Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Ερώτηση στη Βουλή της Σ. Σακοράφα για τα Λατινικά

Δημοσίευση: 07/10/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα, οι Υποψήφιοι της Θεωρητικής κατεύθυνσης απόφοιτοι του σχολικού έτους 2020-21, που θα συμμετάσχουν και πάλι στις Πανελλήνιες εξετάσεις του έτους 2022, θα εξετασθούν, μαζί με τους τελειόφοιτους στο μάθημα των Λατινικών (αντί της κοινωνιολογίας), δηλ. σε μάθημα που δεν έχουν διδαχθεί στο σχολείο.

Πρόκειται για πραγματική αδικία, αφού οι συγκεκριμένοι μαθητές καλούνται να εξετασθούν σε ένα άγνωστο για αυτούς μάθημα, μια νέα Γλώσσα, ένα απαιτητικό αντικείμενο, με ύλη δυο διδακτικών ετών, που χρειάζεται συστηματική διδασκαλία και το οποίο δεν έχουν διδαχθεί ποτέ στο σχολείο, ενώ οι συνυποψήφιοί τους το διδάσκονται ήδη από πέρυσι.

Έτσι θα υποχρεωθούν οι οικογένειές τους, εάν βεβαίως έχουν τη δυνατότητα, να υποστούν μεγάλο οικονομικό κόστος για φροντιστηριακά μαθήματα, πολλών διδακτικών ωρών (σε ένα κράτος με δήθεν δωρεάν παιδεία).

Επειδή αν και ήδη βρισκόμαστε στην αρχή του σχολικού έτους δεν έχει υπάρξει η αναγκαία ρύθμιση για το πρόβλημα αυτό, που αφορά σε χιλιάδες εξεταζόμενους και τις οικογένειές τους.

Επειδή το υπουργείο θα έπρεπε ήδη να έχει προβλέψει ότι, τουλάχιστον για το έτος 2022, αλλά και για τα δύο επόμενα, θα υπάρχει η αναγκαία δυνατότητα παράλληλης κατά περίπτωση εξέτασης, με παλαιό και νέο σύστημα, όπως άλλωστε ίσχυε και στο παρελθόν όταν άλλαζε κάποιο γνωστικό αντικείμενο (δηλ. οι μαθητές, για τις επόμενες δύο χρονιές, εξετάζονταν στο μάθημα που διδάχθηκαν στο σχολείο τους).

Επειδή, μάλιστα, στην προκειμένη περίπτωση, δημιουργείται πρόσθετη αδικία σε βάρος μαθητών που ήδη έχουν ταλαιπωρηθεί υπέρμετρα στην εκπαιδευτική διαδικασία επί δύο σχολικά έτη, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της πανδημίας.

Ερωτάται η κ. Υπουργός

Υπάρχει η κυβερνητική πρόθεση για την αναγκαία άμεση και επείγουσα ρύθμιση του προβλήματος, με την απόδοση της δυνατότητας στους παλαιούς αποφοίτους να εξεταστούν στην ύλη και στα μαθήματα που είχαν πράγματι διδαχθεί στο σχολείο τους, όπως αντικειμενικά επιβάλλεται και όπως άλλωστε συνέβαινε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν ;

H Ερωτώσα Βουλευτής

Σοφία Σακοράφα

Σχόλια (4)

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
08 Οκτ 2021 00:34

Διαβάζω έκπληκτος τα κυνικά σχόλια ορισμένων που δεν έχουν την παραμικρή ενσυναίσθηση για τους μαθητές πασχίζοντας να υπερασπιστούν τις εκτρωματικές αποφάσεις της υπουργού! Είναι όμως τόσο φανερό αυτό που κάνει το υπουργείο υποχρεώνοντας τους τωρινούς υποψήφιους (όχι κάποιους περασμένων δεκαετιών) να προετοιμαστούν σε εντελώς διαφορετικό γνωστικό πεδίο από αυτό που διδάχθηκαν στο σχολείο τους! Άδικο και ηθικά κατάπτυστο! Ανάλογη πεερίπτωση με την ΕΒΕ στα ειδικά μαθήματα που η ίδια υπουργός ανέβασε στα ύψη, ενώ ήταν η ίδια που κατήργησε τη διδασκαλία τους στο λύκειο! Επαναλαμβανόμενο εκπαιδευτικό άγος που δεν ξεπλένεται με τίποτε! Ματαιπονείτε όσοι προσπαθείτε να θολώσετε τα νερά. Αυτές οι αποφάσεις θα μείνουν στην ιστορία της εκπαίδευσης ως αποδείξεις μιας αυταρχικής και σκοταδιστικής εποχής...

 
Κωνσταντίνος
07 Οκτ 2021 15:58

Αναλγησία πλήρης... Επειδή έχει συμβεί στο παρελθόν... έτσι πρέπει να γίνεται πάντα....και ας είναι άδικο... Έλεος

 
Αντωνία Δ.
07 Οκτ 2021 14:19

Και εγώ πριν 30 χρόνια έδινα 4η δέσμη Πολιτική Οικονομία και Μαθηματικά/Στατιστική.
Τώρα που θέλω να ξαναδώσω με υποχρεώνουν να δώσω Αρχές Οικονομίας και Μαθηματικά κατεύθυνσης που δεν έχω διδαχθεί!
Δεν είναι αδικία?

Να υποθέσω ότι οι ίδιοι που διαμαρτύρονται για την αδικία αυτή, αύριο θα διαμαρτύρονται πάλι γιατί με υψηλότερες βαθμολογίες θα έχουν μείνει έξω από όσους δ΄΄΄ίνουν Κοινωνιολογία?

 
Τα γνωστά
07 Οκτ 2021 13:02

Αυτό έχει συμβεί και στο παρελθόν. Το γνώριζαν εκ των προτέρων. Η πανδημία δεν ήρθε μόνο γι αυτούς αλλά για όλους. Όχι άλλη γκρίνια.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ