Placeholder

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

Μοριοδοτούμενο Πρόγραμμα Ανθρωπιστική Εκπαίδευση και Ψυχολογική Συμβουλευτική: Θεωρητικές και Βιωματικές Προσεγγίσεις

Από το E-Learning του ΕΚΠΑ
Δημοσίευση: 12/10/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Δίνοντας προβάδισμα στον άνθρωπο, η ανθρωπιστική εκπαίδευση, αποβλέπει με τις μεθόδους της στην πολυεπίπεδη μόρφωση του ατόμου και την ολόπλευρη καλλιέργεια των  βασικών στοιχείων της προσωπικότητάς του (πνευματικών, ηθικών, ψυχικών) με τις πανανθρώπινες και οικουμενικές αξίες του πολιτισμού κι όχι στην τυποποιημένη και στείρα γνώση. Μέσω του ανθρωπιστικού προσανατολισμού της εκπαίδευσης, η καλλιέργεια της εσωτερικής ελευθερίας, της ευαισθησίας, της ηθικότητας, του σεβασμού στον συνάνθρωπο και της αποδοχής της διαφορετικότητας, της αξιοπρέπειας και της εντιμότητας μπορεί να ενισχύει την ικανότητα ευέλικτης προσαρμογής στις προκλήσεις της εποχής μας.

Στη σημερινή εποχή, λοιπόν, της υπέρμετρης χρήσης της τεχνολογίας, του ψηφιακού κόσμου και της κυριαρχίας των υλιστικών προτύπων, διαφαίνεται αναγκαία περισσότερο από ποτέ η υιοθέτηση της ανθρωπιστικής εκπαίδευσης στην παιδεία, προκειμένου να καταστήσει τον κόσμο όχι μόνο τεχνολογικά αλλά και ηθικά ανώτερο.

Στο πλαίσιο αυτό, το E-Learning του Κέντρου Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) προσφέρει αυτό το διάστημα τη δυνατότητα παρακολούθησης του Μοριοδοτούμενου Προγράμματος Συμπληρωματικής εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης «Ανθρωπιστική Εκπαίδευση και Ψυχολογική Συμβουλευτική: Θεωρητικές και Βιωματικές Προσεγγίσεις».

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου 4589 (ΦΕΚ 13/29-01-2019) ως προς τη μοριοδότηση (2 μονάδες) για διορισμούς - προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Η έναρξη των μαθημάτων έχει οριστεί στις 25/10/2021.

Σκοπός του Προγράμματος είναι να προσφέρει στους συμμετέχοντες τα απαραίτητα εφόδια, ώστε να διαμορφώσουν τη φιλοσοφία, τις αρχές, τις μεθόδους, το περιεχόμενο, τις διεργασίες και τις δραστηριότητες του επαγγέλματός τους σύμφωνα με το ανθρωπιστικό μοντέλο.

Αυτό θα επιτευχθεί:

α) με την εξοικείωση των συμμετεχόντων με την ιστορία, τη φιλοσοφία, τη θεσμοθέτηση και την ανάπτυξη του Ανθρωπιστικού Κινήματος και

β) με την καλλιέργεια  παιδαγωγικών και συμβουλευτικών τεχνικών δεξιοτήτων που θα ευνοήσουν την ένταξη των ανθρωπιστικών αρχών και μεθόδων στην προσωπική και επαγγελματική καθημερινότητα.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε απόφοιτους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης/ΤΕΙ της ημεδαπής και της αλλοδαπής.

Aναλυτικότερα απευθύνεται:

  • σε  εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων και όλων των βαθμίδων,
  • σε  ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, και κοινωνιολόγους,
  • σε πτυχιούχους που ενδιαφέρονται να διεκδικήσουν θέσεις διοικητικών στελεχών στην εκπαίδευση (διευθυντές σχολικών μονάδων, συντονιστές εκπαιδευτικού έργου, διευθυντές εκπαίδευσης, κ.λπ.) ή εργάζονται ήδη σε  αυτές τις θέσεις.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το συγκεκριμένο πρόγραμμα για τους αποφοίτους παιδαγωγικών/καθηγητικών τμημάτων, αφού σύμφωνα με το Νόμο 4589, ΦΕΚ Α΄ 13, της 29ης Ιανουαρίου 2019, άρθρο 57, εδάφιο α.ιι («Κριτήρια αξιολογικού πίνακα εκπαιδευτικών Γενικής Εκπαίδευσης»), μοριοδοτούνται με δύο μονάδες  [«επιμόρφωση Α.Ε.Ι. ή άλλου φορέα του δημόσιου τομέα που εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, διάρκειας τουλάχιστον τριακοσίων (300) ωρών που πραγματοποιήθηκε σε χρονικό διάστημα τουλάχιστον επτά (7) μηνών: δύο (2) μονάδες»].

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα: https://elearningekpa.gr/courses/anthropistiki-ekpaideusi-kai-psuxologiki-sumbouleutiki-theoritikes-kai-biomatikes-proseggiseis

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ