Επιστολή Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φ. Σπανού στην ηγεσία του υπ. Παιδείας για τους υποβιβασμούς σχολείων στην Εύβοια

20/10/2021

Άκουσε το άρθρο

Αξιότιμη κ. Υπουργέ, Αξιότιμη κ. Υφυπουργέ

Μετά την καταστροφική πυρκαγιά του Αυγούστου, η βόρεια Εύβοια και οι κάτοικοί της βρίσκονται αντιμέτωποι με μια διαφορετική πραγματικότητα.

Χαρακτηριστικά αυτής αποτελούν η απώλεια της πρώτης κατοικίας για εκατοντάδες οικογένειες, η συρρίκνωση έως και απώλεια εισοδήματος, η απώλεια θέσεων εργασίας, η διαφαινόμενη δημογραφική συρρίκνωση και φυσικά, η πρωτοφανής περιβαλλοντική υποβάθμιση.

Οι ανωτέρω δυσχερείς συγκυρίες, έλαβαν ακόμα χειρότερη διάσταση έπειτα από τις πρόσφατες πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία «Αθηνά» στις 10 Οκτωβρίου 2021, δύο μήνες από την καταστροφική πυρκαγιά, που διήρκεσε περισσότερες από δέκα ημέρες.

Υπό αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες, αποτελεί χρέος όλων μας να διασφαλίσουμε την ποιότητα και το επίπεδο της εκπαίδευσης τόσο για τους μαθητές της βόρειας Εύβοιας, όσο φυσικά και τους μαθητές όλης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Σύμφωνα, ωστόσο, με την ενημέρωσή μας, υπάρχει σχεδιασμός να υποβαθμιστούν τα κάτωθι σχολεία των Δήμων Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας και Ιστιαίας – Αιδηψού: – Δημοτικό Ροβιών από 4θέσιο σε 3θέσιο, – Δημοτικό Πηλίου από 2θέσιο σε 1θέσιο – Δημοτικό Κηρίνθου από 6θέσιο σε 4θέσιο – Δημοτικό Αγίας Άννας από 4θέσιο σε 3θέσιο – Δημοτικό Πευκίου με κατάργηση του ολοημέρου.

Είναι εύλογα αντιληπτό, ότι μια τέτοια εξέλιξη θα επιβάρυνε έτι περισσότερο μια κοινωνία που ήδη αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα και θα ήταν τροχοπέδη στην εθνική προσπάθεια ανασυγκρότησής της.

 Προς τούτο, αποτελεί επιτακτική και αδήριτη ανάγκη να διατηρηθούν και φυσικά να καλυφθούν όλες οι υφιστάμενες θέσεις των εκπαιδευτικών, που απαιτεί η ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Κυρία Υπουργέ, κυρία Υφυπουργέ, Έπειτα από δύο ακαδημαϊκά έτη, που εξαιτίας της πανδημίας, τα παιδιά μας στερήθηκαν τη δυνατότητα της δια ζώσης εκπαίδευσης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται τόσο στην ακαδημαϊκή τους κατάρτιση όσο και την ψυχική τους ενδυνάμωση, παρακαλώ για την προστασία των ήδη υπαρχουσών θέσεων σε όλη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Ε

ιδικά για την εξόχως κρίσιμη περίπτωση της βόρειας Εύβοιας, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προτίθεται να συνδράμει, ξεπερνώντας για μία ακόμη φορά τα τυπικά όρια των αρμοδιοτήτων της, αναλαμβάνοντας οποιαδήποτε σχετική δαπάνη μισθοδοσίας και ασφάλισης εκπαιδευτικών για την πλήρωση των ανωτέρω θέσεων, με τρόπο που θα υποδειχθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ή παρέχοντας οποιαδήποτε άλλη μέριμνα που θεωρείτε αναγκαία. Ευελπιστώντας στη θετική σας απόκριση, βρίσκομαι στη διάθεσή σας για περαιτέρω συνεργασία. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (3)

ΓΙΑΝΝΗΣ
|

Θα πρέπει να στηλιτεύσετε τη στάση του Περιφερειάρχη, που ανοίγει όχι απλώς κερκόπορτα αλλά άνοιγμα στο μέγεθος γηπέδου, προκειμένου να μεταφέρουν αύριο μεθαύριο τη μισθοδοσία μας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Και αν ο Περιφερειάρχης είναι Δούρειος Ίππος; Μην ξεχνάμε ότι η συζήτηση για τη μεταφορά της μισθοδοσία μας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, υπάρχει εδώ και 20 τουλάχιστον χρόνια. ΟΧΙ στη μισθοδοσία από τον Περιφερειάρχη και από όποιον Περιφερειάρχη ή Δήμαρχο. Μην βλέπετε το δέντρο. Δείτε το δάσος που έρχεται να μας πνίξει....

ας σκεφθούμε
|

Όταν υπάρχουν τάξεις με μικρό μονοψήφιο αριθμό μαθητών ή και συνολικό αριθμό σχολείου πάρα πολύ μικρό διατηρώντας και τον ίδιο αριθμό εκπαιδευτικών όπως και τον ίδιο αριθμό τμημάτων, είτε πρωινού είτε ολοήμερου, θα πρέπει να μας προβληματίσει.

ασεπίτης
|

ΜΠΡΑΒΟ Φάνη.....για να δούμε θα λάβεις απάντηση ;;; για να ξέρουμε κι εμείς αν θα κάνουμε αντίστοιχη κίνηση ως ψηφοφόροι

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ