Placeholder

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΚΠ/ΚΩΝ

Εν αναμονή της απόφασης του Εφετείου για την απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών

Eπίσης, αναμένεται να εκδοθεί η έφεση της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως κατά της Πρωτόδικης απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για την απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών από την αξιολόγηση
Δημοσίευση: 12/10/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Με ιδιαίετερο ενδιαφέρον αναμένει η εκπαιδευτική κοινότητα την απόφαση του Εφετείου Αθηνών , επί της έφεσης που άσκησαν η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ  (συζητήθηκε τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου) κατά   της απόφασης  του Πρωτοδικείου Αθηνών , με την οποία κρίθηκε  παράνομη η  απεργία - αποχή από την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Το esos θα σημοσιεύσει άμεσα την απόφαση μόλις την παραλάβει.

Επίσης, αναμένεται  να εκδοθεί μαζί με την έφεση των δύο Ομοσπονδιών,  η  έφεση της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως  κατά της Πρωτόδικης απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για την   απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών από την αξιολόγηση, η οποία συζητήθηκε χθες μαζί με τη έφεση της ΟΛΜΕ και ΔΟΕ .

Η υπουργός Παιδείας με την έφεση,    ζητά από το δικαστήριο να ικανοποιήσει τα αρχικά αιτήματά της αγωγής που απέρριψε  το Πρωτοδικείο , δηλαδή:

Α. Να απαγορεύσει  τη συνέχιση της επίμαχης απεργίας .

Β. Να απαγγείλει, άλλως και επικουρικώς απειλήσει, ποινές έμμεσης εκτέλεσης για κάθε παράβασή της .

Γ. Να κηρυχθεί προσωρινώς εκτελεστή η απόφαση του Πρωτοδικείου.

Δ. Η ένδικη απεργία είναι καταχρηστική.

Κατά τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία το δικαστήριο απέρριψε  το αίτημα   αναβολής εκδίκασης της έφεσης της ΟΛΜΕ και ΔΟΕ κατά της πρωτόδικης απόφασης για την απεργία -αποχή από την αξιολόγηση

Με την έφεση τα κορυφαία συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών ζητούν να ανατραπεί η απόφαση του Πρωτοδικείου με την οποία κρίθηκε  παράνομη η απεργία αποχή των εκπαιδευτικών από την αξιολόγηση.

ΕΦΕΣΗ ΟΛΜΕ -ΔΟΕ

ΑΙΤΗΤΙΚΟ:  

ΖΗΤΟΥΜΕ

1. Να γίνει δεκτή η παρούσα έφεση.

2. Να εξαφανιστεί η εκκαλουμένη με αρ.534/2021 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

3. Να απορριφθεί η με ΓΑΚ 75447/2021 και ΕΑΚ 1902/2021 αγωγή του εφεσιβλήτου.

4. Να καταδικασθεί το αντίδικο στην εν γένει δικαστική δαπάνη της εκκαλούσας και των δύο βαθμών δικαιοδοσίας.

Αρχικά η συζήτηση είχε ορισθεί για τις   25 Ιανουαρίου του 2022.

Ωστόσο η  υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, επικαλούμενη του "ακραίου επείγοντος" του ζητήματος,  ζήτησε  από το δικαστήριο  επίσπευση εκδίκασης της έφεσης, αίτημα το οποίο έγινε δεκτό.

Η αποφαση του Πρωτοδικείου

Υπενθυμιζεται ότι το  Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε παράνομη την   «απεργία-αποχή» των εκπαιδευτικών από την αξιολόγηση.

Ειδικότερα  το Πρωτοδικείο Αθηνών  κατά τη συζήτηση  έκανε δεκτή  την  κατεπείγουσα αγωγή  της υπουργού  Παιδείας   Ν. Κεραμέως κατά των Διδασκαλική Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών (ΔΟΕ), Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΠΟΣΕΕΠΕΑ) και Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ),    να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η «απεργία-αποχή».

Το δικαστήριο τονίζει στην απόφαση ότι “οι εναγόμενες Ομοσπονδίες όφειλαν να διαθέτουν το αναγκαίο προσωπικό εγγυημένης ελάχιστης υπηρεσίας, ώστε να μη ματαιωθεί , αλλά και να ικανοποιηθεί, έστω και ένα ουσιαστικό ποσοστό , η ανάγκη της εκπαίδευσης, δηλαδή η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου των σχολικών μονάδων”.

Σχόλια (10)

 
Δάσκαλος
13 Οκτ 2021 19:33

Έτσι απεργία. Κεραμεως δεν θα σου περάσει. Άντε κατάντησες κουραστική.

 
Γκόρτσος
13 Οκτ 2021 11:31

Επίσημη θέση πλέον , μαύρο στον Μαυρογιαλούρο . Να κοπεί ο βήχας επιτέλους . Γραμμή σε όλους τους εκπαιδευτικούς . Μαύρο !!! Έχουμε τεράστια δύναμη μην το κουράζουμε.

 
Πιτσιφλής
13 Οκτ 2021 07:43

@ Σταύρος
Πρωί πρωί το "Καστελόριζο";
Γιατί μας το κάνεις αυτό;
Άφησέ μας να πιούμε έναν καφέ, να μπούμε στην τάξη για μάθημα, Γλώσσα έχουμε πρώτη ώρα, η Θεατρική Αγωγή είναι την τέταρτη.

 
Βασιλης
12 Οκτ 2021 23:50

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ!

 
ΓΜ
12 Οκτ 2021 21:36

Που είναι όμως η απόφαση?

 
Σταύρος
12 Οκτ 2021 21:27

Πολυ αργεί η απόφαση. Τον βλέπω τον εφέτη στο Καστελόριζο

 
Πιτσιφλής
12 Οκτ 2021 21:19

Με άλλα λόγια:
Η ειλικρινής διάθεση για σύνθεση εκπαιδευτικών προγραμμάτων όπου οι πρωταγωνιστές θα είναι τα μεγάλα κόμματα της Βουλής, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, θα στείλει για πρώτη φορά από τη μεταπολίτευση και μετά, ένα ηχηρό και πρωτίστως ελπιδοφόρο δημοκρατικό μήνυμα Αλλαγής και Προόδου σε κάθε πόλη και χωριό της Πατρίδας. Ταυτοχρόνως, θα είναι και η πιο κατάλληλη απάντηση της Δημοκρατίας στον εχθρό της και στις μεθόδους που χρησιμοποιεί για να προσελκύει τους νέους.
Έχουμε αργήσει πολύ!...

 
Πολεμώντας ανεμόμυλους...
12 Οκτ 2021 15:52

Όποια κι αν είναι η απόφαση για την "μητέρα των μαχών", κανείς δεν μπορεί να δηλώνει νικητής.
Όλοι χαμένοι θα είμαστε αύριο...
Ελπίζω όχι και οι μαθητές μας...
Να κάτσει ο καθένας στον πάγκο του, όλες οι αντιμαχομενες πλευρές (ωραία κατάσταση για εκπαιδευτικά περιβάλλοντα!) και να αναλογιστουμε τις ευθύνες μας και τα λάθη μας τώρα και διαχρονικά, με έντιμη, ειλικρινή, αυτοκριτική διάθεση...

 
Δάσκαλος
12 Οκτ 2021 13:58

Κυλιόμενες επαναλαμβανόμενες απεργίες, όπως και το 2006.
Δεν πάει άλλο.
Έχουμε κι εμείς αξιοπρέπεια!

 
ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ
12 Οκτ 2021 08:40

ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ!
ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΤΖΑΜΠΑ ΑΓΩΝΕΣ....
ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ .... !!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ