Placeholder

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΑΠΟΨΗ

Νηπιαγωγός με 17 χρόνια προϋπηρεσία μεταφέρει την πραγματικότητα από τα Νηπιαγωγεία

Δημοσίευση: 10/10/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Εγώ θα έλεγα ότι οι εκπαιδευτικοί δέχονται περισσότερο από όλους τα βέλη της ελληνικής κοινωνίας επειδή φέρνουν τους γονείς αντιμέτωπους με τα αληθινά τους προβλήματα και τα προβλήματα των παιδιών τους.

Αποτελούν τη μόνη ζωντανή συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας και αυτοί έχουν το βάρος να βρουν λύσεις.

Κάποιοι γονείς το εκτιμούν και κάποιοι όχι. 

Και επίσης νομίζω ότι οι γονείς και η υπόλοιπη κοινωνία θα καταλάβουν καλύτερα όταν αναφέρουμε συγκεκριμένα ο καθένας το δικό του πρόβλημα. 

Εγώ είμαι νηπιαγωγός 17 χρόνια χωρίς ακόμη να έχω σταθερή θέση σε σχολείο (οργανική όπως τη λέμε).

Έχω δύο πανεπιστημιακά πτυχία και άπειρες βεβαιώσεις επιμορφώσεων.

Διορίστηκα με γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ στα 36 μου χρόνια αφού είχα δουλέψει διάφορες δουλειές στον ιδιωτικό τομέα. 

Σήμερα για να διοριστεί κάποιος πρέπει να πληρώσει μεταπτυχιακό από 3.000 έως 6000) και να μαζεύει μόρια πληρώνοντας όσα περισσότερα σεμινάρια μπορεί  για να γίνει αναπληρωτής με επίδομα ανεργίας το καλοκαίρι και να διοριστεί μόνιμα μετά από 15 χρόνια. 

Έχει προπληρώσει σαν να λέμε και το μισθό του και τη σύνταξή του. Αφού έχει γυρίσει κάθε βουνοκορφή της Ελλάδας μαζί με την οικογένειά του. 

Κάθε μέρα αξιολογείται από τους γονείς (γιατί χτύπησε το παιδί μου, γιατί δεν τρώει το παιδί μου, γιατί δεν βάζετε εργασίες κλπ κλπ κλπ).

Μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να κάνει αναφορά στη Διεύθυνση εκπ/σης, να γίνει ΕΔΕ , να βγεί απόφαση κι αν είσαι τελείως γκάου σε πάνε στο Υπουργείο παιδείας να ασχοληθείς με κάτι άλλο. 

Δεν σε απολύουν.

Αν και διάβασα ότι ο Γαβρόγλου έκανε κάποιες απολύσεις. 

Άν όλα αυτά δεν είναι αξιολόγηση, δεν ξέρω τι να πω. Τώρα για τη σημερινή.

  Α ξέχασα να σας πω.

Στην εκπαίδευση συνολικά δουλεύουμε περίπου 50.000 από αυτούς μόνο το 15% είναι μόνιμοι. 

Οι άλλοι όλοι είμαστε αναπληρωτές, υπεράριθμοι και αποσπασμένοι. Άρα στα νηπιαγωγεία που ξέρω εγώ μόνιμος σε κάποιο σχολείο είναι μόνο η προϊσταμένη και το πολύ άλλη μία. 

Έτσι τώρα καλείται μια προϊσταμένη χωρίς προσόντα και χωρίς να μπορεί να είναι προϊσταμένη επειδή το διοικητικό βάρος είναι τεράστιο και έχει ταυτόχρονα και διδακτικό, δηλαδή κάποιος που είναι εκεί κατά τύχη, θα αξιολογήσει τις υπόλοιπες 2-3 συναδέλφισσες (ανάλογα με τις συμπάθειες και τις αντιπάθειές της) και το σχολείο (χωρίς να εξετάζονται τα προβλήματά του : κτιριακά, κοινωνικά, συναδέλφων που πάνε κι έρχονται) θα πρέπει να προβάλλει δημόσια σε blog τις επιδόσεις του με συγκεκριμένο βαθμό (1-4).

Με ποιό τρόπο λοιπόν θα βαθμολογείται το σχολείο του παιδιού σου γονιέ, αφού κάθε σχολείο έχει διαφορετικές ανάγκες και παίρνει διαφορετικά χρήματα από τους Δήμους και τους φορείς;

Το να ανεβάσω εγώ  5 φωτογραφίες και να λέω ότι έκανα 15 δραστηριότητες νομίζεις ότι μπορεί να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα; 

Δεν είναι πραγματικότητα, οι χάλια περιφράξεις και οι αυλές, τα κοντέινερ, η έλλειψη σχολικών υλικών, η έλλειψη καθαριότητας, τραπεζοκόμου, η διάλυση του ολοήμερου;

Προαιρετικό ολοήμερο, ο γονιός παίρνει το παιδι΄ του όποτε θέλει, μες στη μέση της χρονιάς και ο εκπαιδευτικός πρέπει να βρει άλλο σχολείο; Είμαστε με τα καλά μας;

Αναφέρω ακόμη τα φετινά προβλήματα.

Πήρα οργανική, βγήκα υπεράριθμη επειδή τα δύο ολοήμερα έγιναν ένα. 

Πήγα σε άλλο σχολείο  1 Οκτώβρη όπου εκεί δεν λειτουργούσε ολοήμερο μέχρι τότε.

Το νηπιαγωγείο έχει θεωρητικά τμήμα ένταξης αλλά δεν έχουν στείλει ακόμη συνάδελφο και λένε ότι δεν πρόκειται πλέον να στείλουν. 

Έχουμε ήδη τρία διαγνωσμένα και άλλα τόσα αδιάγνωστα.

Η αξιολόγηση, αγαπητοί αναγνώστες είναι μόνο ένα προπέτασμα καπνού για να αποδώσουν τις ευθύνες (αυτονομία της σχολικής μονάδας) στην ανικανότητα των εκπαιδευτικών, επειδή το ελληνικό κράτος δεν έχει χρήματα να  πληρώνει την Παιδεία (Δεν υπάρχει νηπιαγωγείο στην Ευρώπη, με μία νηπιαγωγό για 25 παιδιά. Είναι τουλάχιστον 4).

Σκεφτείτε σας παρακαλώ πολύ τις καθημερινές σχέσεις με τους δασκάλους των παιδιών σας και τα προβλήματα του κάθε σχολείου και μην ψάχνετε εξιλαστήρια θύματα

Ετικέτες: 
Νηπιαγωγεία

Σχόλια (37)

 
@ΣΤΑΥΡΟΣ - ΓΟΝΕΑΣ - ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ - ΣΥΖΗΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ
17 Οκτ 2021 17:15

Αν η αξιολόγηση όπως λες γινόταν και από τις δύο πλευρές και προς τα κάτω και προς τα πάνω και «θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη όλα μέσω της αξιολόγησής του ώστε η όλη διαδικασία να έχει σκοπό και να αλλάξει ριζικά κάποια πράγματα» θα συμφωνούσα. Αξιολόγηση για να δούμε ποιος από τους κάτω θα πάρει τον μουτζούρη…. ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΩ…!!!! και επειδή είσαι σε μεγάλη πολυεθνική μπορείς να μας πεις τις αποδοχές και τις υποδομές που σου παρέχουν ?????

 
Επειδή το λακωνίζειν.....
17 Οκτ 2021 12:26

@ΣΤΑΥΡΟΣ
Η αξιολόγηση στο Δημόσιο είναι αδύνατη, γιατί το Δημόσιο στη χώρα μας είναι ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ. Στον ιδιωτικό τομέα, δεν θα κάνω διευθυντή κάποιον, γιατί απλά ψηφίζει το κόμμα, ούτε γιατί είναι κουμπάρος-ρα μου.

 
Αντα
17 Οκτ 2021 10:19

Σε κάποιο σημείο του άρθρου σας λέτε ότι η προϊσταμένη δεν έχει προσόντα! Από που προκύπτει αυτό; Είμαι προίσταμένη, έχω και εγώ δύο πυχία , μεταπτυχιακό, ένα πάκο βεβαιώσεις σεμιναρίων και τριάντα χρόνια υπηρεσίας!
Επίσης πότε ακριβώς έγιναν απολύσεις μόνιμων εκπαιδευτικλων επί Γαβρόγλου;;;;; Καλό είνα όταν κοινοποιούμε τα δίκαια αιτήματα μας, να μη γράφυμε ανακίβειες και κυρίως να μη χρησιμοποιούμε αλλοζονικό και διχαστικό λόγο για τους συνάδελφους μας

 
Γονιός
16 Οκτ 2021 18:38

Ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του. Λόγια αέρα. Να είχαμε να λέγαμε.Η νηπιαγωγός μόνο τα λέει ωραία και σωστά.

 
Κάθε κόμμα έχει τη δική του
14 Οκτ 2021 16:42

@Θυμάμαι 12 Οκτ 2021 15:05
Λογικό αυτό που λέτε, γιατί δεν έχετε εικόνα του τι έκανε πριν και μετά, ο επιθεωρητής. Ένα μπλε σκούρο τετράδιο που είχε κι έγραφε, όσο η δασκάλα έκανε μάθημα, το θυμάστε? Εγώ γιατί, έχω μερικά κρατημένα στη ντουλάπα. Ξέρετε σε ποια ντουλάπα ε?

 
@Μητέρα
14 Οκτ 2021 11:56

Αν θέλετε το παιδί σας να μην αντικρύζει "κατσούφηδες", να εισηγηθείτε (μέσω του βουλευτή σας) να ενταχθούμε σε ειδικό μισθολόγιο όπως οι στρατιωτικοί, ιατροί κλπ.

 
Για κο Σταύρο
14 Οκτ 2021 02:36

Έχετε πτυχίο;
Οι εκπαιδευτικοί έχουν ΌΛΟΙ τουλάχιστον ένα, εκτός μεταπτυχιακών, κλπ.
Δύσκολο είναι να δείξει κάποιος την πόρτα της εξόδου σε άτομα με τόσα προσόντα..
Τι μισθό παίρνετε; Μήπως "τρεις κι εξήντα";

 
Γνωρίζετε;
14 Οκτ 2021 02:30

Ότι οι Γερμανοί εκπαιδευτικοί έχουν από τα καλύτερα μισθολόγια και δεν αξιολογούνται;
(Λένε ότι έχουν το πτυχίο τους και αξιολογηθήκανε όταν διοριστήκανε). Το ίδιο συμβαίνει και στην Ελλάδα.
Ξέρετε ότι οι Φινλανδοί που θεωρούνται ότι έχουν το καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα δεν αξιολογούν τους εκπαιδευτικούς; Και θεωρείται και το πρώτιστο πανευρωπαϊκά ή παγκοσμίως σύστημα.
Άρα η αξιολόγησή τους δεν έχει να κάνει με την καλυτέρευση της εκπαίδευσης.
Πολλά άλλα έχουν να κάνουν.. Στα οποία δεν δίνεται καμμία σημασία γιατί ..πονά το χέρι όταν μπαίνει στην τσέπη, πόσο μάλλον αν χρειάζεται να προχωρήσει και βαθιά!!

 
Γιατί παραπονιούνται πολλοί;
14 Οκτ 2021 02:23

Ας γινόντουσαν εκπαιδευτικοί!
Ή δεν το επέλεξαν ή δεν μπόρεσαν!
Ποιός φταίει; Ας αναλάβει τις ευθύνες του ο καθένας.
Τουλάχιστον πάρα πολλοί γερμανοί πολίτες -για όποιον έζησε ή γνωρίζει τη χώρα αυτή- παραδέχονται ότι δεν αντέχουν τη δουλειά του εκπαιδευτικού! Είναι ειλικρινείς και σέβονται όσους την κάνουν!!
Αντίθετα εδώ "όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια"!
Η διαφορά είναι στο επίπεδο των λαών!

 
Μιας που αναφέρθηκε η γερμανική εκπαιδευση
14 Οκτ 2021 02:16

Οι εκπαιδευτικοί εκεί έχουν πτυχίο.
Οι Έλληνες εκπαιδευτικοί έχουν επιπλέον μάστερ, διδακτορικά, σεμινάρια, επιμορφώσεις!
Και από τους χειρότερους ευρωπαϊκούς μισθούς!!
Και από τους χειρότερους ελληνικούς μισθούς!

 
Ενημερωτικό
14 Οκτ 2021 01:55

Απολύσεις εκπαιδευτικών έκανε ο πρωθυπουργός όταν ήταν υπουργός!
Το ελληνικό κράτος έχει χρήματα, αλλά δεν τα διαθέτει στην παιδεία διότι έχει άλλες προτεραιότητες!
Τα δίνει αλλού (π.χ. ΜΜΕ, χαρίζει φόρους σε εφοπλιστές, κλπ.)..

 
ΔΜ
13 Οκτ 2021 13:14

@@ΣΤΑΥΡΟΣ - ΓΟΝΕΑΣ, πολλαπλάσιοι θα ριξουν ...πράσινο , γιατί η κοινωνία ζητάει αξιολόγηση!

 
@ΣΤΑΥΡΟΣ - ΓΟΝΕΑΣ κλπ
13 Οκτ 2021 02:49

Σαν πολύ ελεύθερο χρόνο έχετε εσείς στο "retail business" να γράφετε κατεβατά για την αξιολογηση των εκπαιδευτικών.

Άκου λοιπόν και πες στην Κεραμέως ότι το μαύρο που θα φάει το κόμμα της στις επόμενες εκλογές θα είναι ανεπανάληπτο.

 
@Νο
12 Οκτ 2021 23:00

Δε χρειάζεται να κάνει ο δάσκαλος αξιολόγηση της σχολικής μονάδας σε θέματα που το κράτος είναι υπεύθυνο. Απλώς, το κράτος πάει να βγάλει την ουρά του απέξω... Και να μετατοπισει την ευθύνη, το βάρος στους εκπ/κους. Όπως πολύ εύστοχα είχε σχολιασει μια υπ/ντρια, με 2-3 προσλήψεις( επιστάτη, Γραμματέα, Ψυχολόγου) θα χε αλλάξει κατά πολύ το σχολείο... Αν ήθελαν θα το Χαν ήδη βελτιώσει. Αλλά φυσικά δε θέλουν...

 
@Γονεας προνηπιου
12 Οκτ 2021 22:57

Σας δίνω Ενα μηνιάτικο (δεν είναι πολλα), για να έρθετε μια βδομάδα στην τάξη μου να δούμε αν θα αντέξετε... Οι 3 μηνες διακοπές δε λένε κάτι... ΣΚΙΖΟΜΑΣΤΕ ΌΛΟΝ ΤΟΝ ΆΛΛΟΝ ΚΑΙΡΌ. Αν είναι τόσο ζηλευτο το καλοκαίρι μας, δώστε πανελλήνιες και ελάτε να γίνετε δασκάλα...

 
@Γονεας προνηπιου
12 Οκτ 2021 22:55

Μας έχετε πρήξει με το καλοκαίρι και τους 3 μηνες
... Όλον τον άλλον καιρό όμως βαρυγκομαμε. Εσείς θέλετε να δουλεύουμε και το καλοκαίρι γιατί δεν μπορείτε να κρατάτε τα παιδιά σας 3 μήνες...

 
@ΝΟ
12 Οκτ 2021 22:49

Εμείς οι δάσκαλοι γιατί να αξιολογησουμε τις κτιριακες υποδομές και τις παροχές;;;;;;;;; Εμείς οι εργαζόμενοι είμαστε υπεύθυνοι γι αυτό;;;;; Αυτή είναι η δουλειά μας;;;; Το κράτος δεν ξέρει;; Δεν γνωρίζει ότι τα μισά σχολεία στην Αττική είναι προκάτ;;;;;;

 
Θεος
12 Οκτ 2021 15:38

Έτσι... διαιρει κ βασίλευε μια χαρά το πάτε δεν καταλαβαίνετε πως κάποιο γελάνε στης πλάτες μας κ όχι μόνο για το εκπαιδευτικό για όλα....απλά τώρα αυτό είναι στο προσκήνιο αύριο κάτι άλλο κ πάει λέγοντας... όλοι ζούμε στην πραγματικότητα αλλά δυστυχώς άλλοι βλέπουν το ποτήρι μισοάδειο κ άλλοι μισογεματο καλά κουράγια σε ότι έρχεται...

 
Θυμάμαι
12 Οκτ 2021 15:05

Θυμάμαι τον επιθεωρητη να κάθεται μέσα στην τάξη όσο η δασκάλα έκανε μάθημα. Αυτό φοβούνται τώρα οι εκπαιδευτικοί?

 
ΣΤΑΥΡΟΣ - ΓΟΝΕΑΣ - ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ - ΣΥΖΗΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ
12 Οκτ 2021 11:00

Είναι σημαντικό για όλη την κοινωνία να υπάρχει αξιολόγηση και ανατροφοδότηση σε όλα τα επαγγέλματα και σε όλες τις βαθμίδες τους. Στην εργασία μου ως ιδιωτικός υπάλληλος σε μεγάλη πολυεθνική εταιρία στο χώρο του Retail έχω να σας πω ότι αξιολογούμαι καθημερινά από πάρα πολλές μεριές. Για αρχή αξιολογούμαι από τον διευθυντή μου ο οποίος οφείλει να το κάνει αυτό αμερόληπτα βάση της συμπεριφοράς μου (δες επαγγελματισμός) καθώς και για ποσοτικούς στόχους (στην εκπαίδευση θα πρέπει να είναι διαφορετικός ο τρόπος και τα σημεία της αξιολόγησης). Στη συνέχεια αξιολογούμαι από τους υποδιευθυντές μου, από τους προϊσταμένους διαφόρων τμημάτων που συνεργάζομαι κλπ. Τέλος και σημαντικότερο αξιολογούμαι από τους ίδιους μας τους πελάτες (μέσω τηλεφωνικών ερωτήσεων ή ακόμα και μέσω google reviews, facebook αναρτήσεων κλπ). Λοιπόν είναι μεγάλο θέμα να μπορέσεις να δεχτείς την αξιολόγησή σου θετική και αρνητική και είναι θέμα δικό σου να αναλάβεις την αυτοβελτίωσή σου στην εργασία σου στον επαγγελματισμό σου. Να νικήσεις τους όποιους συναισθηματισμούς θα σου φέρει ένα πικρόχολο σχόλιο κάποιου που απλά είχε μία κακή μέρα (ή δεν αντιλαμβάνεται την ποιότητα της δουλειά σου) και να προχωρήσεις (αν το πικρόχολο είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας κανένας δεν θα δώσει σημασία καθώς είναι γνωστό πως για να φτιάξεις ομελέτα πρέπει να σπάσεις αυγά!!). Ναι στο τέλος της μέρας αν πραγματικά προσπαθείς μπορείς να πάρεις όλη την ανατροφοδότηση που έλαβες απ' όλες τις μεριές, θετικές και αρνητικές και να κάνεις τις όποιες αλλαγές χρειάζεται ώστε να αλλάξεις τα αρνητικά και να απογειώσεις τα θετικά. Μπορείς μάλιστα να μοιραστείς την εμπειρία σου με συναδέλφους ώστε να τους βοηθήσεις. Είναι βέβαια πολύ σημαντικό ότι έχω την ευκαιρία να αξιολογήσω κι εγώ με τη σειρά μου τον διευθυντή μου και όλους τους προϊσταμένους μου με τον ίδιο τρόπο σε πολλούς περισσότερους τομείς και μάλιστα ανώνυμα. Εκεί μάλιστα αξιολογώ και το κατά πόσο ή εταιρία είναι σωστή απέναντί μου (δες κτιριακά, εξοπλιστικά) και εκεί πρέπει η φωνή μου να εισακουστεί και να νιώσω ότι εισακούγομαι γιατί ναι αν εγώ δεν είμαι ευχαριστημένος με τη δουλειά μου πως θα μεταδώσω το ευχάριστο κλίμα στους πελάτες μου?? Ε λοιπόν κάτι αντίστοιχο πρέπει να γίνει με τους εκπαιδευτικούς, δεν μπορώ να φανταστώ ότι υπάρχει κάποιος ποιο αρμόδιος από αυτούς να μας πουν ότι χρειάζονται νέα κτίρια νέους εξοπλισμούς, ενδεχομένως περεταίρω εκπαιδεύσεις σε νέες εκπαιδευτικές πρακτικές για να κάνουν την εκπαίδευση των ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ καλύτερη. Άρα ναι θα πρέπει να υπάρξει ανατροφοδότηση απ' όλες τις μεριές, και αν υπάρχουν οι αντιπάθειες θα φανούν λοιπόν στην αξιολόγηση που θα κάνουν αυτοί στους προϊσταμένους τους την οποία θα πρέπει αυτοί πρώτοι να φοβούνται... Τέλος ναι δεν νομίζω πως η μονιμοποίηση όπως ισχύει στο δημόσιο έχει καμία λογική, αν δεν κάνεις για κάποια δουλειά πρέπει να σου δείχνει κάποιος την πόρτα της εξόδου απλά και ξεκάθαρα. Συμφωνώ όμως απόλυτα πως πρέπει οι εκπαιδευτικοί να μπορούν να εδραιωθούν σε ένα μέρος για αρκετά χρόνια (όχι αναγκαστικά δίπλα στο σπίτι τους καθώς αυτό δεν μπορεί να γίνει στην Ελλάδα) αλλά το να σηκώνεις όλη την οικογένειά σου κάθε Σεπτέμβριο και για άλλο νησί απλά δεν παλεύεται!! Αυτά όλα τα παράπονα λοιπόν θα για το κράτος σαν εργοδότη θα πρέπει να λαμβάνονται όλα μέσω της αξιολόγησής του ώστε η όλη διαδικασία να έχει σκοπό και να αλλάξει ριζικά κάποια πράγματα.
Λοιπόν η αξιολόγηση είναι δώρο προς όλους και όχι το αντίθετο!

 
Πατέρας
12 Οκτ 2021 07:44

@Μητέρα
Κατανοώ το ενδιαφέρον σας για το παιδί σας και για τα παιδιά-μαθητές γενικότερα. Πώς μπορεί όμως να είναι χαρούμενα τα παιδιά, μέσα σε μια μη "χαρούμενη" κοινωνία-περιβάλλον? Εάν πχ έχω προβλήματα, δυσκολίες, γκρίνια στο σπίτι μου, τότε πώς θα είναι χαρούμενο το παιδί μου?
Τα προβλήματα με τις ελλείψεις και τις αδυναμίες στο σχολείο και στο εκπαιδευτικό μας σύστημα γενικότερα, τα επισημαίνουν χρόνια τώρα οι εκπαιδευτικοί. Δεν τα ανακάλυψαν σήμερα.

 
Μητέρα
12 Οκτ 2021 01:23

Δεν με ενδιαφέρει τίποτε άλλο παρά μόνο το παιδί μου αγαπητοί εκπαιδευτικοί. Όλα να γίνονται γύρω από το παιδί και με κέντρο το παιδί. Επίσης τώρα θυμήθηκαν όλοι τα κτίρια...τις υποδομές...κτλ. τόσα χρόνια? Οι γονείς φωνάζουμε.... τρέχουμε. Σας σέβομαι χρόνια τώρα και δεν μιλάω παρά μόνο ακούω. Τώρα όμως θα ουρλιαξω. Αγκαλιάσετε τα παιδιά.Θελω να πηγαίνουν όλα χαρούμενα στο σχολείο. Να αντικρίζουν χαρούμενους ανθρώπους και όχι κατσουφηδες που συζητούν για τον εαυτό τους..... Όλα τα άλλα τα ακούω βερεσε.

 
ΝΟ
10 Οκτ 2021 21:35

Ενώ, όταν όλοι αξιολόγησαν το 2015 τους Διευθυντές, ήταν αντικειμενικοί. Γιατί τότε δεν κουνήθηκε κανείς? Ήταν, ανώνυμα και χωρίς τεκμηρίωση. Κάνω λάθος?

 
pateras
10 Οκτ 2021 21:14

Η νηπιαγωγός λέει υπερβολές. Πρώτα πρώτα, γιατί πρέπει οι εκπαιδευτικοί να είναι απαραίτητα μόνιμοι; Αυτό είναι ιδιομορφία της ελληνικής δημόσιας κοινωνίας. Όσο και αν φαίνεται περίεργο στην νηπιαγωγό, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι που βλέπουμε κάθε μέρα γύρω μας, δεν είναι μόνιμοι! Και στα πανεπιστήμια του εξωτερικού, για να πάρει το tenure πρέπει να περάσεις πολλά χρόνια αυστηρής αξιολόγησης: Publish or perish και τέτοια νεοφιλελέ...Ούτε καν στο Χόγκουαρτς οι καθηγητές είναι μόνιμοι.
Δεύτερον, κάθε αξιολόγηση ενέχει στοιχεία συμπάθειας και αντιπάθειας. Δεν θα πρέπει να γίνεται; Σιγά σιγά θα βρεθούν τα άσχημα του συστήματος και θα διορθωθούν, αν βοηθήσουν όλοι. Υπάρχει σημαντική διεθνής εμπειρία, και από πολυεθνικές και από δημόσια συστήματα, που μπορεί να αξιοποιηθεί. Ας μάθουμε από τη χώρα που δεν έχει καν ΕΣΥ: εκεί τα σχολεία, τουλάχιστον στις περιοχές μέσου εισοδήματος, είναι και δημόσια (συνήθως του Δήμου) και καλά. Όλοι έχουμε δει τινέιτζερ ταινίες με τα κίτρινα σχολικά...
Τέλος, η αξιολόγηση είναι μια σαχλαμάρα, αφού δεν θα έχει ποινές. Περνάει όμως ένα μήνυμα: ότι αν σου βγαίνει ο κ@λος στο κομμωτήριο και το συνεργείο, τουλάχιστον τα λεφτά που σου παίρνει το κράτος από τα τσιγάρα σουγια την εκπαίδευση του παιδιού σου, αξίζουν. (η τελευταία πρόταση είναι φτηνός λαϊκισμός, απλώς για να δείξει ότι η κλάψα και η γκρίνια μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από την άλλη πλευρά...)

 
Πόσο κρίμα....
10 Οκτ 2021 21:01

@ γονέας προνηπιου.
Με όλο το σεβασμό στις απόψεις σας θα ήθελα να σας ενημερώσω για κάποια πράγματα.
Όταν αναφέρεται για μόνιμους στο 15% από τις 50.000 δεν εννοεί διορισμενους. Αλλά ότι μόνο το 15% έχει οργανική θέση. Οι υπόλοιποι όπως λέει είναι υπεραριθμοι αποσπασμένοι ή στη διάθεσή του Πυσπε.
Ναι στην Ευρώπη έχουν σούπερ νηπιαγωγεία κτιριακά με αν όχι τέσσερις, δύο νηπιαγωγούς σίγουρα και έξτρα διοικητικό προσωπικό και τραπεζοκόμους. Μπείτε σε σαιτ σχολείων να το διαπιστώσετε.
Επίσης όσον αφορά την υποχρεωτική διετή εκπαίδευση δεν φταίνε οι εκπαιδευτικοι αν δεν υπάρχουν κτίρια να υποδεχθούν τα προνηπια.
Επίσης όσον αφορά αυτή την καραμέλα για τους τρεις μήνες διακοπές το καλοκαίρι φτάνει πια. Κι εμείς όταν ήμασταν παιδιά τρεις μήνες το καλοκαίρι καθόμασταν. Δεν γκρινιαξαμε ποτέ. Τώρα γιατί ζητάτε να αλλάξει; στο κάτω κάτω αν είναι τόσο ζηλευτο αυτό γιατί όλοι δεν γίνονται εκπαιδευτικοι;
Να σας απαντήσω. Γιατί για να γίνεις εκπαιδευτικος πρέπει να το θες και να αγαπάς τα παιδιά και όχι γιατι έχεις διακοπές 3 μήνες.
Τώρα όσον αφορά ότι αύριο όλοι οι γονείς θα έχουμε θέμα με τα παιδιά μας που θα τα αφήσουμε σας θυμίζω ότι όπως κι εσείς έχετε δικαίωμα να απεργησετε στην εργασία σας έτσι έχουν και οι εκπαιδευτικοι.
Άρα λοιπόν ας μην γκρινιάζουμε και ας δούμε το δάσος και όχι το δέντρο. Ας δούμε δηλαδή το πρόβλημα και ας μην είμαστε έτοιμοι να επιτεθούμε στους εκπαιδευτικούς. Αυτοί ξέρουν καλύτερα τι συμβαίνει μέσα στην εκπαίδευση από τον καθένα μας. Ας τους στηρίξουμε.

 
Γονιός
10 Οκτ 2021 19:37

Πολύ καλά τα λέει. Μπράβο

 
Για την ταμπακιέρα τίποτα
10 Οκτ 2021 17:58

Ωραία άποψη έχει για τις δραστηριότητες, δηλαδή για το μοναδικό πράγμα από όσα αναφέρει,για το οποίο είναι η ίδια προσωπικά υπεύθυνη.Το ξεπερνάει γρήγορα,για να βγάλει τον πόνο της,λες και όλα αυτά που αναφέρει είναι ο πραγματικός λόγος εξαιτίας του οποίου αρνείται την αξιολόγηση.

 
μελος δεπ
10 Οκτ 2021 16:54

Με αγάπη και σεβασμό αυτα ολα δεν αναιρουν την υποχρεωση μας να δεχομαστε αξιολογηση.
Και εμεις ως δημοσιοι λειτουργοι αποζητουμε την δικαιη αξιόλογηση και αν υπαρχουν αστοχιες να διορθωθούν.

 
@ΝΟ
10 Οκτ 2021 16:02

Οτι δηλαδή η διοίκηση του σχολείου φταίει για την έλλειψη αυλής,αιθουσών,υλικων,εκπαιδευτικών κτλ.Απο πότε έχετε να πάτε σε ελληνικό δημόσιο σχολείο????

 
Οικονομολόγος
10 Οκτ 2021 16:00

@ ΝΟ, μην κουνάτε, αγενέστατα, το δάχτυλο καλώντας την συνάδελφο να "διαβάσει τον νόμο", αφήνοντας να εννοηθεί ότι δήθεν εσείς τον διαβάσατε και τον ξέρετε ενώ αυτή όχι.
Από πού κι ως που βγάζετε το συμπέρασμα ότι "δεν υπάρχει αξιολόγηση με συμπάθειες"; Ακριβώς έτσι προβλέπεται να γίνει η δήθεν αξιολόγηση, με συμπάθειες και αντιπάθειες. Μ αυθαιρεσία, για να λέμε τα πράγματα με τ' όνομά τους.
Δεν το ξέρετε τάχα ότι ο Διευθυντής της σχολικής μονάδας θα αξιολογήσει τον εκπαιδευτικό όπως του καπνίσει;
Δεν το ξέρετε ότι μπορεί να του βάλει ότι βαθμό θέλει (άριστα αν είναι φίλος του, κουμπάρος του ή συνοδοιπόρος του στην ΔΑΚΕ, μονάδα αν τον αντιπαθεί για οποιοδήποτε λόγο);
Ή μήπως δεν ξέρετε ότι ο αξιολογητής (διευθυντής) μπορεί να έχει λιγότερα προσόντα από τον αξιολογούμενο και πιθανόν έχει αυτήν την θέση χάρη στα μόρια που του έδωσαν στην διαβόητη συνέντευξη;

Κάντε μας λοιπόν την χάρη να τα πείτε αυτά που λέτε σε ανθρώπους που είναι άσχετοι με το τι συμβαίνει στα σχολεία. Εδώ είναι εκπαιδευτική ιστοσελίδα και απλώς εκτίθεστε.

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ