Πέταξαν τρικάκια έξω από το σπίτι της υπουργού Παιδείας

24/10/2021

Ενημερώθηκε: 24/10/2021, 12:11

Άκουσε το άρθρο

Τρικάκια έξω από το σπίτι της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως  πέταξαν χθες  βράδυ  μέλη του  Ρουβίκωνα.

Η   Νίκη Κεραμέως σχολιάζοντας το γεγονός δήλωσε: «Αντιδημοκρατικές πρακτικές από κάποιους με καλυμμένα πρόσωπα δεν μας φοβίζουν. Η παιδεία αλλάζει. Όπως ζητά η κοινωνία και όπως αξίζουν τα παιδιά μας και οι εκπαιδευτικοί μας. Προχωράμε δυναμικά»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου τόνισε: «Τραμπούκοι του Ρουβίκωνα πέταξαν τρικάκια και φώναζαν συνθήματα έξω από το σπίτι της Υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως. Στο σπίτι που μένει η οικογένεια και τα παιδιά της. Περιμένουμε την καταδίκη αυτής της φασιστικής πράξης από όλους».

Ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος δήλωσε: "Το να πετάς τρικάκια σε διαδηλώσεις ρυπαίνει το περιβάλλον και δυσκολεύει τα συνεργεία καθαρισμού.

Το να πετάς τρικάκια μπροστά από το σπίτι ενός πολιτικού σου αντιπάλου σημαίνει ότι έχεις ψάξει κι έχεις βρει τη διεύθυνσή του και απειλείς εμμέσως για την ασφάλεια του ιδίου και της οικογένειάς του. Άμεση καταδίκη τέτοιων δήθεν αθώων πρακτικών".

Σχόλια (13)

@Κακό για ποιόν?
|

Ένας ορισμός του "κακού" είναι το "κάτω από το μέσο ΄όρο" ή "κάτω από τη διάμεσο" (δεν είναι το ίδιο αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση της κατανομής της βαθμολογίας των πανελλαδικών τα δυο είναι πολύ κοντά). Άρα και το 11-12 είναι "κακό" με βάση αυτό τον ορισμό για φέτος (και ως προς διάμεσο και ως προς μέσο ΄όρο). Τώρα εξαρτάται αν ασπάζεται κανείς αυτόν τον ορισμό ή όχι. Εγώ προσωπικά τον ασπάζομαι γιατί είναι ό μόνος τρόπος να βελτιώνεται η διάμεσος, δηλαδή το πού βρίσκεται το 50% το συνόλου. Η επιβράβευση της ήσσονος προσπάθειας το μόνο που καταφέρνει είναι την πρόσκαιρη/εφήμερη ψυχική ανάταση, αλλά προάγει την ημιμάθεια και δίνει το λάθος μήνυμα στους νέους.

Κακό για ποιόν?
|

@Πολύ κακό για το τίποτα
- Το 8/20 τη συγκεκριμένη χρονιά(με όλα τα προβλήματα), δεν θα το χαρακτήριζα ως "κακό" βαθμο. Πιστεύω ότι σε μια φυσιολογική χρονιά, θα αντιστοιχούσε εύκολα σε ένα 11 - 12.
- Προσωπικά, δεν θα μπορούσα ποτέ να προδικάσω-προεξοφλήσω την αποτυχία λήψης πτυχίου, ενός φοιτητή με ανάλογο βαθμό εισαγωγής.
- Το θέμα της ΕΒΕ έχει συζητηθεί διεξοδικά εδώ και καιρό. Το εάν είναι πετυχημένο ή όχι μέτρο, θα το δείξει ο χρόνος και τα αποτελέσματα που θα επιφέρει. Θα φανεί επίσης πιστεύω.... κι από τις ψήφους της κας υπουργού στις εκλογές.
ΥΓ. Συμφωνώ πλήρως, στο πολύ κακό για το τίποτα.

Πολύ κακό για το τίποτα
|

Απόφοιτοι Λυκείου που έγραψαν κάτω από 8/20 στις Πανελλαδικές Εξετάσεις (4 μαθήματα για τα οποία προετοιμάζονταν 12 μήνες τουλάχιστον) εκ των πραγμάτων δεν μπορούν μέσα σε 4 ή 5 έτη να ολοκληρώσουν Πανεπιστημιακές Σπουδές.

Να είμαστε σοβαροί και ρεαλιστές.

Ας μην κλέβουμε τον χρόνο των παιδιών και να τους λέμε την αλήθεια: Αν στο Γυμνάσιο και το Λύκειο υπάρχουν κενά σε σημαντικά μαθήματα (Γλώσσα, Μαθηματικά, Ιστορία, Φυσική, Βιολογία, Χημεία, Καλλιτεχνικά κ.α.) δύσκολα αυτά θα καλυφθούν εντός των ΑΕΙ.

Αριστεία, όχι αστεία
24 Οκτ 2021 15:57

Κλεμμένο αλλά πολύ καλό.

Όταν πετάς χαρτάκια έξω από το σπίτι της Κεραμέως είσαι τρομοκράτης, όταν αφήνεις εκτός πανεπιστημίου χιλιάδες παιδιά είσαι υπουργός Παιδείας

Πολίτης
|

Κάμερες έξω από το σπίτι της έχει η υπουργός; Δεν μπορεί να μην έχει! Κάποια κάμερα θα τους έχει «πιάσει»!

Σχήμα λιτότητας
|

Αυτά είναι ασήμαντα περιστατικά, ας μας πουν καλύτερα πώς θα μπει τάξη στην Πρωτοβάθμια και στο Γυμνάσιο, που έχουν απορρυθμιστεί από το κλείσιμο των σχολείων επί εβδομάδες την προηγούμενη χρονια.

Αριστεία, όχι αστεία
|

Κλεμμένο αλλά πολύ καλό. " Όταν πετάς χαρτάκια έξω από το σπίτι της Κεραμέως είσαι τρομοκράτης, όταν αφήνεις εκτός πανεπιστημίου χιλιάδες παιδιά είσαι υπουργός Παιδείας".

Σώστης
|

Μπορείτε να διαφωνείτε όσο θέλετε! Μπορείτε να αντιπαθείτε όσο θέλετε! Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να εκφοβίζετε όμως. Στη δημοκρατία δεν χωρούν Ρουβίκωνες! Είμαστε απέναντι σε τέτοιες πρακτικές. Από την άλλη φαίνεται ότι η κα Κεραμέως τα έχει βάλει με κατεστημένα ετών, έχει ξεβολέψει πολλούς, κάνει έργο με μελλοντική προοπτική. Αυτό ενοχλεί κάποιους.

Όχι άλλο χαρτί.... στείλτε email
|

Καταδίκη και επιπλέον.... αχρείαστη ενέργεια, για μια υπουργό που είναι τελευταία σε όλες τις δημοσκοπήσεις.
Τί έγραφαν τα τρικάκια ξέρουμε?
Κορυφαίας ο Συρίγος, με την ρύπανση του περιβάλλοντος....

Το νόημα των λέξεων
|

Τρικάκια = Φέιγ βολάν, κομμάτια χαρτιού.
έξω από το σπίτι = στο δρόμο, σε δημόσιο χώρο

μελος δεπ
|

Περιμένουμε από. τα κόμματα της αντιπολίτευσης να καταδικάσουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αήθη φασιστική αυτή πράξη.

Γιώργος
|

Όντως φασιστική πράξη. Καταδίκη από όλους.

Παντελής
|

Απαράδεκτες πρακτικές από αυτούς που υποτίθεται ότι παλεύουν το α΄δικο με ανισόρροπο και απαράδεκτο τρόπο. Δε θέλουμε ρουβίκωνες και τέτοιου είδους συλλογικότητες.

Φασιστική πράξη …
|

Μια εικόνα χίλιες λέξεις.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ