Placeholder

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΚΠ/ΚΩΝ

Διάσταση απόψεων υπ. Παιδείας - ΟΛΜΕ ως προς το εάν το Εφετείο έκρινε καταχρηστική η απεργία

Δείτε ολόκληρη την απόφαση
Δημοσίευση: 13/10/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Διάσταση απόψεων μεταξύ του υπουργείου Παιδείας και της    ΟΛΜΕ ως προς το εάν το Εφετείο Αθηνών στην απόφασή του που εξέδωσε σήμερα έκρινε την απεργία -αποχή των εκπαιδευτικών από την αξιολόγηση  εκτός από παράνομη και καταχρηστική.

Το υπουργείο Παιδείας στο ενημερωτικό σημείωμα προς τους εκπαιδευτικούς συντάκτες αναφέρει ότι “Σε συνέχεια της απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών, το Εφετείο Αθηνών έκρινε παράνομη και καταχρηστική την απεργία των συνδικαλιστικών Ομοσπονδιών κατά της αξιολόγησης εκπαιδευτικού έργου. Απαγορεύει τη συνέχισή της και ορίζει ποινή 3.000 ευρώ για κάθε παράβαση της απόφασης".

Αντίθετα η ΟΛΜΕ σε ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι “δεν έγινε δεκτή η έφεση του ΥΠΑΙΘ που ζητούσε να χαρακτηριστεί η απεργία αποχή και καταχρηστική, εκτός από παράνομη”.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

Σχόλια (17)

 
Γιωργος
14 Οκτ 2021 18:17

Με αυτά και με τα αλλά ξεχάσαμε και εκείνη την πλατφόρμα επιλογής στελεχών που θα ήταν έτοιμη αύριο!ε ρε δούλεμα!

 
Ελένη
14 Οκτ 2021 16:22

Καλό είναι η αξιολόγηση να αρχίσει από πάνω . Λοιπόν αξιολογούμε το υπουργείο και ο βαθμός που παίρνει δεν είναι καλός. Χρειάζονται διορθωτικές κινήσεις, αλλαγή υπουργού ας πούμε.

 
Τι καταλαβαίνω
14 Οκτ 2021 15:59

Η απεργία βγήκε παράνομη, γιατί δεν υπήρξε προσφυγή σε διάλογο πρώτα. Επομένως η ΟΛΜΕ μπορεί να ζητήσει από την Υπουργό διάλογο/διαμεσολάβηση. Εκείνη φυσικά θα αρνηθεί ή θα γίνει διάλογος που θα καταλήξει σε διαφωνία. Και τότε μπορεί να προκηρυχθεί πάλι απεργία. Εκείνο πιυ απαγορεύθηκε είναι η ΣΥΝΕΧΙΣΗ της ίδιας απεργίας. Εφόσον αλλάξουν τα δεδομένα, μπορεί να γίνει εκ νέου απεργία. Αλλά το βασικό δεν είναι αυτό, το βασικό είναι ότι οι εκπαιδευτικοί μπορούν να ακυρώσουν στην πράξη την αξιολόγηση, με εκθέσεις πανομοιότυπες που θα αποδίδουν τα προβλήματα του σχολείου στην ελλιπή στήριξη του Υπουργείου.

 
Χουβαρνταλίκια
14 Οκτ 2021 15:57

@ 14 Οκτ 2021 11:41
1. Υπάρχει. Η περσινή.
2. Αν κάνεις περικοπή πχ 1.000/ημέρα.... τότε δεν θα έχεις καμία απεργία.
3. Αν έχεις 100.000 απεργούς.... τότε εσύ δεν κάνεις κάτι καλά(κι ας έχεις όλα τα δίκια του κόσμου).
4. Αν βάζεις τον κλάδο ΣΟΥ, "απέναντί",.... τότε θα έπρεπε να τα περιμένεις.
5. Τέλος, τώρα εσύ έχεις και το μαχαίρι και το πεπόνι. Κάνε λοιπόν ότι σε φωτίσει ο Θεός. Ο κλάδος όμως, θα έχει μπαλτά στις εκλογές.

 
Θοδωρής
14 Οκτ 2021 12:58

Μάθετε να διαβάζετε: 1.το υπουργείο δεν μπήκε στη διαδικασία περί καταχρηστικότητας διότι είπε ότι αφού κρίθηκε παράνομη , παρέλκει η εξέταση της καταχρηστικότητας. 2. οσον αφορά στο προσωπικό ασφαλείας, απεφάνθη ότι δεν χρειάζεται μόνο για τα ιδιωτικά (ΟΙΕΛΕ), ενώ στα δημόσια σχολεία απαιτείται λόγω του δημόσιου χαρακτήρα 3. απαγορεύει την συνέχιση κάθε κινητοποίησης με τα ίδια αιτήματα, 4. αναφέρει ρητά ότι πλέον κακώς στρέφονται κατά του υπουργείου, διότι ο νόμος έχει ήδη ψηφισθεί και η αρμοδιότητα ανήκει στο κοινοβούλιο 5. οι τρεις χιλιάδες ευρώ αφορούν τις ομοσπονδίες. η ποινή για μας βρίσκεται στο άρθρο 56, το οποίο χαρακτηρίζει την μη συμμετοχή στην αξιολόγηση ως ειδικό αδίκημα( ιδιώνυμο δηλαδή που τιμωρείται με διαφορετικό τρόπο). οι ομοσπονδίες αγνόησαν ηθελημένα το νέο συνδικαλιστικό νόμο και ενήργησαν με βάση τον παλαιό της δεκαετίας του '80.

 
Μπουλάς Κωνσταντινος
14 Οκτ 2021 11:49

Η δικαστική αποφαση είναι απολύτως ΞΕΚΑΘΑΡΗ.
Στην σελ 7 στην τελευταία παράγραφο αναφέρει ότι :

"καθώς η απεργία....είναι αφ' εαυτής παράνομη και ΠΕΡΙΤΤΕΥΕΙ έτσι η εξέταση των όρων για τυχον καταχρηστική άσκηση της"

Μια παράνομη απεργία είναι ΚΑΙ καταχρηστική αλυσιτελως.
Πιο απλά, αν απαγορεύεται η οπλοκατοχή αλυσιτελως είναι καταχρηστική η άσκηση οπλοχρησιας...Δεν θέλει μυαλό.
Η κατάχρηση ,νομικά ,εξετάζεται ΜΟΝΟ για ενέργειες που έχουν βάση νομιμότητας. Είναι νόμιμες αλλά ενδέχεται να ασκούνται καταχρηστικα...
Άλλως , απλά περιττεύει η εξέταση της, όπως ξεκάθαρα άλλωστε αναγράφει η απόφαση.

Η απόφαση είναι γραμμένη στα Ελληνικά.

 
@Χουβαρνταλίκια
14 Οκτ 2021 11:41

Υπάρχει απεργία χωρίς περικοπές ; Αν ήταν έτσι, θα προκηρύσσαμε απεργία διαρκείας μέχρι να βγούμε στη σύνταξη. Το μόνο που θα μας έβγαζε απο το σπίτι ήταν η επίσκεψη στην τράπεζα κάθε 1 και 15 για να πληρωθούμε. Καλό, ε ;

 
@@Δήμος
14 Οκτ 2021 09:39

Όταν ξεπεράσεις το θέμα που έχεις με τους Διευθυντές και δεις την απόφαση που δημοσιεύει το ESOS και όχι μόνο τις ανακοινώσεις - ερμηνείες της ΟΛΜΕ θα διαβάσεις ότι ..."έκρινε νόμιμη την αγωγή ως προς το αίτημά της περί αναγνώρισης της απεργίας ως παράνομης και καταχρηστικής και, αφού ερεύνησε αυτήν στην ουσία της, την έκανε δεκτή ως ουσιαστικά βάσιμη, κρίνοντας ότι η πρώτη και τρίτη των εναγόμενων αποφάσισαν την απεργία με απόφαση του ΔΣ τους και όχι της ΓΣ, όλες δε οι εναγόμενες δεν υπέβαλαν στον ΟΜΕΔ αίτηση διεξαγωγής δημόσιου διαλόγου για τα αιτήματα της απεργίας και δεν διέθεσαν κατά τη διάρκεια της απεργίας προσωπικό ελάχιστης εγγυημένης υπηρεσίας". ... Προφανώς αυτό είναι και λογικό διότι είμαστε λειτουργοί με σημαντική κοινωνική προσφορά (ή μήπως τώρα δεν είμαστε ;)

 
Εκπαιδευτικός1
14 Οκτ 2021 09:06

Να αντικατασταθεί άμεσα η Κεραμέως και να ξεκινήσει διάλογος από μηδενική βάση με τις ομοσπονδίες.
Δεν υπάρχει άλλη λύση

 
Χαρά Νίκα
14 Οκτ 2021 01:09

Excuse me, η υπουργός δηλαδή που είναι και νομικός λέει ότι η απεργία κρίθηκε καταχρηστική από το υπουργείο; Θ΄έλει να μας πει σε ποιο σημείο της παόφασηςτο γραφει; Ήρεμα ρωτάω...

 
george
14 Οκτ 2021 00:24

Τι είχες Γιάννη; τι είχα πάντα ..Κάποιοι δεν καταλαβαίνουν ή κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν..Η απεργία-αποχή κρίθηκε ΠΑΡΑΝΟΜΗ και απαγορεύεται η συνεχεία της..ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΡΡΩΣΤΟ ! ! !

 
Πρώτος το λίθο
14 Οκτ 2021 00:17

@Ερτ
Ναι οκ.... και μετά? Ο δράκος πότε βγαίνει? Και το να τρέχεις με 60 ενώ η πινακίδα λέει 50, απαγορεύεται. Εσείς δεν το κάνατε ΠΟΤΕ δηλαδή?
Ελάτε τώρα.... καταπλήξτε μας έστω ΜΙΑ φορά!

 
Χουβαρνταλίκια
13 Οκτ 2021 23:58

@Δήμος
Ενώ το να προβεί μια κυβέρνηση σε περικοπές.... σε 150.000 υπαλλήλους(οικογένειες)..... είναι τόσο απλό!

 
@Δημος
13 Οκτ 2021 23:29

Έχεις μείνει πίσω. Το εφετείο πλέον έκανε δεκτό το αίτημα ότι δεν είναι λογικό να υπάρχει προσωπικό ασφαλείας. Δεν είναι νοσοκομειο ούτε πορθμείο το σχολείο. Το μόνο που μένει είναι να γίνει δημόσιος διάλογος ( και καλά) και μετά η απεργία αποχή θα είναι νόμιμη. Αν θέλετε προσωπικό ασφαλείας υπάρχει ήδη. Οι διευθυντές!

 
Δήμος
13 Οκτ 2021 22:58

Η απεργία βγήκε παράνομη γιατί η ΟΛΜΕ δεν όρισε προσωπικό ασφαλείας για να τρέξει την αξιολόγηση. Οπότε με μια ... μικρ΄ή τροποποίηση, να ορίσει δηλαδή η ΟΛΜΕ προσωπικό που θα κάνει όλες τις διαδικασίες αξιολόγησης, μπορούμε εμείς οι υπόλοιποι να κάνουμε απεργία αποχή απο την αξιολόγηση. Μένουν μόνο δυο πράγματα να ορισθούν. Το ποσό περικοπής λόγω απεργίας από το Υπουργείο και το προσωπικό ασφαλείας απο την ΟΛΜΕ. Απλά πράγματα !

 
Ερτ
13 Οκτ 2021 22:20

Το ότι το δικαστήριο απαγορεύει προκήρυξη απεργίας αποχής για το ίδιο ζήτημα δεν το διαβάσατε ε;

 
Γιώργος
13 Οκτ 2021 20:08

Η απόφαση ενός δικαστηρίου είναι θέμα άποψης;; Δεν υπάρχει πουθενά στην απόφαση η λέξη " καταχρηστικη". Το υπουργείο μόλις έχασε. Με μερικές τροποποιήσεις η απεργία θα βγει νόμιμη.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ