Πανελλαδικές 2022: Την άνοιξη οι Προκαταρκτικές Εξετάσεις για τις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων

Έγγραφο ΓΕΕΘΑ : Μάρτιο-Απρίλιο οι προκαταρκτικές εξετάσεις των υποψηφίων για τις Στρατιωτικές Σχολές

14/10/2021

Ενημερώθηκε: 14/10/2021, 07:04

Άκουσε το άρθρο

Οι προκαταρκτικές εξετάσεις για τους υποψήφιους που θα υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο τους μήνες Ιούνιο - Ιούλιο του 2022, προκειμένου να εισαχθούν στις Αστυνομικές Σχολές το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, θα διεξαχθούν κατά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο του 2022, ανακοινώθηκε σήμερα από την Ελληνική Αστυνομία.

Όσον αφορά τις ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής των ΠΚΕ των παραπάνω υποψηφίων, καθώς και λοιπές λεπτομέρειες, θα καθορισθούν με τη σχετική προκήρυξη, η οποία θα εκδοθεί αρχές του έτους 2022.

Με τα άρθρα 3 και 54 παρ. 2 του Ν. 4777/2021 θεσπίστηκε ότι από το τρέχον σχολικό έτος 2021-2022 και εφεξής, ο/η υποψήφιος/α πριν τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου τους μήνες Ιούνιο - Ιούλιο έκαστου έτους θα πρέπει να γνωρίζει, πέραν της βαθμολογίας του/ης στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, την ικανότητά του/ης ή μη στις προκαταρκτικές εξετάσεις (ΠΚΕ) για τις παραγωγικές Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται οι Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Έγγραφο ΓΕΕΘΑ : Μάρτιο-Απρίλιο οι προκαταρκτικές εξετάσεις των υποψηφίων για τις Στρατιωτικές Σχολές

Σύμφωνα με έγγραφο του ΓΕΕΘΑ το οποίο διαβιβάστηκε στις Στρατιωτικές Σχολές , το οποίο ήδη έχει δημοσιεύσει με  αποκλειστικό ρεπορτάζ του esos στις 21-9-21 ( Διαβάστε εδώ):

Α. Κατόπιν αιτήματος του υπουργείου Παιδείας για μεταφορά του χρονικού διαστήματος   διενέργειας των Προκαταρκτικών Εξετάσεων , αποφασίστηκε η διεξαγωγή τους την χρονική περίοδο Μάρτιο -Απρίλιο 2022 για τους υποψήφιους που θα εισαχθούν  στις Στρατιωτικές Σχολές τον Σεπτέμβριο του 2022.

Β. Όσον αφορά τις ακριβείς ημερομηνίες   διεξαγωγής των Προκαταρκτικών Εξετάσεων των παραπάνω υποψηφίων , καθώς και λοιπές λεπτομέρειες  θα καθορισθούν με εγκύκλιο, η οποία εκτιμάται ότι θα εκδοθεί τον Ιανουάριο του 2022.

Τα συναρμόδια υπουργεία αρχικά είχαν ανακοινώσει ότι οι προκαταρκτικές εξετάσεις θα γίνονταν τον Οκτώβριο ή Νοέμβριο   “λόγω του διπλού Μηχανογραφικού, ένα τον Ιούνιο κι ένα δεύτερο τον Αύγουστο  για την εισαγωγή στα ΑΕΙ,   που θα ισχύσει από το επόμενο σχολικό έτος  2021-22”.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Σχόλια (6)

Eλένη
|

Πρέπει να γλυτώσουμε από αυτούς οπωσδήποτε. Ανευθυνότητα και κανένα ενδιαφέρον για τα παιδιά.

Alexandria
|

Δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Στο full του διαβάσματος να τρέχουμε εδώ και εκεί. Ζουν σε άλλο πλανήτη οι άνθρωποι μάλλον είναι εξωγήινοι.

Αποστόλης Γιάννινα
|

Δηλ. για 3-4 μέρες κάθε υποψήφιος θα λείπει από το σχολείο!!!!!! Σε ένα ΓΕΛ, περίπου 40 μαθητές πάνε για Στρατό, Αστυνομία. Κι αν εκείνη την ημέρα έρθει ο κος Σύμβουλος να με αξιολογήσει και λείπουν 10 μαθητές;;;;;;;;;

Πε19
|

Καλά το καλοκαίρι θα γίνουν και δεν θα υπάρξουν δίπλα μηχανογραφικά. Εκτός και συνεχιστεί η παράνοια. Μάρτιο Απρίλιο θα τρέχουν τα παιδιά σε Αθήνα Θεσσαλονίκη να δίνουν εξετάσεις 2 μήνες πριν τις πανελλαδικές?

Μαργαρίτες να μαδάει.....
|

Ε εντάξει.... ανέκδοτο κατάντησε το επιτελικό....

What?
|

Μας εμπαιζετε?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ