Placeholder

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ

«Σάρωσαν» τα ποσοστά συμμετοχής των δασκάλων και νηπιαγωγών στην 24ωρη απεργία σύμφωνα με τη ΔΟΕ

Το υπουργείο Παιδείας δίνει ποσοστό συμμετοχής Μ. Ο. Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης 45,57%
Δημοσίευση: 11/10/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

«Σάρωσαν» στην κυριολεξία τα  ποσοστά συμμετοχής  των δασκάλων και νηπιαγωγών στη σημερινή  24ωρη απεργία κατά της αξιολόγησης «Κεραμέως».

 Σύμφωνα  με τον πρόεδρο της ΔΟΕ Θανάση Κικινή, με βάσει τα στοιχεία που έφθασαν από τους Διδασκαλικούς Συλλόγους στα γραφεία της Ομοσπονδίας, τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία ξεπέρασαν το 70%.

Η ΟΛΜΕ

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θ. Τσούχλος δήλωσε στο esos ότι “η εκτίμηση μας είναι ότι η συμμετοχή των εκπαιδευτικών τς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης   προσεγγίζει  το 70%".

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ θα συνεδριάσει αύριο στις 12 το μεσημέρι προκειμένου να καθορίσει τα επόμενα βήματα , μας ανέφερε ο Θ. Τσούχλος

Το υπουργείο Παιδείας

Το υπουργείο Παιδείας δεν έδωσε ποσοστά συμμετοχής στην απεργία  ξεχωριστά για Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Περιορίστηκε στη δημοσιοποίηση  συγκεντρωτικού  ποσοστού συμμετοχής (καθηγητών, δασκάλων και νηπιαγωγών)   45,57%, και για τις δυο βαθμίδες εκπαίδευσης.

 

Σχόλια (48)

 
Σουρπράιζ νοτ απσολούτλι μπικόουζ
12 Οκτ 2021 23:33

@Ερτ 12 Οκτ 10:20
Και καμία έκπληξη.... και αδιάβαστος! Το "να σε απολύει π.χ. ο διευθυντής" "γιατί έτσι"..... ΗΔΗ δρομολογήθηκε (στη Δημοκρατία μας) για τον ιδιωτικό τομέα με το νόμο 4808/21(Χατζηδάκη). Ευτυχώς στο δημόσιο, οι διευθυντές(ακόμα) δεν είναι μάνατζερ-μπαμπούλες, από άλλους γονείς απ' ότι οι εκπαιδευτικοί.
Κι εύχομαι έτσι να παραμείνει, όσο κι αν σε μερικούς αρέσουν τα θρίλερ τύπου "Παρασκευή και 13" ή πιο κοινωνικά και βραβευμένα τύπου "Το εξπρές του Μεσονυχτίου". Σε σχέση με τη Δημοκρατία(όπως εσείς την περιγράφετε ή ο Χατζηδάκης την ονειρεύεται), σας συνιστώ ανεπιφύλακτα τη δεύτερη ταινία.
ΥΓ. Περιμένουμε πάντα να μας εκπλήξετε.... ή να μας καταπλήξετε(από το πλήττω)....

 
Οφθαλμίατρος στα ΕΠΑΛ....
12 Οκτ 2021 22:30

@Σώστης 16:53
"δεν είδα να διορθώνει ο σύριζα τις αδικίες στο μισθό μας!"......
Τα "παγωμένα" για χρόνια ΜΚ μας, ποιός τα "ξεπάγωσε"? Ο Σταϊκούρας?
Τους 1500 (συναδέλφους σου!!!) των ΕΠΑΛ, σε διαθεσιμότητα με 70% των αποδοχών και που εάν δεν μετατάσσονταν (πού άραγε?) σε 12 μήνες, θα τους απέλυε..... αλλά ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕ, ποιός τους αποκατέστησε? Ο Άδωνις?
Για όλα τα υπόλοιπα που τα βλέπεις, ως θετικά, κρίνοντας από τον τρόπο που βλέπεις, μάλλον να το ξαναδείς.
ΥΓ. Στην χθεσινή απεργία, τί % είδες???.....

 
Εκπαιδευτικός
12 Οκτ 2021 20:21

Έχει καμία σοβαρότητα η ηγεσία αυτού του υπουργείου για να την πιστέψει κανείς ακόμα και για τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία; Με τις δεδομένες συνθήκες τα ποσοστά είναι τεράστια. Σκεφτείτε ότι εγώ για μία μέρα απεργίας έχω κράτηση 100 ευρώ, όταν ο μισθός μου ως υποδιευθυντή με 33 χρόνια υπηρεσίας είναι περίπου 1460 ευρώ. Να μην ήταν τόσες οι κρατήσεις και θα σας έλεγα εγώ για ποσοστά συμμετοχής κυρία του υπουργείου. Η πρεμούρα της να δει ποσοστά δείχνει και την αξιοπιστία αυτών που έδωσε. Λίγο υπομονή ακόμη δεν θα έρθουν οι εκλογές; Εκεί θα πάρει την απάντησή της κι αυτή, όπως και τόσοι άλλοι του συναφιού της στο παρελθόν.

 
Σώστης
12 Οκτ 2021 16:53

@@Αντώνη, δεν είδα να διορθώνει ο σύριζα τις αδικίες στο μισθό μας! Ήρθε και κατήργησε τα εύκολα χρεώνοντας το ελληνικό κράτος εκατομμύρια, την τράπεζα θεμάτων! Ο λαικιστής. Αυτοί είναι για το 3%! Έχουμε μια σοβαρή υπουργό το μόνο ελάττωμα ότι ανήκει ατη νδ, η οποία κάνει έργο σημαντικό, προσφέρει στο δημόσιο σχολείο και πανεπιστήμιο. Να συνεχίσει με τόλμη! Να κλείσουν σχολές, να συμμαζευτεί η τριτοβάθμια. Να εφαρμοστεί η αξιολόγηση. Να αλλάξει τους ανθρώπους στις θέσεις ευθύνης, χθες!!! Γιατί κωλυσιεργεί σε αυτό; Για να λέμε και τα στραβά! Γιατί αυξάνει θέσεις ευθύνης; Στις σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις της δεκαετίας η εβε!! Μαζί σου!!

 
Γκάλοπ και γλουπ και γκλόμπ
12 Οκτ 2021 10:46

@ΔΜ 12 Οκτ 2021 08:03
Πόσα κανάλια πιάνει η τηλεόραση σας, αν επιτρέπετε? Μήπως είναι και Αυστριακής κατασκευής? Στην Αυστρία πάντως, ο πρωθυπουργός(καγκελάριος) παραιτήθηκε, εξαιτίας κάποιων "περίεργων" γκάλοπ. Αφήστε λίγο τον τηλεκαναπέ λοιπόν και βγείτε έξω στην κοινωνία να κάνετε το δικό σας γκάλοπ, τώρα που είναι και πιο χαλαρά τα μέτρα.

 
Master chef
12 Οκτ 2021 10:23

Προτείνω στον αξιότιμο κύριο συνάδελφο του Μαξίμου, ν' αφήσει λίγο τα αυγά και τις ομελέτες με τον κλάδο των εκπαιδευτικών και να πιάσει καμιά συνταγή με μέλι και σιροπιαστά. Αλλιώς βλέπω να κάνει γιορτές, παρέα με το ΚΙΝΑΛ.
ΥΓ. Ζητώ την κατανόηση του esos και διευκρινίζω ότι η λέξη "γιορτές", έχει αλληγορική σημασία....

 
Ερτ
12 Οκτ 2021 10:20

Ναι αγαπητέ έκπληκτε, στις δημοκρατίες οι νόμοι εφαρμόζονται. Μήπως θες να μην εφαρμόζονται και να σε απολύει π.χ. ο διευθυντής του σχολείου σου γιατί έτσι; Θες;

 
ΕΜΒΡΟΝΤΗΤΗ
12 Οκτ 2021 10:04

@ Μπούα
Αγαπητέ, δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να συνεχίσω τον αγώνα μέχρι την παραίτηση της Κεραμέως, διότι αυτό θα μου κοστίζει 102 ευρώ την ημέρα και ούτως ή άλλως η Κεραμέως δεν θα παραιτηθεί, διότι δεν έχει τελειώσει ακόμα το έργο της, την πλήρη αποδόμηση της δημόσιας εκπαίδευσης. Θα περιμένω καρτερικά μέχρι τις επόμενες εκλογές! Καλή δύναμη σε όλους μας, εκπαιδευτικούς και γονείς.

 
Τί έκπληξη!
12 Οκτ 2021 09:55

@Ert
Το ότι δεν σας λένε ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα, ποσοστά συμμετοχής σε απεργία, που είχε να δει κλάδος(γενικά) εδώ και 10ετίες, νομίζω ότι κάπως ακούγεται.....
Φυσικά και μπορεί να εφαρμοστεί ένας νόμος, με τη συντριπτική πλειοψηφία ενός κλάδου αντίθετη. Στην Τουρκία γίνεται κάθε μέρα.....

 
KOSTAS
12 Οκτ 2021 08:35

Αυτό που κατάφερε η κυρία Κεραμέως είναι κατόρθωμα. Οι εκπαιδευτικοί είχαν απαξιώσει και απομονώσει εντελώς τα συνδικαλιστικά τους όργανα και τώρα κατάφερε να δυναμώσει ξανά τον συνδικαλισμό στα σχολεία.
Μέσα σε πανδημία και σε σχολεία με προβλήματα θέλησε η υπουργός να περάσει δεκάδες νομοσχέδια. Πολλά από αυτά τα νομοσχέδια είναι σωστά, αλλά δεν τα καταθέτεις τώρα. Περιμένεις ένα-δύο χρόνια να έρθουν τα σχολεία σε μια κανονικότητα και μετά θα έχεις όλο το δίκιο με το μέρος σου. Πραγματικά απορώ με την στρατηγική που επιλέχθηκε...

 
ΔΜ
12 Οκτ 2021 08:03

@Ώρα, Ναι , στο 13% ανέβηκε η διαφορά. Πέφτουν ....αλλά ανάποδα!

 
Ert
12 Οκτ 2021 07:56

Κάποιος με ψάχνει; Και 100% να ήταν το ποσοστό, ακόμα και η Κεραμέως να έκανε απεργία, ο ΝΟΜΟΣ από αύριο ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ.

 
@Αντωνης
12 Οκτ 2021 05:37

Έχεις δίκιο Αντώνη. Επί ΣΥΡΙΖΑ αυξήθηκε το ωράριο 2 ώρες. Νομίζω με υπουργό τον Αρβανιτόπουλο. Και επί ΣΥΡΙΖΑ επίσης κόπηκε ο μισθός 40 %, με υπουργό την Διαμαντοπούλου. Καλά τα λες, συνέχισε....

 
Γονιός @Μαρια
12 Οκτ 2021 04:50

Η αλήθεια πρέπει να ακούγεται όσο κι αν πονάει ...το ποσοστό συμμετοχής δασκάλων νηπιαγωγών ήταν πολύ μεγάλο ! Στην περιοχή μας πρώτη φορά έκλεισαν (!) ολόκληρα σχολεία ...Απορώ ο Πρωθυπουργός της χώρας ενημερώνεται για τη δυσαρέσκεια που υπάρχει ...

 
ΜΑΘΗΜΑΤΑ
12 Οκτ 2021 04:23

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΗ ΔΕΙΣ

 
@ΑΝΤΩΝΗΣ
12 Οκτ 2021 02:13

Πότε έγινε αύξηση ωρών στους εκπαιδευτικούς επί ΣΥΡΙΖΑ;
Επειδή τάχα δεν θυμάσαι η αύξηση ωρών μαζί και οι διαθεσιμότητες έγινα επί ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΥ!!! (Αν Αρβανιτόπουλος ήταν υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ...)
Έλεος με το ψέμα σας!!!

 
@ΑΝΤΩΝΗΣ
12 Οκτ 2021 02:11

Πότε έγινε ωρών στους εκπαιδευτικούς επί ΣΥΡΙΖΑ;
Επειδή τάχα δεν θυμάσαι την αύξηση ωρών μαζί με τις διαθεσιμότητες τις έκανε ο ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ!!!
Έλεος με το ψέμα σας!!!

 
Silver Alert...
12 Οκτ 2021 01:50

Στις 11/10/2021 αναζητούνται εναγωνίως οι : κυρ Γιάννης, ερτ, legent, φιλελεύθερος, mutso, φορολογούμενος, πολίτης, γονέας και εκπαιδευτικός, σκέτος γονέας, σκέτος εκπαιδευτικός, δεπ(εσωτερικού και εξωτερικού).... και ο άρτι αφιχθείς, σώστης. Αν παρέλειψα κάποιους, ζητώ την κατανόηση.

 
@Αντώνης.
12 Οκτ 2021 01:14

Η αύξηση του ωραρίου κατά ένα 2ωρο δεν έγινε επί Σύριζα αλλά από τον Αρβανιτόπουλο το 2013.

 
@ΤΚ9
12 Οκτ 2021 00:48

Αν σας πω, τι ξέρω εγώ για το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας.... ούτε συνταγή μαγειρικής δε θα με αφήσει να ξαναγράψω το esos....

 
Ώρα...
12 Οκτ 2021 00:39

...να τους ρίξουμε. Σιγά σιγά και με το μαλακό. Αλλά θα το κάνουμε.

 
Τ. Σ.
12 Οκτ 2021 00:16

Από πού γνωρίζετε ότι "το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας είναι απέναντι στους εκπαιδευτικούς"; Έχετε κάνει κάποια σχετική έρευνα γι' αυτό, βασίζεστε στα συμπεράσματα κάποιας έρευνας που έχουν διενεργήσει άλλοι, το έχετε ακούσει στην τηλεόραση ή έχει αποτελέσει θέμα συζήτησης στο καφενείο της γειτονιάς σας. Τέλος μπορεί να βασίζεστε σε δημοσκόπηση της πάντα έγκυρης εταιρείας δημοσκοπήσεων Opinion. Οπότε καλό θα ήταν να μας πληροφορήσετε για την πηγή στην οποία βασιστήκατε για να διατυπώσετε την γνώμη σας.

 
Φωτης
11 Οκτ 2021 23:34

Κρίμα γιατί η κυβέρνηση τα πάει καλά γενικά μάλλον πρέπει να παρέμβει ο πρωθυπουργός ο τρόπος επιβολής είναι αδιανόητος μιλάμε για τους εκπαιδευτικόυς της χώρας μας δεν μπορεί να απεργεί τόσος κόσμος κάτι δε γίνεται σωστά …

 
ΤΚ9
11 Οκτ 2021 22:52

Εγώ ξέρω ότι το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας είναι απέναντι στους εκπαιδευτικούς.Γιατί άραγε;

 
Βασιλης
11 Οκτ 2021 22:12

ΠΑΛΙ ΣΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΤΑΦΕΥΓΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

 
Νέο ποσοστό συμμετοχής
11 Οκτ 2021 22:01

στην απεργία ανακοίνωσε το Υπουργείο. Σύμφωνα με αυτό η συμμετοχή ανέρχεται στο 20% αφού συνυπολογίστηκαν οι καθαρίστριες, οι επιστάτες, οι κυλικειάρχες και όσοι βρέθηκαν την τελευταία εβδομάδα σε σχολείο έστω και για ένα λεπτό. Ευτυχώς δεν διδάσκουμε τέτοια μαθηματικά στους μαθητές μας! Λυπηθείτε μας να μην ξεχάσουμε και ό,τι ξέρουμε.

 
Νίκος
11 Οκτ 2021 21:55

Η ΔΟΕ είχε συμμετοχή υψηλή αλλά η ΟΛΜΕ μικρή συμμετοχή.

 
Κώστας
11 Οκτ 2021 21:54

Γιατί όχι και διαρκείας;

 
Α.Α
11 Οκτ 2021 21:42

Ο εύκολος τρόπος να αποφύγεις την αλήθεια είναι η στατιστική. Η χρήση των ποσοστών δίνει το δικαίωμα για χρήση κατά το δοκούν και μάλιστα με εμφατικό τρόπο.
Τα πράγματα είναι απλά: το υπουργείο γνωρίζει πόσοι εκπαιδευτικοί είναι ενεργοί - διδάσκουν στα σχολεία και πόσοι απ' αυτούς συμμετείχαν στην απεργία. Εκπαιδευτικοί σε άδεια, αποσπασμένοι σε υπηρεσίες, γραφεία, βουλευτικά γραφεία, μητροπόλεις, βιβλιοθήκες, ΓΑΚ, ΟΕΕΚ, . . . και όπου αλλού σίγουρα δεν μετείχαν στην απεργία και δεν πρέπει να υπολογίζονται.
Που σημαίνει; ότι η αλήθεια είναι πιο κοντά στην ανακοίνωση της ΔΟΕ. (Παρένθεση, για τους παραπάνω τι αξιολόγηση θα εφαρμοστεί; ο γνωστός του γνωστού, ώ γνωστέ . . .)

 
Perastikos
11 Οκτ 2021 21:38

Χαχα, στο υπουργείο μετράνε και τους συνταξιούχους στον παρανομαστή για να δείξουν μικρό το ποσοστό. Μην φάτε. Η συντριπτική πλειοψηφία των σχολείων δεν λειτούργησε καν σήμερα και το γνωρίζει όλη η Ελλάδα.

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.