Placeholder

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΚΠ/ΚΩΝ

Αγωγή Ν. Κεραμέως κατά της ΑΔΕΔΥ για τη νέα απεργία, πανομοιότυπη της οποίας έχει κριθεί παράνομη

Λόγω κατεπείγοντος εκδικάζεται σήμερα
Δημοσίευση: 08/10/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Αγωγή , κατά της ΑΔΕΔΥ  η οποία λόγω κατεπείγοντος εκδικάζεται σήμερα, κατέθεσε η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη η νέα  πανομοιότυπη απεργία-αποχή κατά της αξιολόγησης.

Η υπουργός Παιδείας καταγγέλλει ότι «πρόκειται για μεθόδευση, καθώς η εν λόγω απεργία-αποχή γίνεται για τους ίδιους ακριβώς λόγους και με τα ίδια ακριβώς αιτήματα που προέβαλαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις εκπαιδευτικών στη δική τους απεργία-αποχή που κρίθηκε παράνομη μόλις πριν 6 ημέρες».

Επιπλέον, σηεμιώνει η Ν. Κεραμέως, τίθεται και πάλι το ζήτημα της εφαρμογής ή μη νόμου ψηφισμένου από τη Βουλή των Ελλήνων, δεδομένου ότι η ΑΔΕΔΥ απεργεί ακριβώς για αυτό, δηλ. για την κατάργηση των ψηφισμένων νομοθετικών διατάξεων για την αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου.

Όπως τονίζιε σε ανακοινωθέν, το υπουργείο Παιδείας:

  • Την περασμένη εβδομάδα το Πρωτοδικείο Αθηνών αποφάσισε ότι η απεργία-αποχή που είχαν κηρύξει οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΠΟΣΕΕΠΕΑ και ΟΙΕΛΕ κατά της αξιολόγησης εκπαιδευτικού έργου ήταν παράνομη.
  • Στη συνέχεια και παρά τη δικαστική αυτή απόφαση, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ζήτησαν από την ΑΔΕΔΥ να κηρύξει νέα, πανομοιότυπη, απεργία-αποχή για να «καλύψει» τους εκπαιδευτικούς (κατά τα λεγόμενα στο εξώδικο της ΑΔΕΔΥ).

Παράλληλα, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΠΟΣΕΕΠΕΑ και ΟΙΕΛΕ έχουν ασκήσει έφεση στην απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, που έκρινε παράνομη την απεργία-αποχή τους, και το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων άσκησε αντέφεση, ζητώντας την επίσπευση της εκδίκασης της έφεσης, καθώς οι διαδικασίες αξιολόγησης είναι σε εξέλιξη.

Τη Δευτέρα 11/10 θα εκδικαστεί η εν λόγω έφεση.

Το δικαίωμα στην απεργία είναι απολύτως σεβαστό, αρκεί η κινητοποίηση να είναι νόμιμη και να μην επιχειρεί ακύρωση νόμων που έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή των Ελλήνων.

Σχόλια (29)

 
Έξαλλος
09 Οκτ 2021 22:20

Σε όσους ρίχνουν την ευθύνη όσων συμβαίνουν στην Κεραμεως εφιστω την προσοχή στο εξής εκτελεί εντολές Μητσοτάκη.Γιατί δεν το καταλαβαίνετε.

 
Βαγγέλης
08 Οκτ 2021 21:03

Η εκπαιδευτική διαδικασία διεξάγεται πλέον στα δικαστήρια και όχι στις σχολικές αίθουσες. Εκεί την κατάντησε η Νίκη κεραμεως. Η κατάσταση είναι θλιβερή και μόνη λύση είναι να απομακρυνθεί από το υπουργείο . Οι εκπαιδευτικοί δεν θα σκύψουν το κεφάλι όσο και χτυπιέται η κυρία είναι θέμα αξιοπρέπειας πλέον...

 
Γονιός
08 Οκτ 2021 20:32

Τέτοιους νόμους που θεσπίζει το κράτος να τους χαιρόμαστε. Δεν πάμε καλά λέω εγώ που θα μας κάνει ότι θέλει η άσχετη. Εκεί απεργία. Να σκάσει

 
Εκπαιδευτικος
08 Οκτ 2021 19:43

Σήμερα αποφασίσαμε τη Δευτέρα να κλείσουμε το σχολείο ,όπως και άλλα σχολεία στο νομό και αυτό έχει να γίνει εδώ και πολύ καιρό. Μήπως είναι καιρός να ακούσει το90% των εκπαιδευτικών της τάξης;

 
Ι.Κ.
08 Οκτ 2021 18:55

Εγώ ξέρω ότι όποιος είναι δυσαρεστημένος με τον εργοδότη του και τις εργασιακές συνθήκες, απλά παραιτείται. Υπάρχουν χιλιάδες αδιόριστοι εκπαιδευτικοί, που δεν θα είχαν πρόβλημα να εργαστούν σύμφωνα με τους νόμους που θεσπίζει το κράτος.

 
Τασος
08 Οκτ 2021 18:30

Είμαι εκπαιδευτικός διορισμένος με ΑΣΕΠ 14 χρόνια . Στο σχολείο μου (λύκειο με δυναμικό 230 παιδιά ) που βρίσκεται Ανατολική Αττική αυτή την στιγμή λείπουν πάνω από 50 διδακτικές ώρες σε διάφορες ειδικότητες . Τα παιδιά της γ λυκείου στην κατεύθυνση υγείας δεν έχουν ΦΥΣΙΚΟ . Τα pc που έχουμε είναι δωρεά της τράπεζας Πειραιώς χρονολογίας 2001 με windows xp. Ευχαρίστως να αξιολογηθώ μπορεί όμως να μου πει κάποιος τι βαθμό θα βάλω στους δείκτες για την εύρυθμη λειτουργία και για την χρήση νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση ? Και εάν βάλω χαμηλή βαθμολογία γιατί θα φταίω εγώ ? Μπορεί να μου πει κάποιος σε ποια χώρα ο εργαζόμενος υποχρεούται να έχει laptop internet δικά του για να εργαστεί ( να κάνει webex κτλ) . Αρκετά με την κοροϊδία δεν έχω κάνει ποτέ απεργία αλλά νομίζω ότι τώρα έφτασε η ώρα . Θα μπορούσα να γράψω πολλά ακόμα . … αλλά ξέρω ότι πολλοί από εσάς βλέπουν το δέντρο και χάνουν το δάσος . Καληνύχτα Ελλάδα

 
Ψάλτης
08 Οκτ 2021 18:01

Εφαρμόστε το νόμο που ψηφίσατε για Πανεπιστημιακη Αστυνομία

 
Αναστασία
08 Οκτ 2021 17:22

Φιρί φιρί το πάτε να μας στείλετε στις Γενικές Συνελεύσεις. Μας συσπειρώνετε. Μας σηκώνετε από τους καναπέδες, μας κινητοποιείτε. Όταν θα βάλουμε στο παιχνίδι τους γονείς, που είναι μέσα Οκτώβρη και τα παιδιά τους δεν έχουν ακόμη καθηγητές στα Πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα, δεν θα σας αρέσει καθόλου. Θα τους στέλνουμε με mail το πρόγραμμα και θα γράφουμε ότι τα κενά οφείλονται στο ότι το Υπουργείο δεν έχει ακόμη στείλει εκπαιδευτικούς.

 
Δαναός
08 Οκτ 2021 16:26

Όποιος δεν θέλει αξιολόγηση σπιτάκι του. Ουδείς αναντικατάστατος.

 
pakis
08 Οκτ 2021 16:20

Οι άριστοι δε θα καταλάβουν πως έφυγαν από την εξουσία στις επόμενες κάλπες

 
@Κωστής
08 Οκτ 2021 15:50

Πολύ καλά κάνει η υπουργός. Έχουμε συνηθίσει σε συνδικαλισμό 80s όπου όταν θίγεται το κεκτημένο μας τραβάμε απεργία, κατεβάζουμε τους διακόπτες, κλπ. Δε μας χρωστάει δουλειές το κ΄ράτος σε κανένα μας.

 
Προβληματισμένος
08 Οκτ 2021 15:38

Αναρωτιέμαι πιο θα είναι το ποσοστό συμμετοχής στην απεργία της Δευτέρας, εφόσον πραγματοποιηθεί.
Μήπως τα ποσοστά της εκθέσουν την μια από τις δύο πλευρές;

 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
08 Οκτ 2021 15:28

η κ. Κεραμέως δεν είναι η πρώτη φορά που λειτουργεί αυταρχικά και ενάντια στην δημοκρατία.Μήπως θέλει να καταργήσει τις απεργίες; Εάν δεν την μαζέψει ο κ. Μητσοτάκης φέρει μεγάλη ευθύνη που θα εισπράξει στις εκλογές.Τέρμα η πλάκα.

 
george
08 Οκτ 2021 15:13

Εφαρμόστε τον νόμο ..Ποιος κυβερνά αυτήν την χώρα :

 
παλιος
08 Οκτ 2021 15:13

"Έχω χρόνια να κάνω απεργία. Αυτή την φορά ΔΕΝ τους την χαρίζω."

ΚΑΛΑ ΞΥΠΝΗΤΟΥΡΙΑ

 
ΝΟ
08 Οκτ 2021 13:51

Παρ όλες τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις σε διάφορα που αφορούν τη λειτουργία των σχολείων, της αναγνωρίζω ότι έχει κοτσια

 
Κωνσταντίνος
08 Οκτ 2021 13:40

Κούρασε πολύ.....δεν έχει με τίποτα άλλο να ασχοληθεί;;;;

 
Κωστής
08 Οκτ 2021 13:08

Πραγματικά κατάντια. Ο λαός τους ψήφησε για να μας κάνουν την ζωή πιο εύκολη ως συνήθως τα εξώδικα στέλνονται όταν οι πολίτες έχουν αδικηθεί. Παρόλα αυτά η υπουργός δεν έχει θέμα, τρέχει στα δικαστήρια και τραβάει το σχοινί όπως θέλει..... Πάει η χώρα για φούντο.

 
Αγωγές παντου
08 Οκτ 2021 12:27

Πανικόβλητη η κ. Υπουργός μπροστά στα ποσοστα συμμετοχής στην αποχή - απεργία από την αξιολόγηση των σχολικών μοναδων κυνηγάει τους παντες που τολμουν να της εναντιωθούν. Μα τόσα πολλα είναι τα ευρωπαικα κονδύλια που πρεπει να απορροφηθούν για την αξιολόγηση ; τόση φασαρία και αυταρχισμός για μια καθαρά γραφειοκρατική διαδικασία χωρίς την παραμικρη ελπίδα βελτίωσης του εκπαιδευτικου συστήματος. Η αλήθεια παντως είναι πως τέτοιο ενωμένο από όλες τις παραταξεις μέτωπο από τους εκπαιδευτικους δεν το περιμενε, που να προχωρησει και στην ατομική αξιολόγηση ενώ θα πλησιαζουν εκλογές ....θα έχει ενδιαφέρουσα συνεχεια το θέμα.

 
Δημοκρατης εκπαιδευτικός
08 Οκτ 2021 12:22

Ήττα Κεραμέως.

 
Που είναι το παράλογο;
08 Οκτ 2021 11:49

Οι απεργίες , οι αποχές, οι αγώνες κτλ αυτόν ακριβώς τον σκοπό έχουν. Να πιέσουν την εκάστοτε κυβερνυση να ακυρώσει ή να τροποποιήσει ή να μην εφαρμόσει ψηφισμένους νόμους. Μην ξεχάσουμε και τα βασικά στοιχεία της φιλελεύθερης δημοκρατίας. Απαγορεύεται η απεργία για ψηφισμένους νόμους μόνο στα απολυταρχικά καθεστώτα.

 
M.Π
08 Οκτ 2021 11:43

Το δικαίωμα στην απεργία είναι απολύτως σεβαστό, αρκεί η κινητοποίηση να είναι νόμιμη και να μην επιχειρεί ακύρωση νόμων που έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή των Ελλήνων.

Δικό σας το σχόλιο ή της υπουργου? Απευθυνεστε σε εκπαιδευτικους, κατα κύριο λογο, το θυμαστε? Και τους νομους γνωριζουμε και τους σεβομαστε αλλα πανω απ όλα περασαμε τη ζωη μας στα δημοσια σχολεια. Αν λοιπον τωρα προχωραμε σε κινητοποιησεις αντι να δινετε μαθηματα δεοντολογιας σκεφτειτε ποιος αγαπαει περισσοτερο το σχολειο? Εμεις ή μια κυρια που το ξερει απο περιγραφες?

 
Πιτσιφλής
08 Οκτ 2021 11:43

Μόνο η Αθηνά, ως από μηχανής θεά, μπορεί να μας σώσει...

 
Ως εδώ
08 Οκτ 2021 11:37

Έχω χρόνια να κάνω απεργία. Αυτή την φορά ΔΕΝ τους την χαρίζω.

 
La decadance (Serge Gainsbourg 1971)
08 Οκτ 2021 11:03

Πρωθυπουργός υπάρχει στη χώρα (ή είναι ακόμα στο Παρίσι με το ζεύγος Μακρόν?) για να βάλει ένα τέλος στην κατρακύλα της υπουργού του και στο διασυρμό ενός ολόκληρου κλάδου?

 
Γιάννης
08 Οκτ 2021 11:03

Βρείτε μου μία (1) απεργία που δεν επιχειρεί ακύρωση νόμων που πρόκειται να ψηφιστούν ή που έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή των Ελλήνων. Αν οι εργαζόμενοι δεν απεργούσαν για αλλαγές των νόμων, δε θα είχαμε ανάγκη τη Βουλή. Μια δικτατορία θα μπορούσε να καλύψει το κενό της; αναρωτιέμαι.

 
νμ
08 Οκτ 2021 10:57

λογικό είναι αυτό. Ας τελειώνουμε

 
δάσκαλος
08 Οκτ 2021 10:50

επιτέλους κυρία υπουργέ. εφαρμόστε το νόμο. κάποτε πρέπει σ' αυτό το κράτος να μάθουμε τι σημαίνει νόμος και σεβασμός. οι συνδικαλιστές τελικά κυβερνούν;; ότι θέλουν αυτοί πρέπει να περάσει;;; και με τον τρόπο που θέλουν να μην πω περισσότερα.......

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ