Placeholder

ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Εγκύκλιος: Καταγραφή λειτουργικών κενών για πρόσληψη αναπληρωτών μελών ΕΕΠ

Δημοσίευση: 20/10/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Εγκύκλιο με την οποία ζητά από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης την καταγραφή λειτουργικών κενών για πρόσληψη αναπληρωτών μελών ΕΕΠ στο πλαίσιο ειδικής πρόσκλησης, εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Παιδείας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ  ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

Ειδικότερα,  προκειμένου να εκδοθεί Ειδική Πρόσκληση σύμφωνα με το άρθρο 86 του Ν. 4547/2018 (ΦΕΚ 102 Α ́),  καλούνται από το υπουργείο Παιδείας  οι Περιφερειακές Διευθύνσεις και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να προβούν  στην ηλεκτρονική καταχώριση στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης (ΟΠΣΥΔ) των λειτουργικών κενών των περιοχών αρμοδιότητάς σας σε αναπληρωτές μέλη ΕΕΠ ως εξής:

Διαχείριση → Εισαγωγή κενών σε ώρες → Αναπληρωτών ΕΕΠ-ΕΒΠ σε ώρες ανά σχολείο

Για τα κενά του κλάδου ΠΕ25 στις ΣΜΕΑΕ στο τύπος κενού: Ειδικής Αγωγής και κατόπιν τις ώρες στη σχολική μονάδα.

Για τα κενά του κλάδου ΠΕ25 για την Εξειδικευμένη Εκπαιδευτική Υποστήριξη στο τύπος κενού: Εξειδικευμένη Τομεακό και κατόπιν τις ώρες στη σχολική μονάδα.

Για τα κενά (κλάδου ΠΕ23) στο πρόγραμμα Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ, στο τύπος κενού: Μ.Ν.Α.Ε. και κατόπιν τις ομάδες σχολείων με τις ώρες ανά σχολική μονάδα.

Για τα κενά (κλάδου ΠΕ30) στις Τάξεις Υποδοχής ΖΕΠ, στο τύπος κενού: ΤΥ ΖΕΠ και κατόπιν τις ώρες στη σχολική μονάδα.

Μόνο οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης επιλέγουν:

Για τα κενά στα ΚΕΔΑΣΥ: Διαχείριση → Εισαγωγή κενών → Αναπληρωτών ΕΕΠ-ΚΕΔΑΣΥ → τύπος κενού: Ειδικής Αγωγής και καταχώριση αυτών κατά τη συνήθη διαδικασία.

Για τα κενά στα ΣΔΕΥ-ΚΕΔΑΣΥ: Διαχείριση → Εισαγωγή κενών σε ώρες → Αναπληρωτών ΕΕΠ-ΕΒΠ σε ώρες ανά σχολείο → τύπος κενού: ΣΔΕΥ και κατόπιν τις ομάδες σχολείων με τις ώρες ανά σχολική μονάδα.

Σημειώνεται ότι:

α) οι ώρες απασχόλησης (σε σχολικές μονάδες) για τα μέλη ΕΕΠ είναι 25 β) το πεδίο «ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΠΕΠ» είναι προς χρήση μόνο από την υπηρεσία μας.

Επισήμανση: Η καταχώριση σε σχολικές μονάδες/ΚΕΔΑΣΥ θα αφορά αποκλειστικά και μόνο τον αριθμό των κενών ανά περιοχή/ΚΕΔΑΣΥ και κλάδο όπως καταγράφονται στο συνημμένο excel, το οποίο περιλαμβάνει ανά φύλλο όλα τα προαναφερόμενα προγράμματα και σε καμία περίπτωση δεν δύναται να υπερβαίνει τον αριθμό αυτόν.

Για τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης η καταχώριση θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 20/10/2021 έως και την Πέμπτη 21/10/2021. Στη συνέχεια, για τις οικείες αυτών Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, η καταχώριση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22/10/2021.

Τέλος, σημειώνεται η αριθ. πρωτ. 123276/Δ3/30-9-2021 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 4706 Β ́) η οποία τροποποίησε τη σχετική Υ.Α. με τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες των ΠΕ25 στην εξειδικευμένη εκπαιδευτική υποστήριξη καθώς και η αριθ. πρωτ. 104627/ΓΔ5/7-8-2020 (ΦΕΚ 3344 Β ́) ρυθμιστική απόφαση, στο άρθρο 5, παρ. 9β.

Σχόλια (5)

 
@Ntinos
21 Οκτ 2021 16:52

Αν έχετε 48 ώρες πλεόνασμα τότε έχετε κάνει σίγουρα λάθος, έχει αποτυπωθεί κάτι λάθος. Διότι 48 ώρες σημαίνει ότι σας περισσεύουν δύο δάσκαλοι (από 24ωρες ο καθένας). Ή λέτε ψέματα ή κάτι άλλο συμβαίνει... Δεν μπορει να αα; περισσευουν 2 δάσκαλοι

 
Στράτος
21 Οκτ 2021 15:30

@Ntinos
Το σχολείο σου αποτελεί εξαίρεση. Δεν είναι όλα τα σχολεία το ίδιο. Και σίγουρα υπάρχουν πολλά που ξέρω με στοιχεία ότι έχουν κενά μαθημάτων Γενικής Παιδείας. Θα συμφωνήσω όταν λες "Μην γράφουμε για να γράφουμε συνάδελφοι"!!! Μόνο που αυτό δεν ισχύει για το δικό μου αλλά για το δικό σου σχόλιο.
Υπάρχουν κενά σε μαθήματα Γενικής Παιδείας και μάλιστα αρκετά.

 
teacher
21 Οκτ 2021 14:31

Αφού στην περιοχή σου υπάρχει πλεόνασμα δασκάλων, γιατί δε μας στέλνεις και σ' εμάς μερικούς, που έχουμε τρελαθεί να γράφουμε υπερωρίες (απλήρωτες φυσικά).

 
Ntinos
21 Οκτ 2021 09:13

Ποιά κενά στην Γενική Αγωγή..Στο σχολείο μου έχουμε 48ώρες πλεόνασμα ( το ίδιο ισχύει και σε άλλα σχολεία που γωρίζω με μικρές αυξομειώσεις).Το κενά τα περισσότερα είναι στα Τ.Ε και συμπληρωματικά στις παράλληλες..Μην γράφουμε για να γράφουμε συνάδελφοι ! !

 
Στράτος
20 Οκτ 2021 21:11

Καταγραφή λειτουργικών κενών για σχολεία Γενικής Παιδείας; Πότε; Θα περιμένουμε ακόμη πόσες συγχωνεύσεις τμημάτων θα αποφασίσει τελικά το ΥΠΑΙΘ;

Αστεία πράγματα. Κωμικοτραγικά.
Δεν μπορούν να εξασφαλίσουν πιστώσεις για προσλήψεις αναπληρωτών, όσων χρειάζονται, με δεδομένο και τον covid-19, παρεμβαίνει μέχρι και η Επιτροπή Μορφωτικών στον Βορίδη, το ψάχνουμε και θα δούμε... Πολύ άσχημη εικόνα για την κυβέρνηση. Και πολύ χειρότερη καθημερινότητα με συνεχιζόμενα κενά και αναστάτωση κα΄θε μέρα στα σχολεία.

Την ίδια στιγμή τα ΕΣΠΑ ρέουν άφθονα για την "Μία Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ", την "Τράπεζα Θεμάτων", την αξιολόγηση σχολείων, τις επιμορφώσεις για Αγγλικά στο Νηπιαγωγείο και άλλα...

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.