Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Κλειστά σήμερα όλα τα σχολεία στην Αττική και σε άλλες περιοχές της χώρας

Δεν υποχρεούνται τα σχολεία τα οποία είναι κλειστά να κάνου αύριο Παρασκευή τηλεκπαίδευση
Δημοσίευση: 15/10/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, κατόπιν σχετικής ενημέρωσης που είχε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία περί έντασης των καιρικών φαινομένων , σήμερα Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη την Αττική.

Η διακοπή της λειτουργίας τους αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους ασφάλειας των μαθητών και εξαιτίας των δυσκολιών μετακίνησης που πιθανόν προκύψουν εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Η Περιφέρεια Αττικής συνιστά σε όλους τους πολίτες να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις τις ώρες που είναι έντονα τα καιρικά φαινόμενα και να ακολουθούν τις οδηγίες προστασίας.

Επίσης κλειστά θα είναι σήμερα  τα σχολεία  στις περιφερειακές ενότητες και Δήμους :

  • Εύβοια ,
  • Χαλκιδική,
  • Κέρκυρα
  • Αργολίδα  (Στους ήμους Ναυπλιέων, 'Αργους - Μυκηνών, Επιδαύρου και Ερμιονίδας)   
  • Λακωνία   ( Στους δήμους Μονεμβασίας και Ευρώτα),
  • Αρκαδία   (Δήμος   Τρίπολης)
  • Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας
  • Δήμο Μεσολογγίου
  • Σάμο
  • Ικαρία 

Δεν θα γίνει τηλεκπαίδευση

Οπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αλ. Κόπτσης  δεν   υποχρεούνται  τα σχολεία τα οποία είναι κλειστά να κάνουν  σήμερα  Παρασκευή τηλεκπαίδευση.

Ωστόσο εάν κάποια σχολεία  το επιθυμούν μπορούν να κάνουνου εξ αποστάσεως μαθήματα στους μαθητές τους.

Σχόλια (22)

 
Blind Guardian
15 Οκτ 2021 14:31

Φτερό στον άνεμο, γυναίκας κυρά Νίκης μοιάζει. Κατά τα λοιπά, η αξιολόγηση μας μάρανε.

 
Κ.Α.
15 Οκτ 2021 13:16

Ξέρετε γιατί δεν υποχρέωσαν για τηλεκπαίδευση,γιατί πιθανόν θα ΄έπεφτε και η αυτή λόγω καιρικών συνθηκών και ΄΄εσερναν κι άλλα εκτός από αυτά που τους σέρνουν τώρα στο υπουργείο.
Θα έλεγαν το φιάσκο της τηλεκπαίδευσης κλπ και θα είχαν δίκιο.

 
Όχι μόνο ο νόμος που μας βολεύει...
15 Οκτ 2021 12:59

Αν θέλει το υπουργείο να απαιτεί τηλεκπαίδευση στο εξής είτε λόγω καταλήψεων είτε λόγω κακοκαιρίας είτε λόγω πανδημίας, να φροντίσει να εφαρμόσει πιστά και τον άλλον ΝΟΜΟ που έχει ψηφίσει. Να παρέχει τον εξοπλισμό στους εκπαιδευτικούς και να υπογράψει συμβάσεις για επισκευή και αντικατάσταση σε περίπτωση βλάβης και φθοράς.
Όσο για τους γονείς το σπίτι μου δεν είναι σχολείο για να λέτε όσα λέτε. Όταν δω τον υπάλληλο φούρνου να ψήνει τα ψωμιά στο σπίτι του, τον αστυνομικό να κάνει βάρδια με το δικό του αυτοκίνητο και τον εργάτη να σκάβει με τα προσωπικά του υλικά και εργαλεία τότε το ξανασυζηταμε.

 
Πιτσιφλής
15 Οκτ 2021 12:29

Είμαστε σε καλό δρόμο...
Άρχισαν οι αγάπες...
Είμαι πολύ συγκινημένος!

 
Μ.Ρ
15 Οκτ 2021 11:17

Δεν καταλαβαίνω γιατί δείχνετε τέτοιο μένος και οι δύο πλευρές που διαφωνείτε για το αν πρέπει να γίνεται μάθημα με webex σε περιπτώσεις κακοκαιρίας ή άλλης αιτίας πλην των καταλήψεων.
Τα πράγματα είναι απλά: Αν υπάρχει δυνατότητα γίνεται, από αυτούς που μπορούν. Το να έχουν τη δυνατότητα έστω κάποια παιδιά να βρίσκονται σε επαφή με το δάσκαλο ή καθηγητή τους είναι καλύτερο από να απομακρύνονται όλα από την εκπαιδευτική διαδικασία. Οι καθηγητές και οι δάσκαλοι( όσοι μπορούν να πραγματοποιήσουν wedex) προφανώς δεν μπορούν να προχωρήσουν στην ύλη εκτός αν όλα ή σχεδόν όλα τα παιδιά παρουσιαστούν. Και αυτό αν ο καθηγητής ή ο Δάσκαλος έχει έτοιμο υλικό . Να λυθούν όμως απορίες ή ακόμη και θέματα επικοινωνίας μεταξύ εκπαιδευτικού προσωπικού και μαθητών είναι εφικτό.
Ούτε ιδιαίτερη προετοιμασία απαιτείται για μία μέρα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί το βιβλίο για ερωτήσεις, λύση ασκήσεων του βιβλίου ( που υπάρχει η λύση τους στο διαδίκτυο) ή συζήτηση θεμάτων πανελλαδικών, προβολή υλικού από τα προτεινόμενα από τους Συμβούλους στο φωτόδενδρο κ.λ.π
Τι θα κερδίσουμε από αυτό; Δείχνουμε ότι είμαστε δίπλα στο παιδί σε κάθε συνθήκη και όπως μπορούμε. Δε σημαίνει ότι πρέπει να εξοντωθούμε ετοιμάζοντας power point για να κάνουμε παράδοση. Απλώς κάνουμε ό,τι μπορούμε στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας.

 
@ Χουρδάκης Μιχαήλ
15 Οκτ 2021 10:55

Αγαπητέ κ. Χουρδάκη, υποθέτουμε ότι αψηφούμε τις καιρικές συνθήκες. Τα σχολεία είναι ΚΛΕΙΣΤΑ. Πώς θα πάμε εκεί να κάνουμε τηλεκπαίδευση; Αλλά και να πάμε όλοι, και να δουλεύει το ίντερνετ και το ρεύμα, πόσες συνδέσεις πιστεύετε ότι σηκώνει η 24άρα (πραγματική ταχύτητα 12Μbps) γραμμή του Σχολείου; Ή μήπως έχετε την απατηλή εντύπωση ότι στο σπίτι του κάθε εκπαιδευτικού υπάρχουν 3-4 μηχανήματα τηλεκπαίδευσης που καλύπτουν γονείς και παιδιά; Για να εφαρμοστεί ένας νόμος, όπως τουλάχιστον το θέτετε, θα πρέπει να υπάρχει και ο ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ, τον οποίο το Υπουργείο αρνείται επιδεικτικά να παράσχει. Η λέξη "κονδύλια" είναι γι' αυτούς απαγορευμένη.

 
Χουρδάκης Μιχαήλ
15 Οκτ 2021 09:29

Έλεος. Άκου όποιος θέλει. Τι την έχουμε τότε την τηλεκπαίδευση; πού είναι η ΟΛΜΕ; εξαφανισμένη ακόμα μια φορά.

 
filologos
15 Οκτ 2021 07:59

Στην περιοχή μου έχουμε διακοπές ρεύματος λόγω βλάβης από την κακοκαιρία.
Χτες το βράδυ ήμασταν με κεριά σε όλο το τετράγωνο.
Για ποια τηλεκπαίδευση μιλάτε;

 
Πολίτης
15 Οκτ 2021 01:21

Τι ξαφνικό μένος είναι αυτό; Η μια μέρα μαθημάτων που θα χαθεί; Πού πήγαν τα ηρωικά λόγια για τους δασκάλους που στην πανδημία στήριζαν τα παιδιά με τόση προθυμία; Έγιναν πάλι οι δημόσιοι υπάλληλοι που κάθονται; Και βρέθηκαν εδώ γονείς να το πουν; Λίγο ύποπτο δε νομίσετε;

Και Για να τελειώνουμε. Ο νόμος ορίζει ότι σε περίπτωση που πρέπει να γίνει τηλεκπαίδευση θα πρέπει ο διευθυντής να συγκαλέσει σύλλογο και να αποφασιστεί το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Οπότε και να γινόταν τηλεκπαίδευση αύριο θα γινόταν σύλλογος και όχι μάθημα. Τα μαθήματα ξεκινούν την δεύτερη μέρα. Διαβάστε λιγο καλύτερα τους νόμους.

 
@Λία και λοιπούς
15 Οκτ 2021 00:54

Αγαπητή μου η "τηλεκπαίδευση" δεν είναι ένας διακόπτης που απλω΄ς τον γυρνάς και αλλάξεις Mode όπως στο κλιματιστικό σου κα΄νεις εναλλαγή ψύξης/θέρμανσης. Το να κα΄νεις μια ημέρα απαιτεί προετοιμασία διαφορετική και υλικό κατάλληλο (δεν αναφέρομαι σε τεχνικές που κανείς δεν μας τις δίδαξε και τις μάθαμε πέρσι στου κασίδη το κεφάλι). Αφήνω κατά μέρος τα σχετικά με τον εξοπλισμό κ.λπ. Να σου πω τώρα τι θα γίνει αύριο; Οι δάσκαλοι θα μποουν στις τάξεις τους και οι μαθητές ή θα κοιμούνται ή θα ψάχνουν πως να ανοίξουν τους υπολογιστές τους. Και με παρουσία λιγότερο από το 50% των μαθητών, πες μου εσύ τι θα αποφασίσουν να κα΄νουν οι συνάδελφοι με τους λιγοστούς παρόντες. Και εγώ σχολείο θα πάω, γιατί τον ένα μου φορητό τον πήρε ο φοιτητής γιος μου και τον άλλο ο μικρότερος στο Λύκειο. Για να δούμε τι θα κάνουμε αύριο; Λες να πάμε για καφέ;

 
Νόμος
15 Οκτ 2021 00:51

Ο νόμος δεν είναι σαφής όπως γράφουν μερικοί. Ο νόμος αναφέρεται κυρίως στις καταλήψεις. Σε περίπτωση φυσικών καταστροφών δεν είναι δυνατή η τηλεκπαιδευση απλούστατα γιατί πολλοί μαθητές και εκπαιδευτικοί θα αδυνατούν να την κά΄νουν εκ των πραγμα΄των λόγω διακοπών ρεύματος, ιντερνετ κλπ.

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
14 Οκτ 2021 23:30

Αλήθεια, αγαπητοί σχολιαστές, ποιος σας είπε ότι είναι δεδομένη η τηλεκπαίδευση από το σπίτι; Επειδή δηλαδή βολεύτηκε το υπουργείο με τη φιλότιμη χειρονομία μας να προσφέρουμε τον προσωπικό μας εξοπλισμό σ' αυτή τη βεβιασμένη και πρόχειρη διαδικασία, εσείς το έχετε πλέον δεδομένο ότι αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε εφ' όρου ζωής;
Αναρωτιέμαι βέβαια αν όλοι εσείς οι ανεύθυνοι τιμητές που εκτοξεύετε τοξικούς χαρακτηρισμούς, αντί να εκφράζετε την ευγνωμοσύνη σας για τους εκπαιδευτικούς, θα ήσασταν τόσο πρόθυμοι να προσφέρετε σε δημόσια χρήση τα προσωπικά περιουσιακά σας στοιχεία. Κι αυτό ακριβώς είναι η δική μου πρόταση: Βγείτε αύριο να προσφέρετε τον προσωπικό σας ηλεκτρονικό εξοπλισμό σε όσους επικαλούνται (ψευδώς, κατά τη γνώμη σας) ότι δεν τον διαθέτουν για τα μαθήματα τηλεκπαίδευσης. Θα το κάνετε; Ρητορικό το ερώτημα βέβαια. Κανενός από σας δεν ιδρώνει το αφτί, γιατί κανείς σας δε νοιάζεται όσο οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί για τους μαθητές και το σχολείο!
Κοντολογίς, θα σας συνιστούσα περισσότερη περίσκεψη σε όσα τόσο ανεύθυνα καταλογίζετε στους εκπαιδευτικούς του ελληνικού δημόσιου σχολείου...

 
Ζ
14 Οκτ 2021 23:01

ΟΧΙ! Οσοι πνίγονται να πάνε στη δουλειά όπως όλοι οι άλλοι. Να δουλέψει και ο πνιγμένος και αυτός που κινδυνεύει να πνιγεί! Τι θα πει το αφεντικό; Τι θα που όσοι δεν πνίγονται;
Έχουμε κρίση κύριοι και απαιτείται να δουλεύουν ακόμη και οι πνιγμένοι και οι πεθαμένοι! Κι ο μαθητής πρέπει να δίνει τη ζωή του για να μάθει γράμματα (δηλαδή, να μάθει να ζει πνιγμένος) και μη χαθεί ούτε μια ώρα μαθήματος υποταγής, ΄έστω κι αν χάνεται η τωρινή και μετέπειτα ζωή του.
Λοιπόν, τέρμα ο κανιβαλισμός. Όταν υπάρχουν έκτακτες καιρικές ή άλλες συνθήκες που θέτουν θέματα ασφάλειας, υγείας και ζωής κανείς δεν πρέπει να υποχρεούται να πάει στην δουλειά του. Και είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι που "σκίζουν τα ιμάτια τους" θα δηλώσουν αύριο ασθένεια ή αδυναμία προσέλευσης. Γιατί και οι "μηχανές" κάποια στιγμή διαμαρτύρονται και χαλάνε "χωρίς λόγο".

 
Μ.Π.
14 Οκτ 2021 22:48

Ο νόμος είναι σαφέστατος. Πρέπει να γίνει μάθημα.
Αυτό όμως που έμαθαν στο Υπουργείο είναι ότι οι εκπαιδευτικοί θα πάνε στα σχολεία να κάνουν webex.Και το σύστημα θα καταρεύσει.
Αυτό έπρεπε να γίνει από την αρχή. Με τα χρήματα των εκπαιδευτικών έκανε τηλεκπαίδευση το Υπουργείο.
Να δούμε τότε τι θα πείτε κάποιοι που τώρα απλά βγάζεται χολή.
Όλοι οι εκπαιδευτικοί στο Σχολείο, να πέσει το σύστημα, και να φανεί η γύμνια του Υπουργείου που το μόνο που τους νοιάζει είναι η εικόνα... Σε ποιο Σχολείο μπορούν να πάνε 50 εκπαιδευτικοί και να κάνουν ταυτόχρονα μάθημα? Μόνο αν έχει Fiber και πάλι κανείς δεν ξέρει αν η Cisco είναι έτοιμη για κάτι τέτοιο αύριο.

 
Λία, εγώ θα κάαααααααθομαι...
14 Οκτ 2021 22:36

Αυτό σας ενδιαφέρει πάντα. Αν θα δουλέψουν οι δάσκαλοι! Όχι αν θα χάσουν το μάθημά τους τα παιδιά.

Λία , γιατί δεν έγινες κι εσύ δασκάλα;

 
Σαφής
14 Οκτ 2021 22:33

Θα κάνετε συνεδρίαση εντός εργασιακού και εκτός διδακτικού ωραρίου. Κάθε ώρα κι άλλος θα συνεδριάζει μόνος....

 
Εκπαιδευτικός
14 Οκτ 2021 22:16

@Λια @Πολίτης
οι σχολικές μονάδες που πρέπει να πάνε οι εκπαιδευτικοί για να παρέχουν την τηλεκπαίδευση θα είναι κλειστές. Τι από αυτό δεν καταλαβαίνετε;

 
Εκπαιδευτικός
14 Οκτ 2021 22:02

Είναι λογικό αγαπητοί κατήγοροι γονείς να μην γίνει τηλεκπαίδευση. Μη βγάζετε απευθείας τόσο μένος απέναντι στους δασκάλους των παιδιών σας. Αύριο ίσως χρειαστεί να σωζουμε κάποιοι τα σπίτια μας, την τηλεκπαίδευση θα κοιτάμε; Ειδήσεις εσείς δεν είδατε; Λίγη σοβαρότητα και σκέψη προτού ξεστομιζουμε προσβολές δε βλάπτει.

 
Λια
14 Οκτ 2021 20:44

Εξαιρετική προσέγγιση για άλλη μια φορά!δεν υποχρεούνται να κάνουν τηλεκπαίδευση εντούτοις άμα επιθυμούν μπορούν και να κάνουν!ηξεις αφίξεις!δηλαδη οι μισοί μπορούν να κάνουν οι άλλοι μπορούν και να μην κάνουν!κι ομως ο νόμος εδώ είναι σαφέστατος!αλλη μια ημέρα διακοπών για τους δασκάλους που είναι οι μόνοι δημόσιοι υπάλληλοι που αύριο δεν υα πάνε στην εργασία τους!κσι η ζωή συνεχίζεται.....

 
Πολίτης
14 Οκτ 2021 20:02

Κύριε Κόπτση.....αύριο είναι αργία και δεν το ξέρω.....υπάρχει κάποιο θέμα με την κακοκαιρία......και δεν θα λειτουργούν οι επικοινωνίες;.....ΆΚΟΥ τηλεκπαίδευση ......ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ... ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΤΟ ΞΉΛΩΜΑ ΕΝΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΒΟΗΘΑΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ.....!!!
ΤΟΤΕ ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ.... ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΟΥ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ.....ΑΚΟΥ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ.....

 
Μαρία
14 Οκτ 2021 17:02

Δεν έχουμε ίντερνετ λόγω βροχής

 
Και η ΕΜΥ στο "κόλπο"?
14 Οκτ 2021 16:12

Κοίτα να δεις που και ο καιρός, κόντρα μας πάει! Πότε θα κάνουμε το σύλλογο για την αυτοαξιολόγηση τώρα ε?

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ