Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Οι δράσεις του Παν. Πατρών

Δημοσίευση: 15/10/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Στις 11.10.2021 ανοίξαμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ το Πανεπιστήμιο Πατρών σε όλες τις Πανεπιστημιουπόλεις μας!

Σίγουρα υπάρχουν προβλήματα και δυσκολίες.
Αλλά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα τα καταφέρουμε!
Υποδεχόμαστε τους φοιτητές μας. Ειδικά τους πρωτοετείς και τους δευτεροετείς μας!
Δείχνουμε όλοι μας το πιστοποιητικό της εμβολιαστικής μας κατάστασης, στους επόπτες που θα μας το ζητούν!
Εμβολιαζόμαστε, τηρούμε αυστηρά τα μέτρα προστασίας,
φοράμε μάσκα και πάμε Πανεπιστήμιο!
Είναι το κλειδί για να ανοίξει το Πανεπιστήμιο!
'' Κέρδισες την εμπιστοσύνη της ζωής που δεν σε εδάμασε και συνεχίζεις τ’ όνειρο''
Οδυσσέας Ελύτης

Ο Πρύτανης
Χ. Ι. Μπούρας
Καθηγητής

Αρχίζει σήμερα έως τις 17 Οκτωβρίου το Συνέδριο με θέμα: «Όψεις της Ελληνικής Επανάστασης του 1821»

Η Στέγη Γραμμάτων Κωστής Παλαμάς και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων της Περιοχής Πατρών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών διοργανώνουν Συνέδριο με θέμα: «Όψεις της Ελληνικής Επανάστασης του 1821», το οποίο θα διεξαχθεί διαδικτυακά από σήμερα 15 έως τις 17 Οκτωβρίου 2021. Το Συνέδριο θα προβάλλεται online στο σύνδεσμο: https://sgkpalamas-conference.enaliaevents.com/.

Όσοι επιθυμούν να το παρακολουθήσουν μπορούν να κάνουν εγγραφή εδώ: https://www.sgkpalamas.gr/eggrafh

Erasmus Days 2021

Στο πλαίσιο του εορτασμού των Ημερών Erasmus 2021 (14-16 Οκτωβρίου 2021) φορείς οι οποίοι μετέχουν στο Πρόγραμμα Erasmus+ αναρτούν τις εκδηλώσεις τους στην ιστοσελίδα: www.erasmusdays.eu. Το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πατρών συμμετέχει στις εκδηλώσεις ERASMUS DAYS πραγματοποιώντας διαδικτυακή παρουσίαση*, σήμερα Παρασκευή 15/10/2021 και ώρα 12:30-13.00, με σκοπό την ενημέρωση των φοιτητών του Ιδρύματος για τις δυνατότητες που παρέχονται από το Erasmus+  (Erasmus+ Κινητικότητα για Σπουδές / για Πρακτική Άσκηση). *Zoom Meeting: https://upatras-gr.zoom.us/j/91570196303?pwd=WmlPVU04dmZHcDBOY0YxSXhxYmx... ID: 915 7019 6303, Passcode: 828330

E – Career Day του Πανεπιστημίου Πατρών με την εταιρεία Deloitte την Τρίτη στις 19 Οκτωβρίου 2021

Το Πανεπιστήμιο Πατρών συνεχίζει την οργανωμένη δράση του με σκοπό την ενίσχυση των δεσμών με την αγορά εργασίας. Στο πλαίσιο αυτό το Τμήμα Απασχόλησης, Σταδιοδρομίας και Διασύνδεσης της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Έρευνας και η εταιρεία Deloitte  συνδιοργανώνουν E – Career Day  την  Τρίτη  19 Οκτωβρίου 2021, από τις 10:00 π.μ. μέχρι τις 15:00 μ.μ. Η εκδήλωση απευθύνεται σε φοιτητές και αποφοίτους, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις επαγγελματικές προοπτικές που προσφέρει η εταιρεία. Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα γίνει παρουσίαση της Deloitte. Στη συνέχεια θα  δοθούν  χρήσιμες πληροφορίες για τη σύνταξη βιογραφικού σημειώματος, δημιουργία LinkedIn προφίλ καθώς και για τις τεχνικές μιας επιτυχημένης συνέντευξης. Οι φοιτητές και οι απόφοιτοι μπορούν από σήμερα να αποστείλουν το βιογραφικό τους καθώς στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν  ατομικές συνεντεύξεις γνωριμίας, με απώτερο σκοπό την επαγγελματική τους αποκατάσταση και σταδιοδρομία  στην εταιρεία Deloitte.Το πρόγραμμα της εκδήλωσης και ο σύνδεσμος συμμετοχής είναι διαθέσιμα εδώ.

Επίσκεψη στο ΜΕΤ του Συμβούλου Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα και Διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος

Την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021, επισκέφτηκαν το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας Πανεπιστημίου Πατρών ο Σύμβουλος Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα και Διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος κ. Nicolas Eybalin, συνοδευόμενος από την Διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Πάτρας κα Γεωργία Πετροπούλου-Conan, τιμώντας την πολύχρονη συνεργασία του ΜΕΤ με το Γαλλικό Ινστιτούτο. Περισσότερα εδώ

Δρομολογήθηκαν οι ακόλουθες ενέργειες για θέματα Φοιτητικής Μέριμνας - Τι πρέπει να κάνουν οι φοιτητές

Ενόψει του νέου ακαδημαϊκού έτους, πραγματοποιούνται οι εξής ενέργειες που αφορούν σε θέματα φοιτητικής μέριμνας:

Σίτιση: Η υποβολή δικαιολογητικών για τη δωρεάν σίτιση έχει αρχίσει και ολοκληρώνεται στις 29.10.2021. Οι φοιτητές/φοιτήτριες θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://sitisi.upatras.gr/  που έχει ενεργοποιηθεί, δίνοντας τους κωδικούς πρόσβασης που διαθέτουν. Για τους εισαχθέντες φοιτητές/τριες του ακαδημαϊκού έτους 2021-2022 η υποβολή των δικαιολογητικών δωρεάν σίτισης θα πραγματοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση εγγραφής τους στο αντίστοιχο Τμήμα και παραλαβής των σχετικών κωδικών. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά επισκεφθείτε το: https://www.upatras.gr/foitites/foititiki-merimna/ .

Στέγαση: Έχει εξασφαλιστεί από το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ η μίσθωση 132 κλινών για τη διαμονή φοιτητών σε ξενοδοχεία της περιοχής της Πάτρας. Επιπροσθέτως θα διατεθούν 45 δωμάτια της Φοιτητικής Εστίας στο Ρίο και στο Κουκούλι. Έχει, επίσης, εγκριθεί η μίσθωση 73 κλινών για την πόλη του Μεσολογγίου.

Στεγαστικό επίδομα: Για το στεγαστικό επίδομα ακαδημαϊκού έτους 2020-2021 έχουν υποβληθεί 5.340 αιτήσεις στην ηλεκτρονική  διεύθυνση: https://stegastiko.minedu.gov.gr. Έχει αρχίσει η αξιολόγηση των αιτημάτων των φοιτητών από τα αρμόδια Τμήματα της Διεύθυνσης Φοιτητικής Μέριμνας και η σταδιακή προώθησή τους προς τη Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών. Οι  οικονομικές καταβολές πραγματοποιούνται μετά την αποστολή του σχετικού κονδυλίου από το Υπουργείο.

Υγειονομική Περίθαλψη - Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης: Οι δικαιούχοι φοιτητές, σύμφωνα με το ν.4452/Α'/2017, δικαιούνται πλήρη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ). Για τους φοιτητές που μεταβαίνουν στο εξωτερικό (Χώρες Ευρωπαϊκής Ένωσης) εκδίδεται από τη Διεύθυνση Φοιτητικής Μέριμνας Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης (ΕΚΑΑ). Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δικαιολογητικά: https://www.upatras.gr/foitites/foititiki-merimna/ygeionomiki-perithalpsi/ .

Ψυχολογική Στήριξη Φοιτητών: Το Γραφείο Ψυχολογικής Στήριξης του Πανεπιστημίου Πατρών λειτουργεί καθημερινά από τις 08:30 έως τις 16:00. Απευθύνεται στους φοιτητές και τις φοιτήτριες όλων των Τμημάτων του Πανεπιστημίου κατόπιν προγραμματισμένων συναντήσεων. Οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές μπορούν να απευθύνονται για ραντεβού στα 2610969696 & 2610969897, στο socialwelfare@upatras.gr ή στο https://socialwelfare.upatras.gr/beneficiary-form/ .

Γραφείο Κοινωνικής Μέριμνας: Το Γραφείο Κοινωνικής Μέριμνας λειτουργεί καθημερινά από τις 08:00 έως τις 15:00 και παρέχει ψυχοκοινωνική ενδυνάμωση, ψυχολογική υποστήριξη, επαγγελματική & ακαδημαϊκή συμβουλευτική, ιατρική υποστήριξη & φυσικοθεραπεία σε φοιτητές με αναπηρία, μεταφορά φοιτητών με αναπηρία και υποτροφίες οικονομικής ενίσχυσης. Επίσης διαθέτει εξοπλισμό σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Βιβλιοθήκης & Κέντρου Πληροφόρησης για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των φοιτητών με κινητική αναπηρία, προβλήματα όρασης και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω τηλεφώνου στο 2610969696 και mail στο socialwelfare@upatras.gr ή να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: https://socialwelfare.upatras.gr/ 

Πλήρης ενημέρωση των φοιτητών  για τα Δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ

Αναλυτική ενημέρωση για τα  Δρομολόγια του ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ ΠΑΤΡΩΝ από και προς την Πανεπιστημιούπολη Πατρών (Ρίο) μπορούν να αναζητήσουν οι  φοιτητές  στο σύνδεσμο: https://www.upatras.gr/foitites/protoeteis/prosvasi-stin-panepistimioupo...

Εντός της Πανεπιστημιούπολης στο Ρίο λειτουργούν καθημερινά ΔΩΡΕΑΝ δρομολόγια από τις 08.00 έως τις 20.30, τα οποία ξεκινούν από την Πρυτανεία κάθε 30 λεπτά. Χάρτης διαδρομής [jpg] [pdf].

Επίσης πληροφορίες σχετικά με τα Δρομολόγια Αστικών Συγκοινωνιών πρόσβασης στην Πανεπιστημιούπολη στην Πάτρα (Κουκούλι), στο Αγρίνιο, στο Αίγιο, στο Μεσολόγγι, στον Πύργο και στην Αμαλιάδα μπορείτε να αναζητήσετε στο σύνδεσμο:https://www.upatras.gr/foitites/protoeteis/prosvasi-stin-panepistimioupo...

Από το Γραφείο Επικοινωνίας Τύπου

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ