Δημοκρατική Συνεργασία ΠΕ: Το υπουργείο της αναλγησίας, υποβαθμίζει σχολεία, κλείνει τμήματα, μετακινεί εκπαιδευτικούς, αλλάζει το μαθησιακό περιβάλλον μαθητών!

12/10/2021

Ενημερώθηκε: 12/10/2021, 17:44

Άκουσε το άρθρο

Το Υπουργείο Παιδείας, αυταρχισμού, δικαστικών προσφυγών, τρομοκράτησης και συκοφάντησης των εκπαιδευτικών συνεχίζει ακάθεκτο το «μεταρρυθμιστικό» του έργο.

Αφού διευθέτησε:

  • το θέμα των Αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών, καταργώντας τους, μετά από εκατό χρόνια, έχοντας ως «χορηγούς» και την πλειοψηφία των συνδικαλιστικών παρατάξεων της ΔΟΕ, οι οποίες με την ανεπίγνωστη στάση τους εξυπηρέτησαν τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς
  • τη λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων με δοτούς, βουβούς και άλαλους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι ψηφίζουν ανερυθρίαστα ό,τι τους ζητήσει η διοίκηση και δεν διαφωνούν σε τίποτα
  • την παράταση θητείας των διορισμένων διευθυντών εκπαίδευσης, προκειμένου να συνεχίσουν να υπηρετούν αξιοκρατικά και με βάση τις αρχές της «αριστείας», το έργο που τους αναθέτουν
  • αποφάσισε 45 ημέρες, μετά την έναρξη των σχολείων, να διαταράξει με απαράδεκτο και αντιπαιδαγωγικό τρόπο, την εκπαιδευτική διαδικασία, καλώντας τους διευθυντές εκπαίδευσης να προχωρήσουν σε κατάργηση τμημάτων σχολείων, προκειμένου να καλύψει τον μεγάλο αριθμό κενών που υπάρχουν.

Είναι πρωτοφανής η αδιαφορία με την οποία το Υπουργείο Παιδείας αντιμετωπίζει τις μαθησιακές ανάγκες των μαθητών, οι οποίοι ήδη αντιμετωπίζουν αυξημένα προβλήματα λόγω της τηλεκπαίδευσης και των ανισοτήτων που έχουν δημιουργηθεί με δεδομένο ότι δεν είχαν όλοι την ίδια δυνατότητα συμμετοχής.

Αντί να προχωρήσει σε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας για τους μαθητές που την έχουν ανάγκη, διαταράσσει περισσότερο την εκπαιδευτική διαδικασία, κλείνοντας τμήματα, μετακινώντας εκπαιδευτικούς, αλλάζοντας εκπαιδευτικό περιβάλλον μαθητών.

Εξαθέσια σχολεία υποβαθμίζονται σε τετραθέσια, τριθέσια σε διθέσια, διθέσια σε μονοθέσια, ολοήμερα τμήματα κλείνουν ή υποβαθμίζονται, χωρίς κανείς να μπει στον κόπο να ενημερώσει γιατί συμβαίνει αυτό και γιατί αν υπήρχε αιτία, αυτό δεν έγινε στην έναρξη της σχολικής χρονιάς αλλά γίνεται σαράντα πέντε ημέρες μετά. Την ανικανότητα σχεδιασμού και την αναλγησία κάποιων δεν μπορεί να την πληρώνουν οι μαθητές και τα σχολεία.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης καταγγέλλει την απαράδεκτη πολιτική του Υπουργείου Παιδείας και στο συγκεκριμένο θέμα και απαιτεί να σταματήσει αμέσως κάθε σκέψη για σύμπτυξη τμημάτων.

Ζητεί από την υπέρμαχο της αυτοαξιολόγησης κυρία Κεραμέως να δημοσιοποιήσει την έκθεση αυτοαξιολόγησης του Υπουργείου Παιδείας για το συγκεκριμένο θέμα καθώς και τη βαθμολογία της σε τετράβαθμη κλίμακα. Να δημοσιοποιήσει επίσης σε δεκάβαθμη κλίμακα τη βαθμολογία που έβαλε στο Υπουργείο Παιδείας, το υπόλοιπο υπουργικό συμβούλιο, καθώς και ο Πρωθυπουργός!! Τη βαθμολογία που βάζει ο ελληνικός λαός δεν χρειάζεται να τη δημοσιοποιήσει η ίδια καθώς την έχουν δείξει οι δημοσκοπήσεις που την τοποθετούν στην τελευταία θέση δημοφιλίας.

Καλούμε τη ΔΟΕ, να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο θέμα, γιατί ο αγώνας των εκπαιδευτικών δεν μπορεί να είναι μονοθεματικός. Τα προβλήματα των σχολείων είναι τεράστια και δεν μπορούν να περιμένουν άλλο.

Δημοκρατική Συνεργασία  Εκπαιδευτικών

Σχόλια (2)

Πιτσιφλής
|

Σύμφωνα με την προτελευταία παράγραφο και αφού έκανα τις αναγκαίες αναγωγές, προέκυψαν τα εξής, με άριστα το δέκα:
Βαθμός αυτοαξιολόγησης:10
Βαθμός υπουργικού συμβουλίου:10
Βαθμός Πρωθυπουργού:10
Βαθμός ελληνικού λαού: x
Μέσος όρος: (10+10+10+x) :4 = y
Ακόμη και για x=2 , προβιβάζεται, αφού 32:4 = 8
Τελικός βαθμός: Πολύ καλά , 8.
Για x=4 βγαίνει μέσος όρος 8,5 και έτσι προστίθεται ένα ακόμη «Άριστα» στα χιλιάδες που έχουμε...

Για να τα λέμε όπως είναι
|

Το θέμα των αιρετών αφορα τους ίδιους και όχι τον κλάδο η τους εκπαιδευτικούς. Όταν οι μαθητές είναι 3 φυσικά και Θα υπάρξει αναπροσαρμογή εκτός από δυσπρόσιτες η νησιωτικές απομακρυσμένες περιοχές. Η μεταφορά των μαθητών σε πλησιέστερο σχολείο εξασφαλίζεται και στην επαρχία υπάρχει ταξί για τη μεταφορά μαθητών δωρεάν.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ