Τηλεκπαίδευση

Οδηγία ΟΛΜΕ: Τέρμα η τηλεκπαίδευση από το σπίτι των εκπαιδευτικών- Από εδώ και στο εξής αποκλειστικά από τον χώρο των σχολείων με εξοπλισμό που θα παράσχει η υπηρεσία

"Οι εκπαιδευτικοί κάθε φορά που απαιτείται από αυτούς/ες να παράσχουν υπηρεσίες τηλεκπαίδευσης να παρουσιάζονται στο σχολείο τους και να απαιτούν τον απαραίτητο χώρο, εξοπλισμό και σύνδεση από την υπηρεσία"
Δημοσίευση: 17/10/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η Γενική Συνέλευση  των Προέδρων των ΕΛΜΕ  αποφάσισε η τηλεκπαίδευση των μαθητών να διενεργείται αποκλειστικά από τον χώρο των σχολείων με εξοπλισμό που θα παράσχει η υπηρεσία.

Παράλληλα οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ , με κοινό ανακονωθέν, προτρέπουν όλους τους    εκπαιδευτικούς κάθε φορά που απαιτείται από αυτούς/ες να παράσχουν υπηρεσίες τηλεκπαίδευσης να παρουσιάζονται στο σχολείο τους και να απαιτούν τον απαραίτητο χώρο, εξοπλισμό και σύνδεση από την υπηρεσία.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ υπενθυμίζει ότι «καθόλη την περίοδο της πανδημίας το ΥΠΑΙΘ δεν παρείχε τον απαραίτητο εξοπλισμό σε σχολεία εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες».

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα , σημειώνει η ΟΛΜΕ, αφενός καθηγητές/τριες και μαθητές/τριες να αγοράζουν με δικά τους έξοδα τον εξοπλισμό που χρειάζονταν και να χρεώνονται με πανάκριβες συνδέσεις στο διαδίκτυο  και αφετέρου χιλιάδες μαθητές/τριες να αποκλείονται από την τηλεκπαίδευση.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ ενημερώνει ότι σύμφωνα με το άρθρο του ν.4807/21 που ορίζει το θεσμικό πλαίσιο τηλεργασίας: «1. Η υπηρεσία του φορέα που είναι αρμόδια για την παροχή εξοπλισμού και την πληροφοριακή υποστήριξη, προμηθεύει τον υπάλληλο με τον απαραίτητο και κατάλληλο για την αποτελεσματική εκτέλεση των καθηκόντων του μέσω τηλεργασίας, τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό και τεχνολογική συσκευή (εφεξής «Σταθμός Τηλεργασίας») και παρέχει υποστήριξη για την εγκατάστασή του, εφόσον τούτο είναι επιθυμητό από τον υπάλληλο…».

Σχόλια (52)

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
21 Οκτ 2021 09:41

@Γιάννης
Καλά τα λες, Γιάννη. Ωστόσο σκέψου ότι το επιχείρημά σου σημαίνει αυτόματα ότι και το σπίτι μας δεν είναι για να κάνουμε μάθημα του σχολείου, αλλά για να ζει η οικογένειά μας! Το υπουργείο θέλει να επιβάλει διαφορετική χρήση του σπιτιού μας, αλλά εσύ το δέχεσαι αυτό;

 
Μια απλή εκπαιδευτικός
20 Οκτ 2021 19:23

Δίκιο έχετε όλοι.και η ΟΛΜΕ και οι συνάδελφοι που μιλάνε για τηλεκπαίδευση από το σπίτι.οντως το να πας στο σχολείο να κάνεις τηλεκπαίδευση θα καταδείξει τα σοβαρά προβλήματα της παιδείας καί τις πλάτες που έβαλαν οι εκπαιδευτικοί για να διεκπεραιώσει το υπουργείο την τηλεκπαίδευση.Απο την άλλη όντως πολλοί συνάδελφοι γλίτωσαν τις μετακινήσεις και πρόσφεραν αξιόλογο έργο και μέσα από το σπίτι τους.Προσωπικα πιστεύω _αν και δεν συμφωνώ σε τίποτα με την ΟΛΜΕ_οτι αυτή η κίνηση γίνεται εξαιτίας της εμμονής του υπουργείου για αυτοαξιολογηση.ειμαι υπέρ της αξιολόγησης αλλά τη δεδομένη στιγμή οι εκπαιδευτικοί έχουν ένα τεράστιο όγκο εργασίας λόγω πολλών κενών των μαθητών σε πολλά γνωστικά αντικείμενα.αρα η αυτοαξιολογηση μπορεί να περιμένει λίγο και το υπουργείο να καταλάβει ότι στην εκπαίδευση υπάρχουν προτεραιότητες.καλουμαστε στο σχολείο μου να κάνουμε τους θηριοδαμαστες!! Παιδιά αποπροσανατολισμενα, επιθετικά ,με απίστευτα κενά .ειλικρινά νομίζω ότι δεν θα αντέξω αυτή τη στ δεδομένη στιγμή και τον φόρτο της αυτοαξιολογησης.

 
ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΠΑΚΡΟ ΠΛΕΟΝ
19 Οκτ 2021 18:07

ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ 95% ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ- ΑΠΟΧΗ ΚΑΙ ΤΟ 70% ΕΚΑΝΕ ΑΠΕΡΓΙΑ, ME ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΥΖΑΜΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΗΛΕΘΕ ΠΡΟΚΥΨΕΙ. (ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ) ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΜΟΙΒΑΙΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΣ...
ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ ΠΏΣ (ΝΟΜΙΚΑ) ΘΑ ΤΕΘΟΥΜΕ ΣΕ ΑΡΓΙΑ;
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΟΛΜΕ (ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΟΕ), ΠΟΥ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ, ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟ ΣΤΕΛΝΕΙ...ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΑΤΩΠΙΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ, ΝΟΜΙΖΩ ΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ TO ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ.

 
Γιάννης
19 Οκτ 2021 10:12

Όταν διδεται από την υπηρεσία χρήματα η εξοπλισμός δεν είναι για χρήση στο σπίτι του καθενός αλλά για χρήση στη σχολική μονάδα. Δεν είναι για άλλες χρήσεις εκτός του μαθήματος του σχολείου .

 
Φυσικός
19 Οκτ 2021 07:28

Λοιπόν η ΟΛΜΕ θα πρέπει να ζητήσει επιδότηση σε καθηγητές και μαθητές για αγορά εξοπλισμού. Το ξέρετε ότι οι κ.κ. καθηγητές των πανεπιστημίων τα παίρνουν όλα δωρεάν;;;; Και δεν είναι και λίγοι. Μέλη ΔΕΠ είναι πάνω από 6-7000. Τους δίνουν από υπολογιστές μέχρι της microsoft τις συνδρομές! Ενώ εγω ως φυσικός έχω κουβαλήσει στο σχολείο μου την οθόνη που είχα για να κάνω μάθημα και δίνω και 99 ευρώ το χρόνο για να έχω το office... Αντε από εκεί.

 
Τειρεσίας
19 Οκτ 2021 01:48

@ Βασίλης Στεφανίδης
Ορθώς το επισημαίνετε αυτό αλλά η ουσία δεν αλλάζει καθόλου. Το νομοθετικό πλαίσιο της τηλεργασίας εξαιρεί πράγματι τους εκπαιδευτικούς, επειδή τους επιφυλάσσει να εργάζονται με υλικά του σχολείου τους μεν, αλλά και ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ δε. Το ΦΕΚ μάλιστα που αφορά τα σχολεία (4188, τχ.Β', 10/9/2021) σημειώνει ότι οι εκπαιδευτικοί που δεν διαθέτουν εξοπλισμό, υποχρεούνται να προσέρχονται στις σχολικές μονάδες όπου υπηρετούν, και να προσφέρουν τις εκπαιδευτικές τους υπηρεσίες. Κατά συνέπεια: η επισήμανση για τη διαφοροποίηση των εκπαιδευτικών είναι σωστή. Όμως και η ΟΛΜΕ κάνει πολύ καλά τελικά και επικαλείται τα της τηλεργασίας των δημόσιων υπαλλήλων, για να καταδείξει τις "διαφορετικές ταχύτητες" και τη διαφορετική, μειωτική αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών. Σε τελική, η ουσία δεν αλλάζει: ο χαρακτήρας της παιδείας είναι δωρεάν και είναι αδιανόητο να επιβαρύνονται απλοί μισθωτοί με την κατάρρευση του προσωπικού τους εξοπλισμού. Λοιπόν, όχι: δεν θα ξαναδιαθέσει ο εκπαιδευτικός τον προσωπικό του εξοπλισμό. Ήρθε η ώρα για την "άριστη" να κάνει λογαριασμό (κυριολεκτικά και μεταφορικά).

 
μα
18 Οκτ 2021 23:23

τι ανύπαρκτο εξοπλισμό των σχολείων, αγαπητέ μου; λογικό είναι, αφού συνεχώς ανανεώνεται ο εξοπλισμός, ενώ το δημόσιο σχολείο ακολουθεί καταϊδρωμένο και με εξαρτήματα βαριά και δυσκίνητα, πχ προτζέκτορες. Τι χρειάζονται οι προτζέκτορες 15-20 ετών στην τηλεκπαίδευση; Καλύτερα να πάρει ο εκπαιδευτικός εξοπλισμό με χρηματοδότηση και να πληρώνει πολύ λίγο ή και καθόλου για απεριόριστο ίντερνετ.
Πού να τρέχει στο παγωμένο και λασπωμένο σχολείο του, μακριά από το σπίτι του, είμαστε σοβαροί; και τα έξοδα δεν τα σκέπτεσθε; και να κινδυνεύει από ασθένειες και φυσικές καταστροφές...

 
Εκπαιδευτικός
18 Οκτ 2021 23:12

Οι νόμοι δεν ειναι α λα καρτ... Θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα

 
Spiros
18 Οκτ 2021 21:06

@αυτό είναι ανέφικτο
Ακριβώς. Ανέφικτο. Γι' αυτό και πρέπει να το κάνουμε. Για να δείξουμε ότι ο αυτοκράτορας είναι γυμνός. Χαίρονται γιατί η τηλεκπαίδευση δυο χρόνια λειτου΄ργησε (με τις δικές μας αποκλειστικά προσπάθειες) αλλά κατηγορούν τους εκπαιδευτικούς για τόσα πράγματα. Ας κάνουμε λοιπόν ότι προβλέπει ο νόμος και ας δείξουμε σε όλους τη γύμνια τους. Ανύπαρκτα εργαστήρια, αδύνατες συνδέσεις κλπ. Τα voucher δεν είναι η λύση. Η λύση είναι το σωστά εξοπλισμένο, ασφαλές και στελεχωμένο με εκπαιδευτικούς σχολείο. Όσο για όλους όσους λένε ότι δεν τους βολεύει το σχολείο και προτιμούν από το σπίτι τους γιατί έχουν εξοπλισμό, άνεση κλπ έχω να πω μόνο: Καλά να πάθουμε με ότι μας κάνουν.

 
Ότι του φανεί του λωλοστεφανή
18 Οκτ 2021 20:24

Γιατί κοροϊδευόμαστε; Αφου όλοι μας βολευτήκαμε με την τηλεκπαίδευση από το σπίτι· ούτε έξοδα, ούτε κόπος, μετακίνησης με βροχη κ με κρύο σε συγκοινωνίες κ μέσα δουλεύαμε απο τ θαλπωρή του σπιτιού μας με τον καφε ν αχνίζει δίπλα μας· και όσο τάχα για τα έξοδα του ίντερνετ και τον εξοπλισμό, ρε παιδιά που τα πουλάτε αυτά; Αλήθεια τώρα!!! όλοι έχουμε πακέτα internet με 18 έως 20 € στα σπίτια μας Γτ έχουμε και παιδιά χαλαρώστε λίγο… οι περισσότεροι είμαστε χρηστες στα social media κ επικοινωνούμε κ με τους γονεις. Θέλετε κ τα λετε η μας δουλεύετε; Άμα έχετε ορεξη Σηκώνεστε εσείς και κάντε τηλεκπαίδευση από το σχολείο και που σας γουστάρει εμείς προτιμάμε να δουλεύουμε από το σπίτι μας αν μας δοθεί η ευκαιρία

 
Ποιός έχασε λέει???
18 Οκτ 2021 19:29

Όταν κάνουν απεργία 100.000 υπάλληλοι ενός κλάδου (χάνοντας μάλιστα 100 ευρώ τη μέρα), ο ΜΟΝΟΣ που έχασε είναι η υπουργός και η πολιτική της κυβέρνησης.
Το ότι "κέρδισε" στα δικαστήρια, οφείλεται σε έναν και μόνο λόγο. Με το νόμο Χατζηδάκη, δεν θα υπάρχει ΚΑΜΙΑ νόμιμη απεργία όταν το κράτος προσφεύγει στη δικαιοσύνη. Πρωτόδικα και εφετεία σε χρόνο dt και αποφάσεις(νόμιμες βέβαια) copie paste.
Για την κα Κεραμέως, μην τα επαναλαμβάνουμε.... Νίκη και το 5% στις e-εκλογές. Νίκη και το 5% στη συμμετοχή αξιολόγηση. Νίκη και η δωρεάν ciscο. Νίκη και η ΕΒΕ. Νίκη και η πανεπιστημιακή αστυνομία. Νίκη και το κρέας-ψάρι. Νίκη μάστα να φεύγουμε, θα είναι στις εκλογές.

 
Νικόλας
18 Οκτ 2021 19:05

Θα συμφωνήσω με τον/την "αυτό είναι ανέφικτο". Ρεαλιστικά σκεπτόμενος, η ΟΛΜΕ θα έπρεπε να απαιτήσει επιδότηση αγοράς λάπτοπ και ασύρματο ρουτερακι ίντερνετ. Ποιος/α εκπαιδευτικός δε θα επιθυμούσε κάτι τέτοιο; Το λάπτοπ μπορεί να το χρησιμοποιεί στο σχολείο, στην αίθουσα, συνδεδεμένο με βιντεοπροβολέα, αλλά και στο σπίτι σε τηλεκπαίδευση, σε εσωτερική ή εξωτερική επιμόρφωση και σε εργασίες του σχολείου. Δεν μπορώ να καταλάβω (μάλλον μπορώ) γιατί αυτή η αντίδραση από την ΟΛΜΕ. Αντί να ζητάει με βάση τη λογική ζητά με βάση τον παραλογισμό και τη στείρα αντίδραση.

 
Έλσα
18 Οκτ 2021 17:33

Αφήστε τα "ναι μεν αλλά" γιατί το μόνο που πετυχαίνετε είναι να πυροβολείτε τα πόδια σας. Φτάνει πια με το κρυφτούλι ανάμεσα σε υπουργείο κι εκπαιδευτικούς που ο καθένας για τους δικούς του λόγους κάνει ό,τι τον βολεύει. Ο εργασιακός μας χώρος είναι το σχολείο, τελεία και παύλα. Επιτέλους ας δείξουμε επαγγελματισμό.

 
@τυχαιε καθηγητή
18 Οκτ 2021 16:48

Ποιος σου είπε εσένα ότι είμαστε όλοι ες μακριά από το σχολείο μας?

 
Rip
18 Οκτ 2021 16:46

Έτσι μπράβο δεν είμαι υποχρεωμένος να έχω υπολογιστή και ίντερνετ σπίτι μου.....

 
Επιτέλους και μια σωστή απόφαση!
18 Οκτ 2021 15:32

1000 μπράβο στην ΟΛΜΕ!
Σε λίγο θα μας ζητήσουνε να φέρνουμε και ένα μπιτόνι πετρέλαιο ο καθένας όποτε κάνει κρύο.
Ο τζάμπας πέθανε! Ο,τι ισχύει στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα για την τηλεργασία, να ισχύσει και εδώ.
Έχω υπολογιστή, αλλά είναι προσωπικός και δεν τον διαθέτω για υπηρεσιακές υποθέσεις. Τελεία!

 
ΔΜ
18 Οκτ 2021 15:26

@ Ε.Μ, δηλαδή πρέπει να πάτε στο σχολείο για να ανακαλύψετε αν μπορείτε να κάνετε τηλεκπαίδευση; Και πρέπει να πηγαίνετε κάθε μέρα για να το μάθετε;.
Πόσα χιλιόμετρα επιτρέπετε να κάνουν οι εκπαιδευτικοί από την έδρα εργασίας τους;

 
Μινα
18 Οκτ 2021 14:26

Συναδελφοι, οδηγια ειναι, ηρεμηστε.
Κατηγορειτε για στειρα αντιπολιτευση τις δυο πλευρες, αλλα κανετε το ιδιο.
Οποιος μενει μακρια, κανει μαθημα απο το σπιτι.
Αν και καθυστερημενη, η οδηγια ειναι σωστη.

 
Βασιλης
18 Οκτ 2021 14:15

Ο μονος ηττημενος ειναι η υπουργος αφου την αξιολογηση της εχει απορριψει το 90% των εκπαιδευτικων ή μηπως οχι;
Αυτο σημαινει οτι θα την υπονομευσουμε στην πραξη με καθε τροπο.
Η ανακοινωση της ΟΛΜΕ εχει κυριως το νοημα οτι δε μπορει κανεις να μας υποχρεωσει να κανουμε τηλεκπαιδευση απο το σπιτι.
Οποιος βαριεται να παει στο σχολειο ας κανει μαθημα απο το σπιτι. Οι υπολοιποι θα παμε στο σχολειο.

 
Γιωργος
18 Οκτ 2021 14:06

ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΙΔΑΤΕ ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ;
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΚΑΘΕΚΤΟΙ ΝΑ ΣΑΜΠΟΤΑΡΟΥΜΕ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΚΤΡΩΜΑ!
ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΘΕΙ ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΟΙ;
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΚΙ ΑΣ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ.ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ.

 
Γεωργία
18 Οκτ 2021 13:55

Γιατί η ΟΛΜΕ που νοιάζεται τόσο πολύ ... δεν προχωράει ένα βήμα παραπέρα; Γιατί δεν στέλνει στα δικαστήρια τον κύριο Γραμματέα του Υπουργείου που υπογράφει την εγκύκλιο για τα σχολεία; Δεν πήγε η ίδια στα δικαστήρια για το θέμα της αποχής από την αξιολόγηση;

Εμένα, έτσι θα πείσει ότι ενδιαφέρεται για το καλό των εκπαιδευτικών αφού το θέμα είναι καθαρά (κατά την άποψή μου ) εκτός κάθε νομικής λογικής.

Αλλιώς τελικά ούτε για τα αυτονόητα ΔΕΝ είναι!

 
Τυχαίος καθηγητής
18 Οκτ 2021 13:16

Αυτό που λέει η ΟΛΜΕ είναι υποτίθεται ρεαλιστική απαίτηση ? Ποιος θα αφήσει το σπίτι του για να κάνει χιλιόμετρα να πάει στο σχολείο για να κάνει από εκεί τηλεκπαίδευση ? Οι αιώνιοι συνδικαλιστές σε πρωσοποπαγείς πια θέσεις έχουν χάσει κάθε επαφή με τον πραγματικό κόσμο.....

 
αυτό είναι ανέφικτο
18 Οκτ 2021 13:14

διότι το ίντερνετ και μάλιστα το webex πώς θα σηκώσει πολλούς χρήστες-καθηγητές να διδάσκουν ταυτόχρονα; και θα είναι μαζί σε ένα χώρο, να φωνάζουν όλοι μαζί καθώς διδάσκουν; θα είναι ο καθένας στην αίθουσά του; μα τότε θα επαρκεί το ίντερνετ για όλους; κι αν υπάρξει κατάληψη πώς θα μπει; κι αν απαιτείται remote learning λόγω covid, θα είναι παράνομο να πάει στο σχολείο, τα σχολεία θα είναι κλειστά. Οι εκπαιδευτικοί διευκολύνονται αφάνταστα, καθώς θα διδάσκουν από όπου κι αν βρίσκονται. Μη λέμε παραμύθια.
Αυτό που πρέπει να ζητήσει ο εκπαιδευτικός είναι βάουτσερ για εξοπλισμό, τουλάχιστον δωρεάν απεριόριστο μηνιαίο ίντερνετ στο φορητό ρουτεράκι του! ή έστω να πληρώνει 10 ευρώ το μήνα (όχι 25 και 30, που είναι τιμές απλησίαστες και απαράδεκτες).
Για παράδειγμα, οι εταιρίες βγάζουν το καλοκαίρι προσφορά 10 ευρώ το μήνα απεριόριστο ίντερνετ on the go, να διατηρήσουν την προσφορά και τους μήνες που λειτουργούν σχολεία και πανεπιστήμια, και να απολαμβάνουν την προσφορά όλοι, διδάσκοντες και μαθητές/φοιτητές!

 
Βασίλης Στεφανίδης
18 Οκτ 2021 13:10

Δυστυχώς ο νόμος γράφει
"Άρθρο 4

Πεδίο εφαρμογής

Στις διατάξεις του παρόντος υπάγονται οι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι και οι υπάλληλοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου ή ορισμένου χρόνου, συμπεριλαμβανομένων των απασχολούμενων με σύμβαση έμμισθης εντολής, καθώς και οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί που ασκούν διοικητικό έργο, εφόσον η φύση των καθηκόντων τους καθιστά εφικτή την εκτέλεσή τους μέσω τηλεργασίας. Εξαιρούνται του πεδίου εφαρμογής: α) οι ασκούντες καθήκοντα προϊσταμένου και β) το υπόλοιπο εκπαιδευτικό προσωπικό και οι εκπαιδευτές σε όλες τις δομές κάθε βαθμίδας εκπαίδευσης και κατάρτισης."

Άρα ..........

 
@ΣΔ
18 Οκτ 2021 12:46

Σωστά συνάδελφε, αν μας έλεγαν ελάτε στα σχολεία θα θε΄λαμε να το κάνουμε απο το σπίτι. Αλλά το ζητούμενο δεν είναι να γίνει μάθημα και να προχωρήσει η εκπαίδευση, είναι να τα κάνουμε όσο πιο κόντρα και μπάχαλο γίνεται. Οπότε θα λέμε το αντίθετο μέχρι τελικής πτώσης ή κόπωσης.

 
τι γίνεται
18 Οκτ 2021 12:13

εμείς έχουμε σχολεία που έχουν κατάληψη 15 ημέρες..
πως θα μπουν οι καθηγητές να κάνουν τηλ εκπαίδευση;

 
Λευτέρης
18 Οκτ 2021 12:00

Η στείρα και διαρκής άρνηση της αξιολόγησης , η απουσία προτάσεων και διαλόγου, οδήγησε τα πράγματα στα άκρα! Επειδή δεν ΄έχουμε σύμμαχο την κοινωνία και τους φορολογούμενους που μας πληρώνουν, με τη στάση μας αυτή πάμε σε πιο ακραίες συμπεριφορές που στο τέλος δε θα μας βγει σε καλό!!! Καλύτερα να λογικευτείτε, να χωνέψετε την ήττα και να προσαρμοστείτε στις νέες συνθήκες. Κάθε εργαζόμενος, σε κάθε περιβάλλον πρέπει να αξιολογείται και να προσπαθεί να βελτιώνεται διαρκώς!!!!

 
Ε.Μ.
18 Οκτ 2021 11:34

Δηλαδή οι εκπαιδευτικοί που διανύουν χιλιόμετρα επί χιλιομέτρων καθημερινά θα πρέπει να πηγαίνουν στο σχολείο τους για την Εξ Αποστάσεως όπου απλώς θα διαπιστώνουν ότι δεν μπορούν να συνδεθούν;
Μπράβο σε όποιον το σκέφτηκε.

 
ilias
18 Οκτ 2021 11:23

Άρθρο 4 ν.4807/2021
"Στις διατάξεις του παρόντος υπάγονται οι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι και οι υπάλληλοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου ή ορισμένου χρόνου, συμπεριλαμβανομένων των απασχολούμενων με σύμβαση έμμισθης εντολής, καθώς και οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί που ασκούν διοικητικό έργο, εφόσον η φύση των καθηκόντων τους καθιστά εφικτή την εκτέλεσή τους μέσω τηλεργασίας. Εξαιρούνται του πεδίου εφαρμογής: α) οι ασκούντες καθήκοντα προϊσταμένου και β) το υπόλοιπο εκπαιδευτικό προσωπικό και οι εκπαιδευτές σε όλες τις δομές κάθε βαθμίδας εκπαίδευσης και κατάρτισης.

 
@ΣΔ
18 Οκτ 2021 10:59

Δηλαδή στο σχολείο σου υπήρχε χώρος και εξοπλισμός να κάνουν τηλεκπαίδευση καμμια 20ρια εκπαιδευτικοί ταυτοχρόνως; Και αν υπήρχε στο δικό σου σε πόσα άλλα πιστεύεις ότι υπάρχει;

Εγώ πάντως τον υπολογιστή και την γραφίδα που αγο΄ρασα για 600 ευρώ δεν τα πάω στο σχολείο εκτός εαν μου δώσουν πρώτα τα 600 ευρώ που έδωσα.

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.