναφερόμενων σε αυτήν συνδικαλιστικών οργανώσεων, από τις διαδικασίες «Συλλογικού προγραμματισμού, εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγηση των σχολικών μονάδων» (Β ́4189) και είναι συνεπώς παράνομη κάθε συμμετοχή σε αυτή.

Η εφαρμογή του Ι.Ε.Π. «Αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου σχολικών μονάδων», στην οποία υποβάλλονται ηλεκτρονικά η συνοπτική έκθεση αξιολόγησης των σχολικών μονάδων και ο συλλογικός προγραμματισμός, παραμένει ανοικτή προκειμένου να υλοποιηθούν οι διαδικασίες που ορίζονται στην υπό στοιχεία 108906/ΓΔ4/10.09.2021 «Συλλογικός προγραμματισμός, εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων» υπουργική απόφαση (Β ́4189).

Τι προβλέπεται για την εσωτερική αξιολόγηση από τη σχετική υπουργική απόφαση;

Σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 11 της υπουργικής απόφασης “Συλλογικός προγραμματισμός, εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων ως προς το εκπαιδευτικό τους έργο”.ΦΕΚ 4189/Β/10-9-2021: 

“ Κατά την έναρξη του σχολικού έτους 2021-2022, οι σχολικές μονάδες προβαίνουν σε γενική εκτίμηση του έργου και των λειτουργιών της σχολικής μονάδας του προηγούμενου έτους (2020-21), και υποβάλλουν συνοπτική Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης στην ειδική ψηφιακή εφαρμογή του Ι.Ε.Π., πριν τη διαδικασία του Συλλογικού Προγραμματισμού που προβλέπεται στο άρθρο 4 της παρούσας και όχι αργότερα από το τέλος Σεπτεμβρίου 2021”.

Με βάση την παραπάνω διάταξη που δεν παραπέμπει υποχρεωτικά σε ειδική συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων, σε πολλές σχολικές μονάδες την έκθεση αποτίμησης την συνέταξε και την ανάρτησε ο Διευθυντής της σχολικής μονάδας  χωρίς να συγκαλέσει Σύλλογο. Σε αυτές τις περιπτώσεις που είναι αρκετές, δεν πρέπει να προσμετρώνται τα σχολεία σε αυτά που είναι υπέρ της αξιολόγησης, αφού δεν κατατέθηκαν δηλώσεις για την συμμετοχή στην  απεργία – αποχή.

Ετικέτες: 
ΑξιολόγησηΙΕΠ

Σχόλια (34)

 
Ε. Μ.
07 Οκτ 2021 13:41

Αυτό που ζουμε δεν έχει προηγούμενο!
Θα ζητήσει την επίσπευση της εκδίκασης η υπουργός! Μπορεί να κάνει κι αλλιώς; Σύμφωνημενα πακέτα από Ευρώπη! Με το ζόρι να περάσει αυτή η γελοιότητα, μη τυχόν και χάσουμε το τρένο του εκσυγχρονισμου της εκπαίδευσης! Να προσέχετε τον εκτροχιασμό!

 
Μινα
07 Οκτ 2021 00:03

@ Γονεας-εκπαιδευτικος

Κ. "συναδελφε",
η αποφαση του δικαστηριου δεν ποναει καθολου γιατι ηταν αναμενομενη.
Επισης το ποσοστο ειναι πολυ μικρο γιατι οι περισσοτερες εκθεσεις εκπονηθηκαν και αναρτηθηκαν απο τους διευθυντες καθως οι εκπαιδευτικοι απειχαν.

 
Δυστυχως η χειροτερη με διαφορα!
06 Οκτ 2021 22:13

Τα λάθη είναι για να διορθώνονται  και η αξία κάποιου ανθρώπου, είναι να καταφέρει άμεσα να τα διορθώσει. Η εποχη Κεραμεως ειναι ο,τι χειροτερο εχει περασει απο υπουργος Παιδειας, ενω καμια ενσυναισθηση σε παιδια, γονεις και εκπαιδευτικους. Είναι η χειρότερη υπουργός παιδείας στα 200 χρόνια του ελληνισμού

 
ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
06 Οκτ 2021 21:57

@ Διευθυντής 06 Οκτ 2021 16:06
Βεβαίως και κάτι πρέπει να γίνει.
Μπορείτε να παραιτηθείτε όπως έκανα κι εγώ ...

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
06 Οκτ 2021 21:36

@Dario Moutso
Είναι λυπηρό και άκρως μικρόψυχο αυτό που λέτε σε έναν φιλότιμο εργάτη της ελληνικής εκπαίδευσης που εκφράζει πολύ μεγάλο αριθμό συναδέλφων του, οι οποίοι ανεβαίνουν ένα πραγματικό γολγοθά καθημερινά με τις παρανοϊκές πλέον απαιτήσεις του υπουργείου τα δυο τελευταία χρόνια, απαιτήσεις που ξεπερνούν κάθε όριο ανθρώπινης αντοχής.
Αν δεν μπορείτε να πείτε από καρδιάς ένα μεγάλο μπράβο σ' αυτόν τον άνθρωπο, θα ήταν ασφαλώς πολύ συνετό να μην πείτε τίποτε. Και σας προτρέπω να συνομιλήσετε με όσους τυχόν διευθυντές γνωρίζετε, ώστε να διαπιστώσετε αν όντως έχει επιβαρυνθεί σε αδιανόητο βαθμό η δουλειά που έχει φορτωθεί σ' αυτούς τους ανθρώπους.

 
ΠΛ
06 Οκτ 2021 21:32

Με χρυσά γράμματα θα γραφτεί το όνομα της Κεραμέως στην ιστορία της εκπαίδευσης στην Ελλάδα, ως αναμορφώτριας ενός σάπιου εκπαιδευτικού συστήματος.

 
Νίκος
06 Οκτ 2021 21:30

Το ότι δεν έχουν ακόμα καλυφθεί τα κενά και λείπουν τόσοι εκπαιδευτικοί δεν επείγει. Το ότι ακόμα δεν έχουμε λάβει βιβλία ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ φυσικά όχι. Το ότι έχουμε 18 χρόνια να παραλάβουμε εξοπλισμό για τα εργαστήρια και Η/Υ ποιος να ασχοληθεί; Το ότι ζητιανεύμουμε στους Δήμους να μας δώσουν χρήματα για κανέναν βιντεοπροβολέα τι να τους πει. Το ότι δεν υπάρχει γραμματεία και αναλαμβάνουν όλη τη γραφειοκρατία οι εκπαιδευτικοί, δουλειά μας είναι. Το ότι φτάσαμε να πανηγυρίζουμε για τους 50000 αναπληρωτές δεν μας απασχολεί. Η αξιολόγηση να γίνει και μόλις γίνει όλα τα προβλήματα της παιδείας μας θα λυθούν... Θα ικανοποιηθούν άλλωστε και οι φορολογούμενοι πολίτες...

 
εκπ/κος
06 Οκτ 2021 20:25

Ο αριθμός των δημόσιων σχολείων στο τέλος του 2019 που είναι και τα πιο πρόσφατα στοιχεία που έχουμε ήταν 12.643 (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια, ΕΠΑΛ, όχι όμως ΕΠΑΣ, κτλ). Υπάρχουν επίσης άλλα 999 ιδιωτικά, δηλ σύνολο 13.642.
Το υπουργείο δήλωσε ότι έχουν υποβάλει έκθεση αποτίμησης 4.817 συνολικά μέχρι τώρα, δηλ 36%. Επομένως, τουλάχιστον 8.825 σχολεία ΔΕΝ έχουν υποβάλει.
Επιπλέον, αν υποθέσει κανείς ότι στα ιδιωτικά έγινε σε πάρα πολλά αποτίμηση, τότε ο αριθμός των δημόσιων σχολείων που υπέβαλαν είναι περίπου 3.800 σε σύνολο 12.643, δηλ 30%. Επομένως, η αποχή είναι επισήμως στο 70%, χωρίς να υπολογίζουμε ότι σε αρκετά σχολεία υπήρξαν και άλλα φαινόμενα πχ ο διευθυντής να ανεβάζει μόνος του έκθεση ή να ανεβαίνουν κενές εκθέσεις κτλ. Πρακτικά, το 75-80% των δημόσιων σχολείων ΔΕΝ μπήκαν στη διαδικασία.
Παρά τις πιέσεις, τις απειλές πειθαρχικών και περικοπών και καθαιρέσεων, τον υπόγειο εκφοβισμό , τις δικαστικές αποφάσεις για παρανομία, κ.ά., 4 στα 5 σχολεία της χώρας απλά τους έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια. Είναι μια μεγάλη, συντριπτικη ήττα του Υπουργείου, για 2η φορά.
(Από Π. Ντούλα)

Πάμε γερά για τον επόμενο γύρο! ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ, ΑΨΗΦΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, Η ΜΑΖΙΚΟΤΗΤΑ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ!

 
Δάσκαλος
06 Οκτ 2021 19:47

Πλησιάζει η ώρα που θα φύγει από την καρέκλιτσα της η άριστη.

 
ΕΚ
06 Οκτ 2021 19:31

Δεν υπάρχουν λόγια με την κατάντια της Κεραμεως.

 
Dario Moutso
06 Οκτ 2021 18:49

Διευθυντής 06 Οκτ 2021 16:06

Αγαπητέ συνάδελφε διευθυντή. Αν πηγαίνεις σχολείο στις 07:30 και φεύγεις στις 17:00 μάλλον κάτι δεν κάνεις καλά εκτός και αν είσαι σε μικρό σχολείο και έχεις 9 ή 10 ώρες διδασκαλίας την εβδομάδα, αλλά και πάλι...

 
Διευθυντρια
06 Οκτ 2021 18:24

Συνάδελφε έτσι ακριβώς είναι η κατάσταση, αλλά κανένας δε μιλάει. Διευθυντες/ντριες κ δάσκαλοι τα τελευταία 2 χρόνια τρέχουμε κ δε φτάνουμε. Απίστευτες ώρες δουλειάς για να στηρίξουμε το δημόσιο σχολείο κ να κάνουμε τα πάντα για τα παιδιά μας. Το Υπουργείο μόνο καμαρώνει κ απειλεί. Απίστευτη γραφειοκρατία χωρίς να υπάρχει κανένα όφελος για την ουσιαστική αναβάθμιση του σχολείου! Δουλεύουμε κ είμαστε συνεχώς εκτεθειμένοι. Οι Διευθυντες/ντριες θα έπρεπε να έχουμε παραιτηθεί ως ένδειξη διαμαρτυρίας!

 
Mαρία
06 Οκτ 2021 18:08

Δεν είναι "άκρως επείγον" το ζήτημα των χιλιάδων κενών σε εκπαιδευτικούς στα σχολεία όλης της χώρας αυτή τη στιγμή;
Τα παιδιά που αν και έχουν έγκριση για παράλληλη στήριξη από το ίδιο το ΥΠΑΙΘ δεν έχουν εκπαιδευτικό, δεν ανήκουν στα " άκρως επείγοντα" ζητήματα;
Οι ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, ακόμα και σε διδακτικά βιβλία για όλους τους μαθητές δεν ανήκουν στα " άκρως επείγοντα" ζητήματα;
Τι έχει να πει το υπουργείο και το ΙΕΠ για αυτά τα θέματα;
Τι αριθμούς έχει να δώσει στη δημοσιότητα;
Πώς αξιολογούνται αυτές οι παράμετροι και από ποιον;
Δε συνιστούν "παράβαση καθήκοντος" ΄όλα αυτά, ώστε να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι;

 
Διευθυντής
06 Οκτ 2021 16:06

Εγώ κατέθεσα την έκθεση μόνος μου, γιατί απεργεί όλος ο σύλλογος. Όμως είναι αδύνατον να τα προφτάσουμε όλα οι Διευθυντές, κάτι πρέπει να γίνει. Πάω σχολείο στις 7.30 φεύγω στις 5 και συνεχίζω σπίτι άλλες 2-3 ώρες και πάλι έχω ένα σωρο εκκρεμότητες. Κάτι πρέπει να γίνει.

 
@ Γονέας-εκπαιδευτικός;
06 Οκτ 2021 15:17

μην πολυχαίρεσαι γιατί με την ορθογραφία που δεν ξέρεις πρώτος θα αξιολογηθείς ως ανεπαρκής.

 
Γιώργος Π.
06 Οκτ 2021 13:28

Διερωτώμαι, μήπως η ιδέα της υποβολής πανομοιότυπων τυπικών απαντήσεων αποτελεί καραμπινάτη περίπτωση παράβασης καθήκοντος; Μήπως η πρόταση για αυτή την ενέργεια αποτελεί ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος: Μήπως;;

 
Polar_Fish
06 Οκτ 2021 12:52

Θέλετε να πείτε ότι δεν εχει σημασία η αξιολόγηση? Γιατί τα σχολεία δεν είναι όλα ίδια?

 
Γονέας-εκπαιδευτικός
06 Οκτ 2021 12:15

Βλέπω πονάει πολύ η απόφαση του δικαστηρίου και ορισμένοι δεν μπορούν να το χωνέψουν. Κουράγιο. Θα έρθει και το εφετείο. Εκεί να δεις γλέντια . ΄Όσο για το πλήθος των σχολείων, 10/10 είναι η προθεσμία, κάντε λίγο υπομονή και μην βιάζεστε να κρίνεται, αν και πάλι το ποσοστό για τόσο νωρίς είναι πάρα πολύ καλό, είτε θέλετε να το παραδεχτείτε είτε όχι. Καλή χώνεψη.

 
Νίκος
06 Οκτ 2021 11:04

Έρχονται και εκλογές....

 
Ntinos
06 Οκτ 2021 09:50

Νομίζω ότι τα μπερδεύται λίγο συνάδελφοι επαναστάτες. Από 10-10-2021 έως 20-10-2021 υποχρεούνται οι Δ/ντές ν΄ανεβάσουν την αυτοαξιολόγηση στην πλατφόρμα του ΙΕΠ και κλεινοντας υπολογίζω ότι πάνω από το 90% θα αναρτηθούν από τους Δ/ντές οι δείκτες αυτοαξιολόγησεις..Αυτό ακριβώς θέλει το υπουργείο ! ! !

 
Πιτσιφλής
06 Οκτ 2021 09:41

Προέχει εδώ και σαράντα χρόνια η εκπαιδευτική αντιπρόταση προς όλους τους γονείς και το Υπουργείο. Πειστική και ελπιδοφόρα.

 
Θυμιος
06 Οκτ 2021 07:28

Στην έκθεση αξιολόγησης έχει δοθεί παράταση και αναρτούν καθημερινά χωρίς βιασύνη. Ο προγραμματισμός θα πάει μέχρι τέλος του μηνός. Η πλατφόρμα είναι ανοιχτή συνεχώς και επικαιροποιείται .

 
NiGra
06 Οκτ 2021 06:59

Η 'συνοπτική' αξιολόγηση, κατατίθεται κάθε χρόνο από τους δ/ντες...ο προγραμματισμός της νέας χρονιάς, με ομάδες εκπαιδευτικών κλπ, δεν κατατέθηκε!...μπορεί από ελάχιστους μετρημένους....κάτι δεν λέει σωστά το ΙΕΠ...

 
Σώστης
06 Οκτ 2021 06:49

Όλα θα κάνουν φυσικά!

 
ankirk
06 Οκτ 2021 06:38

Αν η απεργία-αποχή κριθεί παράνομη τελεσίδικα, προτείνω να γράψουμε όλοι τα ίδια στην πλατφόρμα. Τυποποιημένες απαντήσεις και ας πανηγυρίζει το υπουργείο για θρίαμβο.

 
Δεξιόστροφος Αριστερός
06 Οκτ 2021 03:01

Όλα θα φανούν στη μεγάλη απεργία της Δευτέρας όπου η υπουργός θα πάρει το μήνυμα

 
Εκπαιδυτικός Ψ
06 Οκτ 2021 00:43

40% δήλωσαν συμμετοχή. Αρα η πλειοψηφία δεν δήλωσε συμμετοχή, δηλαδή απέχει, δηλαδή ΔΕΝ θα γίνει η αυτοαξιολόγηση.
Μεγάλη νίκη. Νομίζω ότι έχουν ηττηθεί τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, που έφερε τον νόμο το 19.
Μπράβο στις Παρεμβάσεις που κυβερνούν την Παιδεία.

 
Πίου Αντωνίου
06 Οκτ 2021 00:41

Μέτρα τους Διευθυντές που ανέβασαν την έκθεση μόνοι τους και πίστευε ότι θα περάσει έτσι η αξιολόγηση.Το ντόμινο ξεκίνησε και οι καταιγίδες έρχονται!

 
Σχολιαστής
06 Οκτ 2021 00:18

Που βρίσκεται το ακραία επείγον που επικαλείται η υπουργός;
Εν μέσω πανδημίας και εν μέσω τόσων προβλημάτων στα σχολεία αυτό ιεραρχεί ως επείγον η υπουργός; Οποιοσδήποτε σοβαρός νομικός θα καταλάβαινε ότι η επίκληση αυτή δεν στε΄κει ......

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
05 Οκτ 2021 23:52

Δηλαδή μιλάμε για ένα 35% των σχολείων που συμπλήρωσε τη φόρμα, ενώ το υπόλοιπο 60-65% δεν το έχει κάνει κι αυτό προφανώς εκλαμβάνεται ως επιτυχία από το υπουργείο που το κοινοποιεί με πανηγυρικό τρόπο! Κι αναρωτιέμαι βέβαια τι περιεχόμενο μπορεί να έχει αυτή η συμπλήρωση. Γιατί εξ όσων μαθαίνω, πολλοί συνάδελφοι που το έκαναν, έγραψαν απλώς δυο τυπικές λέξεις άνευ αντικρίσματος και ουσίας και το υπέβαλαν καλύπτοντας ίσως έτσι τα νώτα τους, αλλά στην ουσία αποδομώντας και διακωμωδώντας την "αξιολόγηση" Κεραμέως!

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.