Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Ν. Κεραμέως: Πού βρισκόμαστε με τον εμβολιασμό στα Πανεπιστήμια μας

“Ένα πολύ μεγάλο μπράβο σε όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα για την μαζική τους ανταπόκριση στο κάλεσμα του εμβολιασμού και για την καίρια συμβολή τους στη λειτουργία της δια ζώσης”
Δημοσίευση: 19/10/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Α. Από το σύνολο των εγγεγραμμένων φοιτητών  , έχουν εμβολιαστεί με δύο δόσεις (ή έχουν νοσήσει) το 74,79%. Με μία δόση (ή νοσήσαντες) το 78,64%. Σε ορισμένα πανεπιστημιακά τμήματα το ποσοστό εμβολιασμένων (και νοσησάντων) φοιτητών ξεπερνάει το 90%.

Β. Στους Καθηγητές , εμβολιασμένοι με δύο δόσεις (ή νοσήσαντες) είναι πάνω από το 92%. Το αντίστοιχο ποσοστό για το συνολικό προσωπικό είναι 89%.

Τα παραπάνω στοιχεία ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως η οποία παράλληλα σχολίασε: “Ένα πολύ μεγάλο μπράβο σε όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα για την μαζική τους ανταπόκριση στο κάλεσμα του εμβολιασμού και για την καίρια συμβολή τους στη λειτουργία της δια ζώσης”.

Σχόλια (10)

 
Επιτέλους η ΠΟΣΔΕΠ έστειλε επιστολή
21 Οκτ 2021 16:27

Επιτέλους η ΠΟΣΔΕΠ έστειλε επιστολή στην Υπουργό Παιδείας, στον Υπουργό Υγείας και στον ΕΟΔΥ και ζητά ρυθμίσεις για ευάλωτους φοιτητές και διδάσκοντες και περισσότερα μέτρα.

Μπράβο!

 
Εδώ ΕΟΔΥ εκεί ΕΟΔΥ πού είναι ο ΕΟΔΥ?
20 Οκτ 2021 20:33

@Νίκος
Προσυπογράφω λέξη προς λέξη. Προχθές, στην τελετή επιστροφής της Ολυμπιακής φλόγας στην αρχαία Ολυμπία, ήταν 50-60 καλεσμένοι σε υπαίθριο(τεράστιο) χώρο και καθήμενοι με 2 μέτρα απόσταση μεταξύ τους.

 
Νίκος
20 Οκτ 2021 17:28

Το ΦΕΚ για την λειτουργία των Πανεπιστημίων δεν λεει και πολλά. Ο ΕΟΔΥ θα έπρεπε να εκδώσει οδηγίες για την λειτουργία των Παν/μιων που να μην διαφέρουν από οδηγίες για παρόμοιου τύπου συναθροίσεις. Δεν είναι δυνατό ένα αμφιθέατρο 150-200 ατόμων να είναι γεμάτο και να κάθονται και στα σκαλοπάτια και σε ένα συνέδριο να κρατάνε αποστάσεις οι σύνεδροι μεταξύ τους ή οι κινηματογράφοι να μην είναι πλήρεις. Κάτι δεν πάει καλά. Όλα γίνονται για την εκκίνηση της οικονομίας στις φοιτητουπόλεις που θα φέρει και το ΦΠΑ στο κράτος και τίποτα για την υγεία. Για την υγεία μόνο το καθημερινό ανακοινωθέν για εμβολιασμούς και θανάτους/κρούσματα.

 
Απάντηση στο σχόλιο «Η εξ αποστάσεως δεν ειναι λύση…»
20 Οκτ 2021 15:22

Καταρχάς, φαίνεται ότι δεν έχετε πατήσει σε Πανεπιστήμιο, τουλάχιστον σε αυτό το εξάμηνο. Διαφορετικά θα ξέρατε ότι, ακόμη και αν στην αίθουσα μπορείς να έχεις κάποιον έλεγχο, οι φοιτητές συνωστίζονται στους χωρίς εξαερισμό διαδρόμους, και μάλιστα οι περισσότεροι έχουν τη μάσκα κατεβασμένη. Δηλαδή θα πρέπει να κάνουμε τους αστυνομικούς στα παιδιά και να τα κυνηγάμε;

Επίσης, σε περίπτωση που δεν το έχετε αντιληφθεί, υπάρχουν φοιτητές και διδάσκοντες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή συγκατοικούν με ανθρώπους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και είτε εκτίθενται σε κίνδυνο είτε αποκλείονται από την εκπαιδευτική διαδικασία, επειδή η ΚΥΑ δεν επιτρέπει την εξ αποστάσεως διδασκαλία ούτε καν στην περίπτωσή τους.

Επιπλέον, μάλλον δεν έχετε καταλάβει ότι η χώρα μας βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση από πλευράς νοσηλευομένων, και ειδικά διασωληνωμένων, και νεκρών λόγω COVID-19 και το ήδη αποδυναμωμένο σύστημα υγείας πιέζεται αφάνταστα, ενώ η κατάσταση στα ΜΜΜ είναι τραγική και επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο με τους χιλιάδες φοιτητές που μετακινούνται καθημερινά.

Τέλος, το γεγονός ότι οι εμβολιασμένοι φοιτητές δεν κάνουν rapid test συνεπάγεται τη μη έγκαιρη ανίχνευση κρουσμάτων, ενώ εκείνοι συνεχίζουν να κυκλοφορούν με ΜΜΜ, να πηγαίνουν σε μαγαζιά και να έρχονται στο Πανεπιστήμιο, χωρίς κανέναν έλεγχο.

Κανείς δε θέλει να είναι σε γυάλα, όπως λέτε, αλλά το εξάμηνο αυτό είναι κρίσιμο, ο κίνδυνος είναι εξαιρετικά υψηλός και τα μέτρα ουσιαστικά ανύπαρκτα.

 
Καθηγητής ΕΚΠΑ
20 Οκτ 2021 08:45

Το διδακτικό προσωπικό, το διοικητικό προσωπικό και οι φοιτητές που έχουν εμβολιαστεί το έπραξαν οικεία βουλήσει και όχι ασφαλώς επειδή τους έπεισε η κυρία υπουργός. Αντίθετα η κυρία υπουργός θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία εξαναγκάζοντας χιλιάδες ανθρώπους εντός των ΑΕΙ να συνωστίζονται καθημερινά σε παντελώς ακατάλληλες συνθήκες μόνο και μόνο για να αποδείξει ότι επέβαλε μία επινοημένη κανονικότητα. Τα κρούσματα θα αυξηθούν ραγδαία, ζωές θα κινδυνεύσουν, το σύστημα υγείας θα φτάσει στα όριά του αλλά η κυρία υπουργός θα έχει επιβάλει τη θέλησή της ακυρώνοντας το τεράστιο όπλο της τηλεκπαίδευσης για το οποίο τόσο πολύ υπερηφανευόταν πέρυσι. Η κυβέρνηση θα κληθεί να απολογηθεί για την τραγική επιλογή της κυρίας υπουργού να ακυρώσει την τηλεκπαίδευση στα ΑΕΙ ενώ η πανδημία φουντώνει. Ας αρχίσει επιτέλους η κυρία υπουργός να ακούει τα ΑΕΙ και να σέβεται το αγαθό της υγείας των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας.

 
@ΔΕΠ ΕΚΠΑ
20 Οκτ 2021 08:31

Η εξ αποστάσεως δεν ειναι λύση και τα Πανεπιστημια δεν βρισκονται στη γυαλα. Οι συνθήκες στα ΑΕΙ εξαρτώνται και από τα ίδια τα ΑΕΙ.

 
Nikos
20 Οκτ 2021 00:55

Καθε μερα εχει καινουργια επιβεβαιωμενα κρουσματα σε φοιτητες που με την σειρα τους διασπειρουν στην κοινωνια . Καμια οργανωση . Οι αιθουσες ακαταλληλες

 
ΔΕΠ ΕΚΠΑ
19 Οκτ 2021 23:19

Μεγάλος αριθμός μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας έχει εμβολιαστεί. Ωστόσο επειδή και οι εμβολιασμένοι μπορεί να νοσήσουμε, η κυρία υπουργός θα φέρει την αποκλειστική ευθύνη για την όποια κακη εξέλιξη με την πορεία της πανδημείας εντός των ΑΕΙ, αφού μας εξαναγκάζει να συνωθούμεθα υπό απαράδεκτες συνθήκες και χωρίς να είναι απαραίτητο αυτό (τουλάχιστον για όλες τις θεωρητικές σχολές). Την ίδια ευθύνη θα φέρουν φυσικά και οι πρυτανικές αρχές και τα υπόλοιπα όργανα διοίκησης. Υπερίσχυσε το οικονομικό συμφέρον της φοιτητικής βιομηχανίας έναντι της υγείας των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας. Όλα τα άλλα είναι απλά λόγια χωρίς ουσία!

 
Αργυρώ
19 Οκτ 2021 23:01

Ναι, μιας και οι εμβολιασμενοι ούτε νοσούν ούτε μεταδίδουν. Γι' αυτό τμήματα σε νοσοκομεία και ΜΕΘ κλείνουν!

 
Σχέδιο
19 Οκτ 2021 20:27

Άρα καλώς έχουμε 150 άτομα σε μια αίθουσα που χωράει 100. Αλλά τα συλλογικά όργανα (ΓΣ, κοσμητεία κλπ) απαγορεύεται να συνεδριάζουν δια ζώσης αν είναι πάνω από 7 μέλη. Τραγέλαφος!!!!!!!!!!!!!!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.