Placeholder

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΚΠ/ΚΩΝ

Έφεση “Κεραμέως” κατά της πρωτόδικης απόφασης για την απεργία-αποχή από την αξιολόγηση

Δείτε τους τέσσερις λόγους της έφεσης που άσκησε η υπουργός Παιδείας
Δημοσίευση: 07/10/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Έφεση κατά της Πρωτόδικης απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για την   απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών από την αξιολόγηση κατέθεσε σήμερα το απόγευμα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως , η οποία θα συζητηθεί τη Δευτέρα μαζί με τις εφέσεις που ασκήθηκαν από την ΟΛΜΕ και τη ΔΟΕ.

Η υπουργός Παιδείας με την έφεση, την οποία δημοσεύει κατ αποκλειστικότητα το esos,  ζητά από το δικαστήριο να ικανοποιήσει τα αρχικά αιτήματά της αγωγής που απέρριψε  το Πρωτοδικείο , δηλαδή:

Α. Να απαγορεύσει  τη συνέχιση της επίμαχης απεργίας και

Β. Να απαγγείλει, άλλως και επικουρικώς απειλήσει, ποινές έμμεσης εκτέλεσης για κάθε παράβασή της , και

Γ. Να κηρυχθεί προσωρινώς εκτελεστή η απόφαση του Πρωτοδικείου

Δ. Η ένδικη απεργία είναι καταχρηστική

Ειδικότερα, το Πρωτοδικείο με την απόφασή του από τα ακόλουθα αιτήματα είχε δεχθεί  μόνο το 1ο της Ν. Κεραμέως και απέρριψε τα λοιπά:


Το αίτημα   η απεργία είναι καταχρηστική

Σχετικά με το αίτημα  η  απεργία είναι καταχρηστική στην έφεση η υπουργός παιδείας υποστηρίζει τα εξής:

Σχόλια (47)

 
@@ Στάθης
10 Οκτ 2021 20:57

ενώ οι αποφάσεις που παίρνουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, όπου υπάρχουν 10.000 εγγεγραμμένοι, παρόντες 120, υπέρ 66 άρα πλειοψηφία. Αυτά δεν μας ενοχλούν; Έλα ρε Στάθη τα εμά μα και τα σα μα-σα-τα.

 
ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΆΤΗΣ
10 Οκτ 2021 17:04

Καλά, εσείς δε με ψηφίσατε; Εσείς δε θέλατε το νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα στην εκπαίδευση, τύπου Αγγλίας... και βάλε; Από εσάς τους 150.000 εκπαιδευτικούς δε εκλέχθηκα να κυβερνήσω; Τον Μητσοτάκη που έστειλε στο σπίτι τους κάποιες (λίγες) χιλιάδες εκπ/κούς των ΕΠΑΛ, ΔΕΝ ΤΟΝ ΞΕΡΑΤΕ; Τώρα τον γνωρίσατε; Έχετε μάλλον πολύ μικρή μνήμη, συνάδερφοι. Τώρα κλαις, γιατί κλαις...; (λέει το άσμα). Όταν λοιπόν ξαναπάτε στην κάλπη, σύντροφοι Νεοδημοκράτες, να θυμάστε: ο λαός δεν (πρέπει να) ξεχνά, τι σημαίνει δεξιά!

 
Μόνο χιούμορ δεν έμεινε
08 Οκτ 2021 21:35

@dim
Απ' ότι φαίνεται από τα βίαια γεγονότα σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, οι μαθητές δεν έχουν πια χιούμορ. Αγανάκτηση και θυμό έχουν. Επιπλέον, ακροδεξιά μορφώματα και θύλακες φασισμού, βρήκαν αφορμή και εκμεταλλεύτηκαν την ένταση στο χώρο της παιδείας. ΠΟΙΟΣ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ? Οι εκπαιδευτικοί? Οι συνδικαλιστές? Ή η πολιτική ηγεσία? Κάποιος ευθύνεται, γι' αυτή την "κατηφόρα"!
Διαβάζει κανείς το esos την τελευταία εβδομάδα..... και νομίζει ότι είναι νομικό site του Δικηγορικού Συλλόγου! Κλητεύσεις, αγωγές, δικαστήρια, αποφάσεις, εφέσεις, ποινές, απειλές κλπ. ΠΟΙΟΣ ΤΑ "ΚΑΤΑΦΕΡΕ" ΟΛΑ ΑΥΤΑ και συνεχίζει ακάθεκτα???

 
Οικονομολόγος
08 Οκτ 2021 19:04

Το άκουσα από την Κεραμέως, το διαβάζω να το αναπαράγουν και διάφοροι άλλοι: στον νόμο αντιδρούν οι συνδικαλιστές.

Είναι ψέμα.
Αντιδρούν οι εκπαιδευτικοί, η συντριπτική πλειοψηφία τους.
Τα 27 χρόνια που είμαι στην εκπαίδευση, σπάνια έχω δει τόσο ομόθυμη καταδίκη των εκπαιδευτικών πολιτικών που επιχειρούνται να εφαρμοστούν.

 
dim
08 Οκτ 2021 18:19

Αν είχαν χιούμορ οι "αγωνιστές" μαθητές , θα συντάσσονταν με τους καθηγητές τους σε κοινό αγώνα με σύνθημα "Όχι στην αξιολόγηση - τέρμα οι βαθμοί" ! Κατάργηση της βαθμολογίας και συνεχείς κληρώσεις με δώρα, για τον προβιβασμό και έκδοση κάθε λογής Απολυτηρίων. Θα είχε ενδιαφέρον η αντίδραση της ΟΛΜΕ σε ένα τέτοιο αίτημα.

 
Αντιρησίας
08 Οκτ 2021 17:21

Πότε επιτέλους θα καταλάβουμε την αξία της αξιολόγησης ; Γιατί να αξιολογούνται οι πάντες και παντού πλην των εκπαιδευτικών που αξιολογούν παιδιά; Διότι μια μερίδα συνδικαλιστών με ξύλινη γλώσσα διαστρεβλώνει ό,τι σχετίζεται με την αξιολόγηση και προσπαθεί να δημιουργήσει οπαδούς! Επιτέλους αυτή η Κυβέρνηση πότε θα τους αγνοήσει και θα προχωρήσει στην αξιολόγηση;

 
@ @ Στάθης
08 Οκτ 2021 15:04

Φοβερό σχόλιο Συνάδελφε! Τα λέει όλα!!

 
ΣΑΚΗΣ
08 Οκτ 2021 13:40

Τα αιχμηρά, στα όρια της ύβρεως, σχόλια επιστρέφουν σε όσους τα κάνουν!!!
Κάποτε πρέπει να τελειώσει αυτή η ανέξοδη, αντιπαράθεση και αμφισβήτηση της νομιμότητας με αντιδημοκρατικό τρόπο.
Δεν μας τιμά αυτή η στάση, είναι, δε, αιτία υποβάθμισης του ρόλου μας.
κάθε απεργία πρέπει να έχει κόστος! Το τζάμπα μάγκες τελείωσε.

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
08 Οκτ 2021 13:05

Αξιολόγηση παντού στην εκπαίδευση....... Δεν επιτρέπεται στα τεχνικά δημόσια ΙΕΚ να είναι υποδιευθυντές φιλόλογοι που πρέπει να πάρουν σημαντικές αποφάσεις για τεχνικά εργαστηριακά μαθήματα. Γνωρίζουν αυτοί από ηλεκτρολογία, μηχανολογία, από υδραυλικά, από ανελκυστήρες, από μηχανολογικές κατασκευές, από αυτοκίνητο.........

 
@Σταθης
08 Οκτ 2021 12:38

Εκλογές 2019 : Εγγεγραμμένοι 9.984.934 η ΝΔ πήρε 2.251.618 ψήφους ήτοι 22.55%
Που το βρήκες η πλειοψηφια του ελληνικου λαου επελεξε την Ν.Δ.

Ούτε 1 στους 4 δεν την επέλεξε. Τίποτε άλλο ????

 
@ niko
08 Οκτ 2021 12:20

προεκλογικά πε΄ρα από τίτλους και συνθήματα δεν είδαμε νομοσχέδια, προβλέψεις κλπ . ΄τα είχε και έτοιμα έλεγε... τα στελε΄χη με τον νόμο που ψήφισε γιατί δεν τα προκηρύσσει; δεν μπορεί παράλληλα με τόσους υπαλλήλους στο υπαιθ να τρέξει τα θέματα του υπουργείου;;; αχαχαχα οργάνωση. δεν είσαι καλός σχολιαστής στην αξιολόγηση, σκόνη σε κάνουν. θα σε κόψει η κυρία

 
Περί σεβασμού της δημοκρατίας
08 Οκτ 2021 12:11

Βλέπω αρκετά σχόλια περί δημοκρατίας και σεβασμού αυτής. Η παρούσα κυβέρνηση δεν εκλέχθηκε από την πλειοψηφία όσων ψήφισαν. Κατάργησε το νόμο που επέβαλε τη διοίκηση της τοπικής αυτοδιοίκησης από την πλειοψηφία.

 
Φτου και βγαίνω
08 Οκτ 2021 11:33

@Ντίνος 07 Οκτ 2021 23:27
Και κρυφτό θα παίξουμε με την Υπουργό, και κυνηγητό, και μηλάκια, και τζαμί, και κορόιδο, και 1-2-3 κόκκινο φως, και γύρω-γύρω όλοι.... Γιατί νομίζετε ότι πήγαινε στα σχολεία κάθε εβδομάδα? Τώρα που έμαθε όλα τα παιχνίδια, αλλοίμονό μας! Θα μας κατα....τροπώσει!

 
Μαρία
08 Οκτ 2021 11:32

Οι συνδικαλιστικές ενώσεις προσπαθούν με κάθε τρόπο να ακυρώσουν νόμο του κράτους, ενώ για την ταμπακιέρα δηλαδή αναβάθμιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης, τα αιτήματα είναι φωτοτυπία από τη δεκαετία του 80!
Η κοινωνία είναι απέναντι μας, και απαιτεί κάποιας μορφής αξιολόγηση όπως γίνεται σε όλα τα Υπουργεία.

 
Θεόδωρος
08 Οκτ 2021 10:40

Ξεσηκωθείτε ωρέ!!!!
Τούτοι είναι ικανοί να βάλουν ακόμα και τους συνδικαλιστές μας να δουλέψουν!!!

 
Ο μον Ντιέ
08 Οκτ 2021 10:24

@Το γνωστό:
Τέλος στα γαλάζια σαμπουάν. Πράσινο αγνό σαπουνάκι Μασσαλίας από εδώ και πέρα μόνο αγαπητέ-τή μου. Είναι και οικολογικό.

@nikos
Και ο Ερντογάν "έχει ψηφιστεί". Ε και???
Δημοκρατία που να προσφεύγει στα δικαστήρια για να επιβληθεί, εγώ δεν γνωρίζω(πλην επίσης αυτή του Ερντογάν). Το επόμενο βήμα μετά τα δικαστήρια, μιας τέτοιας (Νέας) δημοκρατίας, ποιό μπορεί να είναι δηλαδή?.....

@Νικη
"Ουτε βήμα πισω!"....τραγουδούσαν και οι Σουλιώτισσες.

@Σταθης
"εργαζομενος που δεν αξιολογητε"..... πράγματι δεν υπάρχει. Εσείς, αμφιβάλω κομματάκι....

@Ερτ
"στο πειθαρχικό" 150.000 εκπαιδευτικοί? Δεν φτάνουν ούτε τα συρτάρια ούτε τα Πειθαρχικά Συμβούλια στις ΠΔΕ!
"το λιγότερο"? Δεν φτάνουν ούτε τα δικαστήρια ούτε οι δικαστές ούτε οι δικηγόροι! Χρυσές δουλειές δηλαδή, οι δικηγόροι συνάδελφοι της Υπουργού μας!
Σε ποιό σύμπαν ζεις τελικά εσύ, δεν μας είπες?

@Πέτρος
"Στην Ελλάδα ο καθένας" ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ "έχει τουλάχιστον μία δικαιολογία για να" ψηφίζει τους ΔΙΚΟΥΣ του Νόμους. "Γι αυτό πάμε τόσο καλά ,,,,"

 
Ήλθε η ώρα
08 Οκτ 2021 10:21

Συνάδελφοι έφτασε ο κόμπος στο χτένι. Αυτή την φορά ας αφήσουμε ό,τι μας διαφοροποιεί κι ας αντιδράσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Ναι, τα χρήματα δεν μας περισσεύουν αλλά μην παραδώσουμε το μέλλον του δημόσιου Σχολείου, των παιδιών μας και το δικό μας στις ορέξεις τους. Χωρίς χρώματα, κόμματα και σημαίες να προασπιστούμε το αγαθό που σπουδάσαμε και υπηρετούμε. ΤΩΡΑ πρέπει να βρούμε την δύναμη να αντιδράσουμε. ΟΛΟΙ!!!!!

 
Μπράβο
08 Οκτ 2021 10:16

Μπράβο στην Υπουργό,
οι πλειοψηφία των εκπαιδευτικών σε στηρίζουμε.
Αξιολόγηση παντού, διαφορετικά... οι γονείς να μην δέχονται αξιολόγηση στα παιδεία τους...κλπ

 
Α.Κ.
08 Οκτ 2021 09:27

Επιτέλους να μπει μια τάξη στην Παιδεία! Να αξιολογούνται όλοι οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν και αξιολογούν τα παιδιά μας! Μια μερίδα συνδικαλιστών αντιδράει σε κάτι που έπρεπε ανέκαθεν να γίνεται. Με τον έλεγχο και οι εκπαιδευτικοί θα γίνουν καλύτεροι στο έργο τους και κατ´ επέκταση, αυτό θα φανεί και στις επιδόσεις των παιδιών.

 
@χαχα
08 Οκτ 2021 08:24

Ακούγεσαι απειλητικός . Λυπάμαι . Είσαι εκπαιδευτικός ;

 
Νομικός
08 Οκτ 2021 08:13

Κάποιοι δεν καταλαβαίνουν τις αποφάσεις και λενε διαφορα αποπροσανατολιστικά . Όταν η απόφαση κριθεί παράνομη, αν δεν την εφαρμόσεις παρανομίες με ο,τι σημαίνει αυτό.

 
Ν. Σ.
08 Οκτ 2021 08:10

Η αξιολόγηση έχει ξεκινήσει. Ας το καταλάβουν ορισμένοι. Οι εκπαιδευτικοί κάνουν τη δουλειά τους.

 
Γ. Δ.
08 Οκτ 2021 07:45

Το σχόλιο ήταν καθαρά ειρωνικό.

 
Γ. Δ.
08 Οκτ 2021 07:39

Κράτα γερά Νίκη. Τί εφέσεις και αηδίες. Συνοπτικές διαδικασίες. Αφού είναι παράνομη η απεργία όλοι οι εκπαιδευτικοί στη φυλακή. Τέλος.

 
Λογικό
08 Οκτ 2021 07:35

Οι ομοσπονδίες εδώ και τουλάχιστον 30 χρόνια, δεν έχουν καν αποδεχτει μια, οποιαδήποτε μεταρρύθμιση (μικρή ή μεγαλύτερη) που έχει ψηφιστεί από το κοινοβούλιο. Στηρίζονται στην απροθυμία μεγάλης μερίδας των εκπαιδευτικών που δεν έχουν κανένα κίνητρο πέραν του μισθού, να κάνουν κάτι για να βελτιώσουν τη δουλειά τους. Η μεταρρύθμιση Αρσένη χτυπήθηκε άγρια, το Νέο Σχολείο που θα βελτίωνε συνολικά το σχολείο χτυπήθηκε άγρια και αποσύρθηκε. Η Κεραμέως αυτό που κάνει δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια γραφειοκρατική μπαρούφα. Πέρα , όμως, από το γραφειοκρατικό, το σχολείο θα μπορούσε να βελτιωθεί κάπως, όχι πολύ, μέσα από καλύτερη συνεννόηση και συνεργασία. Δυστυχώς, συνολικά η κυβέρνηση και ειδικά η Κεραμέως, έδωσαν εξετάσεις και απέτυχαν, οπότε, το μικρό καλό που θα μπορούσε να δώσει η αυτοαξιολόγηση του σχολείου, διαγράφεται αυτόματα από την συνολικά απαράδεκτη πολιτική του υπουργείου. Προφανώς η τήρηση του νόμου είναι υποχρέωση όλων, αλλά ό,τι σπέρνεις, αυτό θερίζεις. Θα πάει άπατη και η αυτοαξιολόγηση (δυστυχώς) και η "αξιολόγηση" (ευτυχώς). Και εις άλλα με υγεία. Και κάτι τελευταίο. Δεν γίνεται να ζητάς αύξηση της δουλειάς χωρίς να δίνεις κάποιο ηθικό ή υλικό όφελος. Τα χρυσά παιδιά της η κυβέρνηση τα διπλοχρυσώνει, τους εκπαιδευτικούς τους απαξιώνει. Τέλος.

 
Σώστης
08 Οκτ 2021 07:29

Θα έλεγα η πιο επιτυχημένη. Αρετή και τόλμη η ελευθερία!! Μπράβο της. Αν σπάσει αυτό το απόστημα των τόσων δεκαετιών οποσθοδρόμησης, της βγάζω το καπέλο (ψήφο στη νδ δεν θα δώσω ποτέ). Βέβαια, έχει αξιολογήσει αυτή το πολιτικό κόστος. Δεν υπάρχει. Η κοινωνία είναι μαζί της. Η κοινωνία απαιτεί την αξιολόγηση σε όλο το δημόσιο!

 
Ελένη
08 Οκτ 2021 07:10

Η υπουργός των παρατάσεων των θητειών, θα κάνει παρέα με την υπουργό της φωτοτυπίας

 
Βασίλης
08 Οκτ 2021 07:00

Από τα σχόλια καταλαβαίνει κάποιος πολλά και διαφορα. Η απεργία σημαίνει περικοπή μισθού. Σε ψηφισμένη νομοθεσία δεν απέχεις. Αν δεν το δέχεσαι η το απορρίπτεις παίρνεις άδεια, φεύγεις, αλλάζεις. Η σύγκρουση είναι μεταξύ συνδικαλιστών και υπουργείου όχι των εκπαιδευτικών. Η πλατφόρμα της αξιολόγησης γεμίζει.

 
SHASA
08 Οκτ 2021 06:40

Οι εκλογές έρχονται.......

 
Το γνωστό:
08 Οκτ 2021 05:30

Τους ψηφίσατε. Λουστείτε τους τώρα...

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ