Placeholder

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΚΠ/ΚΩΝ

Ν. Κεραμέως: Η απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών από την αξιολόγηση στρέφεται κατά νόμου του κράτους

“Δεν πιστεύω ότι η αντίδραση εκπροσωπεί τη μάζα και διαχωρίζω τη στάση της μεταξύ συνδικαλιστικής ηγεσίας και εκπαιδευτικών”
Δημοσίευση: 07/10/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

«Η αξιολόγηση σημαίνει ότι όλοι μαζί οι εκπαιδευτικοί πρέπει να συζητήσουν ως συνδιαμορφωτές πώς μπορεί να βελτιωθεί το εκπαιδευτικό έργο»,  δήλωσε η υπ. Παιδείας Ν. Κεραμέως  ερωτηθείσα (σε συνέντευξη στην ΕΡΤ)  για το χθεσινό συλλαλητήριο και τη νέα απεργία των εκπαιδευτικών τη Δευτέρα, ενώ τόνισε ότι στρέφονται κατά νόμου που έχει ήδη ψηφιστεί.

“Δεν πιστεύω ότι η αντίδραση εκπροσωπεί τη μάζα και διαχωρίζω τη στάση της μεταξύ συνδικαλιστικής ηγεσίας και εκπαιδευτικών”, τόνισε η υπουργός.

Τα fake news είναι πολλά και φθάνουν μέχρι ότι «θα κοπούν τα χρήματα του σχολείου», σημείωσε  η κ. Κεραμέως επαναλαμβάνοντας ότι «σκοπός είναι να δώσουμε καλύτερη εκπαίδευση στα παιδιά μας».

Δεν υπάρχει χώρα στην Ε.Ε. που να μην κάνει αξιολόγηση και δεν πιστεύω ότι υπάρχει εκπαιδευτικός που να μην το θέλει, πρόσθεσε.

Σε ερώτηση από τηλεθεατή σχετικά με απορριφθέντες εκπαιδευτικούς λόγω παραβόλου , η Νίκη Κεραμέως απάντησε ότι γίνεται «προσπάθεια να ανοίξουν το συντομότερο οι πίνακες».

Σε ερώτημα γονέα για τα κενά η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε σε προσλήψεις 16.000 εκπαιδευτικών ενώ σχετικά με το πότε θα επαναλειτουργήσουν τα σχολεία στο Αρκαλοχώρι απάντησε ότι οι εγκαταστάσεις αναμένονται τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Παρά τα εκατομμύρια αυτοδιαγνωστικά τεστ, τα κρούσματα το Σεπτέμβριο στα σχολεία ήταν 3.000 λιγότερα στα παιδιά ηλικίας 4- 18 σε σχέση με τον Αύγουστο, που ξεπέρασαν τις 17.000, δήλωσε η Νίκη Κεραμέως στην εκπομπή «Συνδέσεις».  Αυξάνονται τα τεστ για να περιοριστεί η διασπορά, και πρόκειται για αυστηρό πρωτόκολλο που κοστίζει πολύ στο κράτος καθώς η ιχνηλάτηση σε περίπτωση κρούσματος ανέρχεται σε 7 τεστ την εβδομάδα, ανέφερε η υπουργός Παιδείας μιλώντας για τον «πλέον αποτελεσματικό τρόπο ελέγχου της πανδημίας».

Κάτω από 10, 6-7 τμήματα, είναι κλειστά λόγω κρουσμάτων στα πάνω από 80.000 της επικράτειας είπε η υπουργός, τονίζοντας ότι η επιφυλακή και η επιτήρηση παραμένουν.

Περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται εκεί όπου οι γονείς παρουσιάζουν χαμηλή εμβολιαστική καλυψη, γι ‘αυτό και επιμένουμε ότι τα σχολεία είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας, ανέφερε η κ. Κεραμέως.

«Κάνοντας το εμβόλιο, δίνεις αντισώματα χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο», είπε η κυρία Κεραμέως αναφορικά με τις αντιδράσεις κατά των εμβολίων, οι οποίες, όπως είπε, έχουν κατευναστεί και με την απόφαση να μην εφαρμόζεται αυτόφωρο σε εκπαιδευτικούς.

Πέρυσι οι αντιδράσεις επικεντρώνονταν στη μάσκα και στο αν τα παιδιά έχουν αρκετό οξυγόνο, είπε η κυρία Κεραμέως.

Η Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε επίσης σε πρόγραμμα ενημέρωσης και απαντήσεων από ειδικούς σε ερωτήματα γονέων μέσω των δήμων.

Ετικέτες: 
Νίκη Κεραμέως

Σχόλια (24)

 
Ελένη
09 Οκτ 2021 12:48

Υπάρχουν αυτοί που θέλουν να αξιολογηθούν.
Υπάρχουν αυτοί που τώρα μάχονται και θα τους ξαναψηφίσουν.
Υπάρχει αυτή στο ΥΠΑΙΘ που είναι εκτός σχολικής πραγματικότητας και πολλά άλλα.
Υπάρχει μεγάλη απογοήτευση.

 
ο δικηγόρος του διαβόλου
08 Οκτ 2021 21:08

Οι συνδικαλιστές με τις προτάσεις των συνελεύσεων ..τρεις και ο κούκος ,έχουν αναρωτηθεί άραγε ,γιατί δεν πάει ο συνάδελφος στις συνελεύσεις ,να παραστεί ,να ακούσει και στο τέλος να εκφραστεί με την ψήφο του για ένα τέτοιο σοβαρό θέμα .

Μήπως δεν πείθετε .Μήπως βαρέθηκαν τον αρνητισμό σας.

Η ..Μήπως περιμένουν σαν λύτρωση την αξιολόγηση...μια ακόμη δικαίωση για τη δουλειά τους από την κοινωνία....

 
κωστας
08 Οκτ 2021 15:08

Θα γίνουν δεν θα γίνουν εκλογές;.......

 
Νόμος της βαρύτητας
08 Οκτ 2021 13:00

Πρέπει να την προσέχει κανείς τη "μάζα". Έχει βαρύτητα εάν σου έρθει κατακούτελα.....

 
Πικρές μνήμες
08 Οκτ 2021 10:31

Και κάποιοι άλλοι τα έλεγαν αυτά στο μακρινό παρελθόν και προσπαθούσαν να πείσουν ότι έχουμε δημοκρατία...

 
Σωτηρία Π.
07 Οκτ 2021 23:46

Δεν γνωρίζει η κυρία κεραμεως τι σχολεία έχουμε στην Ελλάδα? Πρέπει να της το πούμε εμείς?Εμας δουλειά μας είναι να μάθουμε τα παιδιά γράμματα

 
Δάσκαλος
07 Οκτ 2021 22:52

Νόμος του κράτους κυρά μου είναι και η αξιορεπής διαβίωση του υπαλλήλου και με ευθύνη σας είναι αναξιοπρεπής και σε λίγο χωρίς διαβίωση. Το καταλάβατε;

 
Πιτσιφλής
07 Οκτ 2021 21:56

Δεν είμαστε «μάζα». Είμαστε οι εγκαταλειμμένοι, αυτοδίδακτοι, πολύτροποι δάσκαλοι των παιδιών της Πατρίδας. Σαράντα χρόνια!...

 
Γιώργος
07 Οκτ 2021 21:54

Μετά την "αθώα" αξιολόγηση έρχεται η ποσόστωση και μετά η πόρτα εξόδου....

 
Ιωάννα
07 Οκτ 2021 19:16

Τι να πει κανείς; Για τους διευθυντές που ανεβάζουν μόνοι τους ανούσιες εκθέσεις ιδεών, των οποίων το περιεχόμενο δεν γνωρίζει κανείς; Για τις εξωραϊσμένες εικόνες στους δείκτες που κάνουν σχολείο που στεγάζεται σε λυόμενα να μοιάζει με κολλέγιο; Πάμε για το απόλυτα δυστοπικό σχολείο.

 
Αμερόληπτος
07 Οκτ 2021 18:16

Μαύρα μεσάνυχτα έχει η κα Κεραμέως για το τι νοιώθει η "μάζα" όπως μας αποκαλεί. Πρόσωπα σκεπτόμενα και πολύ προβληματιζόμενα για το πού οδηγείτε την εκπαίδευσης με τις αλλοπρόσαλλες εκδικητικές σας αποφάσεις είμαστε, κυρία υπουργέ. Αλλά εσείς μας θεωρείτε μάζα, αυτό και μόνο δείχνει πόσο μας υποτιμάτε!

 
Κωνσταντίνος
07 Οκτ 2021 18:06

Όπως καταργησες με το έτσι θέλω τις Κοινωνικές Επιστήμες και τα άλλα καλλιτεχνικά μαθήματα έτσι fakenews είναι και ότι η μάζα των εκπαιδευτικών συμφωνεί μαζί σου...Σαβδεν ντρέπεσαι;;;;

 
Αναστασία
07 Οκτ 2021 17:16

Κι αφού δεν απεργεί η μάζα γιατί πήγες στα δικαστήρια; Έχετε τα στοιχεία και ξέρετε την αλήθεια.
Αν μας υποχρεώσουν τελικά στην αυτοαξιολόγηση, θα αναρτήσουμε κάτι εκθέσεις, που θα τρίβετε τα μάτια σας. Με βιβλιογραφία για το τι απαιτείται για να λειτουργεί αξιοπρεπώς ένα σχολείο και τι από αυτά έχουμε, με φωτογραφίες σχολείων του εξωτερικού που συνεργαζόμαστε, και δίπλα αυτές του δικού μας, με τα προσόντα μας, που τουλάχιστον οι μισοί στο σχολείο.μου έχουμε μεταπτυχιακά, με το υλικό που παράγουμε και με την υποστήριξη που ΔΕΝ έχουμε. Με το.περιεχομενι των βιβλίων, β(αθμός δυσκολίας 2) και το βαθμό δυσκολίας
στις εξετάσεις (5), τις ημερομηνίες που έφτασαν οι αναπληρωτές στο σχολείο μας την τελευταία τριετία κ.λ.π..

 
@Θυμιος
07 Οκτ 2021 17:03

Καλή ερώτηση! Και άλλη μια καλή είναι γιατί τόση πρεμούρα κατά της αξιολόγησης. Ούτε τιμωρίες προβλέπει, ούτε υποβιβασμούς, ούτε μαστιγωμα ούτε τίποτα.
Πληρωνώμαστε για μια δουλειά και ο εργοδότης/κράτος/φορολογούμενος θέλει να καταγράψεις μερικά ρημαδια στοιχεία για να δουμε επιτέλους που πάμε.
Ας αναρωτηθεί ο καθένας γιατί μερικοί το έκαναν αιτία πολέμου - ποιοί βολεύονται με το τρέχον καθεστω΄ς.

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
07 Οκτ 2021 15:54

"Δεν πιστεύω ότι η αντίδραση εκπροσωπεί τη μάζα...".
Υπάρχει πια λόγος να ασχολείται κανείς στα σοβαρά με μια υπουργό που εκλαμβάνει ως "μάζα" το σύνολο των εκπαιδευτικών της χώρας; Δεν ξέρω αν της ξέφυγε, πάντως είναι δηλωτικό της υπεροψίας και ακραίας αλαζονείας ενός ατόμου που εντελώς τυχαία βρέθηκε σε ένα χώρο, τον οποίο ούτε σέβεται, ούτε έχει την ελάχιστη ικανότητα να διευθύνει. Κρίμα που επιμένουν κάποιοι να κάνουν συνεχώς το άσπρο μαύρο, προκειμένου να συγκαλύψουν και να δικαιολογήσουν τα εξωφρενικά "μεταρρυθμιστικά" σχέδια της συγκεκριμένης υπουργού...

 
Εκπαιδευτικός από τη "μάζα"
07 Οκτ 2021 15:44

Αξιότιμη κυρία Νίκη Κεραμέως, μην προσπαθείτε να διχάσετε τον εκπαιδευτικό κόσμο με ανακρίβειες. Είναι πολύ αναξιοπρεπές, είναι προσβλητικό να υποστηρίζει ένας υπουργός της Παιδείας (!), ότι το σύνολο (η μάζα, όπως μας χαρακτηρίσατε) χειραγωγείται από τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους του χώρου. Λες κι όλοι εμείς οι καθηγητές και δάσκαλοι ανήκουμε σε κάποιο είδος κρετίνων που δεν συνειδητοποιούμε το καλό της δημόσιας εκπαίδευσης. Μάλλον δεν έχετε καταλάβει ή παριστάνετε πως δεν καταλαβαίνετε την βαθύτατη αντίθεση των εκπαιδευτικών στην πολιτική σας. Αυτήν ακριβώς την αντίθεση, κυρία Κεραμέως, εκφράζουν η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ. Διασώζοντας έτσι και την επαγγελματική μας αξιοπρέπεια, και τον δημόσιο χαρακτήρα του σχολείου.

 
ένας άλλος Ηλίας
07 Οκτ 2021 15:27

@Θύμιος

Τι εννοείς "δεν είναι τιμωρητική η αξιολόγηση"; Ναι δεν έχει ποινές αν δεν πάρεις "καλό βαθμό" ΑΛΛΑ :

α) Το ότι ανεβάζει το διοικητικό φόρτο εργασίας του εκπ/κού προσωπικού (σε βάρος του εκπ/κού έργου ή ...του προσωπικού χρόνου) αφού ουσιαστικά όλο αυτό δε είναι δυνατό να γίνει εντός του εργασιακού ωραρίου 8.00-14.00 δεν είναι τιμωρητικό;

β) Το ότι προβλέπει δράσεις που θα γίνονται αμισθί, το απόγευμα δηλαδή (ενδοσχολικές επιμορφώσεις, συναντήσεις με φορείς/γονείς κλπ, σχεδιασμός/υλοποίηση προγραμμάτων κ δράσεων με μαθητές, ανάπτυξη ιστοσελίδων κτλ) είναι υπερ των εκπ/κών;

γ) Το ότι ο υπάλληλος (εκπ/κός) πρέπει να τρέξει για να διορθώσει τα κακώς κείμενα της υπηρεσίας στην οποία δουλεύει και τα οποία επιβάλονται από τον κακό σχεδιασμό του υπουργείου, να ψάξει να βρει τρόπο να εξοπλιστεί πλήρως η υπηρεσία του (σχολείο) τη στιγμή που το ΥΠΑΙΘ αδιαφορεί, να αναλάβει δράσεις την ίδια ώρα που το ΥΠΑΙΘ με τις εγκυκλίους του τις καθιστά απαγορευτικές και εις βάρος του εκπ/κού... δεν είναι τιμωρητικό;

Και στο τέλος, όταν πούμε πως πολλά από αυτά δεν μπορούν να γίνουν... Ποιος θα φταίει; Το ΥΠΑΙΘ που απλά πετάει το μπαλάκι στον υπάλληλο ή ο κακός υπάλληλος που δεν κινητοποιείται επαρκώς;

π.χ δεν μπορώ να συμμετέχω σε απογευματινές δράσεις του σχολείου καθώς μένω 50χλμ μακριά και έχω οικογενειακές υποχρεώσεις..!

 
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΚΑΣΑΠΗΣ
07 Οκτ 2021 15:15

Δηλαδή, σε έναν νόμο του κράτους που τον θεωρείς άδικο ή ακόμη και επικίνδυνο, τι κάνεις; Μπορεί να μας πει η κ. Υπουργός; Σκύβεις το κεφάλι και υπακούς; Α, και κάτι ακόμη. Η κ. Υπουργός πρέπει να θυμάται ότι βρίσκεται εκεί που βρίσκεται, γιατί υπάρχει ένας εκλογικός νόμος που δινει αυτοδυναμία σε κόμματα που συγκεντρώνουν το 40% ή και πιο κάτω επί των ψηφισάντων. Γι' αυτό και οι κυβερνώντες δεν παίρνουν με τις εκλογές λευκή επιταγή .

 
ΤΙΝΑ
07 Οκτ 2021 15:14

Όποιος δεν θέλει παραιτείται!

 
Σπάρτακος
07 Οκτ 2021 14:48

Εγώ σας έχω απόλυτη εμπιστοσύνη κ. Κεραμέως! Και εσάς και τα στελέχη σας! Να με αξιολογήσετε επιδιώκω διακαώς!
Εξάλλου το παρελθόν κατοχυρώνει το ανάλογο μέλλον!

 
Καίτη
07 Οκτ 2021 14:40

H αυτοαξιολόγηση σχολικής μονάδας ήδη γίνεται πράξη και σε περίπου 10 ημέρες θα έχει γίνει ανάρτηση από το 95% των σχολείων..Τώρα γίνονται σύλλογοι διδασκόντων για τον συλλογικό προγραμματισμό με την ίδια διαδικασία.. Όταν θα κηρυχτεί παράνομη και καταχρηστική και από το Εφετείο τότε θα δούμε πως θα έρχονται στα σχολεία οι συνδικαλιστές που εκθέτουν έναν κλάδο στα μάτια της κοινωνίας και αναστατώνουν τα σχολεία με ανακρίβειες ! !

 
Ηλίας
07 Οκτ 2021 12:55

Οι αναρτήσεις ανεβαίνουν συνεχώς στην πλατφόρμα. Η αξιολόγηση έχει ψηφιστεί και εφαρμόζεται.

 
Θυμιος
07 Οκτ 2021 12:53

Σε ψηφισμένο νόμο δεν απέχεις. Παραιτείσαι. Δεν είναι τιμωρητική η αξιολόγηση . Όντως ακούγονται σενάρια φαντασιακα. Ποιοι τα διαδίδουν ;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ